Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Contemporary Caribbean villa Revaud island of St Martin by SMile’s Studio

Wednesday, February 4th, 2015

Article source: SMile’s Studio

Villa Rivaud was designed to be a blend of classic Caribbean elegance with modern comforts. Villa design is adjusted to blend into environment, to use terrain to a maximum while accommodating all occupant needs. The villa is built on island of St Martin.

Image Courtesy © SMile's Studio

Image Courtesy © SMile’s Studio

  • Architects: SMile’s Studio
  • Project: Contemporary Caribbean villa Revaud island of St Martin
  • Location: Saint Martin (Island)
  • Software used: Autodesk Revit 15

(more…)

Water power plant station & facilites in Salzburg, Austria by maxRIEDER architect & engineer

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: maxRIEDER architect & engineer

The power plant illustrate the energy of water and its dynamics. The conciseness and the rhythm of forms was developed by the creatures of water, hydraulic rollers, cavitation appearances and overflow principles. Although pressed by such a regime Under such regime the required massive statics could still be designed in a sparkling and elegant way, creating a popular public zone upon the river Salzach. An infrastructure was transformed to a social sculpture.

Image Courtesy © Michael Hierner

Image Courtesy © Michael Hierner

  • Architects: maxRIEDER, Erich Wagner
  • Project: Water power plant station & facilites
  • Location: Austria, City-Center  Salzburg, Salzach-River
  • Photography: Michael Hierner, Rainer Iglar, Petra Steiner
  • Software used: Rhino, abis-Autocad
  • Structural Engineers: PÖYRY Engineers
  • Design Team:Sandra Leimüller, Christian Eppensteiner
  • Client: SALZBURG AG Corp.
  • Funding: Private-Public-Partnership
  • Facts/data
    • Factsplanning 2007-2012
    • Factsexecuting 2010-2013
    • Buildingcost 85 Mio EUR
    • Electric power 14 MWh
    • Awarded European Concrete Award firstprice 2014
    • Nominated für Mies va der Rohe Award 2015

(more…)

Nozomi Sushi Bar in Valencia, Spain by Masquespacio

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: Masquespacio

Spanish creative consultancy Masquespacio present their last project Nozomi Sushi Bar. The project realized in Valencia consists in the branding and interior design for the new sushi restaurant from José Miguel Herrera and Nuria Morell, both passionate by the Japanese culture and specialists in authentic traditional sushi.

Image Courtesy © David Rodríguez y Carlos Huecas

Image Courtesy © David Rodríguez y Carlos Huecas

  • Architects: Masquespacio
  • Project: Nozomi Sushi Bar
  • Location: Pedro Tercero el Grande 11, 46005 Valencia, España
  • Photography: David Rodríguez y Carlos Huecas
  • Software used: 3D Max and Autocad
  • Client: Nozomi Sushi Bar
  • Completion: 19 de diciembre 2014
  • Surface: 233 m2
  • Creative Director: Ana Milena Hernández Palacios
  • Creative junior: Nuria Martínez
  • Architect junior: VirgíniaHinarejos
  • Graphic junior: Jairo Pérez, Ana Diaz
  • Construction: Helix
  • Materials:
    • Chairs & upholstery: Missana
    • Wood: Cerejeira / Roble
    • Fabrics chairs: Kvadrat

(more…)

Shanwei Neighborhood Centre Design Competition in Shantou, China by AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

The new Neighborhood Centre is a central piece of the community-oriented facility, a masterplan designed to cater to an entirely new work-live-play district along the main infrastructural artery connecting Shantou and Shenzhen along the National road G324. Situated within the Shenzhen-Shantou special cooperation zone, the planning incorporates a series of commercial, cultural and community oriented facilities to add leisure and entertainment and fun into a developing district.   Amidst 10.36 sqkm area of high tech, science and technology innovation platform, emerging industries, and other entrepreneurial and agricultural based industries, these facilities are well serviced along the main arteries, which connect the various functional zones and living communities. The Neighborhood Centre and its environs are destined to become community hubs to attract users and promote interaction as well as a place to be for all leisure, entertainment and satisfying quotidian needs in living.

Image Courtesy © AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

Image Courtesy © AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners

  • Architects: AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G. + Partners
  • Project: Shanwei Neighborhood Centre Design Competition
  • Location: Shanwei Special Cooperation Zone of Shenzhen-Shantou,  China
  • Software used: Autocad 2014, Rhino, 3DS Max, Photoshop 
  • Executive Architects/Engineers: Huazhu Architetcure + Engineers Consultants Company Ltd.
  • Scope: Invited Competition – 1st place+Commission
  • Total GFA: 40 480 sqm
  • The competition date: dec. 2014
  • Expected year of completion: 2017

(more…)

Marquee at San Juan Bosco Square in Pamplona, Spain by MLMR architects

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: MLMR architects 

The project is a small marquee designed to improve the pedestrian access to an underground parking, located in the Plaza San Juan Bosco, in Pamplona. Originally, the access was exposed, and consisted of stairs accompanied by old metal railings. The commission, therefore, consisted on covering such stairs; and the execution budget was very small.

Image Courtesy © Víctor Larripa Artieda, Javier Martín Pascual

Image Courtesy © Víctor Larripa Artieda, Javier Martín Pascual

  • Architects: MLMR architects 
  • Project: Marquee at San Juan Bosco Square
  • Location: Plaza San Juan Bosco. Pamplona,Spain
  • Photography: Víctor Larripa Artieda, Javier Martín Pascual
  • Software used: Autocad and SketchUP
  • Architects in charge: Javier Martín, Víctor Larripa, Javier Martínez, Daniel Ruiz de Gordejuela
  • Construction company: The architects managed the different guilds in the construction
    • Masonry: SCS construcciones
    • Metalwork: Metaldeco S.L.
    • Glasswork: Cristalería San Francisco.
    • Illumination: Biled Iluminación
    • Paintwork: Pinturas Galán
  • Area m2: 16,65 m2 (Plan projection)
  • Date: 2014

(more…)

Roebourne Children and Family Centre in Australia by Iredale Pedersen Hook Architects

Tuesday, February 3rd, 2015

Article source: Iredale Pedersen Hook Architects

Conceptual framework: Underlying principles: values; core ideas; philosophy

Roebourne Children and Family Centre has been designed to provide licensed child care places to mainly Aboriginal Families in the region.  Additionally the family centre component supports community groups and organisations by providing a multi-purpose activity space, kitchen, crèche, and a counseling room and medical examination suite focusing on child and youth issues.

Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: Iredale Pedersen Hook Architects
  • Project: Roebourne Children and Family Centre
  • Location: Roebourne, Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Software used: Vectorworks, Sketch-up and many card models
  • Project Team: Finn Pedersen, Adrian Iredale, Martyn Hook, Vincci Chow, Nikki Ross, Melissa Loong,Rebecca Angus, Khairani Khalifah, , Mary McAree, Drew Penhale, Matthew Fletcher
  •  Structural Engineer: Terpkos Engineering, Builder- Geraldton Building Services and Cabinets
  • Awards: 2014 Australian Institute of Architects AIA WA Chapter Colorbond Steel Commendation Award

(more…)

Villa G in Vilnius, Lithuania by Audrius Ambrasas Architects

Sunday, February 1st, 2015

Article source: Audrius Ambrasas Architects

The main architectural idea was provided by its siting in the Pavilniai Regional Park : the house has to dissolve in the landscape. Curved roofs all the way to the ground, and fluid forms extended by timber pergolas, are the most important architectural means achieving this effect. The building is designed on one level. Two boomerang shapes with pitched roofs combined with a shared common zone covered with a flat roof create its spatial expression. The utility zone is located in the northern part (a shed and garage, kitchen, storage room, boiler room, laundry). Four bedrooms and a bathroom face east. The common zone is located in the southwest. The dining-room, recreational and active zones are planned here. There is a terrace behind glass cases under the extended roof.

Image Courtesy © Audrius Ambrasas

Image Courtesy © Audrius Ambrasas

  • Architects: Audrius Ambrasas Architects
  • Project: Villa G
  • Location: Vilnius, Lithuania
  • Photography: Leonas Garbacauskas, Audrius Ambrasas
  • Software used: Archicad
  • Design team: Audrius Ambrasas, Vilma Adomonyte
  • Interior design: Darius Juskevicius
  • Structural engineering: Constr
  • Project Year: 2010
  • Construction Year: 2014
  • Total Area: 520 m2

(more…)

64 Westbourne Drive in London, England by Ansham Architects

Sunday, February 1st, 2015

Article source: Ansham Architects

64 Westbourne Drive, is located at the juncture of Perry Vale, Westbourne Drive & Church Rise in the suburb of Forest Hill, South London.

Image Courtesy © Ashley Gendek

Image Courtesy © Ashley Gendek

  • Architects: Shyam Patel (Ansham Architects)
  • Project: 64 Westbourne Drive
  • Location: 64 Westbourne Drive, Forest Hill, London SE23 2UN
  • Photography: Ashley Gendek
  • Software used: Sketchup pro and layout (Trimble) for all architectural work
  • Structural Engineers: NWS Associates
  • Project Architect: Shyam Patel
  • Design Team: Christopher Beckett, Shyam Patel
  • Client: OG Developments LLP
  • Funding: Private

(more…)

Sebastopol Barn House in California by ANDERSON ANDERSON ARCHITECTURE

Sunday, February 1st, 2015

Article source: ANDERSON ANDERSON ARCHITECTURE

The classic barn form of the Sebastopol Barn House is the result of an historic timber frame structure dismantled in upstate New York, cleaned, cataloged and refurbished in Texas, and planned for relocation in the wine country of Northern California. The interior enclosed living spaces within the barn form are carefully designed to preserve the massive open space of the frame, weaving in and out of the existing timbers as a simple background of folding white planes, highlighting the special wood and joinery, and gathering the mysterious light, shadow, and spatial tracery of the floating beams and columns. All new elements of the architecture are constructed of simple materials, painted white, so that only the barn frame itself is highlighted. The pure form of the barn exterior is counterpoised with a low concrete wing cut into the hillside, locking the barn into its meadow landscape with simply formed outdoor courtyard living spaces formed by the two wings.

Image Courtesy © ANTHONY VIZZARI

Image Courtesy © ANTHONY VIZZARI

  • Architects: ANDERSON ANDERSON ARCHITECTURE
  • Project: Sebastopol Barn House
  • Location: Sebastopol, California, USA
  • Photography: ANTHONY VIZZARI3
  • Software used: Autodesk Revit, Rhino
  • Building Type: Single family residents with second dwelling unit, Wood + Concrete Construction
  • Completion: 2014
  • Area of Building: 3732 sq. ft.
  • Design Team: MARK ANDERSON, PETER ANDERSON, JOHNSON TANG, YEVGENIY OSSIPOV, Gennifer Muñoz, YINGYING XUE, JIA WU, CHRIS CAMPBELL
  • Project Manager: JOHNSON TANG
  • BARN TIMBER FRAME RESTORATION: TROY DUMONT
  • GENERAL CONTRACTOR: ANDY BANNISTER

(more…)

SL HOUSE in Buenos Aires, Argentina by Speziale Linares | Arquitectos

Sunday, February 1st, 2015

Article source: Speziale Linares | Arquitectos

In an irregular lot, the house is located in order to win the major lake view. In relation to this, the social sector appears on the ground floor, composed of living and dining room, kitchen and an opened gallery, free of columns that frames the view and proposes a fluid connection inside – outside. On the same floor, a set of solid volumes, containing services, work as visual barriers and give privacy to the house. Over them, on the first floor, there is a single volume of concrete that contains the private sector, from where you also have a privileged view of the landscape.

Image Courtesy © Speziale Linares Arquitectos

Image Courtesy © Speziale Linares Arquitectos

  • Architects: Speziale Linares | Arquitectos
  • Project: SL HOUSE 
  • Location: Los Alisos neighborhood, Bs. As., Argentina
  • Software used: Autocad, Sketch up, V-Ray
  • COLLABORATOR: Engineer S. Berdichevsky   (structure)
  • DESIGN TEAM: Architect  Javier Speziale, Architect Patricia Linares, Architect Matías Quintela, Architect Guillermo Gauna, Architect Agustina Acosta
  • SCALE: 260 square meters
  • YEAR: 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise