Open side-bar Menu

Archive for the ‘S/W’ Category

Archaeological Museum in Oviedo, Spain by PARDOTAPIAArchitects

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: PARDOTAPIAArchitects

A museum should empower the evocative capacity of the memory. In this purpose, the museum is a sum of parts where each has its own value and its own characteristics.

The museum becomes a platform to make visible what was invisible until now.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: PARDOTAPIAArchitects
  • Project: Archaeological Museum
  • Location: Oviedo, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán, PARDOTAPIA Architects
  • Software used: CAD software. Autocad
  • Technical Architect:Arsenio Castro
  • Design Team:Stefano Presi, StefaniaAlbiero, David MarsinyachRos
  • Client:Ministry of Culture of Spain
  • Area:5662,18 sqm
  • Construction:Construcciones Alfredo Rodríguez S.A+ARTEMON S.
  • ContestDate:1999
  • Dateofproject: 2002
  • Construction starts: 2004
  • Construction ends: 2008

Infanta Sofia Hospital in San Sebastian de los Reyes, Spain by PardoTapia Arquitectos

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: PardoTapia Arquitectos

The building structures itself around an orientation axis East – West and acts as a dividing line between the most external zones and the most internal ones. (Technical Block)

This axis contains two circulation lines separated by a fringe in which are located the vertical elevators nucleus (restricted area) and stairways in such a way that the nucleus situated to the North joins across the medical consults zone and bureaus ( half public controlled access) and the rear one that joins the assistance areas of the technical block (restricted area).

Image Courtesy © Luis FernandezInglada

  • Architects: PardoTapia Arquitectos
  • Project: Infanta Sofia Hospital 
  • Location: San Sebastian de los Reyes, Spain
  • Photography: Luis FernandezInglada
  • Software used: CAD software and Autocad
  • Authors:UTE: Pardo Calvo+Bernardo García Tapia+Luis FernándezInglada+Juan José Arévalo Camacho+Eduardo HerráezFernández
  • Technical Architect: Iván González Arias,Maria José PuertaMorante, Pedro Montes Barbero
  • Design Team: Stefano Presi, StefaniaAlbiero
  • Installations: Ove Arup & Partners, S.A.U.
  • Client: Sociedad Concesionaria Hospital delNorte. ACCIONA, Consejería de Sanidad y Consumo de la Comunidad de Madrid.
  • Area: 126.790 sqm
  • ConstructionHospital del Norte-Acciona
  • ContestDate2005
  • Dateofproject: 2005
  • Construction starts: 2005
  • Construction ends: 2007

New Jiangwan Ecological Exhibition Center in Shanghai, China by Pu Miao Architecture

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

On the north edge of Shanghai city, an isolated wetland of about 10 hectares has remained undisturbed for several decades. Now it becomes a nature reserve and a part of the park system of New Jiangwan City, a new town developed around the wetland. Since the fragile ecological system can only afford guided tours of small groups, it is necessary to establish an exhibition observation center at its west side for the public to use. In the architect’s long-term plan, two elevated walkways will radiate from the Center into the reserve so the entire area will be accessible to the public.

Image Courtesy © Pu Miao Architecture, The street-side elevation (west elevation) looks like a small hill covered by trees.

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: New Jiangwan Ecological Exhibition Center
  • Location: Shanghai, China
  • Software used: Autocad
  • Project Period: 2004-2005
  • Site Area: 2,420 square meters
  • Floor Area: 362 square meters
  • Client: Shanghai Chengtou (Division for New Jiangwan City)
  • Concepts of exhibition: Pu Miao (Design Architect), Shanghai Landscape Architecture Design Institute (Architect of Record)
  • Landscape: Zhuang Wei (Shanghai Landscape Architecture Design Institute, same below)
  • Structure: Xu Man, Chen Yan, Zhang Yewei
  • Plumbing: Ru Wenmei
  • Electrical Engineering: Zhou Leyan
  • HVAC: Yi Haifeng
  • Exhibition design: Shen Haopeng Design Studio

SCAD Museum of Art in Savannah by Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent

Sunday, January 19th, 2014

Article source: Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent

The Evans Center for African American Studies at the Savannah College of Art and Design expands the University’s art museum by resurrecting the ruins of the only surviving antebellum railroad complex in the U.S. The project transformed a series of dilapidated freight warehouses originally built in 1853 by African slaves and incorporated them into a complex that includes galleries, art studios, classrooms, a 250-seat theatre, and public gardens. The 82,0000-square-foot expansion intentionally links the site’s historical and geographic context with its contemporary purpose; once part of the Underground Railroad, the Evans Center now celebrates African American art.

Image Courtesy © SCAD, Twilight view of Grand Courtyard

  • Architects: Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent
  • Project: SCAD Museum of Art
  • Location: Savannah, U.S.A
  • Photography: SCAD, Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent
  • Software used: Sketchup and Revit.
  • Owner: Savannah College of Art and Design
  • Associate Architect: Dawson Architects

Bar Agricole in San Francisco by Aidlin Darling Design

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Aidlin Darling Design 

With a name inspired by the farmhouse rums of the French Caribbean, Bar Agricole is a 1,400-square-foot restaurant and bar located in San Francisco’s industrial South of Market district. The architect and owner drew on long-term relationships with local artisans to assemble an expanded design team for the collaborative design-build process.

Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Bar Agricole
  • Location: San Francisco
  • Photography: Matthew Millman, Thomas Winz, Aidlin Darling Design
  • Software used: Vectorworks.

King Street Station in Seattle by ZGF Architects LLP

Saturday, January 18th, 2014

Article source: ZGF Architects LLP

By the end of the 20th century, the King Street Station, which first opened to the public in 1906, had fallen into disrepair. With commute ridership on the rise, the renovation project sought to restore the building’s historic character and upgrade facilities to meet current and future transit needs.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: ZGF Architects LLP
  • Project: King Street Station
  • Location: Seattle , U.S.A
  • Photography: Benjamin Benschneider, Doug Scott
  • Software used: Sketch-up, AutoCAD and BIM
  • Owner: Seattle Department of Transportation
  • Acoustical Design: Sparling
  • Engineer Civil: KPFF Consulting Engineers, Inc.
  • Engineer MEP: ARUP | Rushing
  • Engineer Structural: ARUP | Coughlin Porter Lundeen
  • General Contractor: Sellen Construction
  • Geotechnical: Hart Crowser & Associates, Inc.
  • Historic Preservation Consultant: Artifacts Consulting, Inc.
  • Lighting Design: Pivotal Lighting Design | Affiliated Engineers, Inc. | Eleek Inc
  • Owner Representative: Shiels Obletz Johnsen
  • Plaster Restoration: Performance Consulting, Inc. / EverGreene Architectural Arts

JADE Apartments in Sydney’s CBD by Tony Owen Partners

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Tony Owen Partners

The Jade apartment tower by Tony Owen partners has just been completed in the centre of Sydney’s CBD. The 15-storey tower consists of 27 one, two and three-bedroom apartments, plus double-level penthouses with a vaulted glass ceilings.

Image Courtesy © Tony Owen Partners

  • Architects: Tony Owen Partners
  • Project: JADE Apartments
  • Location: Sydney’s CBD
  • Software used: Autocad, Revit, Rhino, Maya and 3DS

Ananda Building in Fuenlabrada, Madrid by Espegel – Fisac Arquitectos

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Espegel – Fisac Arquitectos

The program specified by the owner-developer, was the construction of a block of flats with basement, garage, storage rooms and facilities rooms. We propose a very compact volume of 18 dwellings with a standard program: 12 three-bedroom dwellings and 6 four–bedrooms dwellings, with the aim of achieving the maximum efficiency in the use of the floor area.

Image Courtesy © Angel Baltanás

  • Architects: Espegel – Fisac Arquitectos (Carmen Espegel & Concha Fisac)
  • Project: Ananda Building
  • Location: Fuenlabrada, Madrid
  • Photography: Angel Baltanás
  • Software used:AUTOCAD.
  • Completion time: Febuary 2012 
  • Designer: Carmen Espegel Alonso, Concha Fisac de Ron
  • Client: Zosma, S.A.
  • Total Area: 7.286,40 sqm
  • Consultants: Ana Espegel Alon, Mecanismo

Het Buro-De Bovenkamer in Rotterdam, Netherlands by Krill Architecture & Christian Müller Architects

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Krill Architecture & Christian Müller Architects

Het Buro/De Bovenkamer is a project specially developed and designed for young people. In the Bovenkamer 24 studio’s are realised, twelve of which for former drop-outs, getting a few hours of professional guidance a week, while the other studio’s are for young professionals, acting as role models. With 475m2 office space the Buro offers the possibility for easy start-up of small enterprises. The glazed corner will serve as a coffee corner, a meeting place for the youth, entrepreneurs from the Buro and people from the neighbourhood.

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: Krill Architecture & Christian Müller Architects
  • Project: Het Buro-De Bovenkamer
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Jeroen Musch
  • Software used: Vector Works, Open Office Excell and Creative Suite.
  • Contributors: Arnold de Bruin, Barbara Costatino, Raimonda Cibayte, PaulPeter Kuper, Magdalena Merchan, Jiri Serek, Elena Vicente
  • Programmatic concept: Het Observatorium, Greetje Hoitink en/and Krill architecture, met/with Hans Venhuizen, Michaela Stegerwald Architectuur, John van de Wetering Advies,
  • Design – Completion: 2010 – 2012
  • Client: Woonbron Ontwikkelbedrijf Rotterdam, Woonbron Delfshaven, Rotterdam
  • Directievoering: Joop van Eisden, Woonbron Ontwikkelbedrijf ism Harmen van de Wal en Christian Müller
  • Contractor: Van Wijnen, Stolwijk
  • Structural engineer: Adviesbureau Van Dijke BV, Alphen aan de Rijn
  • Installation engineer: Boonstoppel Engineering bv., Alblasserdam
  • Landscape architect: OR Else, Mark van der Bij, Amsterdam
  • Building costs: € 1.280.000 (inc. installations/building services)
  • Building costs per m2: € 924,00 (inc. installations/building services)
  • Gross floor area: 1385 m2
  • Lettable floor area: 1050 m2

Phase 2 of the renovation of the Michigan Memorial Phoenix Laboratory in Ann Arbor, Michigan by Lord, Aeck & Sargent

Friday, January 17th, 2014

Article source: Lord, Aeck & Sargent

Phase 2 of the renovation of the Michigan Memorial Phoenix Laboratory (MMPL) – originally built in 1955 as a living memorial to honor the men and women of the University of Michigan community who lost their lives in World War II service – is now complete. In addition to a renovation of the existing building’s second level as research laboratories, Phase 2 also included the design and construction of a new building addition that houses the University of Michigan Energy Institute (UMEI).

Image Courtesy © Curt Clayton

  • Architects: Lord, Aeck & Sargent
  • Project: Phase 2 of the renovation of the Michigan Memorial Phoenix Laboratory
  • Location: Ann Arbor, Michigan
  • Photography: Curt Clayton
  • Software used: Revit
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy