Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

W AUSTIN HOTEL + RESIDENCES with AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER in Austin, Texas by Andersson-Wise Architects

Thursday, March 6th, 2014

Article source: Andersson-Wise Architects

Austin’s W Hotel and Residences complex is a new centerpiece for the city, occupying a prime location in the skyline framing Austin City Hall and Lady Bird Lake. Andersson-Wise Architects, of Austin, designed the building to make the most of the city’s natural environment, capturing prevailing breezes and controlling the intense sunlight to create a protectedyet open experience.

Image Courtesy © Andrew Pogue

  • Architects: Andersson-Wise Architects
  • Project: W AUSTIN HOTEL + RESIDENCES with AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER
  • Location: Austin, Texas, U.S.A
  • Photography: Andrew Pogue, Art Gray, Jonathan Jackson, Tom McConnell
  • Software used: Vectorworks.
  • Design Team: Arthur Andersson, Chris Wise, Catherine Craig, Leland Ulmer, Christopher Sanders, Laura McQuary, Robin Bagley Logan
  • Architect of record: BOKA Powell – Dallas, TX Emily Hoffman
  • General contractor: Austin Building Company – Austin, TX, Kasey Delz
  • Other key contractors: Custom Sheet Metal: A. Zahner & Co., Curtain Wall + Glazing: Wincon Millwork: AMI
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti
  • Mep engineer: JJA, Inc.
  • Landscape architect: Talley Associates – Dallas, TX
  • Lighting consultant: Horton Lees Brogden Lighting Design
  • Sustainable design: Center for Maximum Potential Building Systems
  • Theater consultant: Theatre Consultants Collaborative
  • Venue interiors: Rios Clementi Hale Studios
  • Square footage: 1 million square feet
  • Site acreage: 1.8 acres
  • Building materials: cement composite panels (Swiss Pearl), aluminum + glass curtain wall system, metal plate wall panels
  • LEED rating: SILVER
  • Sustainable features: urban site, orientation to sun and prevailing breezes, utilizes City of, Austin chilled water system, high recycled content materials, low VOC, materials, high-performance glazing.
  • Floors: 37 story tower, 10 floors hotel, 21 floors residences, 3 floors podium 4 floors mechanical

Agora Szeged in Szeged, Hungary by BAHCS architects

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: BAHCS architects

The architectural programme of the Agora project – a center for the promotion of local innovation – is manifested in a building unifying four different functions, three of which are linked to science and research: Computer-science history exhibition, Informatorium (demonstration space of the latest information technology) and a demonstration laboratory presenting experiments in biophysics. Our client decided to add the youth center of the city to the programme as well in order to introduce the younger generation as the main target group to the world of science and technology.

Image Courtesy © Zsolt Frikker

  • Architect: BAHCS architects
  • Project: Agora Szeged
  • Location: Szeged, Hungary
  • Architects: András Báger, Csaba Helmle
  • Fellow Architects: Gabriella Antal, Nóra Báger, Balázs Turai, Tamás Tóth
  • Photography: Zsolt Frikker
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: Municipality of Szeged, Hungary
  • Total net floor area: 7240  m2
  • Construction cost (landscape included): net 2 billion HUF
  • Graphic design: Balázs Vékes
  • Interior design: György Frank, Péter Fábián
  • Landscape architecture: Gábor Szabó, Nóra Zámbó
  • Electrical planning: Ferenc Németi, Bogár Péterné, István Csányi, János Somogyi
  • Mechanical design: Zoárd Mangel, Zsolt Kovács, Attila Kerék
  • Public utilities, road planning: Erzsébet Bombolya
  • Structural design: Roland Ambrus, Tamás Méri
  • Building structures: Péter Handa
  • Contractor: KÉSZ Építő Zrt., László Szalados CEO, Péter Kondorosi project director, Gábor Urbán site manager
  • Competition First Prize: February 2009
  • Licensing plan: May 2009
  • Construction plan: April 2010
  • Opening: December 2012

Dokkaffee II in Rotterdam, NL by Studio Dave Keune

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Studio Dave Keune

With an establishment of Boymans van Beuningen museum and Rotterdam school of architecture around the corner Dokkaffee fills in the need for high standard food and drinks on this remote location, one that honors its past of hard labor and meets up to the 21st century standard.

Image Courtesy © Studio Dave Keune

  • Architects: Studio Dave Keune
  • Project: Dokkaffee II
  • Location: Rotterdam, NL
  • Software used: Rinoceros.
  • Project start date: September 2013
  • Project completion: November 2013
  • Site area: 300 square meters
  • Interior concept Design: EB ontwerp & studio Dave Keune
  • Client: Havenbedrijf Rotterdam

Beech House in Toronto, Ontario by Altius Architecture, Inc.

Wednesday, March 5th, 2014

Article source: Altius Architecture, Inc.

Efficient, clean design and simple, modern spaces went hand in hand with wheelchair accessibility for this modest, 2200 square foot house. This project was designed to be an accessible house that maintained the warm feel of a family home.

Image Courtesy © Altius Architecture, Inc.

  • Architects: Altius Architecture, Inc. (Cathy Garrido)
  • Project: Beech House
  • Location: Toronto, Ontario
  • Software used: ArchiCAD (currently version 16)
  • Project Management: Alex Wasiuk & Morris Ortolan (Altius Architecture, Inc.)
  • Project: Beech House – Design + Construction Management
  • Size: 2200 sqft
  • Completion: Fall 2011

YOTSUBAKO by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

The site is by the Station of the Yokohama suburban area, center of the emerging suburban district where the population of young families keeps growing.
Several large shopping facilities are scattered and form a unique suburban  townscape, still it is hard to say that it is attractive enough as a town or an urban space, despite those attractive facilities, active urban planning and many young and energetic people.

Image Courtesy © Ken’ichi Suzuki.

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: YOTSUBAKO
  • Photography: Ken’ichi Suzuki.
  • Software used: Vectorworks (CAD Software)
  • Principal use: tenant building
  • Site area: 1335m2
  • Building area: 1145.8m2
  • Total floor area: 7187.1m2
  • Number of stories: 8 story + 1 basement
  • Structure: steel frame,partly steel reinforced concrete
  • Design: 2008.1 – 2009.11
  • Construction: 2010.2 – 2011.11
  • Scope of works: schematic architectural design, developed design proposal, construction documents.

The Ring – Louisville Children’s Museum in Kentucky by ShortList_0 Design Group

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: ShortList_0 Design Group

EXPERIENTIAL ARCHITECTURE + GREEN DESIGN

Proposed for the next revitalization phase in downtown Louisville Kentucky, this new Louisville Children’s Museum, “The Ring”, embodies both experiential and sustainable Green design. Its primary circulation features an ADA-grade ramp in an innovative format that discards traditional floor planes. Bold geometric shapes and rainbow colors enhance the experience inside and out. Over 500 solar panels form part of The Ring’s southern skin.

Image Courtesy © ShortList_0 Design Group

  • Architects: ShortList_0 Design Group
  • Project: The Ring – Louisville Children’s Museum
  • Location: Kentucky, U.S.A
  • Software used: Autodesk Revit
  • Building Footprint: 41,000sf (3,800sm)
  • Sustainable Design Features: Building integrated PV solar panels, daylight Illumination
  • Annual Power Generation Capability: 123,000 kWh

Creative Arts Building, City College Norwich in England by BDP

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: BDP

The inspiring new creative arts building represents the first stage in the college’s masterplan. It is designed to express a distinct college identity while supporting internal connectivity at the building scale as well as the whole campus.

Image Courtesy © Kilian O’Sullivan

  • Architects: BDP
  • Project: Creative Arts Building, City College Norwich
  • Location: England
  • Photography: Kilian O’Sullivan
  • Software used: Revit (BIM).

VIVIENDA UNIFAMILIAR “CASA DG” in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The project consists on a family house in a residential area in the region of Pamplona, Navarra. The adjacent houses, constructed on divers materials and different design lines, motivated an initial approach based on the abstraction, with an outright definition of the volumes made in sandstone.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Project: VIVIENDA UNIFAMILIAR “CASA DG”
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Software used: Autocad 2012
  • Authors: Iñigo Esparza, M. Asun Oses, Calle Yanguas y Miranda
  • Collaborators: Jesús Corera Gutiérrez, Mikel Cañadas Tanco
  • Constructor: PROCOVI A5 GRUPO EMPRESAS, S.L
  • Presupuesto Ejecución Material: 268.043,33 euros
  • Area: 361.0 sqm
  • Year: 2012

Black Desert House in Los Angeles, California by Oller & Pejic Architecture

Sunday, February 23rd, 2014

Article source: Oller & Pejic Architecture

This project began with an e-mail and a meeting in fall of 2008 for a house in Yucca Valley, which is located near Palm Springs, east of Los Angeles in the high desert near the Joshua Tree National Park.

Image Courtesy © Marc Angeles

  • Architects: Oller & Pejic Architecture
  • Project: Black Desert House
  • Location: Los Angeles, California
  • Photography: Marc Angeles
  • Software used: AutoCAD.
  • Owner: Marc & Michele Atlan
  • Contractor: Avian Rogers / Moderne Builders
  • Construction Timeline: Design 2009-2010
  • Design: 2009-2010
  • Construction: 2010-2012

Souldern Road. Brook Green in London, UK by DOS ARCHITECTS

Sunday, February 23rd, 2014

Article source: DOS ARCHITECTS 

Situated in a Conservation area at the edge of Brook Green in West London, this stunning house was DOS Architects’ first residential refurbishment project in London. Their client lived in one of the houses and, having bought the house next door, decided to appoint DOS Architects to create a design which merged both houses into a single family house.

Image Courtesy © DOS ARCHITECTS

  • Architects: DOS ARCHITECTS
  • Project: Souldern Road. Brook Green
  • Location: London, UK
  • Software used: Microstation.
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy