Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Countryside villa in Sassari, Italy by Officina29 Architetti

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Officina29 Architetti

Countryside Villa is a project by Officina29 Architetti and includes the renovation of an existing house and the construction of a guest house with a swimming pool.

The renovation project stems from two specific intentions: to restore the right proportions between living and sleeping areas and open the building to the countryside, thereby generating a direct relationship between internal and external environment.

Image Courtesy © Officina29 Architetti

  • Architects: Officina29 Architetti
  • Project: Countryside villa
  • Location: Sassari, Italy
  • Software used: Autocad, SketchUp, Vray, Photoshop
  • Team Project: Stefano Ercolani, Antonio Chessa, Alessandra Caria
  • Year: 2012-2013

(more…)

The Standard Café in Montréal, Canada by Jean de Lessard – Designers Créatifs

Thursday, April 27th, 2017

Article source: v2com

Jean de Lessard – Designers Créatifs has designed for Westmount’s café The Standard, a space of symmetry where the minimalistic narrative blends in subtly with the sophisticated look of a period café, thus redefining the codes of such a venue where varieties of Grand Cru coffee and gourmet pastries are served.

Facade, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Jean de Lessard – Designers Créatifs
  • Project: The Standard Café
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Software used: Autocad
  • Client: The Standard
  • Project coordinator: Alexa Adam Designer
  • Flooring: Plancher Mirage; Amélie Bolduc Monette
  • Lighting: Lambert & Fils
  • Materials: hickory, white quartz, brass finish metal
  • Parameters: floor surface of 600 square feet

(more…)

VanBerlo Ypenburg in The Netherlands by Blooey / Remko Verhaagen

Thursday, April 27th, 2017

Article source: Blooey / Remko Verhaagen

VanBerlo has set up their second office in the former Ypenburg air base. This building with a rich history underwent a massive renovation, and VanBerlo set out to find the perfect way to mix the building’s historic style with an iconic and contemporary interior. The result is a stylish and minimalistic atmosphere, surrounded by honest materials such as concrete, plywood and felt.

The building was designed by famous Dutch architects Jan Brinkman and Leendert van der Vlugt. Built in the 1930s, Ypenburg airport was clearly ahead of its time. A minimalistic example of Modern Architecture, a style that zeroed in on light, air and space.

Image Courtesy © Tycho Merijn

  • Architects: Blooey / Remko Verhaagen
  • Project: VanBerlo Ypenburg
  • Location: The Netherlands
  • Photography: Tycho Merijn
  • Software used: Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Solidworks 3D CAD 
  • Client: VanBerlo
  • Design: Remko Verhaagen and Ad van Berlo (in collaboration with the VanBerlo design team)
  • Realization: Eric Biermann / Steef Joosten / Derk-Jan Zeelenberg / Buro Spoormaker

(more…)

IRON PORCH HOUSE in Nagykovácsi, Hungary by Földes és Társai Építésziroda

Thursday, April 27th, 2017

Article source:  Földes és Társai Építésziroda

The 726 sqm site, being reminiscent of a fairy glade, is located at the northern part of Nagykovácsi.  The garden surrounded by young fruit trees and pines on three sides has idyllic atmosphere. There are cottages, some new family homes and most of all green all around. The square site is slightly sloped to the street and wide enough for a long house to fit in between its borders.  These makings suggested that the fourth side of the garden should be closed by the house itself creating intimate atmosphere inside.

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

(more…)

Public Library and Socio-Cultural Center in Aduanas, Spain by Singular Studio

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Singular Studio

This building, conceived with a hybrid use of Public Library and Socio-Cultural Center, is located in the seaside neighborhood of Javea, near the port. This is the reason why, after a process of architectural approach, it has been inspired by reasons related to the sea … metal facade vibrates, has three dimensions and simulates movement, such as sea surface. The facade treatment, as a light metal skin that envelops the whole volume, aims to boost its weightlessness without touching the ground plane. It is a large box or floating cage, a huge metal fishing net as those in the nearby port.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Singular Studio (J. Moragues, F. Nieto, R. Paternina)
  • Project: Public Library and Socio-Cultural Center
  • Location: Jávea (Alicante), Aduanas, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Revit
  • Other participants: Laura Solbes, Sara Marí, Dionisio Henarejos, Laura MaríF
  • Surface: (m2) 1.132,29 m2 / 12.187,87 ft2
  • Year: 2014

(more…)

House in Morrillos by Cristián Izquierdo Lehmann

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Cristián Izquierdo Lehmann 

This project is by a long, open beach, on a desert dune rising in front of a wetland. It is a seasonal house to accommodate up to three couples, and can be leased or bartered the rest of the year. Its intermittent occupation and isolated location led us to think of it as a superposition of two models: the motel and the cabin. The motel suggests self-sufficient rooms served from the outside by a second access, while the cabin presumes a centralized space that brings the community together. A set of 4 rooms come together in a shared central kitchen, forming a larger compact structure enclosed by mobile panels, which open different possibilities of use according to their position.

Image Courtesy © Tomás Rodríguez

  • Architects: Cristián Izquierdo Lehman
  • Project: House in Morrillos
  • Location: Morrillos
  • Photography: Tomás Rodríguez
  • Software used: Vectorworks
  • Constructor: Danilo Saldibar
  • Structure: Cristián Izquierdo
  • Structural consultancy: Osvaldo Peñaloza

(more…)

ATIEVA headquarters in San Francisco, California by Buratti Architetti

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Buratti Architetti 

The project for the new headquarters of Atieva, a Silicon Valley based company involved in research and production of electric cars, has two main parts: the interior renovation of an existing office building and the new outdoor entrance.

INTERIOR HEADQUARTERS

The project for the new headquarters is about the new layout of the interior spaces, especially on the public areas such as the entrance, the lounge spaces, meeting and conference rooms and so on. These are the most representative space in the building, that will involve both employees, clients, suppliers and everyone who will be invited at the company.

Image Courtesy © Buratti Architetti

  • Architects: Buratti Architetti
  • Project: ATIEVA headquarters
  • Location: Menlo Park, San Francisco California, USA
  • Software used: Autocad LT, 3D Studio Max and Photoshop

(more…)

Two West KC & Two West LA in Kansas City by KEM STUDIO

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: KEM STUDIO

The Two West space was as much about the design of the branding + communications company’s culture as it was the design of the space. Unexpected interaction with communal lounge and café spaces, oversized doors and large expanses of uninterrupted glazing make the company process visible to employees and client, increase collaborative work space and define the company culture through the design of the space. In the end, the space and architectural elements reinforce the companies brand and facilitates how they want their employees to work.

Image Courtesy © KEM STUDIO

  • Architects: KEM STUDIO
  • Project: Two West KC & Two West LA
  • Location: Kansas City, USA
  • Software used: Revit

(more…)

Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Friday, April 21st, 2017

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm

(more…)

Villa Schoorl in The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Friday, April 21st, 2017

Article source: Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects designed Villa Schoorl, situated in the characteristic polders near the North Holland dunes. The fluent transition to the green polder landscape was the most essential starting point of the design. The subtly located villa is built with as many possible natural materials and sustainable techniques.

Image Courtesy © Paul de Ruiter Architects

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise