Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Psicopedagogical Center of Osona in Spain by COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

All the rehabilitation services for people with mental illness are grouped in this building composed by the repetition of a 6m wide spatial module.  An economic and energy-sustainable constructions system, the domestic scale and the warmth of the interior spaces added to the closed relationship between building and nature makes it a HEALTHY BUILDING.

The building is located next to the main health centers of the city (Vic), surrounded by a park on the outskirts, and its program is basically developed on a ground floor to facilitate the mobility of its users.

Image Courtesy © COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

(more…)

VILLA BRAECKMAN-STAELS and GARDEN COTTAGE in Sint-Martens-Latem, Belgium by De Smet Vermeulen architecten

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: De Smet Vermeulen architecten

PASTORAL MEMORIES, revisited

The opposition between cities and countryside in Flanders has increasingly become a mental rather than a physical one. A long-standing anti-urban policy has led to a thorough contamination – i.e. urbanization – of the Flemish countryside. Multiple networks connect locations irrespective of their urban or rural status, enabling ever more frequent movements, eroding physical boundaries, merging it all into a semi-urban pattern we call the Nebular City. Inside this Nebular City, rurality has become less a fact than a choice, less a self-evident tradition than a mental construction. It is the architect’s task to design this mental construction.

Image Courtesy © De Smet Vermeulen architecten

  • Architects: De Smet Vermeulen architecten
  • Project: VILLA BRAECKMAN-STAELS
  • Location: Sint-Martens-Latem, Belgium
  • Software used: Vectorworks (The garden cottage)
  • Villa Braeckman-Staels: Axel Cayman, Henk De Smet, Marleen Goethals, Tom Thys, Paul Vermeulen, 1996-2000
  • Garden cottage Braeckman-Staels: Henk De Smet, Nikolaj De Meulder, Paul Vermeulen, 2011-2013

(more…)

Little Bao at 72 Courtyard in Bangkok, Thailand by JJA / Bespoke Architecture

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: JJA / Bespoke Architecture

The simple Hong Kong brick-and-mortar shop which opened in 2013, has been described by DestinAsian magazine as a “1950s American diner”, where the “pink-neon logo” and the “retro-tiled floor” suggests a Hong Kong style cafe where “Wong Kar-Wai meets Grease.” It is from this basis that designer, James JJ Acuna of JJA / Bespoke Architecture formulated the basis of their second global location, at the 72 Courtyard complex in Bangkok.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

  • Architects: JJA / Bespoke Architecture
  • Project: Little Bao at 72 Courtyard
  • Location:  530 Thong Lo 12 Alley, Khwaeng Khlong Tan Nuea, Khet Watthana, Krung Thep Maha Nakhon 10110, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Client: May Chow
  • Designer: James Acuna
  • Completion Date: July 2016

(more…)

Elephant Grounds Coffee on Star Street in Hong Kong, China by JJA / Bespoke Architecture

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: JJA / Bespoke Architecture

Upon the unveiling of the brand new 1120 sq.ft space housing the Elephant Grounds Coffee flagship in Hong Kong’s chic Star Street Precinct, the project, a work by JJA / Bespoke Architecture, immediately transformed the character of its own site and surrounding neighbourhood, through the passive performance of the design’s warm timber-based materials with an emphasis on spatial transparency through indoor-outdoor oriented planning.

Image Courtesy © Zach Hone

  • Architects: JJA / Bespoke Architecture
  • Project: Elephant Grounds Coffee on Star Street
  • Location: Hong Kong, China
  • Photography: Zach Hone
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Client: Membership CO. LTD
  • Designer: James Acuna
  • Area: Wanchai
  • Completion Date: June 2016

(more…)

Schoenholzer 15/16 in Berlin, Germany by roedig . schop architekten

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: roedig . schop architekten

The building is located on the former border strip of the Berlin Wall, between Schoenholzer and Bernauer Strasse, occupying two lots dating back to the Wilhelmine era. The former „Postenweg“, which was part of the GDR border security system and is now open to the public, lies directly to the north of the plot.

street facade frontal, Image Courtesy © Stefan Mueller

  • Architects: roedig . schop architekten
  • Project: Schoenholzer 15/16
  • Location: Schönholzer Straße 15/16, 10115 Berlin, Germany
  • Photography: Stefan Mueller
  • Software used: CAD-programm
  • Construction: Ingenieurbüro Rüdiger Jockwer, Berlin
  • Landscape Planning: Mettler Landschaftsarchitektur Berlin
  • Building Costs Incl Vat: 5123500 EUR
  • Gross Volume: 9857 m³
  • Gross Floor Space: 2522 m²
  • Floor Space: 1674 m²
  • Project Start: 01/2007
  • Start Of Construction: 06/2012
  • Date Of Completion: 01/2015

(more…)

Mian Farm Cottage in Hanoi, Vietnam by Idee architects

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Idee architects 

Among the grapefruit garden of a large farm, Mian Farm Cottage has a fine view of Ba Vi mountain range. The owners of the farm aim to create a place far away from the city which produces fresh food, has a green space, a great landscape and for families gathering.

Image Courtesy © Trieu Chien

  • Architects: Idee architects
  • Project: Mian Farm Cottage
  • Location: Mian Farm, Son Tay, Hanoi, Vietnam
  • Photography: Trieu Chien
  • Software used: 3dS Max and Autocad
  • Architect: Tran Ngoc Linh
  • Project team: Nguyen Huy Hai, Do Van Thoan, Nguyen Ngoc Quynh, Nguyen Dac Nguyen, Nguyen Dang Quang
  • Area: 140m2
  • Completed: 2016

(more…)

Hansen, Mixed Use Building in Athens, Greece by AREA, Architecture Research Athens

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: AREA, Architecture Research Athens

This project redefines the mixed-use housing typology of the “polykatoikia”, ubiquitous in Greek cities, in one of the most dense urban neighborhoods of Athens’ center, Patissia. An L-shaped plan is dictated by site orientation and adjacent building mass, creating a small garden to the South. The vertical arrangement of different programs, typically integrated behind a uniform facade of duplicate floors, is articulated here as a “sectional” facade: individual floor levels appear to extend different lengths along the street, varying the relationship of closed to open space at each floor. Along the street, the mass of the building is lifted to provide broad visual access to the private garden, and allow room for two vehicles. At each level of the building, an exterior or transparent space \”bridges\” the street to the backyard along the East party line, whereas the most sheltered interior spaces are concentrated along the opposite party line. This results in a double strategy. On the one hand, the careful manipulation of the building code incorporates a pilotis, a pergola and covered outdoor spaces, creating a porous civic facade that subverts the requirement for the building’s mass to continue that of its neighbors. On the other hand, the near-absence of protruding balconies brings the building’s interior closer to the realm of the street.

Building’s main facade, an exterior or transparent space “bridges” the street to the backyard along the East party line, Image Courtesy © Vassilis Makris

  • Architects: AREA, Architecture Research Athens (Styliani Daouti, Giorgos Mitroulias, Michaeljohn Raftopoulos)
  • Project: Hansen, Mixed Use Building in Athens
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: Vassilis Makris
  • Software used: Autocad
  • Civil Engineer: Thanos Giannimaras
  • Mechanical Engineer: Panos Kampoukos
  • Landscape Architect: Katerina Gkoltsiou
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 401.40sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Moustiquaire Maurel-Coulombe in Québec, Canada by Guillaume Pelletier Architecte

Sunday, February 19th, 2017

Article source: Guillaume Pelletier Architecte 

Project Description

Canards Maurel-Coulombe is an artisanal farm that produces the finest Foie Gras in Quebec.

The clients wanted to create a space where customers could have a total gourmet experience of duck foie gras.  Like a Japanese tea room, this project is a space where art, nature, tradition & gastronomy becomes one. The contemporary exterior screen porch is an extension of an old traditional wooden house. The wood timber structure is placed in a way to make a visual connection between the farm and the products boutique.   The tasting room faces the landscape from where you can see the ducks in the field. By night, the screen porch becomes a lantern.

Image Courtesy © Saul Rosales

  • Architects: Guillaume Pelletier Architecte
  • Project: Moustiquaire Maurel-Coulombe
  • Location: Saint-Jean-de-Matha, Quebec, Canada
  • Photography: Saul Rosales
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Construction: Dominic Heneault
  • Gross Built Area: 256 ft2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

Friday, February 17th, 2017

Article source: Corneille Uedingslohmann Architekten

The original planning brief foresaw an adaptation of the existing house, which was inhabited by the building owner at the time. The home owner’s driving aspiration for the project was the integration of a swimming pool with a visual relationship to the outside. After many design variations and the exhaustion of all building parameters it became clear this would not be feasible within the constraints of the old house. However the strong desire for a private swimming pool remained, leading the owner to the courageous decision to tear down the original house and build new in order to realize their ideas.

Image Courtesy © Michael Neuhaus

  • Architects: Corneille Uedingslohmann Architekten
  • Project: Residential House Cologne Hahnwald
  • Location: Köln, Germany
  • Photography: Michael Neuhaus
  • Software used: Bentley Microstation Connect, Adobe Photoshop CC, Ava Orca
  • Property size: 995 sqm
  • Living Area: 266 sqm
  • Other Area: 207 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

Oslo Skatehall in Norway by DARK Arkitekter AS

Friday, February 17th, 2017

Article source: DARK Arkitekter AS 

Skateboarding was banned in Norway on 1 September 1978, with the intention of preventing serious accidents. This did not discourage the skateboarders, and the skateboarding scene grew steadily. When the ban was lifted in 1989 the interest exploded. Skateboarders went from being lawbreakers to celebrities and youth idols. In January 2017, 28 years after the ban was lifted, Oslo finally got its own custom-built venue for the today a well-established sport. Oslo Skatehall stands now as the best custom-designed skatepark, and one of the largest of its kind in northern Europe.

Image Courtesy © Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

  • Architects: DARK Arkitekter AS
  • Project: Oslo Skatehall
  • Location: Stavangergata 28, Oslo, Norway
  • Photography: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF and Lars Gartå/DARK
  • Software used: SketchUp, Revit
  • Client: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
  • Landscape architect: Rambøll/Landskapsfabrikken
  • Interior skateboard elements: Glifberg+Lykke/IOU Ramps
  • Contractor: Varden Entreprenør AS
  • Area: 2.300 sqm + 640 sqm exterior skatepark
  • Project year: 2017

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy