Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Helsingborg Hospital in Sweden by schmidt hammer lassen architects

Sunday, October 26th, 2014

Article source: schmidt hammer lassen architects 

schmidt hammer lassen architects has won the competition to design the 35,000 square metre extension to the Helsingborg Hospital in the southern part of Sweden. The competition was won in cooperation with Aarhus Arkitekterne, NNE Pharmaplan and landscape architects Kragh & Berglund. The project comprises a new ward for adult psychiatry, an out-patient clinic and medical laboratories. Key to the whole design has been flexibility, a clear layout, variety, human scale, green courtyards and optimal conditions for daylight.

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

  • Architects: schmidt hammer lassen architects 
  • Project: Helsingborg Hospital
  • Location: Sweden
  • Software used: REVIT and DRofus, and also InDesign and Photoshop
  • Sub-consultants: Aarhus Arkitekterne, NNE Pharmaplan
  • Client: Region Skåne, Regionservice (Sweden)
  • Area: App. 35,000 m2
  • Competition: 2013, 1st Prize in restricted competition
  • Landscape architect: Kragh & Berglund Stockholm

(more…)

Olive Grove House in South Island, New Zealand by Team Green Architects

Sunday, October 26th, 2014

Article source: Team Green Architects 

This small single level energy efficient house is located near the end of the Kawarau Gorge, in Central Otago, in wine country.

Orgainised in a linear fashion the three bedrooms are accessed from the rear of the open kitchen and living area. Each bedroom has private views of the quiet countryside.

Image Courtesy © Sam Hartnett

Image Courtesy © Sam Hartnett

  • Architects: Team Green Architects 
  • Project: Olive Grove House
  • Location: Cromwell, South Island, New Zealand
  • Photography: Sam Hartnett
  • Software used: ArchiCad
  • Architects in Charge: Sian Taylor and Mark Read
  • Site Area: 20009m/sq
  • Area: 156m/sq
  • Year: 2014

(more…)

SIOFOK PLAZA in Hungary by A4 studio Ltd.

Sunday, October 26th, 2014

Article source: A4 studio Ltd.

Already more than 200 years, Siófok is the Capital City of Lake Balaton, which is the largest lake in Middle-East Europe. We planned the “Sió Pláza” Shopping Centre into the middle of the renewable main square of the centre of the renewable downtown. The modern XXI. Century building is situated between the two historical symbols of the city, the Water Tower, was built in 1912, and the Pub, was built in 1895. Our aim was to plan a building that communicates with its environment, the historical city centre, continuously. We developed a transparent glass facade towards the main square of the city, with a cobweb-like metal screen.The shops were strung on 3 levels onto the inner shopping arcade of the shopping centre. The food and drug store received place on the minus first floor, the restaurant, branch and other services on the ground floor and the first floor. The entertainment (cinema, bowling, restaurants) is situated in the supreme floor. The building of the old Pub is integrated into the new building by the inner shopping arcade. The new functions are a bookshop and a cafe, with own garden. The remaining facades are planted with green plants.

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

  • Architects: A4 studio Ltd.
  • Project: SIOFOK PLAZA
  • Location: Siófok, Hungary
  • Photography: Tamás Bujnovszky
  • Software used: Archicad, Artlantis, Photoshop

(more…)

Mother & Child welfare center in Paris, France by Rh+ architecture

Sunday, October 26th, 2014

Article source: Rh+ architecture

The project is located in the south of Paris, in a small curved street, surrounded by historical and typical french buildings of the industrial period. The low density of the neighborhood, the street shape in addition to a 2.5m difference in height give the impression of a small provincial town. In fact, the curve of the Gustave Geoffroy street gives this execeptional site several constraints that have to be used to generate a well-integrated project to its urban fabric.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Rh+ architecture
  • Project: Mother & Child welfare center
  • Location: 17 Gustave Geffroy street, Paris 13th arrondissement, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Software used: Autocad for the 2D drawings and the Adobe photoshop and Indesign 
  • Contracting authority: Ville de Paris
  • Cost: 5 400 000€ HT
  • Surface: 1800m²
  • Year: mars 2014
  • Project team: 
  • Eng. all trad and economists: Betom
  • Eng. HQE: Cap Terre
  • Building contractors: Capaldi Construction
  • Environnement: Certification Habitat & Environnement, Profi l A + BBC Effi nergie, Consommation 45 kWh/m² shon.an

(more…)

Quezon daycenter in Philippines by Yuusuke Karasawa Architects

Friday, October 24th, 2014

Article source: Yuusuke Karasawa Architects

This facility is a day care center planned in the city of Quezon, located north-east of Manila, Philippines. The Philippine day care center, while its main function is a kindergarten/nursery, it also provides lodgings for the socially vulnerable and serves as a town community center. By having multiple functions, the day care center is more than just a nursery—it is a ”multi-purpose housing” made available for the city’s residents. It is a place where neighbors communicate with each other, a place of life and activities for the children and people without family. There, what is being contemplated is the proper way of a public “housing” that also provides communal functionalism.

Image Courtesy © Yuusuke Karasawa Architects

Image Courtesy © Yuusuke Karasawa Architects

  • Architects: Yuusuke Karasawa Architects
  • Project: Quezon daycenter
  • Location: Quezon, Philippines
  • Software used: Rhinoceros in modeling, V-ray in rendering.
  • Stories: 1floor
  • Consultants: Structured Environment—Alan Burden,structural
  • Structural system: timber structure
  • Major materials: hard cypress(wall),white concrete,hard cypress(flooring)
  • Site area: 2,382.51m2
  • Footprint area: 281.25m2
  • Total floor area: 95.55m2
  • Design: 2010-2014
  • Construction: 2015

(more…)

Unboxed – 100% recycable prefab wooden house in Polignano a Mare Town, Italy by Barberio Colella ARC

Friday, October 24th, 2014

Article source: Barberio Colella ARC

Description: “Unboxed”, designed by Micaela Colella and Maurizio Barberio, is the wooden transposition of the typical characters of the Mediterranean house, as a valid alternative to masonry or frame structure buildings. The house is think to be placed in the beautiful town of Polignano a Mare, Apulia. The high standardization of the modules and their total prefabrication, allow to study various solutions easily. This goal is achieved by splitting the building in several basic structural elements designed to be mounted with all the finishes and without thermal bridges. The house is 100% recyclable. It is also completely removable – thus movable – thanks to an innovative foundation made of steel, which allows to reduce or eliminate the excavation. A low inclination roof on the top (5%) allows the installation of solar roof tiles (Tegosolar technology), capable of producing electricity and heat. The house has a clear division between the living and the sleeping area with a glazed corridor/entrance in the middle: a journey in the nature, able to re-establish the contact with the surrounding environment (flow of time) at each passage.

Image Courtesy © Micaela Colella

Image Courtesy © Micaela Colella and Maurizio Barberio

  • Architects: Barberio Colella ARC
  • Project: Unboxed
  • Location: Polignano a Mare Town, Italy
  • Photography: Micaela Colella, Maurizio Barberio
  • Software used:
    • Desing: Autocad and Rhinoceros
    • Rendering: Vray for Rhino and Photoshop
  • Credits: Micaela Colella (Project Leader), Maurizio Barberio (Principal Architect)

(more…)

CHEGS CAMPUS CANTEEN in Baoding, China by KNOWSPACE

Friday, October 24th, 2014

Article source: KNOWSPACE

The reorganization of the Center for Hydro-geology and Environmental Geology Survey’s campus includes several different interventions in 2 phases: phase 1 comprises of a 2-storey canteen and activity center building and the renovation of the doorman house, while phase 2 includes a 10-storey laboratory building and the refurbishment of the office building facade from the 1980s.

Image Courtesy © Lv Hengzhong

Image Courtesy © Lv Hengzhong

  • Architects: KNOWSPACE
  • Project: CHEGS CAMPUS CANTEEN
  • Location: Baoding, China
  • Photography: Lv Hengzhong
  • Software used: AutoCAD
  • Client: Center for Hydrogeology and Environmental Geology Survey (CHEGS), Baoding
  • Consultants: Baoding Institute for Architecture Design Co., Ltd (Structure, HVAC and site supervision)
  • Area: 660 m2 GFA
  • Time: 2012-2014

(more…)

ZA’ABEEL PARK OBSERVATION TOWER in Dubai by XTEN Architecture

Wednesday, October 22nd, 2014

Article source: XTEN Architecture

This project is for a recent competition organized by ThyssenKrupp Elevator for the creation of an Observation Tower located in a cultural park just off axis from the main skyscraper boulevard in Dubai, Sheikh Khalifa Bin Zayed Road.

Image Courtesy © XTEN Architecture

Image Courtesy © XTEN Architecture

  • Architects: XTEN Architecture
  • Project: ZA’ABEEL PARK OBSERVATION TOWER
  • Location: Dubai
  • Software used: We model in Rhino, and render in Maxwell. Drawings are in AutoCad.
  • Team: Austin Kelly AIA, Monika Haefelfinger, Scott Utterstrom, Jae Rodriguez, Dana Nishimura Bryan, Stephanie Sent
  • Landscape: Coen + Partners – Shane Coen, Stephanie Grotta, Bryan Kramer, Travis VanLiere
  • Structural Engineering: Thornton Tomasetti – Steve Ratchye PE SE, senior associate

(more…)

Izakaya Kinoya in Montréal, Canada by Jean de Lessard

Wednesday, October 22nd, 2014

Article source: Jean de Lessard

For its latest Kinoya, interior designer Jean de Lessard has tapped into the sources to emulate in his design the primary spirit, function and aesthetics of the izakaya[1], as the latter was originally an informal place where people drank beer and sake. The transformation is particularly unusual that it explores through extreme design  intimacy in relationships between people, making of Kinoya a true representation of the unique approach the designer has developed about the different ways of occupying a space.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Jean de Lessard
  • Project: Izakaya Kinoya
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Software used: Autocad and 3D max
  • Client: Kinoya
  • General contractor: Pure Renovation
  • Woodworking: Dominic Samson, Solution durable
  • Overall surface area: 1,500 square feet (23 feet x 75 feet)
  • Dining area surface: around 800 square feet
  • Capacity: 60 places

(more…)

THE PINCH in Yunnan Province, China by Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

Tuesday, October 21st, 2014

Article source: Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

THE PINCH is a library and community center in Shuanghe Village, Yunnan Province, China. The project is part of a government led reconstruction effort after an earthquake in Sept 2012. The majority of village houses were destroyed, leaving the residents living in tents for up to one year. After the earthquake the government has sponsored new concrete and brick houses and a large central plaza. During the first site visit, the houses remained incomplete and the plaza was a large empty site.

Image Courtesy © Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

Image Courtesy © Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong

  • Architects: Olivier Ottevaere and John Lin / The University of Hong Kong
  • Project: THE PINCH
  • Location: Shuanghe Village, Yunnan Province, China
  • Software used: Rhino
  • Construction: Kunming Dianmuju Shangmao Company
  • Funding: Supported by the Knowledge Exchange Impact Award, HKU
  • Project Team: Crystal Kwan (Project Manager), Ashley Hinchcliffe, Connie Cheng, Johnny Cullinan, Jacky Huang, Joyce Ip, Yvonne Xu Meng
  • Date: September 2012 – April 2014
  • Size: 80 sqm
  • Cost: 130,000 rmb
  • Unit Cost: 1600 rmb/sqm

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy