Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

12 Degrees in Ontario, Canada by CORE Architects Inc.

Friday, November 11th, 2016

Article source: CORE Architects Inc.

12 degrees was designed as an urban infill project, fitting into the context of a mixed use residential area where the city block has buildings that include both the Art Gallery of Ontario and the Ontario College of Art and Design.

Given the artistic nature of the city block, the design became a playful exercise in massing and an anchor to the south-west corner of the block.  The design can be read as analogous to the stacking of toy blocks, with one of the blocks skewed at 12 degrees from the others.

Image Courtesy © CORE Architects Inc.

Image Courtesy © CORE Architects Inc.

  • Architects: CORE Architects Inc.
  • Project: 12 Degrees
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Software used: REVIT and AutoCad

(more…)

Örnberget – Spine/Precipice in Stockholm archipelago, Sweden by Petra Gipp Arkitektur

Friday, November 11th, 2016

Article source: Petra Gipp Arkitektur

A narrow site high up on a precipice overlooks the inner Stockholm archipelago to the south. It meets a dense row of pine trees to the west and a softer grove of deciduous trees to the east. One enters the site from the north, where a generous staircase mediates the initial steep south-facing slope. The stairs follow a concrete wall that forms the spine of the structure, and lead the visitor downwards between the concrete wall on the one side and a wooden volume on the other. The staircase leaves the visitor at a gap in the concrete wall, providing a glimpse of the garden on the other side. The promenade continues along the closed wall, towards the view and the water, now flanked to the west by the row of pine trees. A second opening in the wall presents the entrance to the house and extends a passage through and across it, into the garden.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Petra Gipp Arkitektur (Petra Gipp, Malin Heyman, Marco Nathansohn and Maria Cagnoli)
  • Project: Örnberget – Spine/Precipice
  • Location: Älgö, Stockholm archipelago, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: ArchiCAD
  • Structural engineer: Astadien – Johan Sandström
  • Landscape architect: HORN.UGGLA – Maria Horn
  • Project year: 2013-2016

(more…)

Cafe SAPOON SAPOON in Seoul, South Korea by Betwin Space Design

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Betwin Space Design

“Two years for gathering energy of the earth with the sounds of water, wind and human footstep, and six years for looking after ginseng. Six-year-old Red Ginseng nourished by the devotion of KGC(Korea Ginseng Corporation) for eight years. ”Opened on the first floor of KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) Tower last August, Café Sapoon Sapoon expresses the advertising copy of Cheong-Kwan-Jang implicatively. Sapoon Sapoon is a compound word of Saponin, main ingredient of red ginseng, and Spoon, a tool to deliver taste and nutriment of food. As Sapoon also means ‘a figure of light and careful step’ and ‘light and refreshing state of body and mind’ in pure Korean word, people can feel refreshing scenery with light beverage. Sapoon Sapoon is a casual space created by KGC in order to be free from the perception, ‘Red ginseng is nothing but health functional food’, while keeping credibility of company and its quality-first spirit. Betwin Space Design grafted traditional ideology of Cheong-Kwan-Jang on this café modernly.

Image Courtesy © Yong-joon Choi

Image Courtesy © Yong-joon Choi

  • Architects: Betwin Space Design
  • Project: Cafe SAPOON SAPOON
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Yong-joon Choi
  • Software used: Adobe photoshop & illustrator, Google sketch up, 3D max, Auto cad
  • Design Director: Jung-gon Kim, Hwan-woo Oh
  • Design Team: Sun Kim, Hye-jin Yang, Su-in Lee, Dae-hyun Lee
  • Client: KGC
  • Area café: 220.9 sqm + terrace 82.3 sqm
  • Completion: Aug, 2016

(more…)

Monolith House in Victoria, Australia by Rara Architecture

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Rara Architecture

Our mission was to reinstate the old home’s glory through highlighting it’s simplistic characteristics and its overall form. We stripped it right back to a neutral state. The height of the rear addition had the potential to dwarf the original heritage home, so, sympathetically, we mimicked the roof angle, but didn’t hide it. Nothing about the addition is ‘trying to hide’ anything. The old building transitions smoothly to the new, visually and emotionally, both internally and externally – the old floorboards transition to a new polished concrete slab, the old weatherboards transition to a perforated brick wall (outlining the central Zen garden) and then again to a solid brick wall. The addition, which can be enjoyed from the rear lanes and from within the property stands proud, like the existing Edwardian; it stands high, and strong without any exaggeration or excess, it is brutal, minimal and statuesque: a monolith.

Image Courtesy © Christopher Alexander

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Rara Architecture (Wesley Spencer)
  • Project: Monolith House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Alison McWhirter, Christopher Alexander
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Femme Fanatique by CTRLZAK Studio

Thursday, November 10th, 2016

Article source: CTRLZAK Studio

Femme Fanatique is a space dedicated to the world of tango. Femme Fanatique’s shoes are designed with passion and are entirely handmade by specialized artisans. CTRLZAK’s design presents these exact elements, interpreting the essence and the posture of the dance while emphasizing at the same time the process and the quality of the product.

Image Courtesy © Dimitris Poupalos

Image Courtesy © Dimitris Poupalos

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: Femme Fanatique
  • Photography: Dimitris Poupalos
  • Software used: Rhino, Autocad, Photoshop and Illustrator
  • Graphic design and brand identity: Somethink
  • Construction and project supervision: Thimios Apostolakis

(more…)

Bartlett Residence in Guanacaste, Costa Rica by Sarco Architects Costa Rica

Wednesday, November 9th, 2016

Article source: Sarco Architects Costa Rica

The Bartlett Residence was designed as a luxury vacation home in the middle of a dry tropical forest area.  The property has a long and narrow building envelope area (limited by the development), that works parallel to the slope of the land, which is a fairly constant natural slope of around 30 to 35 degrees, forming into a natural ravine in the middle of the buildable space.

“The lateral view shows the terrain slope and slanted column design theme”, Image Courtesy © Estilos y Casas Magazine

“The lateral view shows the terrain slope and slanted column design theme”, Image Courtesy © Estilos y Casas Magazine

  • Architects: Sarco Architects Costa Rica
  • Project: Bartlett Residence
  • Location: Guanacaste, Costa Rica
  • Photography: Estilos y Casas Magazine
  • Software used: Grafisoft Archicad 20
  • Client: Bartlett Family
  • Principal Designer: Roderick Anderson, Intl. Assoc. AIA
  • Design Team: Roderick Anderson, Gustavo Alvarez
  • Structural Engineering: Heriel S.A.
  • Electromechanical: Circuito S.A.
  • Construction: SARCO Design-Build
  • Site Area: 3 Acres
  • Built-Up Area: 3,300 sq.ft. Air conditioned Area, 2,700 Outdoor Covered Area, 7,300sq.ft. Total Built Area
  • Year of Completion: 2008

(more…)

House expansion in Zugló, Hungary by batlab architects

Tuesday, November 8th, 2016

Article source: batlab architects

We first met our customers (Anikó and Bálint) in the summer of 2013 who wanted to expand their home due to their growing family. Our task was to build a whole new storey  and a ground floor terrace after removing the hip roof. The family has outlined their requirements for the rooms, however we were given a free hand in the design and appearance.

There was enough time for planning, the customers spent a lot of time mulling over their new home, and we have also redesigned the house multiple times. While one week we thought that something is a good solution, the other week we thought the opposite.

Image Courtesy © Juhász Norbert

Image Courtesy © Juhász Norbert

  • Architects: batlab architects (Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter)
  • Project: House expansion in Zugló
  • Location: Zugló, Budapest, Hungary
  • Photography: Juhász Norbert
  • Software used: Archicad
  • Consultant architects: Sebők Ildikő, Selényi György /KetteS műterem/
  • Supporting structures: Facskó Gergely

(more…)

ANI VILLAS in Anguilla, British West Indies by Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Friday, November 4th, 2016

Article source: Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Ani Villas, two modern luxury villas of 3,000-4,000 square feet each, reside on a 1 ½ acre plot that slopes up to a sheer, stone promontory, overlooking Little Bay to the west on Anguilla’s north coast.  They include soaring indoor-outdoor living spaces with breathtaking views of the sea and the sky.  Each villa has four bedrooms with a detached office/guest area, and site amenities include a tennis court, a viewing pavilion and a cliff-top pool and deck area.  The white, modern structures – a series of stacked rectangular layers, forming subtly ascending levels and varying sized balconies and infilled with glass – are like a beacon atop the cliff and position themselves within the tradition of tropical modern architecture.

Night-View, Image Courtesy © James Wilkins

Night-View, Image Courtesy © James Wilkins

(more…)

Tree of Life Chapel in Braga, Portugal by Cerejeira Fontes Arquitectos

Friday, November 4th, 2016

Article source: Cerejeira Fontes Arquitectos

The object, the chapel, is a handmade wooden box construction inside a huge18th century stone building, the Seminary of St. Tiago, in the center of Braga, Portugal. Into the renovated two levels space that encloses the Chapel comes some daylight that is very controlled and delicately used by the architects. The space around the chapel is quite dark, so the object appears transparent. The natural light is filtered through its walls, made by thin, horizontal, wooden bars, and gives the architectural body a luminous appearance.

Image Courtesy © José Forte

Image Courtesy © José Forte

  • Architects: Cerejeira Fontes Arquitectos
  • Project: Tree of Life Chapel
  • Location: Braga, Portugal
  • Photography: José Forte and Asbjørn Andresen
  • Software used: REVIT (autodesk)
  • Design Team: António Jorge Fontes, André Fontes, Asbjörn Andresen, Joaquim Carvalho(civil engineer)
  • Area: 38 m2
  • Project year: 2010
  • Construction year: 2010
  • Finished year: 2010
  • Inogorated: October 20, 2011

(more…)

Eaton Mews North in London, England by Roselind Wilson Design

Friday, November 4th, 2016

Article source: Roselind Wilson Design

Eaton Mews North is a 1,700 square foot mews house located in Belgravia and arranged over four floors. Roselind Wilson Design was appointed as the interior architect to redevelop the structural interior layouts, furniture layouts and design of the kitchen, bathrooms and all interior finishes and details including doors, skirtings, joinery, architectural and decorative lighting, the staircase and all wall finishes. In keeping with the client’s brief to develop something that is unique, the look is undoubtedly layered with focus on textured fabrics and finishes and the striking use of battered and aged bronzes with bleached floors and textured timbers set against polished and honed marbles with exquisite veining and textured tiles with understated wall papers to create a subtle sense of glamour. The palette was very textural with bronzes, beiges, taupes and chocolates being the foundation colours with slight accents of green tones. The use of these tones allows for a calming sense of luxury with no brutal features that dominate the space.

Image Courtesy © Richard Waite

Image Courtesy © Richard Waite

 

  • Architects: Roselind Wilson Design
  • Project: Eaton Mews North
  • Location: Belgravia, London, England, United Kingdom
  • Photography: Richard Waite
  • Software used: CAD, SketchUp, PhotoShop
  • Area: 1700 square foot

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy