Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

i.n.g in Toyota, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

This is the project for two-family house by reconstruction. Every time I witnessed the demolition work before reconstruction, I’ve had some uncomfortable feelings by the view of vacant land. The old house is a building containing lots of thoughts and memories for the owner and it is also a part constituting the town-scape from the community viewpoint. Therefore, based on the idea that there should be a way to renew the house while keeping the old town-scape even in reconstruction project, I proposed a house with Japanese-style outlook to fit naturally into the existing fence and external garden.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: i.n.g
  • Location: Toyota, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Software Used: Vectorworks
  • Site Area: 453.88m2
  • Built Area: 160.56m2
  • Total Floor Area: 147.67m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: January, 2012 – November, 2012
  • Year of completion: July, 2013
  • Design team: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Inoue construction Ltd

Cut and Frame by ashton porter architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: ashton porter architects

Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut.

The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project.

Image Courtesy © Andy Stagg

  • Architects: ashton porter architects
  • Project: Cut and Frame
  • Photography: Andy Stagg
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Main Contractor: Allen Wilson Shopfitters & Builders
  • Structural Consultant: Constant Structural Design
  • Cost: £243,000
  • Client: Private
  • Size of the house before the project: 148m2
  • After the project: 178m2
  • Writing Hut: 15m2
  • Start: October 2011
  • Planning Permission Granted: April 2012
  • Build Start: July 2012
  • Completion: December 2012
  • Kitchen: Howdens
  • Sliding Doors: Fineline
  • Flooring: Peak Oak Flooring
  • Windows: Velfac

Eckelmann AG in Wiesbaden, Germany by CHRIST.CHRIST. associated architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: CHRIST.CHRIST. associated architects

Eckelmann AG was established in 1977. This medium-sized company offers its customers practical solutions for electronic machine controls and software development and system integration for the system automation. The spectrum ranges from compact device control through to the automation of scattered industrial systems.

Image Courtesy © CHRIST.CHRIST. associated architects

  • Architects: CHRIST.CHRIST. associated architects
  • Project: Eckelmann AG
  • Location: Wiesbaden, Germany
  • Software Used: Autocad
  • Staff: Ronni Neuber, Christiane Bolesta
  • Structural design: Schmitt + Thielmann und Partner | Wiesbaden
  • Construction volume: Floor space 1,400 m², Gross floor space 2,000 m², Gross capacity 7,750 m³
  • Realisation: 2012-2013

MAIN STREET HOUSE in Seattle, WA by SHED Architecture & Design

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: SHED Architecture & Design

Located in Seattle’s Leschi neighborhood the Main Street House takes its name from the unimproved right of way and pedestrian path that bounds its site to the north. The single family house was built for a husband and wife, both geologists, nearing retirement but actively working from home.

Image Courtesy © Mark Woods

  • Architects: SHED Architecture & Design
  • Project: MAIN STREET HOUSE
  • Location: Seattle, WA, U.S.A
  • Photography: Mark Woods
  • Software Used: Sketch up and Autocad
  • Square Footage: 2,332
  • Contractor: David Gray Construction
  • Landscape Desgin: Urban Wilds
  • Structural Engineer: Harriott Valentine Engineers

Angela Nikoletti Square, Bolzano in Italy by Roland Baldi architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Roland Baldi architects

The new public square gives access to the different structures of the district center and the adjacent urban park. It also acts as a meeting ground for the residents and offers people a space for outdoor events. The square is paved with a with two-tone cobblestone zebra pattern from white Lasa marble and black basalt. Through an undulating elevation of the paving in the northeast area of the square a planter with seat function with different heights and different inclinations was created.

Image Courtesy © Roland Baldi architects

  • Architects: Roland Baldi architects
  • Project: Angela Nikoletti Square, Bolzano
  • Location: Italy
  • Photography: Oskar Da Riz
  • Software used: Autocad LT

THE EL PINAL KINDERGARTEN in Medellín, Colombia by Felipe Bernal Henao + Javier Castañeda Acero + Alejandro Restrepo Montoya

Thursday, April 3rd, 2014

Article source: Felipe Bernal Henao + Javier Castañeda Acero + Alejandro Restrepo Montoya

Background and Context

Since 2008, 21 new kindergartens have been built in Medellín in barrios with problems of insecurity and social inequality.  The El Pinal Kindergarten was awarded through a public architectural tender and has been conceived as a space for education, culture and life.  The project is located on the slopes of the central – eastern area of Medellín, in a sector of unplanned settlements and informal housing.

Image Courtesy © Juan Felipe Gómez Tobón

  • Architects: Felipe Bernal Henao + Javier Castañeda Acero + Alejandro Restrepo Montoya
  • Project: THE EL PINAL KINDERGARTEN
  • Location: Medellín, Colombia
  • Photography: Juan Felipe Gómez Tobón
  • Software used: Autocad 2014, Sketch up and 3D-Max. 
  • STRUCTURAL DESIGN: Jorge Arbeláez
  • HYDROSANITARY DESIGN: Caudales y Presiones S.A.
  • ELECTRICAL AND ILLUMINATION DESIGN: Lighten S.A.
  • LANDSCAPING DESIGN: Andrés Ospina
  • ARCHITECTURAL DESIGN CONSULTANT: Carlos Mario Rodríguez Osorio
  • BIOCLIMATIC AND ERGONOMIC DESIGN: Ader Augusto González, PVG Arquitectos
  • YEAR: 2012
  • SURFACE AREA: 850 m2
  • ARCHITECTURAL – DESIGN AND PROJECT – DEVELOPMENT GROUP: Juan David, Cerón Betancur, Luis Felipe Cardona, Juan Esteban Parra Henao, Pablo Rico Álvarez, Parmenio Bedoya Aguirre, Maritza Mejía, Sebastián Vallejo Palacio, Eugenio Lara Rodríguez, Martina Centeno, Carlos Ossa, Steven Yepes, Camilo Arenas, Maida González, Alejandro Vanegas, Yuri Rosero, David Hernández, Santiago Bedoya Macías, Felipe Valencia Herrera

Office space design with shipping containers in Kortrijk, Belgium by FIVE AM

Thursday, April 3rd, 2014

Article source: FIVE AM

At the end of 2012, printing office Drukta and mailing company Formail moved into their new building. Not a new build, but a former textile company’s warehouse, spanning 4.000 sqm. For their office space, both companies were looking for a solution which needed to fit their needs and budget. At the same time, they really wanted the original and creative concept to become a proper eye-catcher, linking the office area with the machines on the workfloor – a task right up the street of interior designers Five AM in Kortrijk (Belgium).

Image Courtesy © Thomas De Bruyne

  • Architects: FIVE AM
  • Project: Office space design with shipping containers
  • Location: Kortrijk, Belgium
  • Photography: Thomas De Bruyne
  • Software used: Vectorworks and Cinema 4d
  • Client: Drukta NV + Formail bvba
  • Realisation: August 2012 – November 2012
  • Budget: 280000 €
  • Surface dimensions: 4000sgm building of which 290 sqm office space,Drukta 150sqm, Formail 75 sgm atelier 65sqm office..
  • Materials: Shipping containers (13), plywood, MDF,carpet,TLlighting

House P+G in Weinheim, Germany by Architekten Wannenmacher + Möller GmbH

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: Architekten Wannenmacher + Möller GmbH

This detached house with a self-contained flat is being built on a plot of approximately 2,000 square metres in a prime residential area of Weinheim (Bergstrasse) for a family of five. The design is for a building that is split into individual volumes and that has two storeys facing Weinbergstrasse in the northeast and three storeys facing the garden in the southwest due to the extreme slope of the plot. A detached house, built in 1999, which still exists on the plot, is to be retained and included in the design.

Image Courtesy © Jose Campos

  • Architects: Architekten Wannenmacher + Möller GmbH (Andreas Wannenmacher)
  • Project: House P+G
  • Location: Weinheim, Germany
  • Photography: Jose Campos
  • Software used: Archicad and 3D studio max.
  • Construction: 2012
  • Area (sqm): 2170
  • Constructed Area (sqm): 425

Austrian Pavilion EXPO 2015 in Milan, Italy by Paolo Venturella Architecture

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: Paolo Venturella Architecture

The main concept of the pavillion is to create two different spaces. One for the exhibition and another one for a big greenhouse. They are connected to allow people to walk in a unique single space. The greenhouse is the place where people can pick up and eat food directly from the hortus.

Image Courtesy © wemage

  • Architects: Paolo Venturella Architecture
  • Project: Austrian Pavilion EXPO 201
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: wemage
  • Software Used: Rhinoceros and Grasshopper
  • Team Design: FabrizioFuriassi, Manuel Tonati, AngeloBalducci
  • Year: 2013
  • Type: competition

Discarded construction trailer transformed into small dwelling in Beerse, Belgium by karel verstraeten

Tuesday, April 1st, 2014

Article source: karel verstraeten 

After purchasing a discarded construction trailer for just €15, owners Kris and Griet together with Ghent-based architect practice Karel Verstraeten have transformed it into an inhabitable space.

Wanting to create a small dwelling that could be used for either studying and resting or partying, the unit was pulled to the back of the garden by a local farmer. Its existing structure was completely stripped back and replaced with new materials.

Image Courtesy © karel verstraeten

  • Architects: karel verstraeten
  • Project: Discarded construction trailer transformed into small dwelling
  • Location: Beerse, Belgium
  • Photography: karel verstraeten
  • Software Used: Autocad 2013
  • Year: 2013-2014
  • All construction was done by the client: Kris & Griet, Miel & Rein (the sons) and Hugo (Kris’ father)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy