Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

NATUURDERIJ KEIZERSRANDE: MOUND IN THE FLOODPLAINS in Diepenveen, The Netherlands by DAAD Architecten

Thursday, February 20th, 2014

Article source: DAAD Architecten

In collaboration with Van Paridon X de Groot landscape architects, DAAD Architects has designed Natuurderij KeizersRande for Stichting IJssellandschap. This biodynamic dairy farm, which also has a public and educational function, is located at an extraordinary spot along the IJssel near Diepenveen, where the lower and higher floodplains meet. The design allows the grounds to be flooded. Natuurderij KeizersRande is an extension of the existing KeizersRande estate.

Image Courtesy © Rob de Jong

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: NATUURDERIJ KEIZERSRANDE: MOUND IN THE FLOODPLAINS
  • Location: Diepenveen, The Netherlands
  • Photography: Rob de Jong
  • Software used: Vectorworks and Archicad.
  • Realisation: 2013
  • Design: DAAD Architecten
  • Landscape design: Van Paridon x de Groot
  • Client farm: Stichting IJssellandschap
  • Client mound: Rijkswaterstaat (program: Room for the River)
  • Building contractor: Niehof
  • Contractor mound and river forelands: Combination IJsselfront (Boskalis en Van Hattum en Blankevoort, advies Witteveen+Bos)
  • Engineer: DLV

Tom Tailor at Bread & Butter 2014 in Berlin, Germany by DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

Thursday, February 20th, 2014

Article source: DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

The Bread & Butter fashion trade show in Berlin takes place in the reception and hangar of the former Tempelh of airport site. DITTEL | ARCHITEKTEN designed a two-level trade fair stand of approx. 450 m² for fashion label Tom Tailor. Moreover we were responsible for concept, planning and realisation of the space. Tom Tailor used this impressive space to present its new look and the brand re-launch for the first time.

Image Courtesy © DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

  • Architects: DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH
  • Project: Tom Tailor at Bread & Butter 2014
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: Vectorworks

TANATORY OF MONTEALEGRE DEL CASTILLO.ALBACETE in Spain by Diaz Romero Arquitect

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Diaz Romero Arquitect 

The program consists of the execution of an area that distinguished public uses and  private uses. The building has different access for different uses, that  improving performance. On the one hand we find the area for personal, and second, the general public and workers, so that both paths are independent not exist any eye contact between the two, except for the showroom of the dead.

Image Courtesy © MIGUEL SOUTO

  • Architects: Diaz Romero Arquitect
  • Project: TANATORY OF MONTEALEGRE DEL CASTILLO.ALBACETE
  • Location: Spain
  • Photography: MIGUEL SOUTO
  • Software used: Autocad, Renders, Sketchup and Cinema 4d
  • PROMOTER: EXCMO.  TOWN HALL OF ALPERA
  • BUILT AREA: 181.17M²

KEYPARK in Ankara, Turkey by VEN Architecture

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: VEN Architecture

The project is located at the junction of two busy boulevards, Alacaatl? and Beyler blvd. The units constitute a wide-low  rise commercial campus, spread on an inclined corner lot, giving different volume and depth perception from different perspectives. The concept is established on two notions: urban permeability and human scale. The relationship between the boulevard and courtyard-square is supported by the voids among the masses lined on the periphery of the lot.

Image Courtesy © Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN

  • Architects: VEN Architecture
  • Project: KEYPARK
  • Location:  Ankara, Turkey
  • Photography: Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN
  • Software used: REVIT Architecture.
  • Design Team: Gül GÜVEN, Ceyda GÖKMEN, Fatih Erduman, Recep Aygın, Nihat Beyoğlu
  • Client: Kaanhan EYÜBOĞLU
  • Structural Engineer: KONKAN MÜHENDiSLiK, YÜKSEL KONKAN
  • Mechanical Eng: BAYHAN MÜHENDiSLiK, GÖKÇEN BAYHAN, Bayhan Engineering – Gökçen Bayhan
  • Elec. Eng: ÖZER MÜHENDiSLiK, ÖZDAL GÜNGÖR
  • Landscape: PROMİM PROJE, SELAMİ DEMİRALP
  • Promim Project: Selami Demiralp
  • Project Year: 2011
  • Construction: 2011-2013
  • Const. Area: 21.400 m²
  • Site Area: 16.850 m²
  • Consultant: Ahmet Şahin (architect)

Huizhou Huamao Center in China by Perkins Eastman

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Perkins Eastman

The Huizhou Huamao Center is a vibrant retail, commercial, and residential destination on a 13.6-hectare site in Huizhou City, redefining the city center while setting the stage for its future. It is the final piece of a comprehensive city master plan, presenting a momentous opportunity to reinforce the overall plan while adding a lively and distinctive block to the city center.

Image Courtesy © Paul Dingman

  • Architects: Perkins Eastman (Melissa Urbieta)
  • Project: Huizhou Huamao Center
  • Location: China
  • Photography: Paul Dingman
  • Software used: Autocad, Sketch up 3D Viz and InDesign

South Lowell Apartments in DENVER, COLORADO by Workshop 8 Architecture

Sunday, February 16th, 2014

Article source: Workshop 8 Architecture 

The S. Lowell Apartments owned by the Denver Housing Authority (DHA) was an aging family site that had reached its useful life span. It had leaking pipes causing mold, structural damage and inefficient heat for both the units and domestic hot water. As with any prudent developer, the goal was to use the site for its highest and best use at the most affordable cost. Working together, WORKSHOP8 and Pinkard Construction helped the DHA find a way to obtain 96 units using the existing units and adding 28 additional units, saving them $5M over the estimated cost of tearing the existing structure down and rebuilding 96 new units, the maximum allowed based on City parking requirements.

Image Courtesy © WORKSHOP8

  • Architects: Workshop 8 Architecture
  • Project: South Lowell Apartments
  • Location: DENVER, COLORADO, U.S.A
  • Photography: Daniel O’Connor, Ed LaCasse
  • Software used: SketchUp, Vectorworks and ArchiCAD.
  • Pinkard Construction: Jessica Nichols
  • Denver Housing Authority: Ryan Tobin
  • Owner: Denver Housing Authority
  • Developer: South Lowell Redevelopment LLLP
  • Builder: Pinkard Construction
  • Energy modeler & sustainability consultant: Group14
  • Soils engineer: Terradyne D/MBE
  • Civil engineer: Latitude 39 WBE
  • Landscape architect: three sixty design WBE
  • MEP engineer: Gehring & Associates M/WBE
  • Structural engineer: LT Engineering WBE
  • Abatement contractor: Engineered Demolition
  • Units: 68 remodeled units + 28 new units + community space (96 total)
  • Lot size: 3 acres
  • Project cost: $10,833,893 total construction cost $19,148,231 total project cost including capitalized reserves and related soft costs

Hillside House in Suzhou, China by Pu Miao Architecture

Saturday, February 15th, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

Hillside houses tend to belong to one of the two types, the terraces and the tower. While the tower has a more prominent visual appearance, the stepped profile of the terraces allows residents in the rooms same-level accesses to exterior spaces. This design explores a third type–the combined–that takes advantages from both existing models and minimizes their shortcomings. The new prototype tries to produce a better relationship between indoor and outdoor spaces, recreating the traditional Chinese courtyard space on a hillside site. This is part of the author’s experiment to localize Modern Architecture.

South elevation (the wall around the lower courtyard and the pool were not built) , Image Courtesy © Pu Miao Architecture

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: Hillside House
  • Location: Suzhou, China
  • Software used: Autocad.
  • Project Period: 2001-2002
  • Floor Area: 250 square meters
  • Client: Shanghai Huaxin Construction and Development Co., Ltd.
  • Designer: Miao Design Studio (Design Architect), Pu Miao, Luo Jirun; Textile Industry Design and Research Institute of Jiangsu Province (Architect of Record). Interior design was by other parties.

Tang House in Carlton, Melbourne, Australia by 4site architecture

Saturday, February 15th, 2014

Article source: 4site architecture

The client of this single fronted double brick terrace house in Carlton wanted to find an intelligent architectural response that would breath life into a dark and pokey dwelling.

The existing property is typical of Victorian terrace houses with a hallway and front two rooms configuration, then a poorly planned series of gloomy, dysfunctional lean-to additions, poor access to natural light and no direct connection to the rear yard. We responded to the client’s brief by retaining the original two bedrooms at the front, with a proposed double storey addition including bathroom, laundry, living, kitchen, dining area and an additional bedroom with en suite.

Image Courtesy © Kevin Hui

  • Architects: 4site architecture
  • Project: Tang House
  • Location: Carlton, Melbourne, Australia
  • Photography: Kevin Hui
  • Software used: SketchUp Pro
  • Project Team: Kevin Hui, Gabriel Poulton
  • Builder: A.T. Interiors & Construction Pty Ltd
  • Engineers: Coulthard Shim Pty Ltd
  • Project Area: 75 sqm (new works)
  • Project Year: 2013

Woodlands Community Garden Shed in Vancouver, Canada by BRENDAN CALLANDER

Saturday, February 15th, 2014

Article source: BRENDAN CALLANDER

This garden shed was designed and constructed in partnership between UBC architecture students and the Woodlands Community Garden Club. This structure is the focal point of the garden.

It acts as a gathering spot for local education programs and provides a practical storage solution. The unique form of the shed was designed to prevent shadows from being cast on surrounding garden plots while at the same time shading the central meeting space.

Image Courtesy © Dave Delnea Images

  • Architects: BRENDAN CALLANDER
  • Project: Woodlands Community Garden Shed
  • Location: Vancouver, Canada
  • Photography: Dave Delnea Images
  • Software used: Google sketch up and Autocad. 
  • Design and Construction Team: Brendan Callander (M.Arch Student – UBC), Jason Pielak (B.Ends Student – UBC), Stella Cheung-Boyland, M.Arch (Woodlands Garden Representative)
  • Institutional Partners: University of British Columbia, School of Architecture and Landscape Architecture.

Comcast’s Innovation Center in Sunnyvale, California by Design Blitz

Friday, February 14th, 2014

Article source: Design Blitz Located in Sunnyvale, California, Comcast’s new 31,000 square foot Silicon Valley Innovation Center provides space for the company’s entrepreneurial arm to build new products that change how people connect to entertainment, information, and their communities. Needing an innovative and cool space for the rapidly growing Sunnyvale team, Comcast partnered with Design Blitz to create a cutting-edge, collaborative new office.

Image Courtesy © Design Blitz

  • Architects: Design Blitz
  • Project: Comcast’s Innovation Center
  • Location: Sunnyvale, California
  • Software used: REVIT
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy