Open side-bar Menu

Archive for the ‘S/W’ Category


Saturday, August 3rd, 2013


In the heart of the Parioli neighborhood in Rome, we are bringing to completion the project for a luxury oriental day-spa, contained within a wood volume suspended and projecting over the street. A small traditional pre-existing two-floor villa without special quality has been completely transformed in a contemporary key throught simple but strong transformations.


  • Location: Rome, Italy
  • PROJECT DATE: 2006, 2011
  • CLIENT: KAMI SPA Srl  Rome, Bangkok
  • DESIGN TEAM: Tommaso Marchioni, Davide Marchetti, Rossella Lanari, Gino Altobelli
  • Software used: Autocad and 3dstudio max

The fountain in Lithuania, Mažeikiai by JPI architektai

Thursday, August 1st, 2013

Article source: JPI architektai

The idea of the project – the water rised concrete slab.

Image Courtesy © S.Strazdauskas

  • Architects: JPI architektai (L.Putniene, V.Putna)
  • Project: The fountain
  • Location: Lithuania, Mažeikiai
  • Software used: Autocad


  • Sculptor: T.Vosylius
  • Constructor – V.P. Čyras
  • Photographer – S.Strazdauskas


FIRST PEOPLES HOUSE in British Columbia, Canada by Formline Architecture + Urbanism

Thursday, August 1st, 2013

Article source: Formline Architecture + Urbanism

Located at the University of Victoria on Vancouver Island, British Columbia, Canada this building was designed to accommodate the Indigenous Graduate Student Union.  The House aspires to be a welcoming home for Aboriginal students and an inclusive and healing place for the local and global Indigenous community and non-Indigenous people alike.

View of Main Entrance with concrete totem for 100% natural air intake, Image Courtesy © Nick Lehoux

  • Architects: Formline Architecture + Urbanism
  • Location: British Columbia, Canada
  • Photography: Nick Lehoux
  • Type: Institutional, Post Secondary, Cultural
  • Building Status: Completed 2009
  • Site Area: 1.42 acre
  • Building Area: 1,196 sm  (12,875 sft)
  • Software used: Autocad
  • CLIENT: University of Victoria
  • PROJECT MANAGER: Larry Wilkinson, Facilities Managemen

View of main public corridor with wall for displaying art, Image Courtesy © Nick Lehoux


  • Structural Engineers: Equilibrium Consulting
  • Mechanical Engineer: Hershfield Williams Timmins
  • Electrical Engineer: Advanced Engineering Solutions
  • Civil Engineer: Stantec


  • Building Envelope: Morrison Hershfield
  • Landscape Architect: Vaughn Landscape Planning & Design
  • Code Consultant: Pioneer Consultants
  • LEED Consultant: Kane Consulting
  • Art Coordinator: John Livingston

Ceremonial Hall clad in woven cedar with fireplace with concealed air intake and exhaust below floor, Image Courtesy © Nick Lehoux

The building is comprised of classrooms, offices, study spaces, ceremonial space and lounges for elders and students. The design of the building is inspired aesthetically and philosophically from the indigenous Coast Salish culture. The First Peoples House embodies traditional Coast Salish building principlesin its’ ability to mediate the environment, maximize sunlight, ventilation, natural resources and local materials.

Ceremonial East Entrance with house posts carved by local Coast Salish artist, Image Courtesy © Nick Lehoux

The post-and-beam Douglas Fir glulam structure, inspired by the Coast Salish longhouse, has primary components clad in Clear A 1×10 & 2×10 clear edge grain western red cedar. The cedar is salvaged logs from the northwest coast of Vancouver Island by the Dididat Nation. The building is broken into 3 discrete elements (classrooms, Ceremonial Hall, administration) connected by glazed curtain wall. The upper roof drains all water into a storm water retention pond and the lower roof is planted with indigenous grasses.

View of North elevation with newly planted indigenous garden and planted roof on lower building, Image Courtesy © Nick Lehoux

The building is passively cooled and reduces energy by use of a low velocity displacement ventilation system. This sustainable approach is inspired from the Coastal Salish Long house which had a smoke vent at the top and perimeter cedar planks at the bottom of the walls were raised to allow a low level draft for the fire pit. Modeled on this system a combination of user controlled and DDC control operable windows and vents surround the building.

West entrance, view of rammed-earth-wall and waterfall scupper, Image Courtesy © Nick Lehoux

One 100% outdoor Air Handling unit serves heating and ventilation requirements and feeds air below the floor at the perimeter of the building.  Heating is supplied by the University central heat main system.  Stratification moves air through offset acoustic louvres into the corridor where it is returned to the ventilation unit or exhausted through DDC controlled windows at the highest point in the building.

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

Art is integral to First Nations culture and this project incorporates carved western red cedar house posts, carved ceremonial doors and eight carved panels in its Ceremonial Hall. Woven cedar panels line the Hall walls and are inspired by the bull rush mats traditionally found in long house interiors to break the draft.

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

The site design incorporates existing footpaths, supplemented with the reintroduction of low-maintenance indigenous plants, waterfall and storm-water retention pond.  All these natural features contribute to building’s overall calming and magnificent presence. The project received LEED Gold certification in 2011.

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

KIRITOUSHI House in Oamishirasato city, Japan by SUGAWARADAISUKE

Wednesday, July 31st, 2013


This house is designed for a married couple with two children, and is located in Oamishirasato, Chiba Prefecture. The building provides an expansive view that allows the natural sunlight and fresh air in the house, so that the residents enjoy the life in the green ambience. The building sites on the borderline between the new residential area and the pastoral fields.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Project: KIRITOUSHI House
  • Location: Oamishirasato city, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Construction: OSATO SOGOKANRI
  • Principal use: residence
  • Structure: Wooden structure
  • Site area: 228.72 sqm
  • Building area: 103.98 sqm
  • Software used: Rhino, Acad, Photoshop and Illustrator

Ananta Legian Hotel in Bali, Indonesia by Airmas Asri

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Airmas Asri

The concept of Ananta Legian Hotel lobby is inspired by BentarTemple which is described as a ”Kori Agung” that functioned as a gate. The grand steps towards the Lobby from the lower floor express the greatness of the Lobby as the “Kori Agung”. The balinese Serai stones are used in the building facade together with the pond and water fountain around the lobby to create ambience of balinese temple and the place of sacred liturgy of Hindu ceremony by pedanda—the high priest in Bali.

Image Courtesy © Airmas Asri

  • Architects: Airmas Asri
  • Project: Ananta Legian Hotel
  • Location: Bali, Indonesia
  • Clients, Owners: PT. Realestat Perdana
  • ME Consultant: PT. Skemanusa Consultama Teknik
  • Civil Engineering: PT. Ketira Engineering Consultant
  • Interior Consultant: Lobby by Airmas Asri, Guest Rooms by Yvonne Pekerti & Associate
  • Landscape Consultant: Rini Martadi & Associate
  • Construction Date: 2011 – 2012
  • Site Area: 3.133 m2
  • Gross Flor Area: 8.477 m2
  • Software used: AutoCAD , Sketch up and 3Dmax

Bonneuil site Cotton Recover the city in France by Margot-Duclot architectes associés

Monday, July 29th, 2013

Article source: Margot-Duclot architectes associés

Margot-Duclot architectes associés concluded in 2013 a 5 years project in the city of Bonneuil-sur-Marne.  The TCSP, a major public transport project connecting the Pompadour place with the Sucy station, initiated a strong renewal in the Bonneuil City entrance.The land retrieved from the railways made possible the conversion of the IUFM crossroad into a friendly urban scale.

Image Courtesy © David Foessel

  • Architects: Margot-Duclot architectes associés
  • Project: Bonneuil site Cotton Recover the city
  • Location: France
  • Photography: David Foessel
  • Software used: Autocad 2013/2014

Renovation and enlargement of a garage workshop in Arezzo, Italy by Mauro Alpini

Sunday, July 28th, 2013

Article source: Mauro Alpini

This project is in Arezzo historic centre, a short distance away from the Chiesa di S. Agostino on the square of the same name. The vulnerability of the situation is of total importance. The project it is part of aims to create a relationship with a place in which neighbourhood relationships will be indicators of the quality of the new element. Once again, the lessons of the historic town are of the essence.

Image Courtesy © Mauro Alpini

  • Architects: Mauro Alpini
  • Project: Renovation and enlargement of a garage workshop
  • Location: Arezzo,Italy
  • Photography: Mauro Alpini
  • Year: 2010
  • Collaborators: Massimo Morandi, Slaven Penovic, Marino Presenti
  • Software used: Autocad 2007, Cinema 4D

Tabriz Residential in Iran by mahdiyar memar

Sunday, July 28th, 2013

Article source: mahdiyar memar

Image Courtesy © mahdiyar memar

  • Architects: mahdiyar memar
  • Project: tabriz residential
  • Location: Tabriz, Iran
  • Area: 10000 m2
  • Design date: 2013
  • Software: 3dmax, vray, photoshop, revit

Drink Shop Harpf in Bruneck, Italy by monovolume architecture+design

Saturday, July 27th, 2013

Article source: monovolume architecture+design

The goal of the planning was to implement an area as a meeting place of indulgence and culture.
Front and rear of the store are separated by different styles.
This means that the entrance area was transformed into a traditional corner shop where the passion for detail appears; while in the rear area old architectural treasures have been combined with modern ideas, as defined in ’Rough Luxe’.

Image Courtesy © Jürgen Eheim

  • Architects: monovolume architecture+design
  • Project: Drink Shop Harpf
  • Location: Bruneck, Italy
  • Photography: Jürgen Eheim
  • Client: Harpf
  • Program: drink shop
  • Construction time: 2,5 months
  • Realization: 2012
  • Area: 170m²
  • Coworkers: Luca di Censo, Sergio Aguado Hernàndez
  • Structural Engineering: Grie-Plan
  • Software used: ArchiCAD

Shining Deep Well in Fukuoka, Japan by MOVEDESIGN

Saturday, July 27th, 2013

Article source: MOVEDESIGN

This small tall house is located in a civic center section, small stores stand in a line around it. This is a dwelling with shop. The black tube lead to the soba noodle restaurant behind the pilotis on the first floor. This site has a narrow frontage and long shape in the back.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: MOVEDESIGN
  • Project: Shining Deep Well
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Project partner: Yuji Ota   (Connect), Takeshi Shinagawa  (Shinagawa Design Studio)
  • Function: dwelling with shop (private house + restaurant)
  • Structure: steel construction
  • Site area: 81.94㎡
  • Architectural area: 65.31㎡
  • 1F floor area: 46.96㎡
  • 2F floor area: 65.31㎡
  • 3F floor area: 47.67㎡
  • Total floor area: 159.94㎡
  • Year: 2013
  • Software used: Vectorworks and SHADE for 3D simulation
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy