Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

MFG in Grimisuat, Switzerland by ARCHI7

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: ARCHI7

Well placed on the sunny side of the rhône valley, the place offers large views . The inclined lot is open to south west. The project play with topography allowing the best relation with landscape. The natural inclination of the ground is preserved allowing tricky landscaping with an outside terrasse.

Image Courtesy © thomas jantscher

  • Architects: ARCHI7 (nuno ferreira)
  • Project: MFG
  • Location: Grimisuat, Switzerland
  • Photography: thomas jantscher
  • Software used: Archicad
  • CLIENT: privé
  • YEAR: 2012-2013

Hotel Kapok Shenzhen Bay in China by Goettsch Partners

Saturday, January 25th, 2014

Article source: Goettsch Partners 

Located adjacent to the Shenzhen Bay Sports Center athletic complex, the new Hotel Kapok, designed by Goettsch Partners (GP), is a 19-story boutique hotel with 242 rooms. The design attempts to provide the guest with a unique spatial quality that eliminates the cloistered and disorienting nature of typical hotel corridors. In response, a pinwheel plan was developed, allowing for corridors that end in vision glass with a punctuation of light and views.

Image Courtesy © Goettsch Partners

  • Architects: Goettsch Partners
  • Project: Hotel Kapok Shenzhen Bay
  • Location: China
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, 3DS Max and Photoshop

Virgin Atlantic EWR Clubhouse in Newark, New Jersey by SLADE ARCHITECTURE

Friday, January 24th, 2014

Article source: SLADE ARCHITECTURE

The Newark Clubhouse brings together NYC’s downtown flair and Virgin Atlantic’s warmth and individuality.

A constellation of sparkling pinpoint lights draws you into the sculpted entry passage. Punctuated by a sky lit receptionist at a specular desk, the entry sequence creates an extended decompression zone between the busy terminal and the relaxed luxury of the clubhouse; a dramatic immersion into the Virgin Atlantic experience.

Image Courtesy © SLADE ARCHITECTURE

  • Architects:  SLADE ARCHITECTURE
  • Project: Virgin Atlantic EWR Clubhouse
  • Location: Newark, New Jersey
  • Photography: SLADE ARCHITECTURE, Anton Stark, Tom Sibley
  • Software used: Rhino, CAD, Adobe Photoshop, Illustrator and InDesign

Fantails childcare in Silverdale, Auckland, New Zealand by Collingridge And Smith Architects

Friday, January 24th, 2014

Article source: Collingridge And Smith Architects

The site for Fantails is located in a prominent position at the centre of a new subdivision of Auckland.

The client wanted the building to be a bold architectural statement, clearly standing out from the typical houses and commercial buildings around.

Image Courtesy © Collingridge And Smith Architects

  • Architects: Collingridge And Smith Architects
  • Project: Fantails childcare
  • Location: Silverdale, Auckland, New Zealand
  • Software used: ArchiCAD (16)
  • Structural Engineers: McNaughton Consulting Engineers
  • Project Architect: Phil Smith, CASA
  • Design Team: Phil Smith, Graham Collingridge, Grayson Wanda,
  • Client: Fantails
  • Funding: Private
  • Start on site date: January 2013
  • Contract duration: 8 months
  • Gross external area: 550m²
  • Form of contract and/or procurement: NZS3910
  • Total cost: NZ $1.71 million including external works
  • M&E consultant: Eco Designs Ltd.

The Seven Species in Kfar Shmaryahu, Israel by Sarit Shani Hay

Friday, January 24th, 2014

Article source: Sarit Shani Hay

A unique educational center promoting imagination and creativity by interior designer Sarit Shani Hay. It spans a cluster of six kindergartens ages 3-6, a play commons, and an empowerment center, where each functions as an independent unit with its own identity, and together they form an educational space offering a friendly, informal environment.

Image Courtesy © Sarit Shani Hay

  • Architects: Sarit Shani Hay
  • Project: The Seven Species
  • Location: Kfar Shmaryahu, Israel
  • Software used: Autocad and Sketchup Yael

Jin-gu-yuan Mixed-use Complex in Kunshan, China by Pu Miao Architecture

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

The 19th-century Chinese cities did not have much consciously planned public space, especially the nodal types such as square and park. People simply used the streets, or whatever left by the traffic flow. The urban renewals brought by the Economic Reform since 1978 have changed Chinese cities completely. However, the renewals have focused on improving the cities’ economic infrastructure. The “non-productive” public space, especially the part serving average residents, has not received proportional attention.  So as the first problem, Chinese cities today need more public space quantitatively. But the limited public space already supplied by the urban renewals has also exhibited three quality issues.

Image Courtesy © Pu Miao Architecture, Northeast corner of Building E, with one of the exterior stairs leading to the second-floor “street”

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: Jin-gu-yuan Mixed-use Complex
  • Location: Kunshan, China
  • Software used: Autocad.
  • Project Period  2009-2013
  • Site Area 1.38 hectare
  • Floor Area  6,220 square meters
  • Client  Kunshan City Construction, Investment and Development Co., Ltd.
  • Designer Architecture: Miao Design Studio (Design Architect), Pu Miao; Hanjia Design Group, Shanghai (Architect of Record), Jiang Ninqing
  • Structure: Shanghai Yuangui Structural Design Inc., Zhang Yewei, Li Mingwei
  • Engineering: Hanjia Design Group, Shanghai, Guo Zhong, Yu Yang, Wu Qiuyan

Archaeological Museum in Oviedo, Spain by PARDOTAPIAArchitects

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: PARDOTAPIAArchitects

A museum should empower the evocative capacity of the memory. In this purpose, the museum is a sum of parts where each has its own value and its own characteristics.

The museum becomes a platform to make visible what was invisible until now.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: PARDOTAPIAArchitects
  • Project: Archaeological Museum
  • Location: Oviedo, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán, PARDOTAPIA Architects
  • Software used: CAD software. Autocad
  • Technical Architect:Arsenio Castro
  • Design Team:Stefano Presi, StefaniaAlbiero, David MarsinyachRos
  • Client:Ministry of Culture of Spain
  • Area:5662,18 sqm
  • Construction:Construcciones Alfredo Rodríguez S.A+ARTEMON S.
  • ContestDate:1999
  • Dateofproject: 2002
  • Construction starts: 2004
  • Construction ends: 2008

Infanta Sofia Hospital in San Sebastian de los Reyes, Spain by PardoTapia Arquitectos

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: PardoTapia Arquitectos

The building structures itself around an orientation axis East – West and acts as a dividing line between the most external zones and the most internal ones. (Technical Block)

This axis contains two circulation lines separated by a fringe in which are located the vertical elevators nucleus (restricted area) and stairways in such a way that the nucleus situated to the North joins across the medical consults zone and bureaus ( half public controlled access) and the rear one that joins the assistance areas of the technical block (restricted area).

Image Courtesy © Luis FernandezInglada

  • Architects: PardoTapia Arquitectos
  • Project: Infanta Sofia Hospital 
  • Location: San Sebastian de los Reyes, Spain
  • Photography: Luis FernandezInglada
  • Software used: CAD software and Autocad
  • Authors:UTE: Pardo Calvo+Bernardo García Tapia+Luis FernándezInglada+Juan José Arévalo Camacho+Eduardo HerráezFernández
  • Technical Architect: Iván González Arias,Maria José PuertaMorante, Pedro Montes Barbero
  • Design Team: Stefano Presi, StefaniaAlbiero
  • Installations: Ove Arup & Partners, S.A.U.
  • Structure: NECSO-PONDIO-VALLADARES
  • Client: Sociedad Concesionaria Hospital delNorte. ACCIONA, Consejería de Sanidad y Consumo de la Comunidad de Madrid.
  • Area: 126.790 sqm
  • ConstructionHospital del Norte-Acciona
  • ContestDate2005
  • Dateofproject: 2005
  • Construction starts: 2005
  • Construction ends: 2007

New Jiangwan Ecological Exhibition Center in Shanghai, China by Pu Miao Architecture

Thursday, January 23rd, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

On the north edge of Shanghai city, an isolated wetland of about 10 hectares has remained undisturbed for several decades. Now it becomes a nature reserve and a part of the park system of New Jiangwan City, a new town developed around the wetland. Since the fragile ecological system can only afford guided tours of small groups, it is necessary to establish an exhibition observation center at its west side for the public to use. In the architect’s long-term plan, two elevated walkways will radiate from the Center into the reserve so the entire area will be accessible to the public.

Image Courtesy © Pu Miao Architecture, The street-side elevation (west elevation) looks like a small hill covered by trees.

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: New Jiangwan Ecological Exhibition Center
  • Location: Shanghai, China
  • Software used: Autocad
  • Project Period: 2004-2005
  • Site Area: 2,420 square meters
  • Floor Area: 362 square meters
  • Client: Shanghai Chengtou (Division for New Jiangwan City)
  • Concepts of exhibition: Pu Miao (Design Architect), Shanghai Landscape Architecture Design Institute (Architect of Record)
  • Landscape: Zhuang Wei (Shanghai Landscape Architecture Design Institute, same below)
  • Structure: Xu Man, Chen Yan, Zhang Yewei
  • Plumbing: Ru Wenmei
  • Electrical Engineering: Zhou Leyan
  • HVAC: Yi Haifeng
  • Exhibition design: Shen Haopeng Design Studio

SCAD Museum of Art in Savannah by Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent

Sunday, January 19th, 2014

Article source: Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent

The Evans Center for African American Studies at the Savannah College of Art and Design expands the University’s art museum by resurrecting the ruins of the only surviving antebellum railroad complex in the U.S. The project transformed a series of dilapidated freight warehouses originally built in 1853 by African slaves and incorporated them into a complex that includes galleries, art studios, classrooms, a 250-seat theatre, and public gardens. The 82,0000-square-foot expansion intentionally links the site’s historical and geographic context with its contemporary purpose; once part of the Underground Railroad, the Evans Center now celebrates African American art.

Image Courtesy © SCAD, Twilight view of Grand Courtyard

  • Architects: Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent
  • Project: SCAD Museum of Art
  • Location: Savannah, U.S.A
  • Photography: SCAD, Sottile & Sottile & Lord Aeck Sargent
  • Software used: Sketchup and Revit.
  • Owner: Savannah College of Art and Design
  • Associate Architect: Dawson Architects
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy