Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

St John’s Church in New Zealand by MOAA Architects

Sunday, April 9th, 2017

Article source: MOAA Architects

St John’s Church replaced the original church building dating from 1910.

The new church is a single space, square in plan, and rotated 9 degrees off axis. The interior is defined by a glulam pine structure. Divided into 5 equal bays, the space between each structural grid consists of either glass or larch battens.

Image Courtesy © MOAA Architects

  • Architects: MOAA Architects
  • Project: St John’s Church
  • Location: New Zealand
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

BENEDICT CANYON in Beverly Hills, California by whipple russell architects

Friday, April 7th, 2017

Article source: whipple russell architects

Our client, who is from the sports world, wanted an open-plan house for entertaining but also a photography studio and a gallery space suitable for hanging his large art projects. Working with Barry Chase of CMF Homebuilders and Linda Dahan of Highfire Interior Design, the project began with an empty hilltop lot but required a 10-foot high retaining wall to create a sturdy level pad for building.

Image Courtesy © William MacCollum

  • Architects: whipple russell architects
  • Project: BENEDICT CANYON
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: William MacCollum
  • Software used: Autocad and Trimble SketchUp
  • Project Manager: Jeremy Maines
  • General Contractor: Barry Chase, CMF Homebuilders
  • Interior Designer: Linda Dahan

(more…)

Renovation of an alpine barn in Canale D’agordo, Italy by SBSA – Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti Associati

Thursday, April 6th, 2017

Article source: SBSA – Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti Associati

The original building dates back to the beginning of the 20th century and it is an example of the so-called “tabià”, a typical alpine construction, famous in our region Veneto which was used in farmer times as stables and barn. The structural type of this tabià is called “a telaio” with wooden beams and pillars.

Since it is placed on a sloping ground, the tabià has a partially buried basement, composed by walls made of stone.

Image Courtesy © Renato Gianturco

(more…)

ACM Graphic Lab in Cremosano, Italy by tIPS ARCHITECTS

Thursday, April 6th, 2017

Article source: tIPS ARCHITECTS

An architectonic and graphic procedure is a continuous evolution of tests, drafts and tries.

Everybody knows and \”loves\” the final result but the design process that made it, belongs to the creative team.

We thought to cover the walls of the ACM GRAPHIC LAB by these attempts , by these pieces of paper, used them like a classical element of the interior design: the wallpaper.

Image Courtesy © tIPS ARCHITECTS

  • Architects: tIPS ARCHITECTS
  • Project: ACM Graphic Lab
  • Location: Cremosano, Italy
  • Software used: Autocad, Cinema 4D, Photoshop, Illustrator
  • Size: 100 m2
  • Status:
    • Designed: 2016
    • Completed: 2017

(more…)

Green Forest Competition in Malaysia by gianluca milesi architecture

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: gianluca milesi architecture

The geographic position of the project site is particular for the sea facing of the area and the vicinity to Singapore.

These two aspects suggested to us to take in big consideration the nature of the shore and its beauty to be valorised and the panoramic view to and from sea, to and from future islands to be built and Singapore.

Image Courtesy © gianluca milesi architecture

  • Architects: gianluca milesi architecture (Gianluca Milesi wiith ChenFeifan, Lin Jinchao, Samuela Martinelli, Xu Yichen)
  • Project: Green Forest Competition
  • Location: Malaysia
  • Software used: Autocad, PHOTOSHOP, 3dS  Max, V-ray, mental ray

(more…)

Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension in Barcelona, Spain by Pich-Aguilera Architects

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Pich-Aguilera Architects

The building, which takes in the Civic Centre Joan Oliver, was built in the late 90s. Their services are distributed on the ground floor and their spaces are articulated on both sides of a longitudinal corridor, where they are located, on one side, the classrooms and offices, and on the opposite side, the gym and the locker room.

Image Courtesy © Simón García

  • Architects: Pich-Aguilera Architects
  • Project: Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Simón García
  • Software used: Autocad

(more…)

Penghu Qingwan Cactus Park in Taiwan by CCL Architects & Planners

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: CCL Architects & Planners

Qingwan district is located at Penghu’s Fongguei Peninsula. Surrounded by sea, it is abundant in marine resources and natural wonders. The basaltic landscape, diverse vegetation, and forts remained from the military days make Qingwan the perfect place for tourism development.

Image Courtesy © LIN FU MING

  • Architects: CCL Architects & Planners
  • Project: Penghu Qingwan Cactus Park
  • Location: Peng Hu, Qingtian Xian, Lishui Shi, Zhejiang Sheng, Taiwan
  • Photography: LIN FU MING
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design teams: CCL Architects & Planners + Co-Forest Environment Design Association
  • Contributors: LIN  CHI CHIN、CHANG CHIEN LUNG CHIN、JIANG CHANG LIN、CHANG TSUNG JUI、KUNG CHENG TA、SHIH YU SHIN
  • Client: Penghu County Government
  • Area: 1,716㎡
  • Max. Height: 9.5 m
  • Completion date: August 2015

(more…)

Ogden Centre in Durham, England by Studio Libeskind

Friday, March 31st, 2017

Article source: Studio Libeskind 

Durham University has opened its new £11.5 million Ogden Centre for Fundamental Physics designed by Studio Libeskind (New York). Durham University is one of the world’s leading institutions in cosmology and space science and it is hoped that the new Ogden Centre building will further cement this position. The new Centre will accommodate the rapid growth and academic success of Durham’s research into fundamental physics, enabling it to maintain its leading global position in the decades ahead.

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Studio Libeskind
  • Project: Ogden Centre
  • Location: Durham, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Software used: Autocad, Rhino
  • Owner: Durham University
  • Architect of Record: Garbers & James (London)
  • General Contractor: Interserve PLC
  • Structural engineer: ARUP (Newcastle)
  • Acoustical engineer: ARUP (Newcastle)
  • Electrical engineer: ARUP (Newcastle)

(more…)

Solera Supermarket in Cologne, Germany by Masquespacio

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: Masquespacio 

Masquespacio just finished their last project in Cologne, Germany, for supermarket chain Solera.

Sevillian entrepreneur Pepa Bascón decided to move to the German city Cologne twenty years ago in search of new adventures. After several experiences in hospitality, more than 10 years ago she decided to set up a small store of Spanish products in the center of Cologne, bringing the best of her native country to Germany. Thanks to the good acceptation of her project years further she decided to constitute a more ambitious wholesaler to attend a growing demand of Spanish products by Italian and Spanish restaurants in and around Cologne and Dusseldorf. The augmenting popularity of Spanish gastronomy in Germany, made that Pepa Bascón in 2016 decided to open a new ‘cash & carry’ supermarket with the aim to offer a specific service to non-professional clients in Cologne. For that she contacted Masquespacio to design her new brand and interior space. The design of the new Solera from around 500 m2 was developed in search of a touch of Mediterranean emotion, mixed with functional features necessary for this type of businesses. The predominating black color offers seriousness, contrasted with several ‘happy’ colors that remind to Spain, without converting themselves in typical Spanish topics. Other elements make us think about Andalucía like the grids with ornaments, as well as the awnings and typical Mediterranean tiles.

Image Courtesy ©Luis Beltran

(more…)

Seegmuller Tower in Strasbourg, France by Weber + Keiling Architectes

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: Weber + Keiling Architectes

The rehabilitation of the Seegmuller Tower is part of the new masterplan of the André Malraux peninsula and the surrounding of the Austerliz docks in Strasbourg, France.

Two main axes guide the masterplan of the Austerlitz docks:
– The creation of a new destination for Strasbourg’s contemporary city life
– The preservation and conversion of old industrial buildings as well as the development of the Strasbourg’s harbour heritage

Image Courtesy © Weber + Keiling Architectes

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise