Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

ATIEVA headquarters in San Francisco, California by Buratti Architetti

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Buratti Architetti 

The project for the new headquarters of Atieva, a Silicon Valley based company involved in research and production of electric cars, has two main parts: the interior renovation of an existing office building and the new outdoor entrance.

INTERIOR HEADQUARTERS

The project for the new headquarters is about the new layout of the interior spaces, especially on the public areas such as the entrance, the lounge spaces, meeting and conference rooms and so on. These are the most representative space in the building, that will involve both employees, clients, suppliers and everyone who will be invited at the company.

Image Courtesy © Buratti Architetti

  • Architects: Buratti Architetti
  • Project: ATIEVA headquarters
  • Location: Menlo Park, San Francisco California, USA
  • Software used: Autocad LT, 3D Studio Max and Photoshop

(more…)

Two West KC & Two West LA in Kansas City by KEM STUDIO

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: KEM STUDIO

The Two West space was as much about the design of the branding + communications company’s culture as it was the design of the space. Unexpected interaction with communal lounge and café spaces, oversized doors and large expanses of uninterrupted glazing make the company process visible to employees and client, increase collaborative work space and define the company culture through the design of the space. In the end, the space and architectural elements reinforce the companies brand and facilitates how they want their employees to work.

Image Courtesy © KEM STUDIO

  • Architects: KEM STUDIO
  • Project: Two West KC & Two West LA
  • Location: Kansas City, USA
  • Software used: Revit

(more…)

Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Friday, April 21st, 2017

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm

(more…)

Villa Schoorl in The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Friday, April 21st, 2017

Article source: Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects designed Villa Schoorl, situated in the characteristic polders near the North Holland dunes. The fluent transition to the green polder landscape was the most essential starting point of the design. The subtly located villa is built with as many possible natural materials and sustainable techniques.

Image Courtesy © Paul de Ruiter Architects

(more…)

The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures in Lille, France by atelier d’architecture King Kong

Friday, April 21st, 2017

Article source: atelier d’architecture King Kong 

In its cultural development policy framework and renovation of the Moulins neighbourhood, the City of Lille started in 2009 the building of a new cultural equipement that could enable the development of Moulins’s existing Maison Folie, that lacked specific spaces to carry out all of its projects, and to create a Euroregional Center of Urban Cultures (The Flow – House of Hip-Hop), a structure made necessary by the importance of activities linked to that practice that had until then no place to unfold. The importance of this project justified its integration in a site close to the town center. The will to unite these two equipments in a same place presented numerous advantages for both structures, including the possibility to ensure de facto synergy, their objectives being common. The Maison Folie, that had already conquered its own public in five years of existence, was forced to refuse or postpone numerous projects (dance, theatre, plastic and visual arts) due to lack of space.

Image Courtesy © Julie Soistier

  • Architects: atelier d’architecture King Kong (Frédéric Neau)
  • Project: The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures
  • Location: Lille, France
  • Photography: Julie Soistier
  • Software used: Vectorworks and SketchUp
  • Client: City of Lille
  • Project manager: Nicolas Broussous
  • Scenography: Ducks Scéno
  • Technical engineering company: Projex Ingénirie
  • HEQ: Diagobat

(more…)

BRICK HOUSE in Groenekan, Netherland by Zecc Architecten BV

Wednesday, April 19th, 2017

Article source: Zecc Architecten BV 

The brick house stands on the verge of village and landscape. In this house village characteristics and landscape qualities meet. The architecture of this house is founded on a traditional brick design with rural characteristics. All the surrounding houses are brickwork and have a sloping roof with ceramic roof tiles. There is a sight of chimneys, overhangings, wooden shutters, alcoves and other subtle accents. A bright and modern house has been created by using and reinterpreting these ingredients. The typical shape of the roof rises from the landscape and the inside living areas are focused on the surrounding landscape. The house is embedded in its environment by its shape, spatial construction and the used materials. It is constructed almost exclusively out of one type of material: bricks! The elongated shapes of brickwork possess a strong differentiation and thereby connects with the rural character of the surroundings.

Image Courtesy © Jaroslaw Rodycz

  • Architects: Zecc Architecten BV
  • Project: BRICK HOUSE
  • Location: Veldlaan 4, 3737 AP Groenekan, Netherland
  • Photography: Jaroslaw Rodycz
  • Software used: Autocad and Revit
  • Contractor  
    • Tiles: Porcelanosa, Amsterdam
    • Kitchen: Risselade en Van Kuijzen, Zeist
    • Bathroom supplier: Solar Nederland, Utrecht
    • Stairs and (wooden) floor: Houtambacht, Belgie
    • Brics: Peterson Tegl AS, Broager, Denemarken
  • Start design: 2012
  • Completion: 2013

(more…)

Lofthouse in Amsterdam, Nederland by MARC KOEHLER ARCHITECTS

Thursday, April 13th, 2017

Article source: MARC KOEHLER ARCHITECTS 

In this corner house, all floors are interconnected in a continuous flow. The house takes maximum advantage of the exceptional views of its rugged, industrial environment. Loft House 1 is the first implementation of a series of durable, wooden loft houses.

Image Courtesy © MARC KOEHLER ARCHITECTS

  • Architects: MARC KOEHLER ARCHITECTS
  • Project: Lofthouse
  • Location: Bosrankstraat 5, 1032 LH Amsterdam, Nederland
  • Floor surface: 210m2
  • Software used: ArchiCAD, a kind of BIM software

(more…)

Galeria Melissa in New York by Pascali Semerdjian Arquitetos

Thursday, April 13th, 2017

Article source: Pascali Semerdjian Arquitetos

When we visited the place where the Gallery would be located, we felt that the space provided a cozy distance from the pace of the city. We then drew a parallel with the older shelters in existence – the caves. It was based on this reflection that we developed the project. Designed in partnership with Edson Matsuo, Grendene’s design director, the Melissa Gallery was designed to harmonize with the concept of a shelter, of refuge in the middle of a megalopolis. Floor, wall and ceiling were built with the same finish to stress this impression, and the shoes are arranged in small increases in both wall and floor that evoke stalagmites – the cave formations that protrude from cave floors towards the ceiling.

Image Courtesy © Pascali Semerdjian Arquitetos

(more…)

Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

Thursday, April 13th, 2017

Article source: Giorgio Borruso Design 

Carlo Pazolini, Brompton Rd is a 120 sqm space in Knightsbridge, London, housing men’s and women’s shoes and accessories. The design marks an evolution of the Carlo Pazolini worldwide store concept integrating specificities of site. Our design sought to recognize the memory of the adjacent 18th Century Brompton Arcade (now part of a retail store) by recreating a contemporary barrel vault ceiling as well as the illusion via a mirror wall that the space opens to the exterior at the back. An historical detail in the facade was used as a generative “seed” for the interior geometric language and led us to a pointed rather than semicircular barrel vault design. The memorialization of this neighboring arcade space led to a tunnel-like twisting of the interior in such a way that the floor, walls, and ceiling become wrapped into one another, creating a vortex of movement from front to back in which design elements flock like schools of fish moving through a turbulent fluid environment.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: Carlo Pazolini Brompton
  • Location: London, England, UK
  • Software used: FormZ

(more…)

LORD & TAYLOR Ridge Hill in New York by Giorgio Borruso Design

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: Giorgio Borruso Design

LEGACY AND INNOVATION

Lord & Taylor, founded in 1826, is the oldest specialty department store chain in the country. They built the first suburban department stores, which became models for a new retail typology. In 1953, Lord & Taylor presented an award for independent thinking to Albert Einstein for his “nonconformity” in scientific matters. The company has an especially interesting story to tell in terms of both its history and its connection to high-level architectural design in its department stores. The projects developed under the leadership of Dorothy Shaver with Raymond Loewy provide a rich catalogue of inspiration. The spatial and formal fluidity in these early works was something we looked to rediscover, in particular, for the store in Ridge Hill, both in terms of the building’s relationship to its context as well as the experience of the public.

As the first new L&T store since 2001, our goal was to realize a project that honors the legacy of an iconic and historic partnership in design, both in terms of its architectural and urban presence (evolving the “big box” store) and its technological and design creativity.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: LORD & TAYLOR Ridge Hill
  • Location: New York, USA
  • Software used: FormZ

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise