Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Joule’s Lab in Guadalajara, Mexico by deFORMA estudio creativo

Thursday, March 28th, 2013

Article source: deFORMA estudio creativo

The inspiration for this project was the typical American Drugstore, a place where it could be understood as a design store with a combination of a laboratory where this cleanses are made. The colors and the construction elements would give that language, clean white with glass wall in the Lab, black flooring with traditional mosaic from Guadalajara and brick walls for the whole store.

Image Courtesy deFORMA estudio creativo

  • Architects: deFORMA estudio creativo
  • Project: Joule’s Lab
  • Location: Eulogio Parra 2584, Guadalajara, 44657 Mexico
  • Type Commercial: Retail space
  • Building status: built in 2011
  • Number of stories: 1
  • Site size: 83 m2
  • Site type: urban
  • Software used: Autocad for plans, Sketchup with V-ray for renders and final touches with Photoshop

(more…)

Greenport Public Restroom in New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Public restroom in an existing park (Mitchell Park) for a coastal village on the North Fork, Long Island. Since Mitchell Park was built through a design competition, the restroom was required to match the existing park design. Using the same material palette as the existing park buildings (zinc roof and cedar wall), this restroom was sited with free angles, respecting the existing views and park layout.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Greenport Public Restroom
  • Location: Greenport, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Landscape Design: Eileen Wingate
  • Client: Village of Greenport
  • Program: Public Restroom in flood plane, minimal footprint, minimal initial and running cost, fit contemorary designed park in a historical village.
  • Software used: Revit

(more…)

Selangor Dredging Tin Discovery Centre in Dengkil, Malaysia by Wan Muhammad Khalis Wan Sabri

Tuesday, March 26th, 2013

Article source: Wan Muhammad Khalis Wan Sabri

The project is my final year design thesis (2007). The building acts as a catalyst for future development around the abandoned mining lake, and is a reminder of the glory days of tin mining in the country. The program takes visitors through the rich history of tin mining around the country and finally ending the journey in the existing abandoned tin dredge.

Image Courtesy Wan Muhammad Khalis Wan Sabri

  • Architects: Wan Muhammad Khalis Wan Sabri
  • Project: Selangor Dredging Tin Discovery Centre
  • Location: Dengkil, Selangor, Malaysia
  • Client: Selangor Dredging Berhad
  • Building type: Visitor Centre, Cultural Centre, Artist Workshop & Gallery
  • Software used: Vectorworks (drawings & 3d modelling) and Artlantis (3d rendering)

(more…)

KC Grande Resort And Spa-Hill Side in Trad, Thailand, by Foundry of Space

Tuesday, March 26th, 2013

Article source: Foundry of Space

In the recent years, the growing tourism market in the East coast of Thailand has resulted in even more developments in hotel and tourism-related businesses in the region. Chang Island in the province of Trad, one of the most popular beach cities among European and Asian holidaymakers, has also followed this trend steadily.

Image Courtesy © Teerawat Winyarat

  • Architects: FOS [Foundry of Space]
  • Project: KC Grande Resort & Spa-Hill Side
  • Location: Koh Chang, Trad, Thailand
  • Photography: Teerawat Winyarat
  • Design Team: Makakrai Jay Suthadarat, Rinchai Chaiwarapon, Singha Ounsakul
  • Area: 8,000 sqm
  • Year: 2013
  • Interior Design: Fusionscape [Alisa Tejasrisukko, Thissana Leelahapant]
  • Structural Engineer: Infra Technology Service
  • MEP Engineer: Optimum Consultants
  • Client: Kwan Wattana Co., Ltd.
  • Software used: SketchUp

(more…)

Nikau House in Parnell, Auckland by Strachan Group Architects

Tuesday, March 26th, 2013

Article source: Strachan Group Architects

Sited in Auckland’s inner city suburb of Parnell, the Nikau House is the first of a newly developed subdivision; the conception of private and responsive spaces for the client, a semi-retired couple was essential for conceived future conditions as well as ensuring that existing aspects of the site were acknowledged.

Image Courtesy © Jackie Meiring

  • Architects: Strachan Group Architects
  • Project: Nikau House
  • Location: Parnell, Auckland
  • Photography: Jackie Meiring
  • Project team: Dave Strachan; Pat de Pont; Jessica Knight
  • Consultants Engineer: Thorne Dwyer Structures
  • Builder: Dave McGillivray Builders
  • External walls: Hermpac randomised yellow cedar board and batten; Colorcote Metallic Gunmetal cladding
  • Internal walls: Gib®
  • Flooring: Blonde Victorian Ash; Mobile Ceramics tiles and carpet
  • Windows and doors: Altherm, Whangarei anodised aluminium joinery
  • Ceiling: Blonde Victorian Ash; Gib®
  • Roofing: Colorcote Metallic Gunmetal
  • Kitchen: Blonde Victorian Ash; Caesarstone and stainless steel benchtops
  • Bathroom: Villeroy & Boch basins and toilets, Grohe tapware, Victoria & Albert bath
  • Lighting: SGA / various
  • Design and planning: 12 Months
  • Construction: 12 Months
  • Site size: 457m2
  • Building area: 230m2
  • Software used: ArchiCAD on iMAC

(more…)

Vitapharm Office and Distribution Building in Murska Sobota, Slovenia by Studio Kalamar d.o.o.

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Studio Kalamar d.o.o.

Following the expansion of their production, the company pharmaceuticals company Galex commissioned a new structure adjacent to their existing laboratories building from 1999. Connected with the old building by an overhang, the new structure houses offices on the upper floor and manipulation areas on the ground floor. Its pronounced horizontal form echoes the outline of surrounding wheat fields, the natural setting also influences the subdued selection of materials and colour scheme: concrete elevations are complemented by details in black and silver metal.

Image Courtesy © Studio Kalamar 

  • Architects:  Studio Kalamar d.o.o.
  • Project: Vitapharm Office and Distribution Building
  • Location: Murska Sobota, Slovenia
  • Photography: Studio Kalamar
  • Architect: Andrej Kalamar, Studio Kalamar 
  • Client: Galex d.d.
  • Built Area: 2.120 sqm 
  • Project  Year: 2006 
  • Year of Construction: 2007
  • Software used: AutoCAD

Fire Station in Utrecht ,The Netherlands by Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

The program consists of a garage for 3 fire trucks, dressing rooms, workshops office and instructions areas and a cafeteria. The fire station is situated in a suburban area with mainly traditional housing. On the relatively small site a two floor building was designed with a cubic shape. The floor plans are very compact and functionally designed to support speedy action in case of fire and emergencies. One has to reach a calamity within 8 minutes. In contrast with the brick of the houses in the area the fire station was given a specific character expressing the professionalism of the fire brigade.

Image Courtesy © Cornbread Works 

  • Architects: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Project: Fire Station
  • Location: Vleuten, Utrecht ,The Netherlands
  • Photography: Cornbread Works
  • Client: Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Utrecht
  • Interior architect: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Software used: AutoCad and SketchUp
  • Year of completion: 2011

Vallpala Sports Centre in Castellón, Spain by Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos

Thursday, March 21st, 2013

Article source: Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos

The sports facility completes a public urban block where it stands currently theHonoriGarciaHigh School, the local council sports pavilion and the local council swimming pool building.  Given that the entirety of the block is publicly owned, the first thing to establish was the definition of the site to occupy.  With the aim of getting a well rationalised and arranged organisation of built elements and resulting in-between spaces, it was decided to establish the length of the existing sports pavilion as the width of the site, leaving at either side pedestrian streets to access the neighbouring facilities.

Image Courtesy © José Hevia 

  • Architects: Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos
  • Project: Vallpala Sports Centre
  • Location: La Vall d’Uixó, Castellón, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Software used: 
    • AutoCAD 2011
    • Google SketchUp Pro
    • 3D Studio Max
    • MS Word 2011
    • Adobe Photoshop CS6
    • Adobe InDesign CS6
    • Adobe Acrobat Pro

La Forgiatura in Milan, Italy by Giuseppe Tortato

Thursday, March 21st, 2013

Article source: Giuseppe Tortato

Giuseppe Tortato signs La Forgiatura, the redevelopment of an industrial area of Milan that demonstrates how it is possible to work on an urban area in a nonviolent way. The new multi-purpose complex is characterized by a distinctive sign that arises from the culture and history of the original place marrying technology and natural environment, with a strong integration between architecture and landscape.

Image Courtesy © Stefano Topuntoli

  • Architects: Giuseppe Tortato
  • Project: La Forgiatura
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Stefano Topuntoli
  • client: La Forgiatura S.r.l.Milano, Via Varesina 158
  • developer: Realstep property management
  • Credits Project: Giuseppe Tortato, Milano Layout
  • Project Manager: Marco Bettalli
  • Design team: Marco Bettalli, Giorgia Celli, Barbara Storchi, Antonio Urru
  • Executive project: A&I progetti, Stefano Niccoli
  • structure: Biesse Consulting, Bruno Salesi
  • Plants: Tekser  s.r.l., Stefano De Marchi
  • Landscape: AG&P
  • Art direction: Giuseppe Tortato, Milano Layout
  • General contractor: G.D.M. costruzioni S.p.a
  • Masterplan floorspace: 24.000,00 mq
  • Gardens: 8.000,00 mq
  • Software used: 
    • General planning: autocad
      3d details: rhino
      Mass project: sketchup

(more…)

Small Tropic House in Tangerang, Indonesia by Herryj Architects

Wednesday, March 20th, 2013

Article source: Herryj Architects

The house was designed with an open concept, to get the need of large communal space. The livingroom, dining room, and pantry merge into one without any divider, so the volume of the rooms actually feel larger, the service area gathered on the left wing side of the house. The guest bedroom, bathroom and an access to the service area are camouflage with a wood panel, designed to reduce the impression of too many doors. a cutting laser tv panel divide and cover the view on the foyer area.

Image courtesy Herryj Architects 

  • Architects: Herryj Architects
  • Project: Small Tropic House
  • Location: Tangerang, Indonesia
  • Land area: 312.5m2
  • Building area: 319m2
  • Software used: AutoCAD
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy