Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Marcel Sembat high school in Sottevillelès Rouen, France by archi5

Friday, April 11th, 2014

Article source: archi5

On an abandoned suburb, the project made waking up every day to attend school under an outstanding green-roofed structure as a child’s right.

The Marcel Sembat High School offers technical education about motors and vehicle mechanics. It demands vast spaces with high ceilings and large surfaces. It’s located in a declining industrial suburb of the port of Rouen, France.

Image Courtesy © Sergio Grazia, Thomas Jorion

  • Architects: archi5
  • Project: Marcel Sembat high school
  • Location: Sottevillelès Rouen, France
  • Photography: Sergio Grazia, Thomas Jorion
  • Software used: Autocad and Adobe Creative Suite
  • Client: Haute Normandie district.
  • Collaborators: B. Huidobro, IOSIS Ouest, SPEC, ABC Décibel
  • Steel structure contractor: Constructions Métalliques Charondière
  • Main contractor: Millery Colas
  • Surface: 12 764 m2
  • Cost: 35 320 318 Euros without taxes
  • Time-table: competition winner October 2005 – Completion 2011
  • Steel structure size: 83 x 141 m
  • Steel structure weight: 1000 tons

Espace Culturel Marc Steckar in Paris, France by ARCHICLUB

Friday, April 11th, 2014

Article source: ARCHICLUB

Urban approach . The study site is a vacant lot owned by the city of Bessancourt and located a few hundred meters away from the town hall. Its location is in continuity with its historic downtown. The site is marked on the north by the imposing presence of a church. The urban environment of the study site is very mineral, the stone church is massive and reinforces this homogeneity. The building distribution on the site is diffuse and invites us to propose a singular object, an additional object that can join the existing group.

Image Courtesy © 11h45 montrer l’architecture

  • Architects: ARCHICLUB
  • Project: Espace Culturel Marc Steckar
  • Location: Paris, France
  • Photography: 11h45 montrer l’architecture
  • Software used: ZWCAD, SKETCHUP, MAXWELL RENDER.
  • Client: City of Bessancourt
  • Consultants Fluids, Environnement: IDEEL environnement
  • Consultants Structure: ID+ engineering
  • Consultants acoustics : ALTIA acoustics
  • Type: Cultural, Performing art center, Public building
  • Status: Built 2013
  • Building area: 580 m²
  • Budget total: 1 510 000 USD, 1 090 000 €
  • Main materials: Stone,  Glass.
  • Curtain wall: WICONA
  • Stones: BLOCSTAR
  • Floor: ARTIGO
  • Wall: PLACOPLATRE
  • Electrical: BTICINO,  REGENT
  • Plumbing : HANSA DESIGNO, DURAVIT

Studio apartment by Tamás Szén Molnár

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Tamás Szén Molnár

Studio apartment with high interior and cube serving as bathroom, bedroom, kitchen and dining room all at the same time. Designed with István Bényei.

Image Courtesy © Tamás Szén Molnár

Business incubator, Training centre by h2o architectes

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: h2o architectes 

The EPF Normandie and the commune of Pont-Audemer wanted to convert the industrial site of an ancient paper factory into offices/workshops for different companies.

The ancient paper factory is a symbol of an important part of the local working class memory. The architectural conversion suggested by the agency had three principle axis of development.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: h2o architectes 
  • Project: Business incubator, Training centre
  • Photography: Stéphane Chalmeau, Julien Attard
  • Software used: Rhino
  • Mission: In charge of studies and construction site
  • Surface: 1500 m², 2500 m² exterior
  • Construction cos: 2 800 000 euros HT
  • Date: Delivered December 2013
  • Team: h2o architectes (lead architect) with M. Virtz quantity surveyor, Louis Choulet Mechanical and Sustainability Engineers BMI, Structure Engineers, France Aires Exterior infrastructure Engineers

Contemporary Japanese Garden in London, U.K by MyLandscapes LTD

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: MyLandscapes LTD

The 250sqm site runs east to west and is surrounded by two buildings, a perimeter wall and open on the western side. Initially the ground was pretty level and laid to paving blocks, allowing access to the buildings but serving not much purpose and fairly static. The project took 3 months to build during the wettest winter in the British Isles at a cost of £140,000.

Image Courtesy © Amir Schlezinger

  • Architects: MyLandscapes LTD
  • Project: Contemporary Japanese Garden
  • Location: London, U.K
  • Photography: Amir Schlezinger
  • Software used: 3-D Max and Photoshop

Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013

Im Zollhafen 22 in Rheinauhafen, Cologne, Germany by GATERMANN + SCHOSSIG Architekten Generalplaner

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: GATERMANN + SCHOSSIG Architekten Generalplaner

The proposed office building on Plot 10 in Cologne’s historic Rheinauhafen harbour district occupies a prime waterfront position, situated between two fifteen-storey ‘crane house’ office towers. The building’s distinctive stepped elevation is designed to create a strongly sculptural presence while responding to the views across the harbour.

Image Courtesy © H.G. Esch

i.n.g in Toyota, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

This is the project for two-family house by reconstruction. Every time I witnessed the demolition work before reconstruction, I’ve had some uncomfortable feelings by the view of vacant land. The old house is a building containing lots of thoughts and memories for the owner and it is also a part constituting the town-scape from the community viewpoint. Therefore, based on the idea that there should be a way to renew the house while keeping the old town-scape even in reconstruction project, I proposed a house with Japanese-style outlook to fit naturally into the existing fence and external garden.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: i.n.g
  • Location: Toyota, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Software Used: Vectorworks
  • Site Area: 453.88m2
  • Built Area: 160.56m2
  • Total Floor Area: 147.67m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: January, 2012 – November, 2012
  • Year of completion: July, 2013
  • Design team: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Inoue construction Ltd

Cut and Frame by ashton porter architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: ashton porter architects

Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut.

The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project.

Image Courtesy © Andy Stagg

  • Architects: ashton porter architects
  • Project: Cut and Frame
  • Photography: Andy Stagg
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Main Contractor: Allen Wilson Shopfitters & Builders
  • Structural Consultant: Constant Structural Design
  • Cost: £243,000
  • Client: Private
  • Size of the house before the project: 148m2
  • After the project: 178m2
  • Writing Hut: 15m2
  • Start: October 2011
  • Planning Permission Granted: April 2012
  • Build Start: July 2012
  • Completion: December 2012
  • Kitchen: Howdens
  • Sliding Doors: Fineline
  • Flooring: Peak Oak Flooring
  • Windows: Velfac

Eckelmann AG in Wiesbaden, Germany by CHRIST.CHRIST. associated architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: CHRIST.CHRIST. associated architects

Eckelmann AG was established in 1977. This medium-sized company offers its customers practical solutions for electronic machine controls and software development and system integration for the system automation. The spectrum ranges from compact device control through to the automation of scattered industrial systems.

Image Courtesy © CHRIST.CHRIST. associated architects

  • Architects: CHRIST.CHRIST. associated architects
  • Project: Eckelmann AG
  • Location: Wiesbaden, Germany
  • Software Used: Autocad
  • Staff: Ronni Neuber, Christiane Bolesta
  • Structural design: Schmitt + Thielmann und Partner | Wiesbaden
  • Construction volume: Floor space 1,400 m², Gross floor space 2,000 m², Gross capacity 7,750 m³
  • Realisation: 2012-2013
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise