Open side-bar Menu

Archive for the ‘S/W’ Category

Qube in Amsterdam, Netherlands by NL Architects

Sunday, January 27th, 2013

Article source: NL Architects

Qube is a commission for an office building in Amsterdam. Qube is part of a development called IJpunt by G&S Vastgoed. IJpunt will consist of four blocks designed by Claus en Kaan, Dedato, MVSA and NL A.

The site is truly unique: the most western corner of the Minervahaven, overlooking the Mercuriushaven and the river IJ. Well connected to both the city center as the rest of the world, both by car, public transport and bike.

Image Courtesy NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: Qube
  • Location: IJpunt, Minervahaven, Amsterdam, Netherlands
  • Nl Architects: Pieter Bannenberg, Walter Van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Team: Arne Van Wees With: Giulia Pastore, Gen Yamamoto, Gert Jan Machiels
  • Qube: Office Building, Ijpunt,Minervahaven, Amsterdam 2012 – 201?
  • Client: G&S Vastgoed
  • Size: Gross Floor Area 6560m², Net Floor Area 5940m², Plot 2430m²
  • Structural Engineers: Van Der Vorm
  • Installations: Wichers & Dreef
  • Software used: Autocad, Rhino 3D, 3dS Max, Adobe Illustrator


Early Childhood Center in Saint Genis-Pouilly, France by Clermont Architectes

Thursday, January 24th, 2013

Article source: Clermont Architectes

The Centre de la Petite Enfance (Early Childhood Center) was built on the green and pristine outskirts of Saint Genis-Pouilly, right next to Geneva and the CERN, right at the border between France and Switzerland.

The site is to become a new ensemble of housing and public buildings, which the new tramway project will connect directly Geneva.

Image Courtesy Clermont Architectes

  • Architects: Clermont Architectes
  • Project: Early Childhood Center
  • Location: Saint Genis-Pouilly, France
  • Software used: ArchiCAD


Telegraph Hill Addition in San Francisco, California by Michael Hennessey Architecture

Thursday, January 24th, 2013

Article source: Michael Hennessey Architecture

This project renovates an existing two unit, three story residence that was originally built in 1907 on Telegraph Hill in San Francisco. The challenge of the project was determining the relationship of the fourth story and roof deck addition to the historic structure below. The resulting approach was to provide cement board panels at the addition creating a subtle material shift between new and old. The use of a consistent dark grey color visually unifies the addition with the existing form.

Image Courtesy Michael Hennessey Architecture


Residential Housing 26 units in Obhur, Saudi Arabia by Dom Arquitectura

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: Dom Arquitectura

The aim is to project 26 houses in the Obhur area. The client wanted to use the same isolated unit type, but generate differences in the street facade to avoid the traditional house complex with all the same.

Recalling the Islamic markets, we remind the Arabic spices image, located in the same container but with different color shades. Natural tones that would fit perfectly into our idea.

Image Courtesy Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: Residential Housing 26 units
  • Location: Obhur, Saudi Arabia
  • Software used: Autocad and 3dStudio Max


Landscapes of Cohabitation in Antiparos, Greece by doxiadis+

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: doxiadis+

How does one build on the stark beauty of a Cycladic landscape without destroying it? This project seeks an answer to that very question. Placing such a rich development programme on this highly sensitive site necessitates a careful examination of the natural and historic elements which characterise the landscape: the amphitheatrical circle of hills, the seasonal streams, the juniper trees and frigana vegetation, the pezoules (agricultural terraces) and the xerolithies (dry stone walls).

Image Courtesy © Clive Nichols 

  • Architects: doxiadis+
  • Project: Landscapes of Cohabitation
  • Location: Antiparos, Greece
  • Area: 12 Ha
  • Scope: Site Planning, Landscape Architecture
  • Landscape Architects: doxiadis+ (Thomas Doxiadis, Terpsy Kremaly)
  • Client: OLIAROS S.A.
  • Photography: Clive Nichols, Cathy Cunliffe, Thomas Doxiadis
  • Software used: AutoCAD

Spuntino Restaurant in Mexico City, Mexico by R-ZERO Studio

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: R-ZERO Studio

Spuntino (snack in Italian) was born in one of the most exclusive living and shopping centers of historical downtown Mexico City, a place to eat and drink quality wine, whose design aim lies in the creation of a contemporary yet pleasant ambience, almost homely, without abusing the over-sophistication that prevails in similar sites nowadays. Still, the starting point was a cold, colorless, not well lit locale, whose excessive height came about an uncomfortable sensation for the guests.

Image Courtesy R-ZERO Studio

  • Architects: R-ZERO Studio
  • Project: Spuntino Restaurant
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Software used: Autocad 2010


Piezeoelectric Playground in Belgrade, Serbia by Margot Krasojevic

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Margot Krasojevic

Piezoelectric Playground. The Interactive Lumia Canopy in Pioneers park Belgrade Margot Krasojevic The Piezoelectric playground is a temporary structure designed for the Pioneers park in Belgrade, Serbia. It will be used as a bandstand and playground.

Image Courtesy Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Piezeoelectric Playground
  • Location: Belgrade, Serbia
  • Software used: Maya for light simulations and 3ds Max for formal exercise, and Autocad for detailing


Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory in Atlanta, Georgia by Gilbane Building Company

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Gilbane Building Company

Georgia Tech’s new Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory develops technologies to reduce the earth’s carbon footprint. From design and construction to daily operation, the laboratory seeks to achieve carbon-neutral “net-zero site energy use” (defined as zero net energy consumption and zero carbon emissions annually) expressed simply, directly and honestly through a “no frills” design. The lab sets a new standard for sustainable design for buildings of its type by optimizing passive energy technologies, reducing electricity loads, and maximizing the use of renewable energy. It houses a variety of energy research programs requiring large-scale (high-bay) and intermediate-scale (mid-bay) capabilities.

Image Courtesy Gilbane Building Company

  • Designer/Builder : Gilbane Building Company
  • Architect: HDR
  • Project: Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory
  • Location: Atlanta, Georgia, USA
  • Project Manager: Paul Stewart
  • Software used: Revit and Revit MEP


Casa del Tec 189 in Nuevo León, México by GLR arquitectos

Saturday, January 19th, 2013

Article source: GLR arquitectos

For over 50 years, the Tecnologico de Monterrey (ITESM), performs this traditional drawing of a luxury home in order to raise funds for scholarships and new buildings on its campus.

Currently the Sweepstakes Tec performs four raffles a year, furnished and decorated homes worth more than $ 2 million each.

Image Courtesy Jorge Taboada

  • Architects: GLR arquitectos
  • Project: Casa del Tec 189
  • Location: Monterrey, Nuevo León, México
  • Architect: Gilberto L. Rodríguez
  • Project Area: 6458 sq ft
  • Project Team: Enrique Salas, Ana Lasheras, Felipe Dorado, Oscar OFarrill, Lorena Sampedro, Pamela Díaz de León, Emmanuel Soto
  • Interior Design: Connie Méndez Zorrilla, Maruca Rodríguez de Suberville
  • Photography: Cortesía Sorteo Tec, Jorge Taboada
  • Software used: AutoCAD 2009


Project 910 in São Paulo,Brasil by Kiko Salomão Arquitetura

Friday, January 18th, 2013

Article source: Kiko Salomão Arquitetura

\”It cannot be Comercial\”. That was the first thing said by the young couple that own this apartment when we’ve had our first meeting and that really get along with our firm’s way of working. From that moment on we knew that this work would have strong potencials to be unique.

Image Courtesy Alain Brugier

  • Architects: Kiko Salomão Arquitetura
  • Project: Project 910
  • Location: São Paulo,Brasil
  • Project Team: Kiko Salomão, Ana Lino, Rafael Palombo, Renata Leite, Giovanna Kuwada, Brunno de Alencar
  • Year of completion: 2012
  • Area: 515 M2
  • Photography by: Alain Brugier
  • Software used: Vectorworks


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy