Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

House WHV by [tp3] architekten ZT GmbH

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: [tp3] architekten ZT GmbH

A coincidence gave the [ tp3 ] architects the opportunity to attend one years earlier by them directly cultivate designed family home. The new building was to the Connected neighboring garage to the street side to form a uniform facade , but without the individuality of an independent residential house miss read.

Image Courtesy © [tp3] architekten ZT GmbH

Muelle Kay Restaurant in Yucatán, México by Workshop

Sunday, November 24th, 2013

Article source: Workshop 

Muelle Kay is a new seafood restaurant, located in the city of Merida, Yucatan in southeastern Mexico.  The word Muelle means dock or pier in Spanish and Kay comes from the Mayan word fish. The goal of this project was to create a space that felt like a homey restaurant along the pier, so we decide to use materials that are commonly seen and accessible in local ports such as crates for exhibiting fish, wooden planks , ropes and sailcloth among others in a re interpretative way, achieving a modern yet casual style.

Image Courtesy © Workshop

  • Architects: Workshop
  • Project: Muelle Kay Restaurant
  • Location: Yucatán, México
  • DIMENSION: 220 m2
  • YEAR: 2013
  • Software used: autocad 2013, 3ds Max 2009

Natural Resources Defense Council Office in Chicago by Studio Gang Architects

Saturday, November 23rd, 2013

Article source: Studio Gang Architects

Receives World’s First Living Building Challenge Certification for Tenant Retrofit

Studio Gang Architects announces the completion of the Natural Resources Defense Council’s new Midwest Office, a project that raises the bar for sustainable spaces in Chicago and across the nation. In addition to its LEED Platinum rating, the new NRDC office is the first project of its kind to meet the Living Building Challenge, a rigorous certification program that exceeds the environmental standards of the LEED system.

Image Courtesy © Studio Gang Architects

  • Architects: Studio Gang Architects
  • Project: Natural Resources Defense Council Office
  • Location: Chicago, United States
  • Software used: AutoCAD & Adobe Creative Suite

Miss Dimanche Headquarters in Corlu, Turkey by Plan 9 Architecture

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Plan 9 Architecture

Miss Dimanche is a new local woman fashion brand which describe itself “modern and local”. The brand is pretty new and they wants to make design a HQ building from Plan 9 Architecture. The area is located in Corlu which is a town in the north west part of Turkey. The brand owners also wants a showroom for to reachable every time close to HQ’s. Thats why the idea is appear. The building is designed two neighbor and circulated blocks which they are offices and showroom.

Image Courtesy © Plan 9 Architecture

  • Architects: Plan 9 Architecture
  • Project: Miss Dimanche Headquarters
  • Location: Corlu, Turkey
  • Software used: Autocad, 3D s Max, Adobe Photoshop 

Residence in Chelsea by Gage/Clemenceau Architects

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Gage/Clemenceau Architects

This renovation project, for a small apartment renovation in Manhattan came with numerous challenges. The greatest, perhaps was an extremely limited space. In any small space the walls and furnishings are close together— and, Gage / Clemenceau Architects capitalized on this fact by recognizing that if things are close together –they can be easily touched.

Image Courtesy © Gage/Clemenceau Architects

Solar Atrium House by Studio Alfirevic

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Studio Alfirevic

Solar Atrium House is intended for periodic or permanent use and life in nature. The basic concept is to create a peaceful, safe and intimate retreat. The building is introverted type, with centrally positioned courtyard – atrium, around which all living quarters are arranged.

Image Courtesy © Studio Alfirevic

  • Architects: Studio Alfirevic
  • Project: Solar Atrium House
  • Authors: Djordje Alfirevic & Sanja Simonovic
  • Designed: 2013
  • Software used: Auto CAD, 3DMax, V-Ray

Alpine Street in Pasadena, California by E4 Architects_studio

Friday, November 22nd, 2013

Article source:  E4 Architects_studio

Ned Engs, principal and founder of Los Angeles-based E4 Architects, recently completed a renovation and addition for a light post and beam mid-century modern house originally designed in 1954 by Pasadena firm Nyberg &Bissner Architecture & Engineering. Originally known as the Sechler House, the open and airy cruciform plan and design presented E4 with the unique opportunity to work with a mid-century classic.

Image Courtesy © Susanne Hayek

  • Architects: E4 Architects_studio
  • Project: Alpine Street
  • Location: Pasadena, California, U.S.A
  • Photography: Susanne Hayek
  • Principal: Ned Engs (M.Arch. 89)
  • Status: Built
  • Area: 3,779 sqf
  • Software used: autocad 2013, sketch up

Image Courtesy © Susanne Hayek

By taking advantage of the existing design language E4 was able to create a design that is  contemporary and adventurous yet sensitive to context. This was important for the historical character of the original house and the neighborhood—there is a Green & Green home right across the street.

Image Courtesy © Susanne Hayek

E4’s extensive renovation and second story addition sought to highlight and complement the original home’s clean and efficient spaces, structure, and finishes. The primary strategy for the added second floor was to highlight the cruciform layout of the house and the dramatic sweeping roof gables. The light-filled addition, a painting studio for the client, was thus conceived of as the fifth “living gable” to complement the original design’s four prominent clerestory gables. With the original Nyberg &Bissner design, the dramatic sweeping roof seems to fly above the house. In similar fashion, E4’s addition, utilizing a light tube steel structure and glass, appears to float above the original house. “It’s a light touch,” says Engs. “We wanted to do something that would be more than just a matching addition.

Image Courtesy © Susanne Hayek

The result is a singular house that, while retaining the spirit and character of the original, also builds upon it and adds new layers with up-to-date systems, materials, and spaces. The original clerestories became the inspiration to enhance the intrinsic Los Angeles indoor-outdoor aesthetic and functionality. A sliding glass wall seemingly dematerializes the house on its garden side. The front door was widened and hung on off-center pivots to complement an existing large picture window in the living room. The second story addition presents seamless butt-joined corner glazing and brings in natural light to illuminate the new floating” steel and wood stairs.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Through an interesting sequence of events, this also became the story of how two architects, spanning different generations, came to be connected through their experiences with one house and the continuing legacy of mid-century Los Angeles modernism and its relevance to contemporary architectural practice.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Soon after E4’s redesign was complete, the son of Harold Bissner, Jr., partner on the original 1954 design, saw the photographs of Susanne Hayek online and emailed her: “Wonderful photography and nice updating on the part of Mr. Engs. I’ll pass this onto my dad who continues to practice at age 87! Nice to see some homes modernized as opposed to torn down.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Once the connection was made, Ned Engs, principal and founder of E4, reached out to Mr. Bissner and they arranged to meet. As they walked the house together in March Mr. Bissner turned to Engs and said, “You did a very nice job.”

I realized he hadn’t seen the home in decades,” said Engs. “He shared thoughts on his design and memories of his career. It was truly enlightening.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Nesher Memorial in Israel by SO Architecture

Thursday, November 21st, 2013

Article source: SO Architecture

Nesher Memorial was built on a basis of an historic preservation building that was used in the past as a guarding position. In ’48 war the position’s used as protection to the residents of Giv’at Nesher. The building is located in the heart of a quiet neighborhood, on a hilltop, surrounded by a large square and a children’s playground.

Image Courtesy © Shai Epstein

  • Architects: SO Architecture
  • Project: Nesher Memorial
  • Location: Israel
  • Photography: Shai Epstein
  • Planning team: Shachar Lulav , Oded Rozenkier , Alejandro Fajnerman , Tomer Nahshon, Samer Hakim.
  • Site Area: 1100 Sqm
  • Building Area: 118 Sqm
  • Year: 2013
  • Software used: Sketchup and Autocad

Commercial Area in San Jose del Cabo Airport, Mexico by sanzpont [arquitectura]

Thursday, November 21st, 2013

Article source: sanzpont [arquitectura]

AeroShops: Commercial Area inside the Airport.

The recognized Grupo Aeroportuario del Pacifico with a total of 12 airports in Mexico selected the architecture and design firm sanzpont [arquitectura] to carry out the project for the Commercial Area of its new International Terminal at San Jose del Cabo with a total of 7,500 m2.

Image Courtesy © Arq. Victor Sanz Pont

  • Architects: sanzpont [arquitectura]
  • Project: Commercial Area
  • Location: San Jose del Cabo Airport, Mexico
  • Photography: Arq. Victor Sanz Pont
  • Status: Built.
  • Year: 2013.
  • Architectural & Design Project: sanzpont [arquitectura], Arq. Victor Sanz Pont, Arq. Sergio Sanz Pont, Arq. Tania Cota, Jose Miguel Cano, Arq. Erika Martinez, Arq. Claudia Kauil Xix, Eder Jafet Hernández, Elizabeth Valencia, Melissa Chávez, DI. Oscar Sanz Pont, Gerard Delgado
  • Graphic Design & Branding: LDG. Miguel Angel Mendez + sanzpont [arquitectura]
  • MEP Engineering: Edificaciones Arbibe, Ing. Bierge
  • Software used: Revit, 3dsmax.

Construction Team:

  • Commercial Premises Construction & VIP Lounge: Gran Visión, Bernardo Cristerna, Arq. Osvaldo Castrejon
  • AeroMarket Construction: JAY Construcciones, Jesús Alatorre Yeomans
  • Glass and Aluminium Panels in Commercial Premises & VIP Lounge: Vidriera Calvalum, Martin Armenta
  • Glass and Aluminium Panels in Kioskos: Crisal ARTEKPANEL, Javier A. Garcia Martinez
  • Carpentry: Diseño de Maderas y Mas, Ing. Edgar Angulo
  • Sheet Rock: YETCA, Ing. Mario Martinez

Kindergarten in Doha, Qatar by Ark-Kassam Architects

Thursday, November 21st, 2013

Article source: Ark-Kassam Architects

Site & Location:

This project is situated in the heart of Doha city; the capital of the State of Qatar which is taking its leap towards being one of the most internationally recognized and active economical hub attracting many professionals form around the world in addition to local citizens who are taking their places in such development. The site is located in Al-Wakir, East Hilal area presenting an active space between several important streets and highways and commercial buildings.

Image Courtesy © Ark-Kassam Architects

  • Architects: Ark-Kassam Architects
  • Project: Kindergarten
  • Location: Doha, Qatar
  • Architect: Abdalrahim Kassam
  • Client: Ebla Co, Hilal Arnaoot
  • Year: 2014-2015
  • TotalBuilt area: 2370 Sq. M
  • Software used: AutoCAD, Max. Photoshop.
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise