Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Restaurant Miil in 39010, Tscherms (BZ), Italy by monovolume architecture+design

Wednesday, June 12th, 2013

Article Source: monovolume architecture+design

Placed in Tscherms/Cermes, near Merano, The Kränzel mansion and winery brings together cuisine, art and culture in a unique way. The set of buildings of different ages includes the medieval farm, the Baroque mill and the labyrinth garden that hosts works of contemporary artists. The restaurant “Miil” is in the old mill, which is under protection by the Fine Arts. Here gastronomy, wine and culture come togethere in a high quality unique work.

Image Courtesy © Urlich Egger

  • Architects: monovolumearchitecture+design
  • Project: Restaurant Miil
  • Location:  39010 ,Tscherms (BZ),  Italy
  • Architectural staff: Arch. Simon Constantini, Benjamin Gaensbacher, Arch. Sergio Aguado Hernàndez
  • Structural engineers: Von Pföstl und Helfer
  • Photographer: Urlich Egger
  • Client: Othmar Raich
  • Program: Restaurant
  • Realisation: 2010/11
  • Building area: 165 m²
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Word Play – a little free library in New York by Chat Travieso

Tuesday, June 11th, 2013

Article source: Chat Travieso

A joint project between The Architectural League of New York and PEN World Voices Festival in collaboration with Little Free Library, LTD., Little Free Library/NYC was a design/build competition in which ten designers were chosen to install a Little Free Library in collaboration with a host community organization in the Lower East Side. Little Free Libraries are small publicly accessible book shelters that function on an honor system of “take a book, return a book.” Titled “Word Play”, artist and architectural designer Chat Travieso’s library plays with the idea of stacking and perspective. 

Image Courtesy © Chat Travieso 

  • Architect: Chat Travieso
  • Project: Word Play – a little free library
  • Location: New york
  • Software used: Rhino

Chan Chan Visitor Center in Trujillo, Peru by Utopus studio

Sunday, June 9th, 2013

Article source: Utopus studio

The visitors’ center serves as an entry and educational center for the archaeological site of Chan Chan, an ancient city that was once the capital of the Chimor Kingdom (4th to 11th century) that existed along the north coast of South America. The visitors’ center is located at the entrance of the Tschudi Palace, the only palace open to visitors among the other eight palaces of the ancient city of Chan Chan.

Image Courtesy © Utopus studio

  • Architects: Utopus studio
  • Project: Chan Chan
  • Location: Chan-Chan Ruins, Trujillo, Peru
  • Date: 1998
  • Client: National Institute of Culture (Instituto Nacional de Cultura)
  • Area: 625 sqm
  • Materials: adobe, wood, cane, earth, brick, gravel and ceramic
  • Program: ramps, courtyard, tickets booth, exhibition galleries, cafeteria, and shops
  • Software used: CAD and free hand drawings

(more…)

TWIN BLADE in Amsterdam by NIO architecten

Sunday, June 9th, 2013

Article source: NIO architecten

It’s a well-known adage that the knife cuts both ways. What this means is that each advantage has its disadvantage, that there’s a drawback to everything. This makes it an unanswerable platitude that results in a great deal of apathy. Better than a knife that cuts both ways is a knife with two blades, which share the same handle and where each blade has a single cutting edge. This is known as a twin blade. It allows you to cut two different things at a single stroke or to facilitate two dissimilar functions – or characters – at one and the same time. And that’s the idea behind the houseboat.

Image Courtesy © NIO Architect

  • Architects: NIO architecten
  • Project: TWIN BLADE
  • Location: Amsterdam
  • Address: Jaagpad 17, Amsterdam
  • Design: NIO Architects
  • Client: Private
  • Contractors: Het Waterhuys (basic structure)
  • Design team: Maurice Nio and Arek Seredyn
  • Start design: September 2009
  • Completion: 2012
  • Construction costs: €400,000
  • Software used: AutoCAD

(more…)

House of Shiroyama in kanagawa prefecture, japan by araki sasaki architects

Sunday, June 9th, 2013

Article source:  araki sasaki architects

Charred wooden planks wrap the exterior of the ‘House in Shiroyama’ by Japanese practice Araki + Sasaki architects (A+Sa), differentiating
it from its neighbors in the suburban area. The two-story wood-frame construction takes on the shape of a regular square, characterized on
the inside by the exposed natural plywood textures and surfaces and open spaces that expose the true scale of the structure from the social
areas on the ground floor.  The pitched roof gently rises on each side equally until reaching a square skylight that forms a structural ring 
allowing natural light to illuminate the entire interior.  The construction was approached from a DIY technique, using standard member sizes
and connections to allow for easy future expansion and a rational structural grid. The knots of the plywood filled and polished with epoxy resin. The ground level contains the kitchen and dining areas
on an elevated wooden platform, with a private bathroom and bedroom. The wooden beams that hold up the loft level floorboards are
left uncovered allowing a direct visual connection. A staircase at the entrance connects to the partial second story that can be used as a
living or working space.

Image Courtesy © araki sasaki architects

  • Architects: araki sasaki architects
  • Project: House of Shiroyama
  • Location: kanagawa prefecture,  japan
  • Site area149.03
  • Built area53.00
  • Ground floor53.00
  • First floor32.30
  • Total floor85.30
  • Height 7.8m, 2 stories
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Dutch 1930’s house in Haarlem, Netherlands by Van Ommeren-Architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Van Ommeren-Architects

Remarkable renovation Dutch 1930’s house

Van Ommeren-Architects made the plans and supervised the renovation of a 1930’s house in Haarlem(NL). The design is completed with the placement of a unique extension. Hidden in a common designed 1930s residential district a remarkable extension is made. On the contours of the old extension a lightweight construction realized a healthier relationship with the garden. The volume is divided into segments with opposite slopes, which optically reduce the scale. Between the different slopes, triangular windows are placed. In this way the interior is lit from above is without compromising to intimacy.

Image Courtesy © Van Ommeren-Architects

  • Architects: Van Ommeren-Architects
  • Project: Dutch 1930’s house
  • Location: Haarlem, Netherlands
  • Software used: Autocad and sketchup

(more…)

Boustred House in Balmoral, Sydney, Australia by ian moore architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: ian moore architects

This project is located in Mosman on a north facing slope looking across Sydney’s Middle Harbour to the Spit Bridge and Clontarf. The site falls away dramatically from a broad and densely landscaped verge on the street frontage, with a high sandstone cliff forming the southern boundary. The house is nestled into this cliff, shielding it from the street, where it appears as a single storey, focusing attention on the magnificent view to the north. Entry is from the side street across a small bridge to a front door that opens to a grand stair descending the full height of the house and dividing it into two clearly differentiated volumes. The southern volume contains the service spaces, bathrooms, laundry, dressing room and a small study, while the northern volume contains the living areas and bedrooms. The glass roofed stair between these volumes has an ambiguous reading, neither inside nor out. It is only when one passes through a series of Oak framed portals that you are officially inside. The lowest level contains children’s bedrooms and a games/TV room that opens to the swimming pool terrace. An undercroft below this level contains the pool equipment and plant room. The middle level contains the main living areas, garage and a large north facing outdoor room opening off the kitchen and dining room. The upper level is given over to the main bedroom suite, home office, study and main entry. The simplicity of the external cement rendered form is enriched with an overlay of light bronze anodised aluminum windows, sliding doors and external sun control louvres, while the interior is defined by the Oak joinery and Travertine floors. The northern elevation is composed of a series of stepped cantilevered roofs and balconies with full height ellipsoid aluminium louvres screening the western facade from the afternoon sun and the neighbouring property.

Image Courtesy © Daniel Mayne

  • Architect: Ian Moore Architects
  • Project: Boustred House
  • Location: Balmoral, Sydney, Australia
  • Principal Architect: Ian Moore
  • Project team: Danny Mathis, Melika Aljucic, Susanne Loeffler
  • Interior Design: Ian Moore
  • Photographer: Daniel Mayne
  • Structural engineer: Ruggero Benvenuti at Benvenuti SC
  • Building certifier: Paul Rolfe Consulting
  • Builder: Coddington Constructions
  • Landscaping: Material: Jim Osbourne
  • Software used: ArchiCad

(more…)

Research and Design Center in Hebei Province, China by Latitude Studio

Friday, June 7th, 2013

Article source: Latitude Studio  

In large industry structures, the construction of the industrial building is based on logistic, distribution and volumetric requirements determined by the production. It is one of the few building types whose value is measured more in terms of equipment assets than how it performs as social infrastructure.

Image Courtesy Latitude Studio

  • Architects: Latitude Studio
  • Project: Research and Design Center
  • Location: Hebei Province, China
  • Year: 2013
  • Type: Commission
  • Status: On-going
  • Client: N/A
  • Chief Designer: Manuel Navarro
  • Project Manager: Lihui Sim
  • Team: Jorge Cortes, Wang Heyi, Carrie Xun, Lin Yiye
  • Software used: Adobe Illustrator CS6, Autodesk Revit Architecture 2013, AutoCad 2010

Border School (Moving School) in Mae Sot, Tak, Thailand by Eleena Jamil Architect

Thursday, June 6th, 2013

Article source: Eleena Jamil Architect

The Border School is intended to provide teaching accommodation for children of migrant families in Mae Sot, Tak, Thailand, close to the border of Burma. The land on which the school is situated is leased as migrant teachers and students cannot legally own it. As such, landlords may take over the land together with any buildings on it at anytime. As such, the school is designed as a modular portable school that can be easily dismantled and re-assembled on another possible site.

Image Courtesy Eleena Jamil Architect

  • Architects: Eleena Jamil Architect
  • Project: Border School (Moving School)
  • Location: Mae Sot, Tak, Thailand
  • Software used: Revit

Villa on the Hill in Mt Rokko, Mountain by JAM

Wednesday, June 5th, 2013

Article source: JAM

The site is located on the part of a gradual hill at the foot of Mt Rokko. This building is planned as the recreational facility of the company for employees and their families. The Glass House on the first floor of the main house, beautiful scenery extends through north and south, leading to various sequences rich nature into the inside space.

Image courtesy JAM 

  • Architects: JAM
  • Project: Villa on the Hill
  • Location: Mt Rokko, Mountain
  • Software used: 3D Studio Max
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy