Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

BE36 in Beverly Hills, California by Arshia Architects, ltd

Thursday, November 24th, 2016

Article source: v2com

Arshia Architects, ltd was selected as a winner by the Los Angeles Business Council at their 45th Annual design award for setting new standards for design excellence, innovation and sustainability, and demonstrate the potential of combining beautiful architecture with environmental and health best practices.

WAITING AREA, Image Courtesy ©  PAUL VU

WAITING AREA, Image Courtesy © PAUL VU

  • Architects: Arshia Architects, ltd
  • Project: BE36
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: PAUL VU
  • Software used: Rhino and Revit

(more…)

SYDNEY STREET in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects 

Sydney Street involved the re-calibration of 100 years of Queenslander vernacular into a contemporary inner-city home. The idea was to renovate and extend the cottage in such a way as to reinforce and maintain the original geometry and form. The new architecture is expressed in the outdoor room and the ground plane of the ‘undercroft’ where brickwork has been chosen to ‘anchor’ the house into the site. A sympathetic but edgy approach to detailing and material completes an engaging and relevant addition to the tree-lined streetscape.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: SYDNEY STREET
  • Location: Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo
  • Software Used: Sketch Up

(more…)

Canyon House in Los Angeles, California by ANX – Aaron Neubert Architects

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ANX – Aaron Neubert Architects

The site for this 4000 sf residence consists of a steep descending hillside property within the Hollywood Hills. Constructed adjacent to the street to permit access to the foyer and garage, the home’s entry experience is developed to screen the courtyard and stair hall from passing automobile lights and noise. In contrast, and due to the potential for panoramic views of Los Angeles and the adjacent Runyon Canyon and Wattles Canyon Parks, our design approach focused on creating transparency at the rear of the home with fixed and operable floor to ceiling glazing, opening the entire home to the environment.

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

  • Architects: ANX – Aaron Neubert Architects
  • Project: Canyon House
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Brian Thomas Jones
  • Software used: Rhinoceros
  • Project Team: Aaron Neubert (Principal), Jeremy Limsenben (Project Architect), David Chong
  • Structural Engineer: SAP Engineering
  • General Contractor: deKrassel Construction
  • Structural Steel: Banks Welding
  • Custom Fabrication: Dan Taron, Chris Taus, and John Dunne

(more…)

MA Apartment in Brasília, Brazil by Estúdio MRGB

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: Estúdio MRGB 

“A contemporary apartment, with a clear connection to the modern design of collective housing in the beginning of Brasília”. That was the guidance, which our clients gave us at the time, today our dearest friends, in the beginning of the architectonic design to remodel the apartment, located in middle of Brasília.

Image Courtesy © Haruo Mikami

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: Estúdio MRGB (arq. Igor Campos, arq. Hermes Romão)
  • Project: MA Apartment
  • Location: Brasília, Brazil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Software used: Autocad 2012, 3dsmax  2014, Photoshop CS6
  • Colaboradores: arq. Ana Orefice, arq. Rodolfo Marques, arq. Flavia Groba
  • Construction: WW Architecture & Construction
  • Joinery: Interior GR
  • Decorative tiles: Studio MRGB
  • Wood Floors: Sonotto – Legneto
  • Área: 140 m2
  • Project start: 2014
  • Completion of work: 2015

(more…)

Sebrae in Bonito, Brazil by Gil Carlos de Camillo

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: Gil Carlos de Camillo

The municipality of Bonito, located 265 km from the capital Campo Grande, has gradually become one of the main destinations for ecotourism in Brazil.

In a region where extensive livestock predominated in the past, the promotion of tourism has given rise to new activities.

Image Courtesy © Erich Sacco

Image Courtesy © Erich Sacco

  • Architects: Gil Carlos de Camillo
  • Project: Sebrae
  • Location: Bonito – MS, Brazil
  • Photography: Erich Sacco
  • Software used: Autocad, Sketch up and Artlantis
  • Team: Gina Mathias, Karina Escalante, Suzanna Amado
  • Concrete structure and foundations: Pró-Cálculo
  • Metal work: DEME
  • Electric installations: Engelumen
  • Lighting design: Gil Carlos de Camillo and Engelumen
  • Hydraulic installations: TLL Projetos
  • Air conditioner: Termoline
  • Work planning: Planenge
  • Construction: RVA
  • Project start date: 2013
  • Work conclusion date: 2016

(more…)

Milazzo Apartement in Milan, Italy by ARCHIPLANSTUDIO

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ARCHIPLANSTUDIO

The apartment is located in the consolidated urban fabric of the city of Milan, and is on three levels, one mezzanine and a basement.

A flat portion is formed by a double-height space that accomodate the living, and appears as a privileged context.

 Image Courtesy © Davide Galli Atelier

Image Courtesy © Davide Galli Atelier

  • Architects: ARCHIPLANSTUDIO
  • Project: Milazzo Apartement
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Davide Galli Atelier
  • Software used: Autocad 2d and Cinema 4d

(more…)

Engineers Pop with Colour in Brisbane, Australia by Studio 15b – Architecture + Interior Design

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Studio 15b – Architecture + Interior Design

Inspired by an enthusiastic client passionate about colour, Inertia Engineering’s office fit-out is bright and on-trend.  Copper accents provide warmth to the corporate white-blue colours that were derived from the company logo.  The reception area is flanked by a curved concrete rendered wall that leads you into the custom designed meeting room and further into the spacious open plan office.  The curve of the meeting room softens the harsh angles prominent in the space while encouraging a ‘round table’ approach to meetings.  Much thought went into the spatial planning of this existing office space in order to compliment the team work flow while providing a generous and practical break out space for employees.  A whole wall was dedicated to storage for stationery, archiving and servers which is cleverly disguised by graphical sliding doors with a centrally located functional utility space.  The breakout space is framed by timber screening and houses a functional kitchen that provides plenty of storage for individuals and a high bar for informal gatherings.  Comfortable upholstered occasional ottomans are scattered in the corner while outdoor ottomans encourage use of the long balcony.  Combining the client’s daring attitude to colour with our expertise ensured a successful outcome that will encourage productivity in this functional and bright work place.

Image Courtesy © Studio 15b - Architecture + Interior Design

Image Courtesy © Studio 15b – Architecture + Interior Design

(more…)

Traditional Kerala Home Design in India by Comelite Architecture & Structure

Friday, November 18th, 2016

Article source: Comelite Architecture & Structure

A grand private residence in Kerala, India needed interior design for its dining room, living room and courtyard. Strong use of gold was asked for to create a classy look in the living room. Also in the starting stage, theme colors of onion, cream and gold were selected for the design.

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

West Hollywood Belltower in California by Tom Wiscombe Architecture

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: Tom Wiscombe Architecture 

The history of the American billboard tracks with the larger cultural and technological history of media distribution and aesthetic sensibilities. In the early 20th century, the billboard began as a large sign or three-dimensional icon, often calling attention to immediate building functions or domestic products. With the explosion of car culture and the film industry at mid-century, the billboard was transformed into something non-local, something representing filmic worlds, in wide-screen formats. Sunset Boulevard has played a distinct role in the evolution of the billboard, particularly in the 60’s and 70’s, with edgy content, protruding elements, and promotional appearances by music stars. The two-dimensionality of the billboard began to move towards three-dimensionality, simultaneously existing as sign and object. Our proposal aims to build on this legacy in a contemporary way, with an iconic object-billboard programmed with an unprecedented breadth of commercial, cultural, and interactive media content.

Rendered by: Kilograph

Rendered by: Kilograph

  • Architects: Tom Wiscombe Architecture
  • Project: West Hollywood Belltower
  • Location: California, USA
  • Rendering: Kilograph
  • Software used: Maya and Rhinoceros
  • Client: City of West Hollywood
  • Builder/ Operator: Orange Barrel Media
  • Museum Partner: Museum of Contemporary Art (MoCA)
  • Structural: Walter P Moore

(more…)

Société Générale Headquarters in Paris, France by Architecture Anne Démians

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Architecture Anne Démians

«My role as an architect is to ensure that this important density is consistent with the quality of the site and with each workspace. This density is assumed as a positive constraint, likely by nature to propel us towards the future. Les Dunes project differentiates itself from others by its architectural identity, it offers a new image of modernity through a innovation in construction in a gentle rupture / breakaway from what’s previously been done over the past 30 years. The entity as a whole is more than a building, it is a landscape.» Anne Démians

INTERNET’S INFLUENCE ON TERTIARY INNOVATION

Following two decades of technological upheaval directly related to the Internet, changes in society have emerged with their consequences on our ways of living.

Heralding a new era, digital tools profoundly boost individual and social exchanges and modes of expression. Our working attitudes are thus modified and our relationship to space is shaken. This digital transition impacts work relations and manifests itself in the office, but how are they (re)drawn?

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

  • Architects: Architecture Anne Démians
  • Project: Société Générale Headquarters
  • Location: 6 allée des Sablons Val de Fontenay, Paris, France
  • Photography: Jean-Pierre Porcher, Laure Vasconi et AAD
  • Software used: AUTOCAD
  • Client: Societe Generale
  • Master of attorney book: Sogeprom
  • Project team: Martin Mercier (contest), Jack Weinand (studies and site), Malik Darmayan, Gabriel Ober, Francesco Girardi, Minsu Lee, Maite Casas, David Dahan, Igor Sanchez, Alain Sabounjian (Contributors)
  • BET Economist: Mazet and Associates
  • BET façade and structure: VP & GREEN fluid
  • BET electricity: Egis
  • BET cuisiniste: Gaury
  • HQE: Alto Engineering
  • Area: 89 000 m²
  • Budget: EUR 210 million

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy