Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

LCC1301 in Medellin, Colombia by Land+Civilization Compositions, Taller 301, openfabric

Thursday, September 19th, 2013

Article source: Land+Civilization Compositions

URBAN CURRENT[S]

A conceptual framework for the development of the city of Medellin

AN INTRODUCTION

Multiple intertwined streams of issues

Medellin is wealthy city; wealthy in terms of its ambitions and its potential. Further, this project is a rare opportunity the ability to reform the ENTIRE riverfront that runs through a major city is rare. Therefore, this opportunity must be thought of as being even bigger than just a public space design, it must be taken as a chance to reform and set the framework for Medellin’s future. Obviously the riverfront is the key element in this project, but its influence and importance is much larger than the given project site boundaries. This proposal uses this competition to set forth principals for redevelopment, the use of funds, the city and its history, the relation to ecology, the movement of people, and so forth. Clear thinking about the further evolution of the city and how this project can be a trigger in this process is not overlooked by this project.

Image Courtesy © Land+Civilization Compositions, Taller 301, openfabric

Evill House in Nelson, New Zealand by Studio Pacific Architecture

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: Studio Pacific Architecture

This house at Twisted Pine is set on four hectares of undulating land on a promontory near Mapua in the tidal waters of the Waimea Inlet.
The land was covered for many years in tall pine trees, which were cleared to open the site to the water and views. This pine timber was milled and forms the basis of the house itself, meaning that the house’s fabric is literally from the land upon which it sits. Making the most of their impressively large spans, the massive timber beams and columns crafted from these 80-year-old pines were arranged in three long, low wings around a central courtyard.

Image Courtesy © Paul McCredie

  • Architects: Studio Pacific Architecture
  • Project: Evill House
  • Location: Nelson, New Zealand
  • Photography: Paul McCredie
  • Project team: Stephen McDougall, Guy Marriage, Wayne Lightfoot
  • Client: Tim and Pauline Evill
  • Size: 500m2
  • Completion: 2011
  • Materials: Timber frame and clad
  • Software used: ArchiCAD

Modern House in London, England by LLI Design

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: LLI Design

The brief was to create a 700 square foot extension to house an open plan kitchen / living / dining room to this lateral house in Highgate, North London.

The house is in a very secluded position, surrounded by greenery, completely hidden from view, the only clue as to what lies beyond is a simple discrete gate set in the fence.

Image Courtesy © LLI Design

  • Architects: LLI Design
  • Project: Modern House
  • Location: Highgate, London, England
  • Software used: Vectorworks for CAD, and indesign for moodboarding

Trade-union, Det Faglige Hus in Esbjerg, Denmark by Arkitema Architects

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: Arkitema Architects

Between the highways leading to Esbjerg and Esbjerg Airport, the house of the Danish trade-union, Det Faglige Hus, will rise as a dynamic domicile. It will look like a parked jet.

Image Courtesy © Thomas Mølvig

  • Architects: Arkitema Architects
  • Project: Trade-union, Det Faglige Hus
  • Location: Esbjerg, Denmark
  • Photography: Thomas Mølvig
  • Software used: AutoCAD and Revit

Hotel “La Farandole” in Sanary-sur-Mer, France by Portner Architects

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: Portner Architects

The hotel is located on the French Cote d’Azur, between the towns of Sanary Sur Mer and Bandol, in the bay overlooking the Marina Bandoo. Situated on the front of the coast line, the hotel is surrounded by elite private villas and cliffs covered in Pine trees. The existing building was an abandoned student resort and has not been in use for about 25 years.

Image Courtesy © Bruno Pseschepmisky

  • Architects: Portner Architects
  • Project: Hotel “La Farandole”
  • Location: Sanary-sur-Mer, France
  • Photography:  Bruno Pseschepmisky
  • Area: 3700 m2
  • Interior design: Olga Stupenko, Moscow, Russia.
  • The project and architectural supervision: “Studio 21 “, Marceiles, France
  • Software used: AutoCAD and Photoshop

Niños Conarte in Monterrey, Mexico by Anagrama

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: Anagrama

Monterrey, the third largest city in Mexico, is best known for its beautiful mountains and strong industrial backbone. In the heart of the city is Fundidora Park, a unique specimen of industrial archaeology (it was previously a massive steelworks and foundry established in 1900). The park is home to extensive gardens, museums, convention centers, auditoriums, theme parks and cultural venues such as Conarte (Council for the Culture and Arts of Nuevo León).

Image Courtesy © Anagrama, Entrance hall

  • Architects: Anagrama
  • Project: Niños Conarte
  • Location: Monterrey, Mexico
  • Software used: Google Sketchup & Autocad

Completion of New Court of Justice in Hasselt, Belgium by J. MAYER H. Architects

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: J. MAYER H. Architects 

September 13th, 2013 marks the opening of “Court of Justice” in Hasselt, designed by the architects team of J. MAYER H. Architects, a2o-architecten and Lensºass architecten. After finishing the exterior skin already in 2011, the interior was completed in spring of 2013.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: J. MAYER H. Architects , a2o-architecten & Lensºass architecten
  • Project: Completion of New Court of Justice
  • Location: Hasselt, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin , Philippe van Gelooven, Bieke Claessens
  • Client: n.v. SOHA (Stedelijke ontwikkelingsmaatschappij Hasselt) – Autonoom Gemeentebedrijf Hasselt + Euro Immo Star)
  • Construction Company: T.H.V. Hasaletum nv (Democo nv – Cordeel nv – Interbuild nv)
  • Tenant: Regie der Gebouwen
  • User: Federale Overheidsdienst Justitie
  • Square Footage: 20.763 m² above-ground spaces (Offices, Meeting-Rooms, Library, Reception, Cafeteria, Court rooms) 4.694 m² Underground spaces (Archive), 3.384 m² Underground spaces Parking Lot
  • Construction Start: October 2008 , Opening: September 2013
  • Project-manager: Eurostation NV
  • Structural Engineering: M. & A. Van Wetter BVBA
  • Technical Engineering: Eurostation NV
  • Controlling and Fire Protection: Seco CV
  • Construction Surveying: Eurostation -+ Regie der Gebouwen + Lens°ass
  • Software used: ArchiCad

HygroSkin-Meteorosensitive Pavilion in Orleans, France by Achim Menges Architect

Tuesday, September 17th, 2013

Article source: Achim Menges Architect

Meteorosensitive Architecture

Climate-responsiveness in architecture is typically conceived as a technical function enabled by myriad mechanical and electronic sensing, actuating and regulating devices. In contrast to this superimposition of high-tech equipment on otherwise inert material, nature suggests a fundamentally different, no-tech strategy: In various biological systems the responsive capacity is quite literally ingrained in the material itself.

Image Courtesy © ICD University of Stuttgart

  • Architects: Achim Menges ArchitectOliver David Krieg & Steffen Reichert
  • Project: HygroSkin-Meteorosensitive Pavilion
  • Location: Orleans, France
  • Photography: ICD University of Stuttgart
  • Project Team: Achim Menges Architect, Frankfurt, Achim Menges, Steffen Reichert, Boyan Mihaylov, (Project Development, Design Development)
  • Institute for Computational Design: University of Stuttgart, Prof. Achim Menges, Oliver David Krieg, Steffen Reichert, Nicola Burggraf, Zachary Christian, David Correa, Katja Rinderspacher, Tobias Schwinn with Yordan Domuzov, Tobias Finkh, Gergana Hadzhimladenova, Michael Herrick, Vanessa Mayer, Henning Otte, Ivaylo Perianov, Sara Petrova, Philipp Siedler, Xenia Tiefensee, Sascha Vallon, Leyla Yunis (Scientific Development, Detail Development, Robotic Fabrication, Assembly)
  • Project Funding: FRAC Fonds Régional d’Art Contemporain du Centre, Robert Bosch Stiftung, Kiess GmbH, Cirp GmbH, Holzhandlung Wider GmbH
  • Software used: Rhino and Grasshopper for design, and RoboLab and Kuka KRC2 for fabrication

House in Itami, Japan by Tato Architects

Tuesday, September 17th, 2013

Article source: Tato Architects

Widening interspace to utilize

Many of the requests to us for designing a house are accompanied with a prerequisite of ensuring a house for a nuclear family at an extremely subdivided lot, to whichwe cannot easily applythe manners of architecture having been accumulated for long time in Japan. We repeated trials and errors while designing as we think we are in the formative period for a new manner.

Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: Tato Architects
  • Project: House in Itami
  • Location: Itami, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Site area: 59.16m2
  • Building area: 34.95m2
  • Total floor area: 95.79m2
  • Type of Construction: Steel
  • Program: House
  • Principal designer: Yo shimada
  • Design period: Jun. 2010 – Oct. 2011
  • Construction period: May. 2012 – Sep. 2012
  • Software used: Vectorworks

The boathouse in Haddal, Norway by Rallar Arkitekter

Tuesday, September 17th, 2013

Article source: Rallar Arkitekter

The Boathouse in Haddal

The start of summer 2012 was very different for 21 architecture students from NTNU. Instead of going home on vacation, they travelled to a small village in Sunnmøre. Here they were to realize their first building, a unique boathouse situated between the fjord, the mountains and the sea. The project was organized and designed by six of the students, all in their 2nd year, at the Norwegian University of Science and Technology. It all began back in January, when the students travelled to Haddal to get to know the site and the client.

Image Courtesy © Rallar Arkitekter

  • Architects: Rallar Arkitekter
  • Project: The boathouse
  • Location: Haddal, Norway
  • Photography: Rallar Arkitekter, Maya Laitinen
  • Municipality: Ulstein Kommune, Norway
  • Mission: Boathouse
  • Completed: June 23rd, 2012
  • Material usage: Shuttering block, concrete floor, pine cladding, plastic glass, spruce plywood, reclaimed slate and construction materials of spruce.
  • Clients: Ann-Kathrin Haddal and Nils Rune Molvær     
  • Architect coworkers: Silje Ruud, Kristine Øvstebø, Steinar Hillersøy Dyvik, John Haddal Mork, Anders Gunleiksrud, Eiliv Andreas Myren Ribe
  • Arcitectonic consultant: Steffen Wellinger, Førsteamanuensis Sivilarkitekt MNAL
  • Supervisor structural Engineering: Jan Siem, Professor, fakultet for arkitektur og billedkunst, NTNU
  • Project management: Rallar Arkitekter
  • Gross area:   60m2
  • Costs excl. VAT and the cost reporting year: 300 000 (2012)
  • Building students: Anders Gunleiksrud, Atir Khan, Eiliv Andreas Myren Ribe, Espen Philip Haugen, Espen Strandmyr Eide Hanne Karin Broch, John Haddal Mork, Julie Gaby Berger, Kanutte Torsteinsdottir Næss, Kari Svangstu, Kristine Øvstebø, Lene Tajana Dybwad, Maria Ringstad, Maria Therese Nervik, Maya Laitinen, Robin Loe, Sebastian Østlie, Silje Ruud, Sindre B Johnsen Steinar Hillersøy Dyvik.
  • Software used: 3D Studio Max, Inventor 3d and Google Sketchup
Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise