Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Kokura Tower in Kyushu, Japan by Jun Sakaguchi Architect

Friday, February 15th, 2013

Article source: Jun Sakaguchi Architect

The site is located at a prominent location facing beautiful river and Kokura Castle and Jun Sakaguchi designed a sculptural tower which shape derives from a flower famous in this region. Petal-like shape maximizes views for each apartment and provides natural ventilation. Bottom levels of the tower spreads out to the ground with its organic form.

Image Courtesy © IAO 

  • Architects: Jun Sakaguchi as practice director of PTW Architects
  • Project: Kokura Tower
  • Location: Kyushu, Japan
  • Photography: IAO
  • Completed: 2008
  • Type: Residential
  • Software used: ArchiCad to make 3D model but the documentation was done in AutoCAD

The Curving House in Gyeonggi-do, Korea by JOHO Architecture

Thursday, February 14th, 2013

Article source: JOHO Architecture

There is no home for parking

I remember that it was a winter day after snowing when I first visited the site. It was a rare residential lot with an open view to the south at the dead end of a small path beneath Mt. Gwanggyo. What was unique about this lot was that it was very hard to turn the car to come out of the path after more than 2 cars parked, because it was a small path only 4 m in width.  Ironically, the fundamental challenge was not only solving the parking problem but also creating a space for both parking and gardening to coexist.

Image Courtesy © Sun Namgoong 

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: The Curving House
  • Location: 678-2, Sinbong-dong, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Sun Namgoong
  • Architect: Jeonghoon LEE 
  • Design Team: JOHO Architecture(Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho) 
  • Use: Housing 
  • Completion: 2012.10 
  • Construction: Dong-jin Chea(DL donglim construction) 
  • Client: Im-jeong Choi 
  • Material: Exposed Concrete + Ash-colored Brick + STS panel(mirror type) 
  • Site area: 529.00 sqm 
  • Building area: 140.57 sqm 
  • Building to land ratio: 26.57% (<40%) 
  • Floor area ratio: 35.22% (<100%)
  • Building scope: 3F
  • Software used: Rhino & AutoCAD

Office Tower and Exhibition Center in Kai Tak, Hong Kong by Michael Arellanes II

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Michael Arellanes II

The tower and exhibition hall is a proposal for Hong Kong’s Kai Tak development, an airport landing strip that will be reclaimed into the city as a new cultural, business, and residential district. The tower is an expressionof fluid movement that manifests into a series of folds, creases, and a bifurcation of massing creating a dual tower.

Image Courtesy Michael Arellanes II 

  • Architects: Michael Arellanes II
  • Project: Office Tower and Exhibition Center for Hong Kong
  • Location: Kai Tak, Hong Kong
  • Software used: 3D Modeling and rendering: Maya 2013. Alternative Renderings: 3D Studio MAX, Photoshop: Image adjustment, Illustrator: Importing Drawings for PDF. AutoCAD: Drawings

Kaohsiung Waterfront in Taiwan by Jvantspijker Urbanism Architecture

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Jvantspijker Urbanism Architecture

The Kaohsiung Waterfront is being made accessible to the city and its inhabitants due to the departure of navy and industrial functions. The project proposes a strategy for waterfront redevelopment by integrating the natural beauty of the adjacent forested mountain, a low density residential/leisure oriented program and heavy central business district program in balance.

Kaohsiung waterfront development – atmospheric impression of the new face of Kaohsiung City : Image Courtesy Jvantspijker Urbanism Architecture 

  • Architects: Jvantspijker Urbanism Architecture & CULD project
  • Project: Kaohsiung Waterfront
  • Location: Kaohsiung, Taiwan
  • Type: Invited competition, 1st prize
  • Client: Kaohsiung City Government
  • Partners: EDS, Taipei
  • Program/Size: 2 km waterfront, 2 million m2 mixed use
  • Status: Masterplan completed and delivered to client (2009)
  • Software used: AutoCAD and 3dS Max

The Constantia Kloof in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

Following the trend of making alterations to and revamping existing houses, the owners of this home enlisted the expertise of Nico van der Meulen Architects for a modern upgrade. “They liked the current trend in our work towards a mix of steel construction and concrete framing,” explains Nico van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

Image Courtesy © Barend Roberts and Victoria Pilcher 

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: The Constantia Kloof
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Photography: Barend Roberts and Victoria Pilcher
  • Software used: Revit

Office Under the Garden in Innsbruck, Austria by Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH

A work live studio was first set up as an architect’s office for himself in 2005 when Daniel Fügenschuh converted a townhouse from 1914 in Innsbruck. Over the years the office space became too small and he decided to expand his office by placing a new built office in the underground of the townhouses’ garden. After completion the garden was laid on top again.

Image Courtesy © Christian Flatscher 

  • Architects: Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH
  • Project: Office Under the Garden
  • Location: Innsbruck, Austria
  • Photography: Christian Flatscher
  • Architect: Daniel Fügenschuh 
  • Mechanical engineer: Drexel + Weiss 
  • Structural engineer: Alfred Brunnsteiner 
  • Light planner: Ferdinand Höllrigl 
  • Completed: 2008 
  • floor space: 305 m²
  • Software used: AutoCAD

Cottages in Brekkuskógur, Iceland by Arkibúllan Architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Arkibúllan Architects

Brekkuskógur Cottages are designed by Arkibullan Architects, for the BHM Icelandic Academic Association. The entrance is under a porch towards the north, whereas towards the south lies the veranda with a hot tub and outside dining area. Kitchen, dining area and living room merge together to provide the houseguests with simutaneous views of the scenic landscape in all directions. A corridor covered in bookshelves from floor to ceiling leads to the bedrooms and the bathroom.

Image Courtesy © Auja

  • Architects: Arkibúllan Architects 
  • Project: Cottages in Brekkuskógur
  • Location: Brekkuskógur, Iceland
  • Photography: Auja 
  • Client: BHM, Icelandic Academic Association. 
  • Completion Date: 2012
  • Software used: Vectorworks

Stoneridge in Chapel Hill, North Carolina by In situ studio

Tuesday, February 12th, 2013

Article source: In situ studio 

Our clients approached us to substantially renovate and make an addition to an existing Deck House north of Chapel Hill. The original house was a 1986 replica of a sixties-era Deck House. When our clients approached us, they had not yet purchased the property. Our first effort was to help them imagine the potential of improving the house. After a successful feasibility study, they purchased the home in December 2010.

From Entry Drive : Image Courtesy © Richard Leo Johnson (RLJ) 

Chasen Residence in Raleigh, North Carolina by In Situ Studio

Tuesday, February 12th, 2013

Article source: In Situ Studio

The Chasen Residence is in a hip and growing, yet historic, neighborhood several blocks east of downtown Raleigh. Representing a new house type in Raleigh, this house is affordable, small, modern and urban. The efficient plan confines the entries, stairs, hallway, kitchen, and half bath to one side of the house, opening up the rest of the space for living.

Front and Side : Image Courtesy © Richard Leo Johnson (RLJ) 

The Cullen in Prahran VIC, Australia by Jackson Clements Burrows Architects

Saturday, February 9th, 2013

Article source:  Jackson Clements Burrows Architects

JCB were commissioned to design a new boutique hotel for the Asian Pacific Group which included retail with a restaurant, bar, cafe plus five storey hotel development with setback gymnasium and pool on roof deck. An important idea for the architectural solution was to encourage a connection from Greville Street along the Grattan Gardens to Commercial Road.

Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: Jackson Clements Burrows Architects
  • Project: The Cullen
  • Location: Prahran VIC, Australia
  • Photography: John Gollings
  • Architect: Jackson Clements Burrows Pty Ltd Architects, Capitol Commercial Architecture
  • Project Team: Tim Jackson, Jon Clements, Graham Burrows, Michael Stelluto, Rob Kennon 
  • Contact Person: Tim Jackson 
  • Project Address: Commercial Road, Prahran Victoria, Australia 
  • Project Type: Hotel 
  • Project Size: Site area 1200m2 
  • Construction Cost: Confidential 
  • Completion Date: 2009 
  • Project Duration: Design – 6 months, Construction – 12 months
  • Interior design: Jackson Clements Burrows Architects
  • Builder: Asian Pacific Group
  • Structural: Rincovitch Consultants
  • Interiors: Capitol Commercial Architecture
  • Software used: MicroStation
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy