Open side-bar Menu

Archive for the ‘S/W’ Category

Daycare Center for Disabled Children in Cahors, France by Atelier d’Architecture Laurent Tournié

Tuesday, February 26th, 2013

Article source: Atelier d’Architecture Laurent Tournié

The center is a place of care, sharing and coordination of various activities for supporting and relieving handicapped children and their families in the Cahors area. Located on the left bank of the Lot, The “Terre Rouge” district gradually slopes towards the river. A complicated underground where clays and big limestone blocks resist to geometry.

Image Courtesy Atelier d’Architecture Laurent Tournié 

  • Architects: Atelier d’Architecture Laurent Tournié
  • Project: Daycare Center for Disabled Children
  • Location: Cahors, France
  • Program: Daycare activity areas – office and administrative area – interior pool – 34 parking spaces  (17 underground)
  • Client: APAJH – Lot (Association pour Adultes et Jeunes Handicapés du Lot)
  • Associated Architect: F. Martinez 
  • Assistants Architects: S. Nichele, A Tajerrashti 
  • Collaborators: J.Avignon, P.J.Artins, Y.Chereau, I.Roig, N.Arnal
  • Engineers: IES
  • Area1,390 sqm 
  • Year: 2011
  • Software used: ArchiCAD and Adobe CS5

Model Home Gallery in Seoul, South Korea by NADAAA

Tuesday, February 26th, 2013

Article source: NADAAA

In South Korea, the study, design, and sales of housing have developed into a discipline serving an ascendant middle class with amenities and technologies that are significantly sophisticated. The “model home gallery,” a nexus for consumerist desires and corporate strategy, not only contains sales offices with model homes, but also a variety of public amenities for the adjacent community. Art galleries, restaurants, cafés, auditorim, and other public open spaces foster favorable relationships with area residents, thus expanding the customer base and fueling the housing economy.

Image Courtesy © John Horner 

  • Architects: NADAAA
  • Project: Model Home Gallery
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: John Horner
  • Principals in Charge: Nader Tehrani, Katie Faulkner, AIA
  • Project Coordinator: Kevin Lee
  • Project Team: Dan Gallagher, Ellee Lee, Richard Lee, John Houser, Ryan Murphy, Samuel Jacobson, Tom Beresford, Tim Wong
  • Local Architect: AandD (Seoul)
  • Foreign design and CA consultant: Jiyoung Park (Inha University)
  • Landscape: Dongshimwon
  • Civil: Daegyo
  • Structure: Yunwoo structural
  • Cost Estimator: Shinhwa Interior
  • MEP: Chungwoo Eng.
  • Lighting: Taewon Electrical
  • Exterior: Woojung
  • Curtainwall: Daemuyng Gunyoung
  • Energy Consultant: Gunhwan
  • Traffic Consultant: KTS
  • Exhibition: A Works
  • Software used: Rhinoceros 4.0 and AutoCAD

Mars habitation module by Benjamin Loiseau Architecture

Tuesday, February 26th, 2013

Article source: Benjamin Loiseau Architecture

Inflated with oxygen, a hemisphere of five meters in diameter preset shape of the module housing and research. This waterproof shell allows the introduction of an environment conducive to life without diving. This module takes up little space uninflated: a flexible structure, a compressor and a bomb.

Image Courtesy Benjamin Loiseau Architecture 

Villa über Villach in Carinthia, Austria by Pilz Architektur

Tuesday, February 26th, 2013

Article source: Pilz Architektur

The plot:
Located approximately 100 meters above Villach, with beautiful views over the city and to the south lying mountains of the Julian Alps and Karavanke. An existing, long been uninhabited and dilapidated house from the Sixties was on the ground about 4200 square meters and has been canceled. Surrounded by woods, fields and a few houses, the land a special Atmosphere.

Image Courtesy © Paul Ott 

  • Architects: Pilz Architektur
  • Project: Villa über Villach
  • Location: Villach, Carinthia, Austria
  • Photography: Paul Ott
  • Architecture and overall planning: Pilz Architektur, Arch DI Paul Michael Pilz
  • Type: Single-family home
  • Site area: 4284
  • Living space: 345 m²
  • Built-up area: 266 sqm
  • Net construction costs: about 2000 € / m²
  • Planning beginning: October 2007
  • Construction: September 2008
  • Completion: Summer 2009
  • Software used: AutoCAD

The Gold Line Bridge in Arcadia, California by Andrew Leicester

Sunday, February 24th, 2013

Article source: Andrew Leicester 

As the largest, single public art/transit infrastructure project in California, we believe the Gold Line Bridge would be a very unique and special entry for coverage. The Gold Line Bridge has set many precedents. The Construction Authority wanted the art to lead the engineering, so an artist was hired before the architect and contractor. In 2010, the Construction Authority put out a national call and selected Andrew Leicester, an award-winning public artist from Minnesota.

Metro Gold Line Foothill Extension Construction Authority : Image Courtesy Andrew Leicester 

  • Artist: Andrew Leicester
  • Project: The Gold Line Bridge
  • Location: San Gabriel Valley, California
  • Date: Completed December 15, 2012
  • Dimensions: 584-linear feet (115 feet between the centerlines of the two signature baskets)
  • Materials: Concrete with steel reinforcement (the project required 6,500 cubic yards of concrete and 1.3 million pounds of steel)
  • Art Concept Advisor: Andrew Leicester
  • Architect/Designer: AECOM
  • Contractor: Skanska USA Civil West
  • Commissioner/Owner: The Metro Gold Line Foothill Extension Construction Authority
  • Software used: 
    • Microstation V8i 3D for architectural design
    • For structural calculations:
      • SAP2000
      • VBridge
      • VBent
      • XTRACT
      • LPile
    • For structural calculations:
      • WinBDS
      • BrgABUT
    • For Hydrology/Hydraulics
      • LA County TC_Calculator
      • Bentley Flowmaster
    • For Alignment Design
      • InRoads

Campanules House in City of Brussels, Belgium by EXAR Architecture

Sunday, February 24th, 2013

Article source: EXAR Architecture

The previous house offered tiny opening to the garden. The “back” rooms, kitchen, bathroom, previously considered as services, blocked the views from the house to the nice garden. We decided to keep these functions but to open them widely, by creating large windows. The kitchen – dining room offers an large open view to the vegetation. The bathroom has focused view to the trees.

Image Courtesy © Marc Detiffe 

  • Architects: EXAR Architecture
  • Project: Campanules House
  • Location: City of Brussels, Belgium
  • Photography: Marc Detiffe
  • Software used: SketchUp & Microstation (powerdraft)

Press Conference Room in Paris, France by h2o Architectes

Saturday, February 23rd, 2013

Article source: h2o Architectes

The client’s specific request for this press conference room was to create a project that would be both contemporary and timeless at the same time in order to match the Institution that it would represent. We aimed to transform this “technical tool” into a space of representation and communication for the Minister and its politicians. A high number of technical equipments and utilities needed to be integrated in the suspended ceilling in order to a clear a clean, bright and sun filled space.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau 

  • Architects: h2o Architectes
  • Project: Press Conference Room
  • Location: Rue de Varenne, Paris, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Program: Press Conference Room for the French Ministery of Agriculture in a 19th century building listed as a Historical Monument
  • Client: French Ministery of Agriculture
  • Team: h2o architectes with Engineering
    – Ingénierie Louis Choulet, HVAC
    – Cabinet Virtz, Economist
    – BMI, Structural Engineer
    – Scène, Scenography
  • Project area: 100m²
  • Delivery: December 2010
  • Software used: Rhino & AutoCAD

Cabué House in Argentina, Patagonia by Nomade Architects

Saturday, February 23rd, 2013

Article source: Nomade Architects

This 130 m² house is constructed in “Los Huemules” Ecological Reserve, 10 km from El Chalten town in the southern part of Santa Cruz province, Argentina. The Patagonian natural environment that surrounds the project was the most important input for designing this residence: the scale of the construction is aligned with the forest canopy providing a contained horizontal view from the interior to the sheltered heart of the forest.

Image Courtesy Nomade Architects 

  • Architects: Nomade Architects
  • Project: Cabué House
  • Location: El Chaltén, Santa Cruz, Argentina
  • Software used: Autocad and 3DStudio

Banking Branch in Leiria, Portugal by 2L Atelier Arquitectos

Friday, February 22nd, 2013

Article source: 2L Atelier Arquitectos

With the purpose in re-qualifying an old building belonging to a derelict industrial area, this project proposes a new concept for a banking branch by presenting an innovative attendance desk design that leads to a new and fresh appearance, language and workplace blueprint, without losing the institution’s identity. This new image needs to be cohesive, simple in its form, identifiable from other institution’s branches, communicative and friendly.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography 

  • Architects: 2L Atelier Arquitectos
  • Project: Banking Branch in Leiria
  • Location: Leiria, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
  • Architect: eduardo rodrigues
  • Collaborators :carlos lagoa
  • Engineering: id2p, engenharia lda.
  • Client: Caixa de Credito de Leiria
  • Software used: ArchiCAD

Nørrebrohallen in Copenhagen, Denmark by AG5

Friday, February 22nd, 2013

Article source: AG5

AG5 won, in an invited competition, the commission to revitalize and extend Nørrebrohallen (previously tram sheds) i Copenhagen. In a close dialogue with the users of the sports facilities the centre expanded its programme to meet the needs of a broader range of guests. The main entrance is now aligned with the adjacent square, Superkilen, and became the centerpiece for the local district with new functions such as café, multifunctional zones and digital displays.

Image Courtesy Søren Nielsen

  • Architects: AG5
  • Project: Nørrebrohallen
  • Location: Nørrebro, Copenhagen, Denmark
  • Status: Completed
  • Client: Copenhagen Council
  • Engineer: Buro Happold
  • Branding: Punktum Design
  • Consultant:
  • Budget: 15 mio. kr.
  • Year: 2009 – 2012
  • Software used: Bentley Microstation
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise