Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Casa.Loures in Lisbon, Portugal by André Mesquita

Saturday, June 18th, 2016

Article source: André Mesquita

In an existing Loures villa was introduce three different dwelling areas. This areas were united morphologically and structurally through the treatment of void areas and zenithal windows.

The spatial organization was adapted to the existing typological structure giving rise to new spaces revealing the potential of pre-existing ones. These intervention lives of small subtleties, such as the variation of the different heights, zenithal windows and by small touches on the use of color.

Image Courtesy © André Mesquita

Image Courtesy © André Mesquita

  • Architects: André Mesquita
  • Project: Casa.Loures
  • Location: Rua Fria, Nº1. Loures, Lisbon, Portugal
  • Software used: Google Sketchup
  • Structural: Emidio Mendes
  • Electrical: Emidio Mendes
  • Civil: Emidio Mendes
  • Construction: Coutinho Ltd, Engimov S.A.
  • Site Area: 1500sqm.
  • Built-Up Area: 450 sqm
  • Start Date: September 2012
  • End Date: Feb 2015

(more…)

NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

Saturday, June 18th, 2016

Article source: LAUNGAARD ARKITEKTER

The project was to construct an indoor sports arena in an already existing urban environment. The challenge was to find the right architectural connection and identity between the existing structures and the new building. The functions of the new building, its dance hall, gym and lecture halls were different from that of the existing buildings and finding the right balance became a key priority.  The new indoor arena is pressed into the landscape and solidly grounded in order to ensure that the structure is kept on the same horizontal level as the existing structures. Pockets of light and air have been constructed to underline the different levels and dimensions of the surrounding landscape and the creation of layers in the façade to the Northwest is constructed in order to connect the exterior with the interior of the building. NOBIS’ façade reveals an inner secret, an inner structure and a layered structure to form an arena that serve as the surrounding structure for the game on the pitch. The layered construction of the faced is made up of ‘translucent polycarbons and expanded metalthat has a shading effect. The choice of materials ensures that the light in the arena is always changing and somewhat diffuse. The arena has a uniformed façade that leaves a different visual impression depending on the amount of light both inside and outside. On the backside of the Northwest end of the façade the columns and beams are revealed. The Arena is a place made for ‘combat’ – for physical challenges and heated matches – set within raw and bare columns.

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

  • Architects: LAUNGAARD ARKITEKTER(Michael W. Laungaard)
  • Project: NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, hand drawing and physical models
  • Client: HF-Centre Efterslægten
  • Client Advisor: Nikolaj Thymark
  • Engineer: Kristian Rahbæk
  • Budget: 36 mio DKK
  • Area: 2200 m2
  • Year: 2011-2013
  • Status: Finalized

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

Medlin Residence in Raleigh, North Carolina by in situ studio

Saturday, June 18th, 2016

Article source: in situ studio

Our clients wanted a four-bedroom house with large public spaces that would open onto a constrained suburban site near downtown Raleigh. The existing site was long north to south and sloped down to the street on the north side. A stream bisected the site near the street, and the associated floodplain precluded construction on the front half of the property. A dramatic slope at the rear of the site prevented locating the house far back on the property. Our response to these constraints was a compact, two-story “L” that creates an private outdoor space between the house and the hillside.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: Medlin Residence
  • Location: Raleigh, North Carolina, U.S.
  • Photography: Richard Leo Johnson / Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp and Renderings were done from SkecthUp using RenderIn and then Photoshopped
  • Area: 3,743 sqf
  • Year: 2015

(more…)

House with a Peristyle in Kharkiv, Ukraine by Drozdov&Partners

Friday, June 17th, 2016

Article source: Drozdov&Partners

The house is located on a clearing in the middle of the homogeneous oak-tree forest, with all the premises exposed to the natural surrounding with their outer contour.

The peristyle comes as an antithesis to this uniform context. Is closed courtyard unites and brings together all the functional zones of the house.

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

  • Architects: Drozdov&Partners(Sergey Vlasov, Oleg Drozdov, Vyacheslav Zhemir, Ekaterina Yolkina, Sergey Kostyanoy, Aleksander Pominchuk, Timofey Ulanchenko)
  • Project: House with a Peristyle
  • Location: Kharkiv, Ukraine
  • Photography: Andrey Avdeenko
  • Software used: Archicad
  • Size: 823 m2
  • Status: Realized (2015)

(more…)

The Corbett Residence in Bahama, North Carolina by in situ studio

Friday, June 17th, 2016

Article source: in situ studio

The Corbett Residence is on a wooded site, down a winding drive. The drive is thin and meanders between trees to protect the house from view. The house is a low black box that strikes a line across the slope, mimicking the horizon. The house is at the edge of a hill, above a creek, and is oriented to admit light and views of the forest. At the east end of the house, the master bedroom looks out to a large red oak and fern glade. Our clients, who are restrained, contributed beautiful ideas and challenged us to express necessity.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: The Corbett Residence
  • Location: Bahama, North Carolina, USA
  • Photography: Richard Leo Johnson/Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp, Photoshop, RenderIn
  • Size: 1,560 sf
  • Year: 2015

(more…)

Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence in Dubai, UAE by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Thursday, June 16th, 2016

Article source: v2com

The facility includes a Chelation Clinic, Integrated Dental Domes, a Healing Clinic and individual Bungalows for patient’s private residence. Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings, the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction.

Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction, Image Courtesy © Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction, Image Courtesy © Philippe Barriere Collective (PB+Co)

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence
  • Location: (Emirates Al Maha Desert Eco Resort & Spa.) Al Ain Oasis, Dubai, UAE
  • Software used: Rhinoceros 3D
  • Client (2006): ITAD (Minneapolis-Dubai) – PARISii Holding LCC (Paris-Dubai)
  • Local architect: Qattan Architects, Kuwait City, Kuwait
  • Engineers for the Bungalows Residence: Steve Huey, Wallace engineering, Kansas City. Mo (US). (2006)
  • Manufacture & engineering for the bungalows: A.Zahner.co, Kansas City. Mo. (2006)
  • Super Pressure Balloon: Raven Aerostar, Sioux Falls, SD 57104, US
  • Date: 2006 – 2014

(more…)

Destination Spa + Resort in the Middle East by Oppenheim Architecture

Thursday, June 16th, 2016

Article source: v2com

Oppenheim Architecture, the award-winning architecture, interior design and planning firm, is honored to have received the Jury Winner award for Destination Spa and Resort at the Architizer A+ Award gala in May 2016. With entries from over 100 countries, the Architizer A+ Award jury selects one Jury Winner in each award category.

An Illusion within the Limits of Reality, Image Courtesy © Renderings: Luxigon

An Illusion within the Limits of Reality, Image Courtesy © Renderings: Luxigon

  • Architects: Oppenheim Architecture
  • Project: Destination Spa + Resort
  • Location: the Middle East
  • Renderings: Luxigon
  • Software used: Maya, Archicad, Adobe Photoshop and InDesign
  • Project Manager: Rey Lester
  • Designers: Gilbert Attic, Jose Ortez, Olivier Montfort, J.J. Bruyning, Santiago Eliaschev, Charles Michael Arnspiger, Victoria Pineros, Gerald Wood, Kevin McMorris, Kevin Heidorn
  • Size: 650 Acres
    (more…)

9 Subsidized Row Houses in Murcia, Spain by Mariano Molina and Sergio Carrillo

Thursday, June 16th, 2016

Article source: Mariano Molina and Sergio Carrillo 

The project is located at a small village in the North area of the municipality of Lorca (Murcia), inhabited by some 150 people, and belongs to a plan developed by the city council to promote the permanence of young people at their hometowns. Designing a project with this purpose made us think, in the first place, about the idea of belonging to a roughly defined group- in this particular case the young people from Las Terreras- but expressing, in the second place, the individuality of each of its members.

Image Courtesy © Mariano Molina and Sergio Carrillo

Image Courtesy © Mariano Molina and Sergio Carrillo

  • Architects: Mariano Molina and Sergio Carrillo
  • Project: 9 Subsidized Row Houses
  • Location: Calle Victoria, s/n. Las Terreras. Lorca – Murcia, Spain
  • Software used: Dibac as CAD software, CYPE
  • Client: Suelo Y Vivienda De Lorca, S.A.
  • Quantity surveying: Encarni Martínez García
  • Construction supervisors: Encarni Martínez García y Juan Carlos Pérez Laserna
  • Contractors:
  • Housing: Obras y Servicios Técnicos de Levante, S.A.
  • Urbanization: Silvestre Úbeda Ruiz
  • Built area:

    • Housing: 1090,91 m2
    • Urbanization: 1422,61 m2
  • Budget:

    • Housing: 878350,80 euros
    • Urbanization: 350000 euros
  • Project year:

    • Housing: 2004-2006
    • Urbanization: 2006
  • Completion date:
    • Housing: July 2008
    • Urbanization: May 2009

(more…)

Holder Apartment in New York by Sonya Lee Architect

Wednesday, June 15th, 2016

Article source: Sonya Lee Architect

A young Manhattan expecting couple approached us, as they began looking for real estate for their growing family. This brought them back to their childhood neighborhood of the historical gardens of Forest Hills, NY, where Fredrick Law Olmstead had masterplanned the leafy modern enclave. This clean modern interior renovation converts a spacious 2 bedroom into a 3 bedroom and a flexible home office. In our early discussions, a small request for a \”phone jack and outlets for a laptop by his bed\” quickly evolved into realizing that our client’s work involved all hours of the day. Creating a dedicated home office became central in organizing the apartment spaces; the office became a buffer between the public open living spaces and the private bedrooms. We provided a teak slat screen to allow for light and filtered views; while a large frameless glass sliding door opens up the space onto the open dining and living room. By the time we completed the renovation, the client decided to permanently work from home.

Image Courtesy © Christa Hamilton Photography

Image Courtesy © Christa Hamilton Photography

  • Architects: Sonya Lee Architect
  • Project: Holder Apartment
  • Location: Forest Hills, New York, USA
  • Photography: Christa Hamilton Photography
  • Software used: Autocad and 3dStudio Max
  • Client: Young family with 2 children
  • Project stats: 1600sf, gut renovation (3bedroom, 2bath)
  • Completed: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy