Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Reorganization of the Victoria Kent Park in Sevilla, Spain by Antonio Blanco Montero

Friday, July 20th, 2012

Article source: Antonio Blanco Montero

The intervention takes place in a park area in which the expectations of the original project didn’t reach the estimated reactions, leaving a marginal area with no treatment other than the concrete block paving, out of scale and without an intended use. The situation is bound to lack of maintenance of urban furniture and equipment. It is detected lack of recreational areas, as the wooded areas are fenced with hedges that prevent people from resting in the shade.

Image Courtesy Fernando Alda

  • Architects: Antonio Blanco Montero
  • Project: Reorganization of the Victoria Kent Park
  • Location: Camas. Sevilla. Spain
  • Client: Ayuntamiento de Camas
  • Project Area (sqm): 2.223 sqm
  • Year: 2011
  • Contractor: Antonio Guisado Angulo
  • Photographer: Fernando Alda
  • Software used: Drawing: AutoCAD; Structure calculation: CYPE Ingenieros; Lighting: Dialux

(more…)

Saijo Clinic in Tokyo, Japan by Aida Atelier, Inc.

Friday, July 20th, 2012

Article source:  Aida Atelier, Inc.

Saijo Clinic is a private mental health clinic with short-care/group-care programs on the 11th floor penthouse of a building facing Shinjuku Gyoen Park, 58ha urban park located in central Tokyo. The penthouse was originally built as a part of a gigantic signboard on rooftop. The sign graphic was later abolished by newly introduced landscape regulations, however, the space inside was left over. In designing the interior of the clinic, we sought to incorporate the extraordinary contrast between different urban scales.

Image Courtesy Tatsuya Noaki

  • Architects:  Aida Atelier, Inc.
  • Project: Saijo Clinic
  • Location:Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Program: Mental Clinic
  • Design Team: Tomoro Aida + Shinpei Uehara
  • Sign design: Takeru Ide
  • Construction: Apex, LTD.
  • Furniture: inter.office
  • Design: 12/2010 – 02/2011 (3 months)
  • Construction: 02/2011 – 03/2011 (1 month)
  • Floor: 11F (Penthouse)
  • Floor area: 116.56m2
  • Photography: ©Tatsuya Noaki
  • Software used: AutoCAD, FormZ, Illustrator, Photoshop

(more…)

Private house at Reguengos in Alentejo, Portugal by Henrique Barros-Gomes

Friday, July 20th, 2012

Article source: Henrique Barros-Gomes

With a contemporary and minimalist approach, this exposed concrete weekend house is to be located in a rural area in upstate Reguengos de Monsaraz, Alentejo, Portugal.

The site is a clearing with dense wooded surroundings. The house has large glazed surfaces, increasing the interior exterior relation. Wooden sliding louvres, recessed in the walls, provide shade from the sun and protection from intruders. Roof slabs extend to the exterior, shading the glazed panels.

Private house at Reguengos

  • Architects: Henrique Barros-Gomes
  • Project: Private house at Reguengos
  • Location: Alentejo, Portugal
  • Software used: Autocad (for 2D), modeled and rendered with 3DSmax/mentalray and post-produced with Photoshop

(more…)

Eneco headquarter in Rotterdam, The Netherlands by Hofman Dujardin Architects

Thursday, July 19th, 2012

Article source: Hofman Dujardin Architects

The creative Amsterdam firm Hofman Dujardin Architects, in collaboration with Fokkema&Partners, has played a leading role in helping sustainable energy company Eneco to practise what it preaches. They have designed the interiors for Eneco’s headquarters building in Rotterdam, which has undergone a revolution to create the perfect working environment, complete with solar power, natural light and oxygen from internal vegetation, echoing Eneco’s vision of sustainability. Eneco’s new building is also the perfect example of how clever and efficient office design can offer employees the possibility to work flexibly in a dynamic, open, sustainable and healthy environment.

Image Courtesy Matthijs van Roon

  • Architects: Hofman Dujardin Architects
  • Project: Headquarter of the energy company Eneco
  • Location: Marten Meesweg Rotterdam, The Netherlands
  • Surface: 25.000 m²
  • In use since: 2012
  • Interior architect: Hofman Dujardin Architects in collaboration with Fokkema&Partners
  • Project team: Hofman Dujardin Architects: Michiel Hofman, Barbara Dujardin, Jeroen Semeijn, Paul Coenen, Iwona Wozniakowska, Wouter de Zeeuw, Tinka Niemann, Nuno Urbano, Vie So; Fokkema&Partners: Diederik Fokkema, Marjolijn Damen
  • Software used: hand sketches, models and AutoCad

(more…)

Sethai Villa in Koh Samui, Thailand by Bodin Sritrakul

Thursday, July 19th, 2012

Article source: Bodin Sritrakul

The Sethai Villa has been built up the mountain and overlooking to Chaweng Bay with a panoramic sea view.

The Thai modern style villa has four bedroom, a living room with open sea view, and a swimming pool that measures sixty square-meters. Thedesign is structured out of concrete, while the finishing is of the minimal tropical style. The floor in the living room is polish, ceramic tile for the bedroom floor, and the decking and walkway is sand wash.

Sethai Villa

(more…)

Rose Library in Norman, Oklahoma by John Postic

Thursday, July 19th, 2012

Article source: John Postic

Libraries today serve as gathering places, community centers, and cafes. We need to stop viewing libraries as sacred temples of reading and research and more as a collective gathering place of people, ideas, events, and resources; a place that incites imagination and satisfies curiosity – a veritable flowering of culture. With a form that evokes the Oklahoma Rose, this library has a multi-layered skin that passively filters light, sound, and visitors to the library. These ‘petals’ diffuse the light entering the library, reducing solar heat gain and providing excellent reading light.

Exterior

  • Architects: John Postic
  • Project: Rose Library
  • Location: Norman, Oklahoma
  • Software used: Rhino, Maxwell, and Photoshop

(more…)

Manta Reactive Acoustic Surface by ARCHGEOMETER

Thursday, July 19th, 2012

Article source: ARCHGEOMETER

Manta is a surface that changes  form – and therefore acoustic character – in response to multimodal input through Open Sound Control [OSC], including stereoscopic vision, multi-touch, sound, and brainwaves. While adaptable acoustic treatments are common, Manta explores variability and responsiveness in the surface itself, advancing acoustic systems beyond individual elements and corrective treatment.

Image Courtesy © M. Leo Villardi

  • Architects: ARCHGEOMETER
  • Project: Manta Reactive Acoustic Surface
  • Project Architect: Zackery Belanger, Guillermo Bernal, Seth Edwards, Eric Ameres
  • Smartgeometry collaborators: Olia Fomina, Frederico Fialho, Daniel Hambleton, Christoffer Marsvik, Ana Garcia Puyol,  Varvara Toulkeridou, Ben Schneiderman, Sarah Goldfarb, James Wisniewski
  • Photography: M. Leo Villardi
  • Supported in part by: Smartgeometry, EMPAC, Grimshaw Architects
  • Software used: Many software programs, but mainly Rhinoceros and Max/MSP

(more…)

N-House in Tokyo, Japan by Takato Tamagami Architectural Design

Wednesday, July 18th, 2012

Article source: Takato Tamagami Architectural Design

This is a two-generation family housing situated on high ground in Tokyo metropolitan area. The housing is composed of two interlocked volumes of A-House and B-House.  We intend to provide completely different spatial sequences in both houses.

The site is 15m(width) x 30m(length), long in south-north direction. Church, which is mainly used as facility for wedding parties, is located on the west side. We created a U-shaped volume and a courtyard in the middle, in order to get enough sunlight from all directions. Exterior finish is white cement plaster exposed aggregate finish with coral sand. The white volume sits on the basement, where separate entries to both houses and car parking are located.

Image Courtesy Masaya Yoshimura

  • Architects: Takato Tamagami Architectural Design
  • Project: N-House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Construction:  SATOHIDE corporation
  • Photographer:  Masaya Yoshimura
  • Scope of work:  new construction
  • Structure:  reinforced concrete structure
  • Principal use:  Residence
  • Total floor area:  586.87m2
  • Construction Period:  2010.10.18~2012. 2.17
  • Software used: Vectorworks to draw 2D and FormZ to draw for 3D

(more…)

Farm House in Langenargen, Germany by KM Architektur

Wednesday, July 18th, 2012

Article source: KM Architektur

This family house was planned and built during the creation of the surrounding agricultural farmstead. The new house is located a short distance from the farm complex, in the middle of an orchard. An elongated one-story building appears to float slightly above the flat lawn. The flat roof and the north façade, together with a slightly raised floor envelope, are all clad in copper and protectively encase the floor to ceiling glazing on the east, west and south façades.

Image Courtesy km Architektur

  • Architects: KM Architektur
  • Project: Farm House
  • Location: Langenargen, Germany
  • Team: Markus Willmann
  • Photography: K_m architecture, Glockengiesse 2, 6900 Bregenz
  • Size: 1134 (16.431) m
  • Living space: 174
  • Additional floor space: 130
  • Number of people: 4
  • Construction: Concrete floor slab, exterior walls, roof + timber-element design
  • Primary energy consumption: 35 kWh / m² a
  • Completion: 2010
  • Software used: Allplan, Photoshop, InDesign…

(more…)

Hotel Picasso Barcelona in Spain by Wortmann Architects

Wednesday, July 18th, 2012

Article source: Wortmann Architects

Built in just 15 months by the architecture office Wortmann Architects Barcelona, the hotel aims to become a center for business and leisure in the Born district.

K+K Hotels based in Austria has selected Barcelona as the location for its new Boutique Hotel in order to expand its presence in major European capitals. Following the guidelines of the company, the hotel is located in one of the most central and representative areas of the city: the Born district, just a few meters from Ciutadella Parc. With a total of 92 rooms -5 of them suites-, the hotel is integrated into the strict architectural scheme of Picasso Avenue, established in 1872 by architect Josep Fontseré i Mestres which regulates the height and morphology of buildings to clear a pedestrian arcade.

Night view 1

  • Architects: Wortmann Architects
  • Project: Hotel Picasso Barcelona
  • Location: Barcelona, Spain
  • Software used: AutoCAD

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy