Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Campanules House in City of Brussels, Belgium by EXAR Architecture

Sunday, February 24th, 2013

Article source: EXAR Architecture

The previous house offered tiny opening to the garden. The “back” rooms, kitchen, bathroom, previously considered as services, blocked the views from the house to the nice garden. We decided to keep these functions but to open them widely, by creating large windows. The kitchen – dining room offers an large open view to the vegetation. The bathroom has focused view to the trees.

Image Courtesy © Marc Detiffe 

  • Architects: EXAR Architecture
  • Project: Campanules House
  • Location: City of Brussels, Belgium
  • Photography: Marc Detiffe
  • Software used: SketchUp & Microstation (powerdraft)

Press Conference Room in Paris, France by h2o Architectes

Saturday, February 23rd, 2013

Article source: h2o Architectes

The client’s specific request for this press conference room was to create a project that would be both contemporary and timeless at the same time in order to match the Institution that it would represent. We aimed to transform this “technical tool” into a space of representation and communication for the Minister and its politicians. A high number of technical equipments and utilities needed to be integrated in the suspended ceilling in order to a clear a clean, bright and sun filled space.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau 

  • Architects: h2o Architectes
  • Project: Press Conference Room
  • Location: Rue de Varenne, Paris, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Program: Press Conference Room for the French Ministery of Agriculture in a 19th century building listed as a Historical Monument
  • Client: French Ministery of Agriculture
  • Team: h2o architectes with Engineering
    – Ingénierie Louis Choulet, HVAC
    – Cabinet Virtz, Economist
    – BMI, Structural Engineer
    – Scène, Scenography
  • Project area: 100m²
  • Delivery: December 2010
  • Software used: Rhino & AutoCAD

Cabué House in Argentina, Patagonia by Nomade Architects

Saturday, February 23rd, 2013

Article source: Nomade Architects

This 130 m² house is constructed in “Los Huemules” Ecological Reserve, 10 km from El Chalten town in the southern part of Santa Cruz province, Argentina. The Patagonian natural environment that surrounds the project was the most important input for designing this residence: the scale of the construction is aligned with the forest canopy providing a contained horizontal view from the interior to the sheltered heart of the forest.

Image Courtesy Nomade Architects 

  • Architects: Nomade Architects
  • Project: Cabué House
  • Location: El Chaltén, Santa Cruz, Argentina
  • Software used: Autocad and 3DStudio

Banking Branch in Leiria, Portugal by 2L Atelier Arquitectos

Friday, February 22nd, 2013

Article source: 2L Atelier Arquitectos

With the purpose in re-qualifying an old building belonging to a derelict industrial area, this project proposes a new concept for a banking branch by presenting an innovative attendance desk design that leads to a new and fresh appearance, language and workplace blueprint, without losing the institution’s identity. This new image needs to be cohesive, simple in its form, identifiable from other institution’s branches, communicative and friendly.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography 

  • Architects: 2L Atelier Arquitectos
  • Project: Banking Branch in Leiria
  • Location: Leiria, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
  • Architect: eduardo rodrigues
  • Collaborators :carlos lagoa
  • Engineering: id2p, engenharia lda.
  • Client: Caixa de Credito de Leiria
  • Software used: ArchiCAD

Nørrebrohallen in Copenhagen, Denmark by AG5

Friday, February 22nd, 2013

Article source: AG5

AG5 won, in an invited competition, the commission to revitalize and extend Nørrebrohallen (previously tram sheds) i Copenhagen. In a close dialogue with the users of the sports facilities the centre expanded its programme to meet the needs of a broader range of guests. The main entrance is now aligned with the adjacent square, Superkilen, and became the centerpiece for the local district with new functions such as café, multifunctional zones and digital displays.

Image Courtesy Søren Nielsen

  • Architects: AG5
  • Project: Nørrebrohallen
  • Location: Nørrebro, Copenhagen, Denmark
  • Status: Completed
  • Client: Copenhagen Council
  • Engineer: Buro Happold
  • Branding: Punktum Design
  • Consultant: Antropologerne.com
  • Budget: 15 mio. kr.
  • Year: 2009 – 2012
  • Software used: Bentley Microstation

Tree-Trunk Garden House in Hilversum, The Netherlands by Piet Hein Eek

Thursday, February 21st, 2013

Article source: Piet Hein Eek

It sometimes happens that you are asked to produce something you have actually wanted to do for some time. A customer called and asked if we could build a log shack in his field, one that would be large enough to sit and write inside. I loved the idea from the start. Oddly enough, we’ve recently received quite a few questions about the log shack we produced years ago.

Image Courtesy © Thomas Mayer 

  • Architects: Piet Hein Eek
  • Project: Tree-Trunk Garden House
  • Location: Hilversum, The Netherlands
  • Photography: Thomas Mayer
  • Software used: AutoCAD Lite

Aurinkokivi School Competition in Vantaa, Finland by Architects Rudanko + Kankkunen

Thursday, February 21st, 2013

Article source: Architects Rudanko + Kankkunen 

Architects Rudanko + Kankkunen Ltd. has designed a future school concept for Aurinkokivi area in Vantaa, Finland. The design was awarded in the architectural competition for its inspiring architecture and child-friendly spaces. The City of Vantaa announced the results of Aurinkokivi school design competition on 14.2.2013. Architects Rudanko + Kankkunen was awarded a purchase prize with the entry “Tivoli”.

Image Courtesy Architects Rudanko + Kankkunen 

  • Architects: Architects Rudanko + Kankkunen 
  • Project: Aurinkokivi School Competition
  • Location: Vantaa, Finland
  • Year: 2012-13
  • Use: School, kindergarten and nursery
  • Floor area: 9000 m2
  • Software used: Archicad and Rhino

Sauna at Box in Finnish Archipelago, Finland by Architects Rudanko Kankkunen

Thursday, February 21st, 2013

Article source: Architects Rudanko Kankkunen

In summer 2011, we bathed for the first time in the newly finished sauna of Box. Box is a fishermen’s village located in south-western archipelago of Finland. We are working on the conversion of the former Box village school into a residence, and the first part of the project was to build a sauna into the school’s old storage and toilet building by the seashore.

Image Courtesy Architects Rudanko + Kankkunen 

  • Architects: Architects Rudanko Kankkunen
  • Project: Sauna at Box
  • Location: Box, Finnish Archipelago, Finland
  • Year: 2011
  • Client: private
  • Status: realized
  • Use: sauna, dressing room, storage and terrace
  • Floor area: 56 m2
  • Software used: Archicad and Rhino

23 Local Authority Housing in Paris, France by Avignon-Clouet Architectes

Thursday, February 21st, 2013

Article source: Avignon-Clouet Architectes

There are two buildings situated n°42-48 “Rebière” street. It includes 23 accommodations: G+3 Duplex (7 units) and G+8 (16 units + 1 association premises of 80 m2). These two separate entities surround two other buildings designed by the agency “Atelier Provisoire” from Bordeaux. The buildings are connected through exterior walkways. The selected urban location allows to create one of the only ground floor with garden, on the whole construction project of “Rebière” street.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau 

  • Architects: Avignon-Clouet Architectes
  • Project: 23 Local Authority Housing
  • Location: Paris, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Software used: AutoCAD, Rhino, 3dS Max

Adamsville Regional Health Center in Atlanta, Georgia by Stanley Beaman & Sears

Thursday, February 21st, 2013

Article source: Stanley Beaman & Sears

The new Adamsville Regional Health Center represented a rare investment of public resources in a sparsely developed, sometimes overlooked section of Atlanta. It would have to serve not only as a medical facility, but also as a catalyst for cohesion and future growth in the neighborhood.

Image Courtesy © Jonathan Hillyer 

  • Architects: Stanley Beaman & Sears
  • Project: Adamsville Regional Health Center
  • Location: Atlanta, Georgia, United States
  • Photography: Jonathan Hillyer
  • Software used: The Architectural design created using Bentley MicroStation. Consultants used various other Autodesk products as well.
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise