Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

GZS – Pflegewohnhaus Simmering in Vienna, Austria by Josef Weichenberger architects + Partner

Wednesday, October 3rd, 2012

Article source: Josef Weichenberger architects + Partner

In the heart of Vienna’s 11th district, on a lot densely vegetated by an old tree population, a new game-changing geriatrics center was to be realized.

Central idea:

High-quality dwelling for care-dependent senior citizens in the comforting atmosphere of a green oasis – rather then the common, sterile, hospital-style atmosphere of geriatrics centers as they used to be.

Image Courtesy Josef Weichenberger architects + Partner

  • Architects: Josef Weichenberger architects + Partner
  • Project: GZS – Pflegewohnhaus Simmering
  • Location: Vienna, Austria
  • Software used: Don´t use programs to design the projects. This design is the result of models and sketches. To build this project AutoCAD LT was used.

(more…)

Chelsea Hill House in Québec by Kariouk Associates

Wednesday, October 3rd, 2012

Article source: Kariouk Associates

Design Challenge:
The logistical challenge was to create within a small home a segregation of spaces for the very different habits (privacy, acoustical, tidiness, etc.) of teenagers and adults while avoiding choppy spaces.

Image Courtesy Photolux Studios

  • Architects: Kariouk Associates
  • Project: Chelsea Hill House
  • Location: Chelsea, Québec
  • ARCHITECTURAL TEAM: Paul Kariouk, Chris Davis, Susan Gardiner, Cedric Boulet
  • GENERAL CONTRACTOR: Sabean Custom Building (Stephen Sabean)
  • STRUCTURAL ENGINEERING: The Paterson Group (Zbig Kisilewicz)
  • PHOTO CREDITS: Photolux Studios, Christian Lalonde
  • PROJECT DATES: 2006-2008
  • Software used: AutoCad and Photoshop

Image Courtesy Photolux Studios

(more…)

House in Brito, Braga and Guimarães by Topos – Atelier de Arquitectura. Lda

Wednesday, October 3rd, 2012

Article source: Jean Pierre Porcher, Margarida Oliveira, Albino Freitas

Located between the city of Braga and Guimarães, the house finds itself in a large sloping terrain, part of a valley still partly preserved from residential areas. To the west, a line of water irrigates a thicket of «tiers pay-sage» and sustains on the other side a lush forest of eucalyptus trees. On this side, the cultivated fields, the ruins of a farm frozen in time, waiting to be rehabilitated. Foreseen was the unfolding of quiet lives in harmony with nature.

Image Courtesy Topos - Atelier de Arquitectura. Lda.

 

  • Architects: Topos – Atelier de Arquitectura. Lda.
  • Project: House in Brito
  • Location: Brito, Braga and Guimarães
  • Architect: Jean Pierre Porcher, Margarida Oliveira, Albino Freitas
  • Software used: AutoCAD

Image Courtesy Topos - Atelier de Arquitectura. Lda.

(more…)

23 Social Housing In Bethune, France By Fres Architectes

Wednesday, October 3rd, 2012

Article source: Fres Architectes

The project is surrounded by heterogeneous elements dating back from the 70’s, and outside of road network. The joining piece for all these elements is the public space. The building is implanted along the two roads, and has four floors, plus two extra on the angle of the two boulevards. There is a gap on the first floor that gives a certain rythm to the facade and allows a large collective terrace. The facades have a unique material: black bricks. The entrance hall is conceived as a large colored window over public space, creating a strong contrast between its transparency and the opacity of black bricks.

Image Courtesy FRES architectes

  • Architects: Fres Architectes
  • Project: 23 SOCIAL HOUSING
  • Location: Bethune, France
  • Client: Pas-de-Calais Habitat
  • Project: 2006-2012
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Dulieu Residence – PARATIHO in Upper Hutt, New Zealand by Studio MWA

Wednesday, October 3rd, 2012

Article source: Studio MWA – Studio Mikulcic Worldwide Architecture

The House has 3 double bedrooms with a studio. The Main Master bedroom has an ensuite and walk-in wardrobe. House includes 3 individual living areas, and a triple garage.  The two bathrooms and a separate visitor toilet like the ensuite, have possible disabled access. The layout allows for separation between the formal living and dining area and separate family living and kitchen area. The third lounge is close to the visitor’s bedrooms, giving opportunity for easy living, for the extended family. All rooms have direct access outside in same level with possibility to use the glorious outdoor space from anywhere.  Around house are extensive decking, garden with surrounding native bush and few small lakes – pond areas.

DaVoR Mikulcic

Image Courtesy Studio MWA ltd

  • Architect:.Studio MWA ltd. – studio Mikulcic Worldwide Architecture 
  • Project: Dulieu Residence – PARATIHO
  • Location: 1059 Akatarawa Road – Upper Hutt, New Zealand
  • Client: Dianne & Barry Dulieu
  • Photographs: Courtesy of studio MWA ltd.
  • Author of the project: DaVoR Mikulcic Dipl. Eng. Arch. (Sarajevo) ANZIA, RAIA
  • Project Team: DaVoR Mikulcic, Michael Maddern, David Thomson &Daniel Casas
  • Structural Engineer: ABUILD – Wellington (Mr. Michael Ives)
  • Land surveyor: Lendrums & Associates Ltd. – Upper Hutt
  • Geotechnical Engineer: ABUILD – Wellington
  • Principle use: Residence
  • Site area: 2500 m2
  • Software used: ArchiCAD in combination with Artlantis studio and studio 3D Max

(more…)

Blundell New Residence in Upper Hutt, New Zealand by Studio MWA

Tuesday, October 2nd, 2012

Article source: Studio MWA – Studio Mikulcic Worldwide Architecture

Working on this unique and exciting project , from start,  for me has imperative and goals to celebrate good, functional, innovative, sustainable, brave and imaginative architecture, different than ordinary ones, which push ‘boundaries’ of everyday stereotype.

New Residence designed to specially accommodate everyday needs of person on wheel chair incorporate enclosed area of 267 m2, extensive covered outdoor living with big decking around with raised garden and big pond, situated on sloppy site with north aspect with total site area of 2100 m2.

Image Courtesy © Ivor Earp Jones & Studio MWA

  • Architects: Studio MWA – Studio Mikulcic Worldwide Architecture
  • Project: Blundell new Residence
  • Location: 36 Sylvan Way, Silverstream – Upper Hutt,  New Zealand
  • Photographs: Ivor Earp Jones & courtesy of studio MWA ltd.
  • Client: Mr. Phillip Blundell & Mrs. Helen Blundell
  • Author of the project: DaVoR Mikulcic Dipl. Eng. Arch. (Sarajevo) ANZIA, RAIA
  • Project Team: DaVoR Mikulcic, Shantanu Kirtikar, Michael Maddern, David Thomson &Daniel Casas
  • Structural Engineer: Meyers and Associates Ltd. – Wellington
  • Land Surveyor: Lendrums & Associates Ltd. – Upper Hutt
  • Principle Use: New Residence for family with person on wheel chair
  • Number of stories: single story building
  • Size: Floor area 267 m2, terraces app.150 m2, landscaped over 450 m2, sloppy site of 2100 m2.
  • Status: Completed
  • Cost: NZ $ 850,000.00
  • Design & documentation period:  June 2003 – December 2004
  • Construction period: 2005 – 2008
  • Software used: ArchiCAD software in combination with Artlantis studio (renderings and animations)

(more…)

Pendrous New Residence in Wellington, New Zealand by Studio MWA – Studio Mikulcic Worldwide Architecture

Sunday, September 30th, 2012

Article source: Studio MWA – studio Mikulcic Worldwide Architecture

The first site visit and site analysis were crucial for this design. Good ”separation” for each functional areas in the house as well as capturing fantastic views on one side towards Wellington – city and harbour and on another side towards Petone shore, Eastbourne and Lower Hutt and further over the  valley, with simple clean lines and forms were my guide which determinate this design.

Image Courtesy studio MWA – studio Mikulcic Worldwide Architecture

  • Architects:Studio MWA – Studio Mikulcic Worldwide Architecture
  • Project:Pendrous New Residence
  • Location: 71 Tamworth Crescent, Newlands – Wellington, New Zealand
  • Client: Mr. Steve Pendrous
  • Type: New Residence
  • Floor area: 280 m2
  • Terraces: 130 m2
  • Landscaped: over 300 m2
  • Site: 560 m2
  • Author: Davor Mikulcic Dipl. Eng. Arch. (Sarajevo) ANZIA, RAIA
  • Project Team: Davor Mikulcic, Michael Maddern
  • Status: Completed
  • Software used: ArchiCAD software in combination with Artlantis studio (renderings and animations)

(more…)

Visitor Centre in Australia by Jonathan Gibb – Architect

Saturday, September 29th, 2012

Article source: Jonathan Gibb – Architect

The split form is at once an ode to the landforms of the genus loci (rock out-crops) and the cultural interweave of local cultures. The building is distinctly two forms, the same yet mirrored & reversed to give a individuality & yet allowing each to speak – open faced to one another in constant dialogue. This dialogue is continued to the landscape by the form of the building, mimicking the shafts of rock and forming of stairs.

Image Courtesy © Jonathan Gibb - Architect

  • Architects: Jonathan Gibb – Architect
  • Project: Visitor Centre
  • Location: Australia
  • Software used: Presentation renders with SketchUp, renderings using Artlantis. Post production with Adobe Photoshop

(more…)

SA Residence in Dhaka, Bangladesh by Shatotto Architecture

Friday, September 28th, 2012

Article source: Shatotto Architecture

The human form has two parts – body as the shell and thoughts as the soul. Architecture is similar, the building envelope as the shell and nature as the soul.

The building envelope of this three-storey residence is a pure square, constructed of a single material, cast-concrete. The sphere, the universal celestial form, in this case is transformed to its terrestrial expression in the shape of a square.

Image Courtesy Shatotto Architecture

  • Architects: Shatotto Architecture
  • Project: SA Residence
  • Location: Dhaka, Bangladesh
  • Software used: AutoCAD to prepare all design and architectural, working and construction drawings; 3D Max for the 3-dimensional visualizations and renders.

(more…)

villa921 in Okinawa, Japan by Harunatsu-arch

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Harunatsu-arch

It takes 40 minutes by ferry from the nearest island with an airport to reach Iriomote-Island, which is a part of Okinawa in the south of Japan. With an area of over 90% covered by subtropical virgin forest, the entire island is designated as a national park. The client had lived on Iriomote- Island for 14 years. Now he wanted to build his own house.While sitting snug against a hill, at the front of the house a luxorious vision opens up overlooking the farmlands that spread around the site.

Image Courtesy Kai Nakamura

  • Architects: Harunatsu-arch
  • Project: villa92
  • Location: Okinawa, Iriomote-Jima, Japan
  • Architects: Shoko Murakaji, Naoto Murakaji / harunatsu-arch
  • Type of use: Residential
  • Size: single storey
  • Total floor space: 73.44 square meters
  • Construction: Reinforced concrete
  • Statics: Terado Tatsumi Kozokeikaku Kobo / Terado Tashumi
  • Year of construction: 2012
  • Photo: Kai Nakamura
  • Software used: MicroStation

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise