Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

A Studio Apartment in Reykjavik, Iceland by Gudmundur Jonsson Arkitektkontor (designed using ArchiCad and Artlantis)

Thursday, January 19th, 2012

Article source: Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

The tiny house represents one of the elevations of the square on top of Reykjavik City center facing the famous church and the Sculpture Museum. This square is visited by each and every tourist that comes to Reykjavik. The appartment is on 2nd,floor with a wiew towards the church, the Museum, the Pearl Resturant and the Blue Mountains in distance. This spectacular setting was the reason for the investment in the appartment which was in very bad condition.

A Studio Apartment

(more…)

Paichai University Appenzeller Memorial Hall in Daejon, South Korea by iArc Architects (designed with Rhino and AutoCAD)

Wednesday, January 18th, 2012

Article source: iArc Architects

The Appenzeller Memorial Hall of Paichai University is located in the most significant spot in the campus by facing to the main entrance. It represents the university along with the International Hall and Arts Hall which are known as the example of educational buildings. Many foreign universities have their churches at the center of the campus and now Paichai University became one of them by having their worship space within the campus.

Image Courtesy Youngchae Park

  • Architects: iArc Architects
  • Project: Paichai University Appenzeller Memorial Hall
  • Location: Daejon, South Korea
  • Architect Design: YooKerl+Seunghyeon Shin
  • Project team: Sunhun Kim, Umi Lee, Jingu Kim, Yeohyeon Kim, Jeongsam Kim,
  • Construction: KSBJ
  • Structure: I’st
  • Electrical: DASAN ENG
  • Project Area: 9883 m2 (Building), :214,138 m2(Site)
  • Project Year: Completed 2005
  • Materials: Reinforced Concrete, Steel curtain wall, AL sheet standing seam
  • Photographs: Youngchae Park
  • Software used: AutoCAD and Rhino

(more…)

Ruth Lilly Visitors Pavilion in Indianapolis, Indiana by Marlon Blackwell Architect

Wednesday, January 18th, 2012

Article source: Marlon Blackwell Architect

The Ruth Lilly Visitors Pavilion is the result of a studied relationship between building, land and art, and serves as both a threshold to and a destination within the 100 Acres Art & Nature Park at the Indianapolis Museum of Art.

Night View (Images Courtesy © Timothy Hursley)

  • Architect: Marlon Blackwell Architect
  • Name of Project: Ruth Lilly Visitors Pavilion
  • Location: Indianapolis, Indiana
  • Owner: Indianapolis Museum of Art
  • Engineer: Guy Nordenson & Associates; L’Acquis Consulting Engineers; Cripe Architects & Engineers
  • General Contractor: Geupel DeMars Hagerman
  • Landscape Design: The Landscape Studio; NINebark
  • Photo Credit: © Timothy Hursley
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Water House in Coastal Connecticut by Newick Architects

Wednesday, January 18th, 2012

Article source: Newick Architects
Photographs: Robert Benson Photography

Located on an extraordinary coastal Connecticut site, this house sits at the edge of Long Island Sound. A four bedroom, simple plan, 1950’s ranch existed on the site when the project began. Its proximity to the water would not have been replicable if not for the existing condition. A sixty foot long window wall, eight feet high now offers an unobstructed view of the Sound. The colors and materials of the interior range from grey to white and have surface reflectivity that ranges from matte to reflective.

 

Water House Coastal Connecticut

  • Architect: Newick Architects
  • Name of Project: Water House
  • Location: Coastal Connecticut, United States
  • Software used: AutoCad and 3D Studio Max

(more…)

House H in Tokyo, Japan by Sou Fujimoto Architects

Tuesday, January 17th, 2012

Article source: Sou Fujimoto ArchitectsHouse

A dwelling for a family of three located in a residential district in Tokyo.

To live in a multi-storey dwelling in a dense metropolis like Tokyo is somehow similar to living in a large tree. Within a large tree, there exists few large branches, of which endows numerous qualities; -pleasant places to sit, sleep, and present places for discourse. While these branches are individual places under protection, they are simultaneously equipped with mutual relationships that allow one to sense the presence of one another across each branch.  A network of relationships interwoven across many places throughout the branches. A proposal for a landscape where the duality of opposites; individuality and holistic co-exist through relationship.

Exterior View (Images Courtesy Iwan Baan)

  • Architect: Sou Fujimoto Architects
  • Project title: House H
  • Location: Tokyo, Japan
  • Design year: from 2006 to 2008
  • Construction year: from 2008 to 2009
  • Principal in charge: Sou Fujimoto
  • Photography: Iwan Baan
  • Software used: Vectorworks for the drawings

(more…)

Gyesan Church in Incheon, South Korea by iArc Architects (designed with Rhino and AutoCAD)

Tuesday, January 17th, 2012

Article source: iArc Architects

The site of the Gyesan Church, located in close proximity to an expressway interchange, is positioned at the center of the local transportation network. As the site extends along the expressway in a curved line, the positioning of the building was planned in accordance with the configuration of the site. In order to show the symbolism of a church, a tower was erected alongside the church, facing the expressway, and acting as a local landmark. In consideration for future expansion, the levels above ground were developed in a limited manner, while the educational and service facilities and a parking space were situated on the two basement levels. Above ground, a parking lot and an outdoor square are located, providing a place where buildings will be constructed in the future expansion. It is planned that during expansion, educational facilities will be relocated and the space will be changed into a parking space.

Night View (Images Courtesy Youngchae Park)

  • Architect: YooKer – iArc Architects
  • Name of Project: Gyesan Church
  • Location: Incheon, South Korea
  • Project team: Seowon Oh, SeongYumi, Hun Lee, YeongminMok, Jingu Kim
  • Project Area: 16,042 ㎡(Total Floor), 10,360㎡(Site)
  • Project Year: Completed 2005
  • Materials: R.C., Steel, Kalwall, Panel
  • Photographs: Youngchae Park
  • Software used: AutoCAD and Rhino

(more…)

Biodiversity Center in Loja, Spain by Tomas Garcia Piriz (CUAC.arquitectura) + Jose Luis Muñoz Muñoz

Sunday, January 15th, 2012

Article source: Tomas Garcia Piriz (CUAC.arquitectura) + Jose Luis Muñoz Muñoz

“Architecture and landscape joined together in the shade of a great pre-existing tree”.

The building is located on the outskirts of Loja town in marked agricultural character. This project relates to a beautiful plot of cultivated land served by an irrigation ditch and a leafy mass. This building is thought to be very suitable for a new program based on consciousness, protection and publicity of the agricultural beliefs in Loja.

Image Courtesy Javier Callejas Sevilla

  • Architects: Tomas Garcia Piriz (CUAC.arquitectura) + Jose Luis Muñoz Muñoz
  • Project: Biodiversity Center
  • Location: Loja, Granada,  Spain
  • Date of ending: January 2011
  • Built Surface: 430,40 m2
  • Cost: 425.297,73 € = 587.889,05 $
  • Constructor: CONSTRUCCIONES MELLADO ROMERO S.L.
  • Promotor: AYUNTAMIENTO DE LOJA
  • Photographs: JAVIER CALLEJAS SEVILLA
  • Tomás García Píriz (1978). Architect. Asociate Professor at Granada School of Architecture.
  • Jose Luís Múñoz Múñoz (1978). Architect.
  • Software used: AUTOCAD for Drawings; 3D STUDIO Max for 3d Models; PRESTO for Economical studies; CYPECAD for Structure Designing

(more…)

Hans Klotz limited company in Bolzano, Italy by Monovolume Architecture + Design (designed using ArchiCAD and Atlantis)

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Monovolume Architecture + Design

Hans Klotz Ltd. is a long-established and successful wholesale company for fruit and vegetables with headquarter in Bozen-Sigmundskron. The new offices should be integrated into an existing building on the company area. To confer an independent character, the necessary spaces were added as an autonomous, two storey volume above the existing ground floor as a kind of architectural parasite. The new building takes up the roof lines of the old, then distorting them to open the volume on the north and west side, towards huge apple plantations. Hence the new construction allows an optimal orientation of the office spaces to the north, combined with a great outlook.

Image Courtesy Urlich Egger

  • Architects: Monovolume Architecture + Design
  • Project: Hans Klotz limited company
  • Location: Bolzano, Italy
  • Client: Hans Klotz limited company
  • Architectural staff: Arch. Simon Constantini / Arch. Heidi Morandell
  • Structural engineers: PlanPunkt GmbH
  • Photographer: Urlich Egger
  • Program: commercial building
  • Realisation: 2010/11
  • Volume: 1.200 m³
  • Building area: 280 m²
  • Software used: ArchiCAD for modeling and design and Artlantis for rendering

(more…)

Landscape Fence in Austria by heri&salli (designed using Rhino)

Saturday, January 14th, 2012

Article source: heri&salli

The architecture office heri & salli from Vienna conceived a steel structure similar to a cocoon round a swimming pool in the garden of a private builder-owner in Austria. With mounted panels and interior constructions which are more or less depending on their function the parametric organized spatial element describes possibilities of a usable and experienceable surface.

Images Courtesy Paul ott

  • Architect: heri&salli
  • Name of Project: Landscape Fence
  • Location: Austria
  • Team: Lukas Allner, Monir Karimi
  • Finished: Oktober 2011
  • Structural Engineering: Bollinger-Grohmann-Schneider; Wien
  • Metallbau: Metallbau Fischer; Klagenfurt
  • Surface: SFK Tischler GmbH; Kirchham
  • Images: © paul ott photografiert, heri&salli
  • Software used: Rhino

(more…)

Killarney Ice Rink + Lobby in Vancouver, British Columbia by Acton Ostry Architects Inc.

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Acton Ostry Architects Inc.

The Killarney Ice Rink + Lobby project is a replacement of an existing ice rink and lobby at the Killarney Community Centre in Vancouver that is comprised of a swimming pool facility, an ice rink, a gymnasium, and other activity spaces. The renewal of the Killarney Community Centre complex improved access to the facility in order that it may continue to serve its vital role as a key social hub of the Killarney neighbourhood. The arena was designed to act as a short-track speed skating training venue for the 2010 Winter Games. After the completion of the Games, the international-size ice surface was converted to an NHL-sized rink with seating for 250 spectators for use by the community.

Lobby (Image Courtesy Nic Lehoux)

  • Architects: Acton Ostry Architects Inc.
  • Project: Killarney Ice Rink + Lobby
  • Location: Vancouver, British Columbia
  • Size: 40,000 square feet
  • Completion Date: 2009
  • Photography: NicLehoux.
  • Software used: Vectorworks on Macs

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy