Open side-bar Menu

Archive for the ‘S/W’ Category

Nature Centre in Hareskoven Forest, Copenhagen, Denmark by EFFEKT

Wednesday, November 30th, 2011

Article source: EFFEKT

Nature Centre:

The visitors centre is situated in the pristine forest of Hareskoven in the vicinity of Copenhagen. It is a portal to the almost 1 million visitors that uses the forest annually. It hosts a 1000 square meter large visitor centre with café, exhibition space, rental, learning and research facilities and a caretaker’s residence.

The building is shaped like a star resembling the pathways in the forest that surrounds it. The pathways used to be a part of the old kings hunting grounds. They could provide a panoramic overview over the position of the prey in the forest. Now they serve as a historical memory and are a beautiful and unique feature of Hareskoven.



  • Architect: EFFEKT
  • Name of Project: Nature Centre in Hareskoven Forest
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Awards: The Nature centre is shortlisted for WAF2010 in the category Future Projects – Education, The Nature centre was recently voted winner in the 7th cycle in the world architecture community.
  • Team: Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Jakob Nørbjeg Madsen, Marcin Kropidlo, Josephine Giller, Søren Martinussen, Tina Lund Højgaard
  • Software used: Autocad and Rhino


Expandable Surface Pavilion in Cologne, Germany by Pablo Esteban Zamorano

Tuesday, November 29th, 2011

Article source: Pablo Esteban Zamorano

As a development of ongoing research, architects Pablo Zamorano and Jacob Bek, and designer Nacho Marti­ in collaboration with the Emergent Technologies & Design Research Programme at the Architecutural Assoiciaiton, are exhibiting an exciting new experiment in pushing the boundaries of a highly efficient and sustainable fabrication process of a standard natural sheet material. The design manifested into an exhibition and meeting room pavilion that explores complex geometries generated by simple cut patterning in sheets.


  • Architects: Pablo Esteban Zamorano
  • Project: Expandable Surface Pavilion
  • Location: Cologne, Germany
  • Client: RESOL
  • Project Year: 2011
  • Size: 16M2
  • Design Team: Nacho Marti­, Jacob Bek, Pablo Zamorano.
  • Fabrication Team: Jack Chandy Francis, Ivan Felipe Ucros Polley,Sherwood Wang
  • Software used: Rhino, Grasshopper and VB script


Sojou Fooding Concept in Casablanca, Marocco by dumdum design

Tuesday, November 29th, 2011

Article source: dumdum design

The mission of dumdum design was to create a global concept for the new healthy restaurant brand SOJOU. The first restaurant opened in September 2011 in Casablanca – Morocco. From the interior design to the graphism, dumdum design has imagine a concept in perspective of other openings.

Interior View (Images Courtesy Jean Madeyski)

  • Architect: dumdum design
  • Name of Project: Sojou Fooding Concept
  • Location: Quartier Gauthier, Casablanca, Marocco
  • Date: September 2011 – First SOJOU is opening
  • Size: +/- 60m2 (for the restaurant space)
  • Seats: 29 seats inside + 10 seats outside
  • Environment: Urban, district of offices
  • Photo credits: Jean Madeyski
  • Software used: Drawings were made on Vectorworks, and the visual of menu on 3d SketchUp


XinAo Concrete Research Plant in Beijing, China by Synarchitects

Tuesday, November 29th, 2011

Article source: Synarchitects

Challenged with a highly innovative plant, combining scientific research and modern production of concrete on an international standard, we have been asking ourselves to not only provide all tasks, but to add something special that makes this project shine out the typical factories.

The company XinAo is multitalented enterprise providing all kind of goods and services. A lot of their goals are satisfying families and supporting them in the daily tasks we all encounter. We took this as a perfect link to the subject concrete, providing us with the necessarities of our infrastructure. This ranges from bridges to houses to simple furniture. We took this liason of common goals to give the whole project a simple and for everyone coherent face, a ordinary house.


Rendering 01

  • Architect: Synarchitects
  • Name of Project: XinAo Concrete Research Plant
  • Location: Beijing, China
  • Structural engineers: Synarchitects
  • Client: Xin Ao
  • Design team: Zou Yingxi, Gao Yang, Florian Baumgartner
  • Credits: Synarchitects
  • Software used: primarly Rhino and Sketchup initially; later on 3DS and the Adobe products for the finish.


Competition Entry for Bispevika Development in Norway by PUSHAK

Tuesday, November 29th, 2011

Article source: PUSHAK

Rich nature meets rich urbanity of Oslo’s new social hub.

When this new harbour area is fully developed the opening to the fjord will appear relatively narrow. PUSHAK proposes a new road north-south that turns and opens to the fjord. Three courts open towards – and frame – the view to the islands. The three water basins serve as a physical separation between the busy public spaces outside the courts, and the courtyard which only belongs to the residences. At the same time a tension is maintained between public and private: a glimpse into the lush dwelling yard, a look out on the city’s pulse. A number of pavilions add to the filtering between public and private, as well as creating a sunny wall to sit against for enjoying a cold drink on summer days.

Aerial View by MIR

  • Architects: PUSHAK
  • Project: Competition Entry for Bispevika Development
  • Location: Bispevika, Oslo, Norway
  • Software used: Autocad, SketchUp, Rhino, Photoshop and InDesign


Quartier M Düsseldorf in Germany by J. MAYER H. Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: J. MAYER H. Architects

Urban development block with a high rise for office, hotel, wellness and commercial use

In a three-level peer review process that resulted in two first-prize winners, an urban planning concept was developed for the area of what was once the post office on Erkrather Strasse. The so-called “Quartier M” is to serve as the future link between the Hauptbahnhof central station and Tanzhaus NRW/Capitol, becoming a lively city quarter for living and working. In addition to offices and a hotel, the trend-setting urban design also provides for both privately financed and government subsidized public housing.

Other plans include space for a day care center for children and service providers for the quarter.

Rendering 01

  • Architect: J. MAYER H. Architects
  • Name of Project: Quartier M Düsseldorf
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Team: Juergen Mayer H., Max Reinhardt, Simon Kassner, Hugo Reis, Jan-Christoph Stockebrand
  • Investor: Lorac Investment Management, Luxemburg
  • Structure and facade planning: Knippers Helbig, Stuttgart
  • Climate and energy concept: Transsolar, Stuttgart
  • Traffic consultant: GRI Gesellschaft für Gesamtverkehrsplanung, Berlin
  • Start of construction approx: 2014
  • Software used: ArchiCAD, Maya and Rhino


NW Beijing Inc. research centre and offices in China by Maxthreads Architectural Design and Visuals

Sunday, November 27th, 2011

Article source: Maxthreads Architectural Design and Visuals

Architectural concept

NW Beijing technology and research centre for the applications of computer technology is located at the intersection of a motorway, bordering the facilities of IT company NW tech. It consists of office buildings, laboratories and experimental energy research centre. The greatest possible degree of spatial flexibility was specified, in order to be able to incorporate new machinery and technical resources without interfering in day to day centre operations. Our primary intention was to create instantly recognizable buildings for the research centre that was vivid in its individuality, with flexibility being one of the key objectives. The architectural expression for the research centre has been inspired by the well organized computing system. As an artificial computing threading that run through the main facade.It also equip with solar tracking system to minimise the direct sun light penetration.

Night View


House S in Wiesbaden, Germany by Christ Christ architekten gmbh

Saturday, November 26th, 2011

Article source: Christ Christ architekten gmbh

This specific construction assignment is a central topic of today’s urban development: the roof area as building site which can be covered with independent buildings – urban compression by utilization of roof areas as valuable building land.  Thereby the architect is always confronted with the question of how to handle with the existing building in a contemporary sense. In the case of House S a 60´s bungalow, built by interior architect Wilfried Hilger for himself and his family.

Image Courtesy Thomas Herrmann

  • Architects: Christ Christ architekten gmbh
  • Project: House S
  • Location: Wiesbaden, Germany
  • Client: Private
  • Design: Roger Christ
  • Assistants: Ronni Neuber, Julia Url
  • Structural Engineering: Schmitt + Thielmann und Partner | Wiesbaden
  • Photographer: Thomas Herrmann |  Stuttgart
  • Software used: AutoCAD


Water Museum in Granada, Spain by Juan Domingo Santos

Saturday, November 26th, 2011

Article source: Juan Domingo Santos

Renovations in an old watermill, Lanjarón, Granada

The Lanjarón municipality is on the southern flank of Sierra Nevada. It is famous for its crafts, its honey and the quality of its medicinal water, including one of Spain’s most famous spas. The museum project began with a search for a site favoured by the presence of the water in natural conditions. The chosen area is at the entrance to the Sierra Nevada Regional Park, alongside the Lanjarón River and an irrigation ditch that runs around several old buildings that were formerly the municipal abattoir. The museum is installed in on this site to safeguard the natural environment from property speculation with the design of a pedestrian itinerary that connects the new activity with the water infrastructure and several examples of traditional architecture, including watermills and an old public laundry.

Images Courtesy EStudio Juan Domingo Santos

  • Name of Project: WATER MUSEUM
  • Project: July 2008
  • Completion: January 2009
  • Collaborators: Julien Fajardo, architect (project & site management), Isabel Díaz Rodríguez, Carmen Moreno Álvarez, Margarita Martínez Barbero (architects), Juan Diego Guarderas García (construction engineer, Surveyor), Patricio Bautista Carrascosa (industrial engineer , installations), SERAFIM PEREIRA SIMOES Lda. (Wood’s pavilion)
  • Audio visuals production: Transversal Arte y Estrategia SL
  • Client: Lanjarón’s Town Council
  • Software used: AutoCAD


Baixa Bar in Porto, Portugal by José Carlos Cruz Arquitecto

Saturday, November 26th, 2011

Article source: José Carlos Cruz

For years, Porto Downtown was a day-time zone. This was the civic center and  buildings were occupied by offices and commercial stores. The gentrification phenomenon made people move to periferic and cheaper zones, leaving housing buildings empty and a desert atmosphere at night.

Image Courtesy FG+SG

  • Architects: José Carlos Cruz Arquitecto
  • Project: Baixa Bar
  • Location: Porto, Portugal
  • Area: 120 m2
  • Design time: November 2009
  • Construction time: October 2010
  • Civil engineer: A400_Francisco Bernardo
  • Mechanics Engineer: GET_Raul Bessa
  • Photography: FG+SG – Fotografia de arquitectura
  • Software used: AutoCAD


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy