Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

La Grajera in Logroño, Spain by Virai Arquitectos

Sunday, February 5th, 2012

Article source: Virai Arquitectos

In the estate of La Grajera, west of the city of Logroño and only a few yards from the Camino de Santiago, we find the Institutional Winery of La Grajera.

The Project seeks an equilibrium between the need to announce the presence of the winery and the desire to merge with the landscape: the volumes follow the deformations of the land and are interrupted, moving towards the forest, remaining close to its border and thus respecting the existing vegetation.

Image Courtesy José Manuel Cutillas

  • Architects: Virai Arquitectos (Marta Parra+Juan Manuel Herranz)
  • Project: La Grajera
  • Location: Logroño,La Rioja, Spain
  • First prize competition: May 2000
  • Working project: 2004-2007
  • Working period: September 2009- June 2011
  • CLIENT: Consejería de Agricultura, Ganadería y Desarrollo Rural. Gobierno de la Rioja.
  • LOCATION: estate of La Grajera , Logroño, La Rioja, Spain
  • AREA: 6.900 m2
  • COST: 11.292.757,45 euros
  • Software used: Bricscad and Cype

(more…)

Melting Pot in New York City by HartnessVision and YGS

Friday, February 3rd, 2012

Article source: HartnessVision and YGS

New York City AIDS Memorial Park Competition

The combined site is experienced through the 2 ramped passageways,  that begin and end at the same place but remain separate. “Health “–  embodied by the verdant park, benches, and vegetation– surrounds  “Infection”–symbolized by an isolated ramp. The two realities are visible  to each other but separated by a glass enclosure.

Rendering

  • Architect: HartnessVision and YGS
  • Name of Project: Melting Pot
  • Location: New York City, USA
  • Scope: NYC’s first AIDS memorial, creation of park
  • Size: 18,000 sq ft
  • Budget: $30Million
  • Design Partners: Yael Getz-Schoen, AIA, LEED-AP
  • Software used:
      Plans, sections: sketchup
      Modeling : Sketchup, 3DS Max
      Rendering: 3DS Max
      Post production: Photoshop, InDesign

(more…)

The Xeros Residence in Phoenix, Arizona by blank studio architecture

Thursday, February 2nd, 2012

Article source: blank studio architecture

The Xeros project is sited within a late 1950’s era neighborhood where the urban grid of Phoenix, Arizona is overtaken by the organic land forms of the north phoenix mountain preserve. Located at the end of two dead-end streets, the Xeros residence is positioned upon the upward slope of a 50’x 250’ double lot facing the mountain preserve to the north and the city center to the south.

Exterior View (Images Courtesy Bill Timmerman, Timmerman Photography, Incorporated)

  • Architect: blank studio architecture
  • Name of Project: The Xeros Residence
  • Location: Phoenix, Arizona
  • Construction complete: January 2006
  • Type: Single-family residence
  • Photography: Bill Timmerman, Timmerman Photography, Incorporated
  • Software used: AutoCAD all for drawings and 3D Studio MAX for renders

(more…)

The Wright at the Guggenheim Museum in New York City by Andre Kikoski Architect, PLLC

Wednesday, February 1st, 2012

Article source: Andre Kikoski Architect, PLLC

It was both an incredible honor and an exhilarating challenge to create The Wright, the new restaurant at the Guggenheim Museum — which is the first addition to the building’s iconic interior. We sought to create a contemporary response to complement the building with an extremely modest budget and 1,600 square feet in which to work.

Images Courtesy Peter Aaron

  • Architect: Andre Kikoski Architect, PLLC
  • Name of Project: The Wright at the Guggenheim Museum
  • Location: New York City
  • Owner: Restaurant Associates
  • Engineer: HHF Design Consulting, Ltd.
  • General Contractor: James G. Kennedy & Co., Inc.
  • Lighting: Tillotson Design Associates
  • Photo Credit: © Peter Aaron
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Joukowsky Institute for Archaeology & the Ancient World in Providence, Rhode Island by Anmahian Winton Architects

Wednesday, February 1st, 2012

Article source: Anmahian Winton Architects

The Joukowsky Institute for Archaeology and the Ancient World completely reinvents Rhode Island Hall, a historic Greek Revival building at the center of the Brown University campus. It is an endowed institute, serving the Brown community with teaching, research, fieldwork, and classroom studies for both graduates and undergraduates.

Image Courtesy Peter Vanderwarker

  • Architects: Anmahian Winton Architects
  • Project: Joukowsky Institute for Archaeology & the Ancient World
  • Location: Providence, Rhode Island
  • Owner: Brown University
  • Engineer: RDK Engineers; Richmond So Engineering; GZA GeoEnvironmental Inc.
  • General Contractor: Shawmut Design & Construction
  • Landscape: Hines Wasser & Associates
  • Lighting: LAM Partners, Inc.
  • Photography: Peter Vanderwarker
  • Software used: Vectorworks and FormZ

(more…)

Integral House in Toronto, Canada by Shim-Sutcliffe Architects

Wednesday, February 1st, 2012

Article source: Shim-Sutcliffe Architects

The Integral House creates a place for architecture, music, and performance located at the threshold between Toronto’s urban fabric and its extensive natural ravine system. In the project’s program brief, our client clearly articulated his dual passion for mathematics and music and his interest in curvilinear shapes resulting in spatially complex volumes.

Image Courtesy James Dow

  • Architects: Shim-Sutcliffe Architects
  • Project: Integral House
  • Location: Toronto, Canada
  • Acoustical: Swallow Consultants
  • Engineer: Blackwell Bowick Partnership; DT Prohaska Engineering Dynamic Designs and Engineering Inc.; Toews Engineering
  • Fountain Consultant: Waterarchitecture Inc.
  • General Contractor: Eisner Murray Custom Builders
  • Interior Design: Decisive Moment
  • Landscape Architect: NAK Design Group
  • Lighting Design: Suzanne Powadiuk Design Inc.
  • Photography: Ed Burtynsky, James Dow, Bob Gundu
  • Software used: The design was developed though hand drafting and physical model building techniques.  The working drawings for construction were further developed using AutoCAD, along with some additional hand drafting.    Some of the custom hardware pieces – such as the  door handles and glass clips for the blue glass stair were developed using Rhinoceros NURBS modeling. The design process was iterative – typically it would start with a hand sketch, or a physical model, which would then be further developed using AutoCAD, and / or Rhino, depending on the item.

(more…)

Calistoga Residence in California by Strening Architects (designed using SketchUp and Revit)

Tuesday, January 31st, 2012

Article source: Daniel J. Strening

This project was a residence for a couple from the Washington D.C. area. The original house was a poorly conceived series of stucco boxes with no relationship to the outdoor spaces, or the distant vistas. These qualities were some of the more spectacular aspects of the 25 acre site.

Image Courtesy Emily Hagopian

  • Architects: Strening Architects
  • Project: Calistoga Residence
  • Location: Calistoga, California
  • Interior Designer: Eugene Anthony
  • Landscape Architect: Eric Blasen
  • Contractor: Chris Fultz
  • Photographer: Emily Hagopian
  • Software used: Combination of SketchUp and Revit Architecture

(more…)

PANalytical in Eindhoven, The Netherlands by DHV architects

Tuesday, January 31st, 2012

Article source: DHV architects

PANalytical is the market leader in analysis systems for x-ray fluorescence (XRF) and x-ray diffraction (XRD). To further enhance its leading position in x-ray systems and tubes, a new production facility for x-ray tubes has been designed in Eindhoven. The new building must not only be able to realize future growth, but must also further increase operational efficiency.

 

Exterior View

  • Architect: DHV architects
  • Name of Project: PANalytical
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Software used: Sketchup (during the initial design phase) and AutoCAD

(more…)

Salt Research Center in Istanbul, Turkey by S A N A L architecture|urbanism

Tuesday, January 31st, 2012

Article source: S A N A L  architecture|urbanism

The SALT research center was envisioned as a public tool and a vehicle to research, exchange, engage, and create content. The uniqueness of the historic building and the spatial volume of the Avlu was something to behold and therefore our design approach pursued both in a dialogue. Underpinning the material and formal choices of the design is the building’s eclecticism style of the late 19th Century, the other designer’s approaches to create the building’s contemporary character, and to co-locate with the Beyoglu building. ‘Socially engaging’ to the diversity of potential users and visitors was the spatial organization brief given in by the user group.

View of mini cinema exterior (Images Courtesy Refik Anadol)

  • Architect: S A N A L  architecture|urbanism
  • Project Name: Salt Research Center
  • Location: Karaköy, Istanbul, Turkey
  • Photographer: Refik Anadol
  • Sketches: Murat Şanal
  • Use: Library/culture/multi-media production
  • Software used:
      AutoCAD 2011 LT: General design coordination
      Sketch-up basic: Geometric massing studies + coordination
      LocAware: Sound sampling — a custom software to sample sound color and movement that we designed in 2006 with IKON
      Rhino: for mini cinema 1:1 virtual mock-up
      Adobe Illustrator + Photoshop: Fabric design + rare book text graphic
      Microsoft PPT: for user group workshops

(more…)

House in Nagaoka, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Architects

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Ishii + Future-scape Architects

It locates in the downtown of the city with 300,000 people in northern region where it snows heavily with 3 m deep at maximum. The family is composed of grandparents, parents and 2 children.  The building of the laundry factory and shop that the client family run was left and only a part of the house was rebuilt.

The factory and the house were not connected due to the building regulation that controlled the direct connection between the old building and the new one. Instead, between both buildings, an alley covered with big eaves was disposed. The eaves that is covered with prevent the alley from the snow in the winter and the alley functions as semi-indoor space for connecting both buildings.

 

See the exterior in the winter

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Architects
  • Project: House in Nagaoka
  • Location: Nagaoka, Nigata, Japan
  • Client: grandparents, parents and two children
  • Structural Engineers: Oga Structural Design Office
  • Mechanical Engineers: Zo Environmental Design Office
  • Use: house
  • Site Area: 404.83m2
  • Building Area: 143.78m2(House) + 81.55m2(Factory)
  • Floor Area: 245.77m2(House) + 81.55m2(Factory)
  • Completion Date: March, 2010
  • Structure: wood
  • Exterior finish: galvanized steel plate
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy