Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Project M in Brisbane, Australia by Studio 15b

Friday, September 16th, 2016

Article source: Studio 15b

This home was built in the 1950’s and over the years passed down the generations of the one family. Since originally built, the home had been altered in an ad-hoc way, and so the time had come for it to be stripped back to basics, raised and built-in and under for today’s modern lifestyle of the current family needs. This allowed Studio 15b to work with a clean slate which enabled us to re-orientate the spaces to best suit the northern rear aspect – creating the distinct sculptural M roof form.

Image Courtesy © Studio 15b

Image Courtesy © Studio 15b

  • Architects: Studio 15b
  • Project: Project M
  • Location: Brisbane, Australia
  • Software used: Revit

(more…)

Indoor Swimming Pool For Sundbyberg in Stockholm, Sweden by U.D. Urban Design AB

Thursday, September 15th, 2016

Article source: U.D. Urban Design AB 

The indoor swimming pool located in Sundbyberg, originally designed by Åke Östin in 1978 has now been expanded to accommodate the municipality’s growing population. The new addition includes a new 25-meter pool with a height adjustable bottom, a children´s swimming pool, a new side entrance, locker rooms, offices, conference rooms and a large sun deck. The project also included a new wellness center run by an independent operator.

Image Courtesy © Per Kristiansen

Image Courtesy © Per Kristiansen

  • Architects: U.D. Urban Design AB (Erik Jarlöv, Christina Eriksson, Anna Undén)
  • Project: Indoor Swimming Pool For Sundbyberg
  • Location: Sundbyberg, Stockholm, Sweden
  • Photography: Per Kristiansen
  • Software used: ArchiCad
  • Client: The City of Sundbyberg
  • Construction: NCC Construction Sverige AB, Strängbetong AB, Sundbybergs plattsättningsentrepenad AB
  • Gross Floor Area: 3500 m² existing and 3500 m² new space
  • Year of completion: 2015

(more…)

Drubba Moments in Baden-Württemberg, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH 

Titisee-Neustadt is a peaceful small town in the upper reaches of the Black Forest, which has become a favourite destination for tourists from Asia. With its idyllic lakeside position in the romantic Black Forest, many appreciate how it offers a polar opposite to their urban, industrialised lifestyle. And of course shopping is now as important a part of any German holiday as visiting Cologne Cathedral or Munich’s Hofbräuhaus beerhall.

Image Courtesy © Zooey Braun

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH 
  • Project: Drubba Moments
  • Location: Seestr. 37-41, 79822 Titisee-Neustadt, Baden-Württemberg, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Drubba GmbH
  • Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Katja Heinemann, Frank Peisert, Michael Bertram, Florian Holzer, Nicole Kempe
  • Size: 430 m²/sqm
  • Year: 2015

(more…)

909 in Boulder, Colorado by Arch11 Inc

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Arch11 Inc

This is a project that is a pure result of creativity within limits. Boulder, Colorado has some of the strictest building constraints of any municipality in the country. Zoning requirements included height limits, street bulk plane limits, setbacks, a public open space requirement and a requirement for a brick facade.

Image Courtesy © Arch11 Inc

Image Courtesy © Arch11 Inc

  • Architects: Arch11 Inc
  • Project: 909
  • Location: 909 Walnut Street, Boulder, Colorado, USA
  • Software used: Sketchup and Rhino
  • Primary Materials Used: Colored Concrete Masonry W/ Glass And Terracotta Sun Screen
  • Size Of Building: 14,475 Sf
  • Size Of Site: 6,300 Sf
  • Cost Of Construction: $3.4 Million
  • Completion Date: August 2015

(more…)

Ma Vie La in Izmir, Turkey by Erdil Construction

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Erdil Construction

Half of the visible structure, is cantilevered by 8 meters. The superstructure is a 16 meter long by 7.5 meter wide concrete box with no columns or beams. The 520m2 land contains this very large house that only has a 64m2 footprint.

Image Courtesy © Erdil Construction

Image Courtesy © Erdil Construction

  • Architects: Erdil Construction
  • Project: Ma Vie La
  • Location: Izmir, Turkey
  • Software used: ARCHICAD

(more…)

Lyon Park House in Arlington, Virginia by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Lyon Park, in Arlington, Virginia is an “urban village” near Washington, DC. Most of the houses in this established neighborhood were constructed in the 1920’s and 1930’s. The houses vary in style, ranging from small single-story bungalows to larger wood and brick colonial revivalist houses. Streets are tree lined and the topography is gently rolling. After living in their house for about seven years, a young family of four hoped to transform their colonial house to better fit their lifestyle. A series of small but cozy rooms failed to connect with each other and to the deep, sloping landscaped backyard. Excluding the basement, the existing house comprised less than fourteen hundred square feet, with two bedrooms and only one full bathroom. Ideally, the transformation would retain the “sense of home” while providing spaces open to each other, additional bedrooms and a better connection to the landscaped site. A building that avoided stylistic mimicry with modern light filled spaces was desired. Sustainable construction techniques and the use of environmentally sensitive materials were expected.

Image Courtesy © Anice Hoachlander

Image Courtesy © Anice Hoachlander

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: Lyon Park House (Timura Frasier House)
  • Location: Arlington, Virginia, USA
  • Photography: Anice Hoachlander (Hoachlander Davis Photography)
  • Software used: AutoCAD
  • Project Architect: Claire L. Andreas
  • Owners: Chris Timura and Elise Frasier
  • Contractor: Arta Construction
  • Structural Engineer: D. Anthony Beale LLC
  • Completion Date: October 2015

(more…)

Projecto Homem in Braga, Portugal by Cerejeira Fontes Architects

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: Cerejeira Fontes Architects 

On the  highest  point  in  the  city  of  Braga the  different temporal  strata of the city can be seen. This is the location to construct the building, connected to this visual memory. The connection  of the present occurs in the courtyards of the building, the location of social activity at the center, the repetition extends into the city’s areas of activities. These connections are registered non-explicitly in the subtraction of masses form the construction  of the building, extending it to the city squares, main streets, buildings and landscape. There is a formal  and social relationship  between  the city and the  building.  A project  for  the  rehabilitating people with  problems  with  substance abuse assumes the  same fragmented   relationship   of  city  life  at  your  feet.  The organization  of  the  architectural   elements, regardless  of the   different   functions   that   compose  the   program,   it provides a formal response for each individual space and is revealed as a tool to transforming it into a piece of the city. The building  consists of  two  platforms  which  fall  within several   blocks   seemingly   independent,  creating   two courtyards:  one facing the  city and the  other  an interior courtyard.

Image Courtesy © Frederico Martins

Image Courtesy © Frederico Martins

  • Architects: Cerejeira Fontes Architects
  • Project: Projecto Homem
  • Location: Monte Picoto, Braga, Portugal
  • Photography: Frederico Martins and Santo Eduardo di Miceli
  • Software used: AutoCad
  • Client: Centro de Solidariedade de Braga
  • Construction company: João Fernandes da Silva, S.A.
  • Authores: Arq. André de Moura Leitão Cerejeira Fontes, Arq. António Jorge de Moura Leitão Cerejeira Fontes
  • Colaboratores: Arq. António Leitão Dias, Arq. Nuno Miguel Lima da Cruz, Arq. José Pedro da Silva Moreira Pereira Fernandes, Arq. Sónia Cristina Oliveira da Rocha Gonçalves, Arq. Nuno Alexandre da Costa Rebelo, Bruno Miguel da Silva Marques, Dr. Tiago de Moura Leitão Cerejeira Fontes
  • Structural: Eng. Joaquim António Barros
  • Eletrical: Eng. Luís O. de Carvalho
  • Cost of constrution: 1.039.035,92€
  • Cost/m2: 598,56€
  • Construction areas: 1.735,90 m2
  • Volume of construction: 5.207,70 m3
  • Construction ended: July 2004

(more…)

House on the Hill in Perugia, Italy by Menichetti+Caldarelli

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: Menichetti+Caldarelli

On the hills overlooking Gubbio the project for a single family dwelling , surrounded by green woods.The old building was effectively replaced with a new architecture , distributed in a single layer. The rectangular body is divided into two parallel portions where there are respectively the area day and night. The functions of living one another in a free manner , the central block of the living area surrounded by container furniture hides the small cellar and laundry room The goal is to project the interior space to the outside , in a formal and functional continuity The two areas are diaframmate two courtyards joined by a central arm that faces the interior atrium garden . A pool of water reflects the surrounding countryside.

Image Courtesy © Paolo Tosti

Image Courtesy © Paolo Tosti

(more…)

Frame House in kawasaki-city, kanagawa by PEAK STUDIO

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: PEAK STUDIO

Fun in the outdoors is where in their own way able to produce their own whereabouts. Nestled where the wind is pleasant, see the good scenery, to find a sat easy place to enjoy a cup of coffee, put a tarp between trees.

Look at the balcony side, Image Courtesy © PEAK STUDIO

Look at the balcony side, Image Courtesy © PEAK STUDIO

  • Architects: PEAK STUDIO
  • Project: Frame House
  • Location: kawasaki-city, kanagawa
  • Floor area: 54 sqm
  • Software used: Vectorworks

(more…)

White Office Building in Tehran, Iran by BNS Studio

Sunday, September 11th, 2016

Article source: BNS Studio 

The project is located at one of the busiest street in shahrak-e-gharb, Tehran. Its total area is 1500 sqm. The office complex comprises five levels of open office floors and one double height retail store at street level.

Image Courtesy © Farshad Kazerooni and Azin Soltani

Image Courtesy © Farshad Kazerooni and Azin Soltani

  • Architects: BNS Studio
  • Project: White Office Building
  • Location: Tehran, Iran
  • Photography: Farshad Kazerooni and Azin Soltani
  • Software used: Revit
  • Author Architects: Farshad Kazerooni, Farnaz Bakhshi, Azin Soltani
  • Design Associates: Mahta Heydari, Ali Kashtiara, Hadi Sharifzadeh, Nioosha Rashidi, Zoha Nekouian, Shabnam Abtahi
  • Detailed design consultant: Naser Naghdi, Mansour Naghdi
  • Façade Contractor: Alma aluminum industry
  • Area: 1500 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy