Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Duplex & the City in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Equivalent to the brownstones of New York, this interwar duplex is a humane scale solution to housing in the Sydney city fringes.

Shoulder to shoulder with other apartment buildings, the original 1920s two-storey flats were transformed into a four storey block with a basement carpark and cellar, a ground floor garden apartment and a two-storey penthouse.

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

(more…)

Cedar House in Surrey, London by Seeding office

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: Seeding office

Comprises a historic detached building with Georgian façade but with origin, in part, said to date back to before the times of Henry VIII.

The front elevation, facing the river, dates from the mid to late 18th century and hides much of the older building which is basically 15th century, altered and enlarged in the 17th and 18th centuries.

Image Courtesy © Seeding office

Image Courtesy © Seeding office

  • Architects: Seeding office
  • Project: Cedar House
  • Location: Surrey, London
  • Software used: Autocad, Revit, 3dS Max, Photoshop

(more…)

Havre 77 ReUrbano in Colonia Juárez, Mexico City by Francisco Pardo Arquitecto + Amezcua

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Francisco Pardo Arquitecto

As its name — which reflects its exact address — would suggest, Havre 77 by Francisco Pardo Arquitecto in collaboration with architect Julio Amezcua is an urban re-densification and reactivation project that sinks its roots deeply into Mexico City’s urban fabric. Standing on the south side of the emblematic Paseo de la Reforma, the intervention is part of a wider regeneration program covering Colonia Juárez. Today a bustling central district, the area used to be one of the city’s most exclusive suburbs back in the early 1900’s, before it was hit by a revolutionary war and two destructive earthquakes in 1957 and 1985, which led to a rent freeze for over 50 years.

Image Courtesy © Diana Arnau

Image Courtesy © Diana Arnau

  • Architects: Francisco Pardo Arquitecto + Amezcua
  • Project: Havre 77 ReUrbano
  • Location: Havre 77, Colonia Juárez, Mexico City (MX)
  • Photography: Diana Arnau and Ana Hop
  • Software used: Autocad, Adobe Suite, and Rhinoceros
  • Design team: Julio Amezcua, Karen Burkart, Victor Cruz, José Luis Fajardo, Alan Orozco, Francisco Pardo, Aarón Rivera, Vania Torres, Tiberio Wallentin
  • Real Estate Concept: ReUrbano. Rodrigo Rivero Borrell Wheatley + Alberto Kritzler Ring
  • GFA: 1.485 sqm
  • Design: 2011
  • Construction: 2016

(more…)

Hermès Gion-mise in Kyoto, Japan by ODS

Sunday, January 8th, 2017

Article source: ODS

This was an architectural project for the design of Daimaru Kyoto, Gion Machiya, as a part of Daimaru’s 300th anniversary for its foundation.  We also conducted the interior design of < Hermès Gion-mise> as the first shop opened in this traditional Japanese house.

The site is located along Hanamikoji Street, which goes through the center of Gion area in Kyoto city with traditional townscape.  We renovated and transformed a town house previously used as a tea house/ residence into the store.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: ODS (Koichiro Oniki)
  • Project: Hermès Gion-mise
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Rhinoceros and Maxwell Render
  • Dimension: 212 square meters
  • Design time: from July 2015
  • Finishing time: November 2016

(more…)

Cabin Geilo in Norway by LUND HAGEM ARKITEKTER AS

Friday, January 6th, 2017

Article source: LUND HAGEM ARKITEKTER AS 

Situated at 982 meters above sea level, this cabin has harsh winter conditions and heavy snowfall. The site has a panoramic view overlooking the valley of Geilo. During winter the cabin is only accessible with ski or snowmobile.

Image Courtesy © Marc Goodwin

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: LUND HAGEM ARKITEKTER AS
  • Project: Cabin Geilo
  • Location: Gilo, Norway
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Size: 150 m2
  • Completion: 2015

(more…)

Raadhuis in Krimpen aan den IJssel, The Netherlands by Fokkema & Partners Architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: Fokkema & Partners Architecten

Fokkema & Partners developed the interior design for the new – energy neutral – City Hall of Krimpen with an energy label A++. A welcoming entrance invites citizens to visit the City Hall for the services in the public area, which have open counters with a view through the building and to water around it. Flexibility fits the new way of working in the City Hall, which translates to a large diversity of workplaces and ways to arrange various spaces.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten (Marieke van Schaaijk, Rick Rijkse)
  • Project: Raadhuis
  • Location: Krimpen aan den IJssel, The Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Gemeente Krimpen aan den IJssel
  • Size: 1.700 m²
  • Start: September 2013
  • Status: Delivered April 2015

(more…)

Won Dharma Center in Claverack, New York by Hanrahan Meyers Architects LLP

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Hanrahan Meyers Architects LLP

The Won Dharma Center, USA, is a 28,000 square foot recreational and spiritual retreat in Claverack, New York for the Won Buddhists, a Korean organization that emphasizes balance in one’s daily life and relationship to nature. The center is located within a 500-acre property on a gently sloping hill with views west to the Hudson River valley and the Catskill Mountains. The buildings for the Center, including permanent and guest residences, an administration building and a meditation hall, are sited as far as possible from the highway and are oriented toward the west and south to maximize views and light. The symbol of this organization is an open circle, suggesting both a void without absence and infinite return. The buildings are organized around these dual concepts of void and spiral.

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

 

  • Architects: Hanrahan Meyers Architects LLP
  • Project: Won Dharma Center
  • Location: Claverack, New York, USA
  • Software used: Autocad, Adobe Photoshop
  • Client: Won Buddhism of America, Inc.
  • Size: 48,000 s.f.
  • Date: 2012

(more…)

Addirriyah Contemporary Art Center in Saudi Arabia by Schiattarella Associati

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Schiattarella Associati

The Rome-based architectural office Schiattarella Associati was awarded twice: “Concept Winner” at this year’s ICONIC AWARDS and Honorable Mention at the AAP 2016 for the Addiriyah Contemporary Art Center project in Saudi Arabia.

The ICONIC AWARDS, a design competition under the aegis of the German Design Council, are held annually to recognize outstanding architectural projects and design products. Amongst media partners in 2016 competition, Atrium, Dezeen, World-architets.com.

Image Courtesy © Schiattarella Associati

Image Courtesy © Schiattarella Associati

  • Architects: Schiattarella Associati
  • Project: Addirriyah Contemporary Art Center
  • Location: Addirriyah, Saudi Arabia
  • Software used: Autodesk Revit, Autocad and Rhino
  • Client: Arriyadh Development Authority
  • Year: 2015-2016

(more…)

THE CLUB in Lisbon, Portugal by BUREAU A

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: BUREAU A

THE CLUB is an installation by BUREAU A for the Lisbon Triennale 2016.

Conceived as an architecture dedicated to sound experience, it is a noise cabin hosting people for a dense dancing event. This travelling sound system, in the Jamaican tradition, adapts to a diversity of situations and generates, through its architectural presence, a particular relation to the context where it stands. It is composed of loudspeakers, a DJ booth, a bar and an entrance. In its smaller configuration, it creates a perfect micro dancefloor for about 25 people, entirely enclosed buy the sound architecture.

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

  • Architects: BUREAU AAssociate project of Lisbon Architecture Triennale
  • Project: THE CLUB
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Dylan Perrenoud, Mariana Lopes
  • Software used: Autocad
  • Materials: sound technique, plywood, black painting
  • Sound engineer: Eng. João Magalhães
  • Sponsors: Lisbon Architecture Triennale, Swiss Arts Council Pro Helvetia and Câmara Municipal de Almada
  • Powered by: IMG Stageline
  • Capacity: 25 people – the club
  • Area: 11 m2 – the club minimal space
  • Date: October – December 2016

(more…)

Platanenkubus Nagold in Germany by Ludwig.Schoenle

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Ludwig.Schoenle

The Plane-Tree-Cube was designed as a contribution for the Regional Horticultural Show in Nagold in 2012. It was conceptualized as a long-term Baubotanik experiment within an urban context. By the help of “Plan Addition” techniques, a green cube with an edge length of 10 meters was created that, right from the beginning, had the dimension of a full-grown tree. Initially, young plane trees are arranged in plant containers on six levels. They form green walls around a space open to the sky.

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

  • Architects: Ludwig.Schoenle
  • Project: Platanenkubus Nagold (Plane Tree Cube Nagold)
  • Location: Nagold, Germany
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop, Illustrator
  • Lead Architects: Ferdinand Ludwig, Daniel Schönle
  • Client: Landesgartenschau Nagold 2012 GmbH
  • Plants and plant maintenance: Helix Plant Systems
  • Engineering: Brocke Engineers, Stuttgart
  • Gross Built Area (square meters or square foot): ca. 100m²
  • Completion Year: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise