Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum in Horcajo de los Montes, Spain by Álvaro Planchuelo

Friday, April 15th, 2016

Article source: Álvaro Planchuelo 

The Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum is a public architectonic intervention whose main objective is to promote ecotourism in the populations that forms the environment of the park, through information, exhibition, research and care of the main values of this natural space.

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

  • Architects: Álvaro Planchuelo                         
  • Project: Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum  
  • Location: Horcajo de los Montes, Ciudad Real, Spain 
  • Photography: Ricardo Santonja / Alberto Cubas
  • Collaborating architects: Susana Sánchez-Izquierdo, Laura de Aurora, Luis de la Infanta
  • Collaboration museography project: Lunatus / Expociencia
  • Engineerings: Prosec S.L. (Structure), Reolid Consulting (Facilities)
  • Promoter: Organismo Autónomo Parques Nacionales (OAPN). Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
  • Area: 4.637 m2
  • Open date: Octubre 2015
  • Software used: Autocad, Revit, Presto

(more…)

The Supreme Court of the Netherlands in The Hague by KAAN Architecten

Thursday, April 14th, 2016

Article source: KAAN Architecten

The new building of the Supreme Court of the Netherlands by KAAN Architecten has been decidedly integrated into the elegant historic city centre of The Hague. The building, which houses a staff of 350, verges on large: 104 metres long, 22 metres deep and 27 metres tall. These dimensions, with the measured vibrancy of its facades, add some allure to this part of the city centre.

The plane trees and six legal scholars in bronze seated on pedestals make for a wide gateway on the Korte Voorhout, a royal route leading to the buildings from Parliament. The entrance hall seems to have been chiselled from a solid block of marble. It serves as a sturdy base for the superstructure of glass panels and slender latticework. These and other ostensible contradictions seem to reflect the work of the Supreme Court itself. Open and closed, distinguished and functional, hard and ethereal, rough and refined – all exist alongside routine business, on which judgements are passed with great clarity of mind.

Image Courtesy © Fernando Guerra _ FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra _ FG+SG

  • Architects: KAAN Architecten, (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: The Supreme Court of the Netherlands
  • Location:  Korte Voorhout 8, The Hague, The Netherlands
  • Photography: Fernando Guerra _ FG+SG, Dominique Panhuysen, Sebastian van Damme
  • Client: Rijksvastgoedbedrijf
  • Design team: Allard Assies, Luca Baialardo, Christophe Banderier, Bas Barendse, Dennis Bruijn, Timo Cardol, Sebastian van Damme, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Willemijn van Donselaar, Paolo Faleschini, Raluca Firicel, Michael Geensen, Cristina Gonzalo Cuairán, Joost Harteveld, Walter Hoogerwerf, Michiel van der Horst, Marlon Jonkers, Jan Teunis ten Kate, Marco Lanna, Giuseppe Mazzaglia, Ana Rivero Esteban, Joeri Spijkers, Koen van Tienen, Noëmi Vos
  • Contractor: Consortium Poort van Den Haag: BAM PPP B.V., PGGM, BAM Bouw en Techniek B.V., ISS Nederland B.V. and KAAN Architecten
  • Structural engineering: Arup Nederland
  • Electrical engineering: BAM Bouw en Techniek
  • Mechanical engineering: Arup Nederland
  • Site supervision: KAAN Architecten, BAM Bouw en Techniek
  • Artwork: “Hoge Raad” (oil on canvas, 400 x 647 cm, 2015) by Helen Verhoeven
  • Software used: Autodesk, AutoCAD and Revit (more…)

Antalya Green Hub in Turkey by Alper Derinboğaz, Salon

Thursday, April 14th, 2016

Recently Antalya is under a rapid transformation like many other cities in Turkey. These quick transformations usually aim segregated mediocre urban projects rather than balancing the benefits of different actors. Although there are many possibilities for a city like Antalya with much diverse qualities such as forests, sea, history, tourism and culture most of the renovation projects are enclosed mediocre worlds that rather try to exist within their limited environment.

Image Courtesy © Alper Derinboğaz, Salon

Image Courtesy © Alper Derinboğaz, Salon

  • Architects: Alper Derinboğaz, Salon
  • Project: Antalya Green Hub
  • Location: Antalya, Turkey
  • Total Project Area: 1.309.000 sqm
  • Construction Area: 1.627.000 sqm
  • Total Green Area: 260.584 sqm
  • Expected Project Start: September 2016
  • Expected Completion Dates: Semptenber 2018 (1. Stage) – June 2019 (2. Stage)
  • Software used: Rhino

(more…)

The Chelsea House in London, England by Nash Baker Architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Nash Baker Architects

This Grade II listed house in Chelsea had been re-developed several times in recent decades, but had got rather tired. Our clients were looking to relocate to London and appointed us to create a new sense of space and light. We provided a full architectural service which included; obtaining planning and listed building consents and administrating the construction contract.

Image Courtesy © Nash Baker Architects

Image Courtesy © Nash Baker Architects

  • Architects: Nash Baker Architects
  • Project: The Chelsea House
  • Location: Chelsea, London, England 
  • Software used: Auto cad
  • Main Contractor: Stephens & James Construction Services
  • Size: 2,200sq/ft
  • Completed: 2012

(more…)

Suitable Farmhouse in Chungnam, South Korea by OfAA – Office For Appropriate Architecture

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: OfAA– Office For Appropriate Architecture

‘Suitable Farmhouse’ is a villa for a mid 40 year old couple who decided to return to their hometown to  live with their 80 year-old mother.  The villa is intended to provide two individual households under one roof because each party has been upholding their own lifestyles for a long time.  Two main private spaces are designed as two independent studios and they are located in opposite corners of the house. The mother has an active lifestyle, where she frequently comes and goes, while the couple is more introverted and reclusive, preferring to stay home, cook, and watch movies. The mother enjoys spending the majority of her time tending to the garden, while the couple enjoys inviting guests with whom to cook and entertain. These two varying sets of influence help to shape the design of this farmhouse.

Image Courtesy © HyoChel Hwang

Image Courtesy © HyoChel Hwang

  • Architects: OfAA – Office For Appropriate Architecture (Zooyoun Yoon)
  • Project: Suitable Farmhouse
  • Location: Chungyang-gun,Chungnam,South Korea
  • Photography: HyoChel Hwang
  • Software used: Vray, AutoCAD, SketchUp, Adobe
  • Structure: Base – concrete mat, wood structure
  • Exterior Finish: Stucco Flex
  • Interior Finish: Silk wall paper, wood flooring
  • Landscape Consulation: Janghum Kim
  • Contruction: EDENHEiM Contruction Inc.
  • Site Area: 1,702 m2
  • Building Area: 97.65 sqm (house) 33.96 sqm (garage)
  • Gross Floor Area: 131.61 sqm
  • Height: 3m (1F, attic)
  • Project Year: 2015

(more…)

Niine 6a apartment building in Tallinn, Estonia by KUU architects

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: KUU architects

The building is fitted into the urban tissue of a mostly residential historic area. The plot is big enough to leave a gap between the other buildings. With a 300 m2 footprint, the house is also a bit smaller than the adjacent buildings. This gave us the chance to preserve most of the trees and create a large back-yard with a playground,parking, and a communal terrace shared by the residents. In the front, the building creates a recess in the building line for the main entrance.  The first floor level is not much higher than the pavement, which provides a voyeuristic perspective into the apartments and, we believe, contributes to the street by fading the border between private and public space.

Image Courtesy © Tõnu Tunnel

Image Courtesy © Tõnu Tunnel

  • Architects: KUU architects
  • Project: Niine 6a apartment building
  • Location: Tallinn, Estonia
  • Photography: Tõnu Tunnel
  • Software used: Graphisoft ArchiCAD
  • Team: Juhan Rohtla, Koit Ojaliiv, Joel Kopli

(more…)

CAEaCLAVELES in Asturias, Spain by Longo + Roldán Arquitectos

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: Longo + Roldán Arquitectos

The peculiar topography of the site, its orientation and mountain views of Cuera are the starting points in the design of an artist´s residence/studio + countryside bed&breakfast in the Asturian population La Pereda, in the village of Llanes, Spain. The project takes advantage of a loophole in the law -which requires regional build-pitched roofs of curved ceramic tile- to propose a building that looks forward the integration into the natural beauty of the area more than in the built environment that surrounds it. To reach a level that will optimize the views of the mountains and the forest surrounding the plot, the action takes place in the northern part of the site. The existing hill there is removed to play with a single green roof that shelters the different uses, thereby diluting the boundaries between the natural and the built in a game between the tectonic and estereotomic that refers to the land-art interventions. A curved stone wall leads from the main road and back into the building and gains altitude to become the load bearing wall that supports the concrete deck, while separates the residence/studio area, for the artist private use, from the small b&b open to the public. This central wall, massive and forceful to ensure the privacy of both functions, contrast to the facades oriented to the north and south in the housing area and to the east in the b&b, much lighter and visually permeable, to enhance the views. The cover in continuity with the ground not only integrates the building into the environment and minimizes the height above the ground naturally, but also alows to maximize energy savings.

Image Courtesy © Marcos Morilla

Image Courtesy © Marcos Morilla

  • Architects: Longo + Roldán Arquitectos
  • Project: CAEaCLAVELES
  • Location: La Pereda, Llanes, Asturias, Spain
  • Photography: Marcos Morilla
  • Software used: Autocad
  • Client: Emma Fernández Granada
  • Site Area: 7.827 m2
  • Building Area: 484,40 m2
  • Design Period: 2005/2006
  • Construction Period: 2007/2011

(more…)

Little Red Ants creative studio in Singapore by PRODUCE WORKSHOP

Sunday, April 10th, 2016

Article source: PRODUCE WORKSHOP 

Little Red Ants is a creative studio known for churning out compelling videos for a multitude of clients. The nature of their work means they work round the clock, and their new office at CT Hub 2 at Lavender Street needs to be a sanctuary for eat, sleep and play, in addition to work.

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI&A Photography

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI&A Photography

  • Architects: PRODUCE WORKSHOP
  • Project: Little Red Ants creative studio 
  • Location: CT Hub 2, 114 Lavender Street, #11-80, Singapore 338729 
  • Photography: Edward Hendricks, CI&A Photography
  • Project lead:produce workshop [not registered as an architecture firm in singapore]
  • Lead designer: pan yicheng
  • Other project team members: loh jian hao, jay; don yap; stanley tan; fu yingzi; chua hong zhi; chantal tan; teo xiao wei
  • Total floor area (sqm):  170sqm
  • Project completion:november 2015
  • Project Construction Duration: 10 Weeks
  • Software used: Rhino

(more…)

Riyadh House in Saudi Arabia by arqflores

Sunday, April 10th, 2016

Article source: arqflores 

This house is located in the city of Riyadh, in the heart of Saudi Arabia.

The design of this villa is a contemporary blend of Mexican and Arabic cultures, where knowledge of local traditions, materials, textures, mexican colors, as well as the knowledge of some methods of the building area were important for their development and termination.

Image Courtesy © arqflores

Image Courtesy © arqflores

  • Architects: arqflores (arqflores is: Juan Carlos Flores)
  • Project: Riyadh House
  • Location: Riyadh, Kingdom of Saudi Arabia
  • Discipline: Architecture
  • Program: Private Houses
  • Interior design: Jorge Rubio
  • Contractor: Professionals House, Jeddah, KSA
  • Gross External Area: 1382m2
  • Construction year: 2014
  • Software used: AutoCAD, SketchUp

(more…)

Carshalton Boys Sports College in London, England by Fraser Brown MacKenna Architects

Saturday, April 9th, 2016

Article source: Fraser Brown MacKenna Architects

Fraser Brown MacKenna Architects designed a classroom suite for Carshalton Boys Sports College in South London. The building is clad in perforated and solid Cor-ten panels and utilised off-site manufacture to meet programme, budget, and sustainability requirements.

Image Courtesy © Tim Crocker

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Fraser Brown MacKenna Architects
  • Project: Carshalton Boys Sports College
  • Location: London Borough of Sutton, England
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: Autocad, Sketchup, 3D Studio Max
  • Client: Carshalton Boys Sports College
  • M&E/ Sustainabilty Engineer: XCO2
  • Planning Consultant: ADN Planning
  • Cost Consultant: Burnley Wilson Fish
  • Main Contractor: Charter Construction PLC
  • Arboricultural consultant: Clive Fowler Associates
  • Area: 775sqm
  • Year: 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy