Open side-bar Menu

Archive for the ‘S/W’ Category

First CLT Multi comfort office building in Covasna county, Romania by Tecto Arhitectura

Sunday, February 11th, 2018

Article source: Tecto Arhitectura

Tecto Arhitectura was appointed to design the new office building in Reci, Covasna, as the first large scale project with CLT structure in south-east Europe. The goals of the client extended from making a statement about its high standards and interest in high performance use of wood to the point of having a comfortable and proper office as part of a larger work site.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: Tecto Arhitectura
  • Project: First CLT Multi comfort office building
  • Location: Reci, Covasna county, Romania
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Software used: ArchiCAD, Robot, MagiCad, DIALux
  • Architect practice: S.C. TECTO ARHITECTURA S.R.L. arch. Sergiu C. Petrea, arch. Cristina Petrea, arch. Sabrina Ene, arch. Sebastian Apostol, arch. Tania Bancila
  • Structure: Arh Cons Proiect, Eng. Nicu Curcudel
  • MEP and HVAC: Hard Instal Consulting Eng. George Popescu, Eng. Vali Scutaru Global Instal, Eng. Andrei Toma, Eng. Roman Chistol Econtech Theiss, Eng. Kurt Theiss


Curtain Cottage in Carlton North, Australia by Apparte Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: Apparte Studio

Passive energy design

The narrow house faces north and the front living area becomes flooded with sunlight, penetrating deep into the hallway.

The raised cathedral ceiling draws up much of the hot air during occasional hot summer periods, leaving the lower areas of the house cooler.

The existing house had good thermal properties to begin with. Most of both party walls are shared with a neighbour and there is good cross-flow ventilation to release heat when the front and rear doors are opened.

The large skylight over the dining area to the south saves hours of artificial lighting each day.

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Apparte Studio
  • Project: Curtain Cottage
  • Location: Carlton North, Australia
  • Photography: Daniel Aulsebrook, Christopher Alexander
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Site Area: 95m2
  • Floor Area: 60m2
  • Construction time: June 2012 – March 2017


Keilaniemi metro station in Espoo, Finland by ALA Architects

Thursday, February 8th, 2018

Article source: ALA Architects 

The first phase of the extension of the metropolitan area subway connects Ruoholahti, Helsinki and Matinkylä, Espoo. Upon completion, in late 2017, the West Metro will service over 100,000 passengers every day.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects
  • Project: Keilaniemi metro station
  • Location: Espoo, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: Autocad, Navisworks, Rhinoceros
  • Client: Länsimetro Oy
  • Team: ALA partners Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta and Samuli Woolston with Sami Mikonheimo, Pekka Tainio, Niklas Mahlberg, Harri Ahokas, Santtu Hyvärinen, Mikko Kilpeläinen, Nina Rusanen, Miguel Silva, Pekka Sivula, Jyri Tartia and Yena Young, in collaboration with Esa Piironen Architects (Esa Piironen, Juha Lumme, Henriikka Ryhänen)
  • Collaborators: Sweco PM (Project consultant), CJN Arkkitehtitoimisto (coordinator), Konsulttiyhteenliittymä FKW (Geo & track engineering), Rockplan (Rock engineering), Insinööritoimisto A-Insinöörit (Structures), Pöyry Building Services, Insinööritoimisto Olof Granlund and Konsulttiryhmä Nissinen-Niemistö (HVAC)
  • Status: Built, Metro Traffic Starts in November 2017


Clube Campestre Locker Rooms in Minas Gerais, Brazil by João Diniz Arquitetura

Thursday, February 8th, 2018

Article source: João Diniz Arquitetura 

A club in the city surroundings

Among woods, rivers, sports courts and swimming pools

There is relax and nature altogether.

Image Courtesy © Marcilio Gazzinelli and Isabel Diniz e João Diniz

  • Architects: João Diniz Arquitetura
  • Project: Clube Campestre Locker Rooms
  • Location: Minas Gerais, Brazil
  • Photography: Marcilio Gazzinelli, Isabel Diniz e João Diniz
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Associate architect: Clarissa Bastos, José Baccarini, Igor Hermont
  • Structural engineer: Raul Neuchwander
  • Civil engineer: Cavito Engenharia
  • Built area: 470,00 m2
  • Project: 2004
  • Completion: 2006 (1st stage)


Casa Verde young women’s care home for mental health problems in Pisa, Italy by LDA.iMdA architetti associati

Monday, February 5th, 2018

Article source: LDA.iMdA architetti associati 

The project aims to recover and integrate an old site, already used as an orphanage, built on a portion of a hilly area next to the old historical centre of San Miniato. The “CASA VERDE” project, so called because of his historically/social value (CASA / home / orphanage – VERDE / Green / built in a forest of holm oaks), is a search to find links:

Image Courtesy © Simone Bossi photographer

  • Architects: LDA.iMdA architetti associati
  • Project: Casa Verde young women’s care home for mental health problems
  • Location: Via Aldo Moro 18, San Miniato, Pisa, Italy
  • Photography: Simone Bossi photographer
  • Software used: Autodesk, Autocad, Photoshop
  • Client: IRCCS Stella Maris Foundation
  • Design Team: LDA.iMdA architetti associati (Paolo Posarelli, Gianni Bellucci, Stefania Catastini, Massimiliano Settimelli, Alberto Canzoniero, Elena D’Andrea, Cristina Toni, Matteo Gallerini)
  • Consultants:

    • Land Survey: Andrea Pozzuoli
    • Building Structure Design: STUDIO TECNO srl, engineer Andrea Capecchi
    • Electrical System Design: engineer Massimiliano Valeri
    • Heating System Design: engineer Claudio Magni
    • Safety On Site: STUDIO TECNO srl, Lorenzo Paterlini
  • Costs: 3 925 787 euro
  • Site area (plottage): 3800 sqm
  • Building area (covered area): 1060 sqm
  • Total floor area (gross area): 2530 sqm
  • Completion date: December 2016


Ennismore Gardens in London, England by ÜberRaum Architects

Monday, February 5th, 2018

Article source: ÜberRaum Architects

ÜberRaum Architects’ Ennismore Gardens project is located in a Grade ll listed Victorian terrace in the Knightsbridge Conservation Area. The ground floor apartment was refurbished and a one storey rear extension added. With a basement and six storeys, a Doric entryway and stucco façade marks the property’s historic significance. Leaving this untouched emulates the architects’ intentions – accentuating period details alongside contemporary features.

Image Courtesy © Lyndon Douglas

  • Architects: ÜberRaum Architects
  • Project: Ennismore Gardens
  • Location: Westminster, London, UK
  • Photography: Lyndon Douglas
  • Software used: Microstation


Hilton House in Toronto, Canada by StudioAC

Friday, February 2nd, 2018

Article source: StudioAC

Located just East of Wychwood Barns, this old Victorian home was built nearly 100 years ago. The house had since been divided into two separate flats. Our clients came to us looking to maintain the street presence while opening up the interiors and modernizing the space.

Image Courtesy © Andrew Snow

  • Architects: StudioAC
  • Project: Hilton House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Andrew Snow
  • Software used: Revit
  • Clients: Aaron and Laura Lampe
  • Size: 2,200 sq. ft.
  • Completed: December 2015


Brickwall in Brussels, Belgium by YCL studio

Friday, February 2nd, 2018

Article source: YCL studio 

In 1976 architects Jean and Veronique Boland-Springal designed and built a row house for themselves in the sleeping quarters in Brussels. Even though owners changed several times and the building went through several maintenances, main spaces and architecture stayed the same. The dwelling is organized into 6 levels, which creates compelling spaces, engaging perspectives and connects street and inner-courtyard on different levels. Building framework is from monolithic concrete columns and slabs and is compressed in a 5m gap between masonry brick walls. Bay windows with an open concrete structure framework are duplicated in the interior spaces. Meanwhile, the captured representation was oppressing – everything was painted in various colors and enclosed with diverse materials, which were physically and morally worn out.

Image Courtesy © Andrius Stepankevičius

  • Architects: YCL studio
  • Project: Brickwall
  • Location: Jules de Trooz 75, Brussels, Belgium
  • Photography: Andrius Stepankevičius
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray
  • Collaborators: YCL decoration, YCL furniture
  • Size: 204 sq.m.
  • Year: 2017


SP Berner Headquarters in Valencia, Spain by RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA

Wednesday, January 31st, 2018


The project arises from the desire of the customer – a multinational plastic injection molding company – to adapt the image of its current office building to the corporate identity and entity of the company at the present moment, where it has positioned itself as an international benchmark in the sector under the premise of “passion and innovation in plastics”, at the forefront in design and the most advanced technologies without abandoning their origins of artisan work and exhaustive care of the product.

Image Courtesy © Adrian Mora Maroto

  • Project: SP Berner Headquarters
  • Location: 46960 Aldaia, Valencia, Spain
  • Photography: Adrian Mora Maroto
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray, Revit, CYPE
  • Collaborators: Emilio Belda, Raúl García, Inés Fabra.
  • Building engineer: Rubén Clavijo
  • Interior Design: Rubén Muedra
  • Surface: 266,50 m2
  • Project year: 2017
  • Construction year: 2017 (2 months)


A Buried Concrete Structure For A Winery in Girona, Spain by Víctor Rahola Arquitecte

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: Víctor Rahola Arquitecte 

The winery program is the result of the need to produce wine and organize a relationship with the existing land house. There are four main spaces for the wine production with three more areas between them. These three are service spaces with all the facilities and storage. The first main space in the right, next to the laboratories and freezers, is the one for all the farming instruments and tools for the vineyards. The second one is for all the vats needed for the “mosto wine” production. The third one is for those vats and bottles that are resting. The last one, and forth, is the area for tastings, enjoyment and storage of the bottles that are ready to be open. The access through a tunnel from the upper side of the house serves as organizer for the circulation of the owners. The three remaining service areas are accessed directly from the vineyards.

Image Courtesy © Víctor Rahola Arquitecte

  • Architects: Víctor Rahola Arquitecte
  • Project: A Buried Concrete Structure For A Winery
  • Location: Girona, Spain
  • Software used: Autocad, Rhino


Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise