Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Yingliang Stone Archive in Beijing, China by Atelier Alter

Friday, June 24th, 2016

Article source: Atelier Alter

This rehabilitation project converts a storage space into a stone archive: to showcase the diversities of stone craft and to create a space for architects to contemplate their designs with stone.

As the most primitive construction material, stone comes with dignity and authenticity. However, as construction becomes more and more visually dominated, stones are crafted to be light and polished. The spirit within stones seems to be lost, as stones are gradually substituted by other superficial materials. This project attempts to propose a critic for modern construction.

facade night, Image Courtesy © Atelier Alter

facade night, Image Courtesy © Atelier Alter

  • Architects: Atelier Alter
  • Project: Yingliang Stone Archive
  • Location: Beijing city Chaoyang District Beiyuan North Qu Winery International Art District F1-1001, China
  • Software used: Rhino
  • Client: Beijing Tian Cheng Ying Liang Stone Co., Ltd.
  • Principals in Charge: Xiaojun Bu Yingfan Zhang
  • Design Team: Kai Qin, Zhenwei Li, Dehu Du, Tongwei Liu
  • Civil/Structure/MEP Engineer: Jie Jin, Zhe Li, Wei Li, Ming Cheng
  • Landscape Architect: Xiaojun Bu, Dehu Du
  • General ContractorAn Hui Wan Cong Construction Services Co.,Ltd., Beijing Jingcheng Yongshun Science and Technology Development Co., Ltd.
  • Cost: $427,560
  • Area: 472 m2
  • Year: 2016

(more…)

Clinic Made of Plain Wood Base in Toyota, Japan by ihrmk

Friday, June 24th, 2016

Article source: ihrmk

It is a small clinic along the large national highway of Toyota city with the scenery of so-called roadside. Requests from the client were the following three points.

First, it had to be a building suitable for the new shop named \”Grow\”. It was named with the hope to make the clinic to be a place to help patients’ growth. This request was to interpret the name into space and materials.

Image Courtesy © ihrmk

Image Courtesy © ihrmk

  • Architects: ihrmk
  • Project: Clinic Made of Plain Wood Base
  • Location: Toyota, Japan
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Kimono Restaurant in Ha Noi, Vietnam by NH Village Architects + Worklouge 03

Thursday, June 23rd, 2016

Article source: NH Village Architects

This project is an extension for KIMONO, a Japanese restaurant located in the center of Hanoi, Viet Nam. The extension is the fifth and sixth floor of the existing restaurant. These additional floors supply private dining rooms for guests.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: NH Village Architects + Worklouge 03
  • Project: Kimono Restaurant
  • Location: 52-54 Ly Thuong Kiet Street, Ha Noi, Vietnam 
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: Auto CAD and 3dMax
  • Architects in charge: Tran Dai Nghia, Hiroomi Takemori
  • Area: 210 m2
  • Project year: 2015

(more…)

Lausward Power Plant in Düsseldorf, Germany by kadawittfeldarchitektur

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: kadawittfeldarchitektur 

Objective and purpose

The most state-of-the-art natural gas power plant in the world has recently been completed on Lausward in Düsseldorf’s harbour. It has been supplying the city with climate-friendly electricity and district heat since the beginning of 2016, and is therefore making a considerable contribution towards a more secure energy supply within the city and region. The new natural gas power plant is an important milestone on the way to a carbon-neutral city, which the state capital is striving to achieve by 2050.

Image Courtesy © Jens Kirchner

Image Courtesy © Jens Kirchner

  • Architects: kadawittfeldarchitektur
  • Project: Lausward Power Plant
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Photography: Jens Kirchner
  • Software used: AutoCAD
  • Client: Stadtwerke Düsseldorf AG, Höherweg 100, 40233 Düsseldorf
  • Structural engineering: Bollinger + Grohmann, Frankfurt am Main
  • Building physics: TOHR Bauphysik GmbH & Co. KG, Bergisch-Gladbach
  • Building services engineering: Ingenieurbüro PGH Becker – Huke – Hoffmann, Dormagen (City Window)
  • Electrical engineering: Ingenieurbüro Sturm, Krefeld (illumination of power plant facade; City Window)
  • Lighting design: Andres Lichtplanung, Hamburg
  • Fire engineering: IBAS Consulting, Wuppertal (fire protection concept of City Window)
  • Project management / site management: Siemens AG (primary contractor)
  • Constructed volume:

    • City Window with observation deck: GFA 1,620 m2, GIV 33,500 m3
    • Total facade area: approx. 24,000m2
    • Incl. glass facade of City Window: approx. 2,700m2
  • Construction costs of total power plant: €500m
  • Design: 06/2012 – 07/ 2015
  • Construction: 06/2012 – 01/2016

(more…)

HOUSE 5W in Mühlheim am Main, Germany by in_design architektur

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: in_design architektur

Residential Project for ‘best agers’ in Mühlheim am Main (Germany).

A site within a residential area and in proximity to a natural preservation area was bought by our clients, with the idea to build high quality flats for people enjoying the years before and after retirement – ‘best agers’ aged around 50 to 70.

Image Courtesy © in_design architektur

Image Courtesy © in_design architektur

  • Architects: in_design architektur
  • Project: HOUSE 5W
  • Location: Mühlheim am Main, Germany
  • Software used: VectorWorks for CAD / BIM, MS Office, MS Project for time scheduling, Project Pro for Tender Documents

(more…)

NAXOS BUILDING in Frankfurt, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

In the middle of Frankfurt´s Nordend district, this new residential block was built to passive house standards on the site of a former Naxos-Union factory. Retaining and integrating the distinctive trees along Wingertstrasse was an important part of the design considerations: the comb-like structure of the complex on this side, with its broad area of green in front of the apartments, is a direct response to this situation. The private gardens of the ground-floor apartments are located in the five courtyards. The back of the complex is oriented towards the listed Naxoshalle, the last remaining relic from the site´s former industrial use. On the corner of Wingertstrasse and Wittelsbacherallee the block is finished off conventionally with a corner tower. The continuous clinker cladding on the ground floor strengthens the ensemble character and is also a reference to its urban context. All the dual-aspect apartments have large loggias to the front and to the rear. In total 69 freehold and 47 rental apartments were built here to the passive house standard.

Image Courtesy © Lisa Farkas

Image Courtesy © Lisa Farkas

  • Architects: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN
  • Project: NAXOS BUILDING
  • Location: Frankfurt, Germany
  • Photography: Lisa Farkas
  • Software used: ArchiCad
  • Client: ABG Frankfurt Holding
  • Project team: Eleanor Lucke, Benjamin Metz, Peter Gallo, Manuel Rhöse, Andreas Wenger, Cristina Naranjo
  • Expert advisory procedure: 2008, 1st prize
  • Apartments: 116
  • Work phases: 1-8
  • Floor area: 15,000 m2
  • Completion: 12/2013

(more…)

Aequilibrium in Venice, Italy by C+S architects

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: C+S architects

Equilibrium is a state in which opposing forces or influences are balanced. A state of physical balance; A calm state of mind; in chemistry: A state in which a process and its reverse are occurring at equal rates so that no overall change is taking place; in economics: a situation in which supply and demand are matched. Equilibrium is that of the ‘house of cards’, of the tightrope walker, of the proportion of a classical column or of a statue, of the sailing boat travelling not upwind or lee.

Image Courtesy © C+S architects

Image Courtesy © C+S architects

  • Architects: C+S architects
  • Project: Aequilibrium
  • Location: Corderie dell’arsenale, Venice, Italy
  • Software used: 3d max with Vray
  • Architects and art directors: Carlo cappai, maria alessandra segantini, c+s
  • Responsible architects: Matteo benigna, Diego collini
  • Collaborators: Matteo cecchi, Mara mior, Diana smiljkovic
  • Structural and health and Safety engineering, site supervision:
 Alessandro bonaventura, sandro favero, luigi ranzato, f&m ingegneria

(more…)

Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

This is a small art gallery in large camphor trees of a new park in Fukuoka. The structure of this gallery is a suspension system like a hammock in a forest. It’s floor and roof are both steel- concrete composite slabs hanged from the column walls between trees, which is an extension of its piles from the ground. The curved surface of the roof is a catenary shape following to a force of gravity. The suspended slab works to lead people from the park into this gallery, and suspended roof works to make shades on the inside of the gallery. People will appreciate arts of the gallery with comfort like in a hammock in the forest.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

(more…)

Casa.Loures in Lisbon, Portugal by André Mesquita

Saturday, June 18th, 2016

Article source: André Mesquita

In an existing Loures villa was introduce three different dwelling areas. This areas were united morphologically and structurally through the treatment of void areas and zenithal windows.

The spatial organization was adapted to the existing typological structure giving rise to new spaces revealing the potential of pre-existing ones. These intervention lives of small subtleties, such as the variation of the different heights, zenithal windows and by small touches on the use of color.

Image Courtesy © André Mesquita

Image Courtesy © André Mesquita

  • Architects: André Mesquita
  • Project: Casa.Loures
  • Location: Rua Fria, Nº1. Loures, Lisbon, Portugal
  • Software used: Google Sketchup
  • Structural: Emidio Mendes
  • Electrical: Emidio Mendes
  • Civil: Emidio Mendes
  • Construction: Coutinho Ltd, Engimov S.A.
  • Site Area: 1500sqm.
  • Built-Up Area: 450 sqm
  • Start Date: September 2012
  • End Date: Feb 2015

(more…)

NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

Saturday, June 18th, 2016

Article source: LAUNGAARD ARKITEKTER

The project was to construct an indoor sports arena in an already existing urban environment. The challenge was to find the right architectural connection and identity between the existing structures and the new building. The functions of the new building, its dance hall, gym and lecture halls were different from that of the existing buildings and finding the right balance became a key priority.  The new indoor arena is pressed into the landscape and solidly grounded in order to ensure that the structure is kept on the same horizontal level as the existing structures. Pockets of light and air have been constructed to underline the different levels and dimensions of the surrounding landscape and the creation of layers in the façade to the Northwest is constructed in order to connect the exterior with the interior of the building. NOBIS’ façade reveals an inner secret, an inner structure and a layered structure to form an arena that serve as the surrounding structure for the game on the pitch. The layered construction of the faced is made up of ‘translucent polycarbons and expanded metalthat has a shading effect. The choice of materials ensures that the light in the arena is always changing and somewhat diffuse. The arena has a uniformed façade that leaves a different visual impression depending on the amount of light both inside and outside. On the backside of the Northwest end of the façade the columns and beams are revealed. The Arena is a place made for ‘combat’ – for physical challenges and heated matches – set within raw and bare columns.

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

  • Architects: LAUNGAARD ARKITEKTER(Michael W. Laungaard)
  • Project: NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, hand drawing and physical models
  • Client: HF-Centre Efterslægten
  • Client Advisor: Nikolaj Thymark
  • Engineer: Kristian Rahbæk
  • Budget: 36 mio DKK
  • Area: 2200 m2
  • Year: 2011-2013
  • Status: Finalized

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy