Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Charles Malis in Brussels, Belgium by LD2 architecture + Stéphanie Willocx Architecte + MAMOUT architectes

Thursday, February 9th, 2017

Article source: MAMOUT architectes 

The building is located in Molenbeek-Saint-Jean, a multicultural and dense municipality situated in the north part of Brussels, Belgium

The assignment for the competition was to transform an industrial site into a local city-hall branch including a waiting room, 12 counters and administration offices. The existing building used to be part of a complex for the production of cigarettes, which has been largely demolished in the past decades. Nowadays only two volumes remain along the rue Charles Malis.

Image Courtesy © studio fiftyfifty

  • Architects: LD2 architecture + Stéphanie Willocx Architecte + MAMOUT architectes
  • Project: Charles Malis
  • Location: rue Charles Malis 40, Molenbeek-Saint-Jean 1080, Brussels, Belgium
  • Photography: studio fiftyfifty
  • Software used: Autocad
  • Client: Municipality of Molenbeek-Saint-Jean
  • Owner: Municipality of Molenbeek-Saint-Jean
  • Structure: MOBAT Engineering
  • Techniques: GTD Engineering
  • Construction Company: Gillion construct
  • Gross area: 990m²
  • Construction time: 2015-2016

(more…)

“XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop” in Marina Square, Singapore by PRODUCE WORKSHOP

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: PRODUCE WORKSHOP

The new Herman Miller Shop-in-Shop at XTRA’s new flagship store at Marina Square, Singapore, is a massive and intriguing structure.

Occupying a 20m long by 7m wide space, the continuous surface stretches across the entire site like a sail of tensile fabric, leading the viewer from the low 3m entrance to the lofty 8m glass curtain wall at the other end. And yet, this structure is made of plywood!

Image Courtesy © PRODUCE WORKSHOP & XTRA DESIGNS

  • Architects: PRODUCE WORKSHOP
  • Project: XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop
  • Location: 6 Raffles Boulevard, #02-48 Marina Square, Singapore 039594
  • Photography: Edward Hendricks, CI&A Photography
  • Software used: Rhino
  • Client: XTRA Designs
  • Project Lead: PRODUCE WORKSHOP
  • Lead Designer:  PAN Yicheng
  • Other Project Team Members: LOH Jian Hao, Jay; Don YAP; Stanley TAN; Daniel CHIA; CHUA Hong Zhi; Chantal TAN; TEO Xiao Wei
  • Acoustic Consultant and Supply of Invisible Speakers: AOE Pte Ltd
  • Project Construction Duration:  12 weeks
  • Total Floor Area (Sqm):  842 sqm
  • Project Completion:  October 2016

(more…)

Evry Housing units in France by Beckmann-N’Thépé

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: Beckmann-N’Thépé

This project is part of the scheme to reconsider urban identity in the Centre Urbain, the new neighbourhood that is the emblem of the future Evry. Rows, set back buildings, an interplay of terraces, and “urban windows” create an openness towards the heart of the small island.

Image Courtesy © Olivier Amsellem

  • Architects: Beckmann-N’Thépé (Françoise N’Thépé)
  • Project: Evry Housing units (RY3 lot: 98 dwelling units + 4 shops + car park)
  • Location: Évry, France
  • Photography: Olivier Amsellem
  • Software used: Autocad
  • Associated architects: RY1+2 lots: Claus en Kaan, Carlos Jimenez studio
  • Landscape designers: Agence Desvignes
  • Construction managing service: SNC Lavalin
  • Client: ING Real Estate + Crédit Agricole Immobilier
  • Client executive manager: Orénoque
  • Developer: AFTRP

(more…)

Marne-la-Vallée University Library in Paris, France by Beckmann-N’Thépé

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Beckmann-N’Thépé

Future heart and social area of the Marne-la-Vallée university campus, the new central library has the significant advantage of being located on an outstanding site: the Ferme de la Haute Maison. Dating from the 17th century, this \”historic\” site endows the building with a strategic role. Its identity does not just stem from the quality of the constructions: the surrounding moat, which extends into a water garden, and the central courtyard which becomes the main parvis, are two federating components of this site, generating a special emotion.

Image Courtesy © Olivier Amsellem

  • Architects: Beckmann-N’Thépé
  • Project: Marne-la-Vallée University Library
  • Location: Marne-la-Vallée, Paris, France
  • Photography: Olivier Amsellem
  • Software used: Autocad
  • Client: Marne-la-Vallée University (Marne-la-Vallée –77, France)
  • Client Assistance: AURIS (Boulogne Billancourt – 92, France)
  • Project manager: Hélène Méhats
  • Architects: Fabio Cummaudo, Wilfried Daufy, Anne-Catherine Dufros, Marc Durand, Nicolas Gaudard, Thamila Hamiti, David Malaval, David Tajchman, Frédéric Taupin
  • Assistant architects: Amélie Authier, Maïté Dupont, Li Fang, Linna Lay, Laetitia Pignol

(more…)

Quinta do Carregal in Tondela, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: WAATAA_we are all together around architecture

In a seemingly infinite territory and mostly occupied by pines and oaks, the implantation of the house marks a space and an intention. A space of pause, serenity and breathing, surrounded and protected by the green patch that filters the light and the eyesight, purifies the air and the soul and stimulates the corporal senses of who let himself be seduced by the elements of nature. An intention of materializing a perennial refuge that transforms and adapts itself to the site’s conditions and to the family that inhabits it.

Image Courtesy © WAATAA PHOTOGRAPHY

  • Architects: WAATAA_we are all together around architecture
  • Project: Quinta do Carregal
  • Location: Tondela, Portugal
  • Photography: WAATAA PHOTOGRAPHY
  • Software used: ArchiCAD
  • Team: Rita Cantisano Diz, Lucas Cantisano Diz, Miguel de Gouveia André
  • Total built area (m2): 299,90 m2
  • Conclusion date: 2016

(more…)

Healdsburg I in California by Feldman Architecture

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Feldman Architecture

Comprised of perpendicular bars atop a hill overlooking the village of Healdsburg, this home offers both ample social space ideal for entertaining and the privacy of a rural retreat.

The taller section runs along the ridge of the hill and houses the home’s great room under lofty ceilings and a simple shed overhanging roof, filled with light and views let in through tall glass walls.  Four oversized glass panels open dramatically on each side, transforming the space into an outdoor pavilion whose flush concrete floors extend into a poolside patio to the north and into a terrace featuring a fire pit to the south to offer comfortable outdoor areas for both hot and cool weather.   With these doors drawn up, the site offers one sweeping, continuous view from the pool, through the great room, and down into the distant village below.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Feldman Architecture (Chris Kurrle)
  • Project: Healdsburg I
  • Location: Healdsburg, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • Software used: SketchUp and Revit

(more…)

B018 in Beirut, Lebanon by DW5/ Bernard Khoury

Sunday, February 5th, 2017

Article source: DW5/ Bernard Khoury 

B018 is a music club, a place of nocturnal survival.

In the early months of 1998, the B018 moved to the “Quarantaine”, on a site that was better known for its macabre aura. The “Quarantaine” is located at the proximity of the port of Beirut. During the French protectorate, it was a place of quarantine for arriving crews. In the recent war it became the abode of Palestinian, Kurdish and South Lebanese refugees (20,000 in 1975). In January 1976, local militia men launched a radical attack that completely wiped out the area. The slums were demolished along with the kilometer long bordering wall that isolated the zone from the city. Over twenty years later, the scars of war are still perceptible through the disparity between the scarce urban fabric of the area and the densely populated neighborhoods located across the highway that borders the zone.

Image Courtesy © DW5/ Bernard Khoury

  • Architects: DW5/ Bernard Khoury
  • Project: B018
  • Location: Beirut, Lebanon
  • Photography: JON SHARD, ANNE FRANCOISE PELLISSIER and IEVA SAUDARGAITE
  • Software used: Autocad
  • Status: Built 1998

(more…)

Nerima House in Tokyo, Japan by Elding Oscarson

Sunday, February 5th, 2017

Article source: Elding Oscarson 

On a plot in Tokyo, a small garden has been thriving next to an old house for a long time. As the tiny existing building was replaced, our client really wanted to preserve the garden and allow it to sprawl all around the house. The small plot should also fit a parking, the maximum footprint of the house, and the necessary gap to the site perimeter. The client is a couple that will first use this house as a weekend house before eventually moving to Tokyo. They also have grown-up children living in Tokyo and abroad that will inhabit the house from time to time. Therefore, the program was fairly unspecified, and rather than making a house with many small rooms, we opted for a concept which gives a few large spaces in this small house.

Image Courtesy © Kenichi Suzuki

  • Architects: Elding Oscarson [Jonas Elding (Partner in Charge), Johan Oscarson (Partner in Charge), Yuko Maki (Project Architect)]
  • Project: Nerima House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Kenichi Suzuki
  • Software used: Autocad
  • Local Architect: Koichiro Tokimori, Osamu Kato
  • Structural Engineer: Jun Sato Structural Engineering, Yuko Mihara (Project Engineer)
  • Mechanical Engineer: System Design Labo
  • Builder: Kudo Komuten
  • Gardener: Tokuzo
  • Curtain: Akane Moriyama
  • Construction Cost: 38.000.000 yen
  • Site area: 109 m2
  • Building area (gross): 46 m2
  • Total floor area (gross): 99 m2
  • Completion: 2015

(more…)

Nha que in Nha Trang, Vietnam by a21 studĩo

Friday, February 3rd, 2017

Article source: a21 studĩo

The house is nostalgia for Cham ethnic’s traditional house with a modern living space. The aim of the design is making a house using all familiar local materials and nomal building methods, so the design can speak itself with minimum care for artificial lighting and material use. The house is a 45degree diagonal block, divided the 18mx20m site into 2 triangle gardens. From here, all the views inside the house and toward gardens are framed in various ways – from the combination of basic elements: white brick walls, wooden beams, openings and the roof.

Image Courtesy © Quang Tran

Image Courtesy © Quang Tran

  • Architects: a21 studĩo
  • Project: Nha que
  • Location: Nha Trang, Vietnam
  • Photography: Quang Tran
  • Software used: Autocad
  • Client: Anh Kin
  • Materials: Concrete, brick, wood, ceramic tiles
  • Project area: 360 m2
  • Building area: 142 m2
  • Completed: 2016

(more…)

Extension of a Post-War House in Zeist, The Netherlands by Lab-S + Kraal Architecten

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Lab-S

Contrast and balance in the same renovation project

A timber clad extension creates a new relationship between a brick semi-detached house and its green surrounding.

Kraal Architecten and Lab-S have joined forces for the renovation of a semi-detached house in Zeist, the Netherlands. The project consists of a large interior transformation with a total new layout and a new addition at the back of the original house.

Image Courtesy © Ed van Rijswijk

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy