Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Diamond Project in San Francisco, California by Terry & Terry Architecture

Sunday, September 27th, 2015

Article source: Terry & Terry Architecture

The main floor sits at garden level. It contains the common spaces, beginning with a view balcony at the front of the house that extends from the living room, back to a large, kitchen/dining area that opens to rear, outdoor living spaces.

Image Courtesy © Ethan Kaplan

Image Courtesy © Ethan Kaplan

  • Architects: Terry & Terry Architecture
  • Project: Diamond Project
  • Location: San Francisco, California, US
  • Photography: Ethan Kaplan, Joe Fletcher, Alex Terry
  • Software used: ArchiCad, Graphisoft
  • Architects that worked on project:  Alex Terry AIA, Ivan Terry
  • Associate architect(s), if applicable: NA
  • Interior designer: TTA
  • Engineer(s): Santos Urrutia Structural Engineers Inc.
  • Landscape: Gentry Landscapes, Charles Smith (more…)

Altana R & D Center in Mumbai, India by MALIK Architecture

Sunday, September 27th, 2015

Article source: MALIK Architecture

The plot itself filled with lush large trees and its profile have dictated the evolution of the design concept. A careful study of the site, levels and the root structure of the trees leaves limited areas for development of the R&D center.  It is this study that first drove us into demolishing the existing house along with the following reasons:

  1. Aesthetically unsuitable for a modern R&D lab.
  2. Large area available without trees.
  3. Possibility of construction of a basement + upper floors to optimize built-up area.
Image Courtesy © MALIK Architecture

Image Courtesy © MALIK Architecture

  • Architects: MALIK Architecture
  • Project: Altana R & D Center
  • Location: Mumbai, India
  • Software used: Autocad
  • Design Team: Kamal Malik, Ketan Chaudhary, Geeta Danani
  • Project Type: R&D
  • Client: Altana Pharmaceuticals
  • Built-up area:  65,000 sq ft
  • Project Status: Complete
  • Year of completion: 2002

(more…)

Modern Atrium House in Belmont, California by Klopf Architecture

Sunday, September 27th, 2015

Article source: Klopf Architecture

The owners, inspired by mid-century modern architecture, hired Klopf Architecture to help them decide: remodel and add to a 1940s modern house or start fresh with an Eichler-inspired 21st-Century, energy efficient, all new home that would work for their family of three. With the decision made to start over, Klopf and the owners planned a home that follows the gentle slope of the hillside while the overarching post-and-beam roof above provides an unchanging datum line. Every square foot of the house remains close to the ground creating a sense of connection with nature. The resulting increase in ceiling height with each step-down helps create the hierarchy of the public spaces (living room is tallest, then dining, then kitchen, then entry). A rational layout based on four-foot-wide beam bays brings a calm composure to the space while the central stacked stone fireplace chimney shooting up through a skylight contrasts that with some fanfare.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Modern Atrium House
  • Location: Belmont, California, US
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Geoff Campen, Angela Todorova, and Jeff Prose
  • Structural Engineer: Alex Rood, SE, Fulcrum Engineering (now Pivot Engineering)
  • Landscape Designer (atrium): Yoshi Chiba, Chiba’s Gardening
  • Landscape Designer (rear lawn): Aldo Sepulveda, Sepulveda Landscaping
  • Contractor: Augie Peccei, Coast to Coast Construction
  • Year completed: 2015

(more…)

48 HOUSING UNITS in Bourges, France by PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Sunday, September 27th, 2015

Article source: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Our intention for these three blocks, which were doomed to a standardized housing estate operation, was to recreate an integrated part of the town, rich in different lifestyles and strong in terms of developing a neighborhood.

Image Courtesy © 11H45

Image Courtesy © 11H45

  • Architects: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES
  • Project: 48 HOUSING UNITS
  • Location: Bourges, France
  • Photography: 11H45 and Thierry Clarté
  • Software used: AutoCAD and SketchUp
  • Client: GIE Bourges Habitat
  • Consultants: SLI (Sécurite Levage Ingénierie) All-trades engineering and quantity surveying
  • Program: 48 housing units for social renting: 10 townhouses (block A), 26 collective / intermediate dwellings (block B), and 12 intermediate dwellings (block C)
  • Surface: 3289 m² habitable floor area // 3 805 m² net floor area
  • Calendar: Completion 2014
  • Cost: €3.45 M excl. VAT
  • Environmental objectives: 2008 Habitat & Environnement (Housing & Environment) Certification, E profile Très Haute Performance Energétique (Very High Energy Performance)

(more…)

Broad Street House in Suffolk, UK by Nash Baker Architects

Friday, September 25th, 2015

Article source: Nash Baker Architects

Broad Street House is new build home in Suffolk by Nash Baker Architects. The house utilises a palette of natural and traditional materials to blend with the rural street scene, and the exterior uses oak cladding and handmade bricks (both locally sourced) to blend with the architectural character of the village. To create a more distinctive look, the bricks were laid in a variation of ‘Monks bond’ using white iron-free sand for the lime mortar which was sourced from the local Wivenhoe pit.

Image Courtesy © Nick Guttridge

Image Courtesy © Nick Guttridge

  • Architects: Nash Baker Architects
  • Project: Broad Street House
  • Location: Suffolk, England, UK
  • Software used: Autocad
  • Photography: Nick Guttridge

(more…)

HOUSE LLP by Alventosa Morell Arquitectes

Friday, September 25th, 2015

Article source: Alventosa Morell Arquitectes 

Memory

This building has been designed after the request, of two sisters, for a bioclimatic house where to live together and independent at the same time. So the project focuses on these clients’ needs.

The building plot enjoys views over the Collserola mount, and it is on a uniform and deep pitch, (30%).

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes 
  • Project: HOUSE LLP
  • Photography: Adrià Goula Photo
  • Software used: Excel, Meteonorm, Energyplus, Autocad, PHPP
  • Design Team: Alventosa Morell Arquitectes (Josep Maria Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell)
  • Builder Company: Nix Profusta
  • Structures Calculist: Crespiera Simó Diagonal Arquitectura SLP
  • Construction:  08/2014 – 02/2015

(more…)

The ZEB Pilot House in Larvik, Norway by Snøhetta

Friday, September 25th, 2015

Article source: Snøhetta

Snøhetta is an active partner within ZEB (The Research Center on Zero Emission Buildings). The ZEB Multi-Comfort House is a cooperation between Snøhetta, Scandinavia’s largest independent research body SINTEF, ZEB partner Brødrene Dahl, and Optimera.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Snøhetta 
  • Project: The ZEB Pilot House
  • Location: Ringdalskogen, Larvik, Norway
  • Photography: Paal-André Schwital, EVE, Bruce Damonte
  • Software used: Rhino, DIVA, SIMIEN, REVIT, PVSYS and AutoCAD
  • Client: Optimera and Brødrene Dahl (Saint Gobain)
  • Typology: Zero Emission Demonstration Building
  • Size: 220m²(house), 220m2 (site)
  • Status: Completed September 17, 2014

(more…)

Residence in Paderborn, Germany by Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Friday, September 25th, 2015

Article source: Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

The House for a family with a child was completed in 2010 and is located on a busy street in a residential area of the Central German city of Paderborn. In accordance with the predominant development in this area (existing development of the environment), the one-and-a-half storey building has a gabled roof, thereby deliberately integrating typologically into the existing neighbourhood. The House is accessed over a gravel-covered introverted courtyard, which is closed off from the adjacent road by a concrete wall. Also the garage is accessed through the courtyard. It was designed in a way that it merges with the house and is barely noticeable.

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

(more…)

The Clinic in Shanghai, China by Hcreates

Wednesday, September 23rd, 2015

Article source: Hcreates

The Clinic – by International Rehabilitation Specialists. The first of its kind in Shanghai, The Clinic, is a wellness, and rehabilitation center focusing on each person’s individual needs. The design aims to create an interior that overturns ones idea of the “sterile white walled” hospital environment. Raw materials of concrete, rustic wood, textured glass and industrial lighting have been used to create an intimate boutique style to the common spaces and treatment rooms. The minimalistic and natural finishes give suggestion to a spa interior to instill a feeling of relaxation and healing.

Image Courtesy © Seth Powers Photography

Image Courtesy © Seth Powers Photography

  • Architects: Hcreates
  • Project:The Clinic
  • Location: Jiashan Road, Shanghai, China
  • Photography: Seth Powers Photography
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Graphic Design and Branding: NO BODY Visual Communication
  • Designer(s): Hannah Churchill
  • Design Year: March 2015

(more…)

LIMITED ITAIM in São Paulo, Brazil by PSA Arquitetura

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: PSA Arquitetura

This residential project inserted in the neighbourhood of Itaim Bibi, south of São Paulo, explored its best qualities to provide a respectful relationship with the surroundings. The basement proportion is designed as a volume that dialogues with the street scale. The distance between the building and the street allows a better landscape perception, including the open front garden that welcomes inhabitants and visitors.

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

  • Architects: PSA Arquitetura
  • Project: LIMITED ITAIM
  • Location: Itaim Bibi, São Paulo, Brazil
  • Photography: Marcelo Scarpis
  • Software used: AutoCAD
  • Sitearea: 1 455,17 m²
  • Builtarea: 13 925,36 m²
  • Project year: 2010
  • Conclusion: 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy