Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

NAXOS BUILDING in Frankfurt, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

In the middle of Frankfurt´s Nordend district, this new residential block was built to passive house standards on the site of a former Naxos-Union factory. Retaining and integrating the distinctive trees along Wingertstrasse was an important part of the design considerations: the comb-like structure of the complex on this side, with its broad area of green in front of the apartments, is a direct response to this situation. The private gardens of the ground-floor apartments are located in the five courtyards. The back of the complex is oriented towards the listed Naxoshalle, the last remaining relic from the site´s former industrial use. On the corner of Wingertstrasse and Wittelsbacherallee the block is finished off conventionally with a corner tower. The continuous clinker cladding on the ground floor strengthens the ensemble character and is also a reference to its urban context. All the dual-aspect apartments have large loggias to the front and to the rear. In total 69 freehold and 47 rental apartments were built here to the passive house standard.

Image Courtesy © Lisa Farkas

Image Courtesy © Lisa Farkas

  • Architects: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN
  • Project: NAXOS BUILDING
  • Location: Frankfurt, Germany
  • Photography: Lisa Farkas
  • Software used: ArchiCad
  • Client: ABG Frankfurt Holding
  • Project team: Eleanor Lucke, Benjamin Metz, Peter Gallo, Manuel Rhöse, Andreas Wenger, Cristina Naranjo
  • Expert advisory procedure: 2008, 1st prize
  • Apartments: 116
  • Work phases: 1-8
  • Floor area: 15,000 m2
  • Completion: 12/2013

(more…)

Aequilibrium in Venice, Italy by C+S architects

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: C+S architects

Equilibrium is a state in which opposing forces or influences are balanced. A state of physical balance; A calm state of mind; in chemistry: A state in which a process and its reverse are occurring at equal rates so that no overall change is taking place; in economics: a situation in which supply and demand are matched. Equilibrium is that of the ‘house of cards’, of the tightrope walker, of the proportion of a classical column or of a statue, of the sailing boat travelling not upwind or lee.

Image Courtesy © C+S architects

Image Courtesy © C+S architects

  • Architects: C+S architects
  • Project: Aequilibrium
  • Location: Corderie dell’arsenale, Venice, Italy
  • Software used: 3d max with Vray
  • Architects and art directors: Carlo cappai, maria alessandra segantini, c+s
  • Responsible architects: Matteo benigna, Diego collini
  • Collaborators: Matteo cecchi, Mara mior, Diana smiljkovic
  • Structural and health and Safety engineering, site supervision:
 Alessandro bonaventura, sandro favero, luigi ranzato, f&m ingegneria

(more…)

Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

This is a small art gallery in large camphor trees of a new park in Fukuoka. The structure of this gallery is a suspension system like a hammock in a forest. It’s floor and roof are both steel- concrete composite slabs hanged from the column walls between trees, which is an extension of its piles from the ground. The curved surface of the roof is a catenary shape following to a force of gravity. The suspended slab works to lead people from the park into this gallery, and suspended roof works to make shades on the inside of the gallery. People will appreciate arts of the gallery with comfort like in a hammock in the forest.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

(more…)

Casa.Loures in Lisbon, Portugal by André Mesquita

Saturday, June 18th, 2016

Article source: André Mesquita

In an existing Loures villa was introduce three different dwelling areas. This areas were united morphologically and structurally through the treatment of void areas and zenithal windows.

The spatial organization was adapted to the existing typological structure giving rise to new spaces revealing the potential of pre-existing ones. These intervention lives of small subtleties, such as the variation of the different heights, zenithal windows and by small touches on the use of color.

Image Courtesy © André Mesquita

Image Courtesy © André Mesquita

  • Architects: André Mesquita
  • Project: Casa.Loures
  • Location: Rua Fria, Nº1. Loures, Lisbon, Portugal
  • Software used: Google Sketchup
  • Structural: Emidio Mendes
  • Electrical: Emidio Mendes
  • Civil: Emidio Mendes
  • Construction: Coutinho Ltd, Engimov S.A.
  • Site Area: 1500sqm.
  • Built-Up Area: 450 sqm
  • Start Date: September 2012
  • End Date: Feb 2015

(more…)

NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

Saturday, June 18th, 2016

Article source: LAUNGAARD ARKITEKTER

The project was to construct an indoor sports arena in an already existing urban environment. The challenge was to find the right architectural connection and identity between the existing structures and the new building. The functions of the new building, its dance hall, gym and lecture halls were different from that of the existing buildings and finding the right balance became a key priority.  The new indoor arena is pressed into the landscape and solidly grounded in order to ensure that the structure is kept on the same horizontal level as the existing structures. Pockets of light and air have been constructed to underline the different levels and dimensions of the surrounding landscape and the creation of layers in the façade to the Northwest is constructed in order to connect the exterior with the interior of the building. NOBIS’ façade reveals an inner secret, an inner structure and a layered structure to form an arena that serve as the surrounding structure for the game on the pitch. The layered construction of the faced is made up of ‘translucent polycarbons and expanded metalthat has a shading effect. The choice of materials ensures that the light in the arena is always changing and somewhat diffuse. The arena has a uniformed façade that leaves a different visual impression depending on the amount of light both inside and outside. On the backside of the Northwest end of the façade the columns and beams are revealed. The Arena is a place made for ‘combat’ – for physical challenges and heated matches – set within raw and bare columns.

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

  • Architects: LAUNGAARD ARKITEKTER(Michael W. Laungaard)
  • Project: NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, hand drawing and physical models
  • Client: HF-Centre Efterslægten
  • Client Advisor: Nikolaj Thymark
  • Engineer: Kristian Rahbæk
  • Budget: 36 mio DKK
  • Area: 2200 m2
  • Year: 2011-2013
  • Status: Finalized

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

Medlin Residence in Raleigh, North Carolina by in situ studio

Saturday, June 18th, 2016

Article source: in situ studio

Our clients wanted a four-bedroom house with large public spaces that would open onto a constrained suburban site near downtown Raleigh. The existing site was long north to south and sloped down to the street on the north side. A stream bisected the site near the street, and the associated floodplain precluded construction on the front half of the property. A dramatic slope at the rear of the site prevented locating the house far back on the property. Our response to these constraints was a compact, two-story “L” that creates an private outdoor space between the house and the hillside.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: Medlin Residence
  • Location: Raleigh, North Carolina, U.S.
  • Photography: Richard Leo Johnson / Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp and Renderings were done from SkecthUp using RenderIn and then Photoshopped
  • Area: 3,743 sqf
  • Year: 2015

(more…)

House with a Peristyle in Kharkiv, Ukraine by Drozdov&Partners

Friday, June 17th, 2016

Article source: Drozdov&Partners

The house is located on a clearing in the middle of the homogeneous oak-tree forest, with all the premises exposed to the natural surrounding with their outer contour.

The peristyle comes as an antithesis to this uniform context. Is closed courtyard unites and brings together all the functional zones of the house.

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

  • Architects: Drozdov&Partners(Sergey Vlasov, Oleg Drozdov, Vyacheslav Zhemir, Ekaterina Yolkina, Sergey Kostyanoy, Aleksander Pominchuk, Timofey Ulanchenko)
  • Project: House with a Peristyle
  • Location: Kharkiv, Ukraine
  • Photography: Andrey Avdeenko
  • Software used: Archicad
  • Size: 823 m2
  • Status: Realized (2015)

(more…)

The Corbett Residence in Bahama, North Carolina by in situ studio

Friday, June 17th, 2016

Article source: in situ studio

The Corbett Residence is on a wooded site, down a winding drive. The drive is thin and meanders between trees to protect the house from view. The house is a low black box that strikes a line across the slope, mimicking the horizon. The house is at the edge of a hill, above a creek, and is oriented to admit light and views of the forest. At the east end of the house, the master bedroom looks out to a large red oak and fern glade. Our clients, who are restrained, contributed beautiful ideas and challenged us to express necessity.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: The Corbett Residence
  • Location: Bahama, North Carolina, USA
  • Photography: Richard Leo Johnson/Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp, Photoshop, RenderIn
  • Size: 1,560 sf
  • Year: 2015

(more…)

Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence in Dubai, UAE by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Thursday, June 16th, 2016

Article source: v2com

The facility includes a Chelation Clinic, Integrated Dental Domes, a Healing Clinic and individual Bungalows for patient’s private residence. Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings, the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction.

Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction, Image Courtesy © Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction, Image Courtesy © Philippe Barriere Collective (PB+Co)

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence
  • Location: (Emirates Al Maha Desert Eco Resort & Spa.) Al Ain Oasis, Dubai, UAE
  • Software used: Rhinoceros 3D
  • Client (2006): ITAD (Minneapolis-Dubai) – PARISii Holding LCC (Paris-Dubai)
  • Local architect: Qattan Architects, Kuwait City, Kuwait
  • Engineers for the Bungalows Residence: Steve Huey, Wallace engineering, Kansas City. Mo (US). (2006)
  • Manufacture & engineering for the bungalows: A.Zahner.co, Kansas City. Mo. (2006)
  • Super Pressure Balloon: Raven Aerostar, Sioux Falls, SD 57104, US
  • Date: 2006 – 2014

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise