Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

B+B House in São Paulo, Brazil by studio mk27

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: studio mk27

The arrival at House B+B – the access to the social area – is through an architectural trajectory, via an open ramp, located on the eastern side of the construction. This space is protected by hollowed-out concrete elements to the side, which create surprising effects of light and end up functioning as protection from bad weather conditions.

mk27_casa BB_fernando guerra(1)

  • Architects: studio mk27
  • Project: B+B House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: fernando guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Architects Team: galeria arquitetos, marcio kogan, fernanda neiva, renata furlanetto – co-architect, diana radomysler – interior design, julia pinheiro ribeiro – project team
  • Landscape designer: renata tilli
  • Structure engineer: benedicts engenharia, eng. eduardo duprat
  • Construction manager: sergio costa consult, eng. sérgio costa
  • Contractor: fairbanks e pilnik

(more…)

Orchard House by Stelle Lomont Rouhani Architects

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Inspired by both agricultural buildings in the area as well as a hundred years of the site as orchard and farm, the Orchard house utilizes simple forms, materials and minimal details to create a weekend retreat and reprieve for the owners and their family.
A meandering drive through meadow fields leads to a semi-public entry garden where cars are kept at a distance and the structure offers only glimpses of life within; visible through a louvered sunscreen wall and the strategically placed punctures that frame precise views of the gardens and distant farm fields.

 Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

DRAGONFLY PARK in Hội An, Vietnam by V-architecture

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: V-architecture 

PHYLOSOPHY – BE GENTLE WITH NATURE

Traditionally, the designer sees building (architecture) in terms of its aesthetics, siting, spatial utilization, form, structure, building elements, use of color and shade, and other usual features of architectural design. However, the ecologist sees building in the context of the ecosystem concept. This means that he or she conceives a building as consisting of not only the a biotic (non-living) components but also the biotic (living) components, all of which operate together as a whole system in the context of other ecosystems in the biosphere.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

  • Architects: V-architecture 
  • Project: DRAGONFLY PARK
  • Location: Hội An, Vietnam
  • Photography: Oki Hiroyuki
  • Software Used: AutoCAD
  • Structural Engineer: Ekoss
  • Community Activity Planner: ACCD
  • Sponsors: HSF
  • Area: 6000m2
  • Construction: 9 – 11/2014
  • Cost: US$17,000

(more…)

Housing project in Järvaterrassen Stockholm, Sweden by Kirsh+Dereka Architects

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Kirsh+Dereka Architects

The project is located in the outskirts of Stockholm at the suburb of Rinkeby. Interestedly and uniquely the 12 multi-storey housing buildings are planned to be build over the E18 highway a main artery in the road system of Sweden’s capital.

Image Courtesy © Kirsh+Dereka Architects

Image Courtesy © Kirsh+Dereka Architects

  • Architects: Kirsh+Dereka Architects
  • Project: Housing project in Järvaterrassen
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Software used: Archicad and Artlantis
  • Developers of the project:  re ALM Equity and ByggVesta

(more…)

House at Mill Creek in Campo Tures (BZ), Italy by Pedevilla Architects

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Pedevilla Architects

Situated near mill creek, on approximately 2828 feet above sea level, the single-family home presents itself with the elegance and serenity of a small mansion. In an apparently self-confident manner the white monolith rises from the site, whilst the building design corresponds to the insistence of the client for a small but prestigious residence. The volumetric and monolithic basic principle was emphasised by the exclusive usage of the white exterior rendering, of which the general raw materials are a compound of local sands, chalk and white-cement. Main focus lies therefore on the exterior’s elementary colour, nuances and slight divergences were solely achieved by aggregates to the plaster. In detail the facades surface was moulded rather roughly, a fine characteristic which was achieved by out-sluicing with the aid of wet sponges. Sensitisation is in the eye of the beholder. Since only by the presence of light and shadow, which is performing its everyday play on the coarse-grained surfaces, the building can utterly unfold its exemplary visual dynamic. The rising silhouette of the roof gives a slight impression of the upward striving space sequence on the inside. Square shaped window openings in different sizes are referring every now and then to significant spots in the surrounding alpine landscape. The vertical facade descends sheer homogenous into the deep and slightly slanting embrasures of the window openings or even into the rooftop. All windowsills and the canopy, which were conducted in exposed concrete, but also the handcrafted roof tiles, were made from the same compound as the plaster and provide its direct context.

Image Courtesy © Gustav Willeit

Image Courtesy © Gustav Willeit

  • Architects: Pedevilla Architects
  • Project: House at Mill Creek
  • Location: Campo Tures (BZ), Italy
  • Photography: Gustav Willeit.
  • Software used: Nemetschek, Rhino

(more…)

Apartment in Tel Aviv, Israel by Maayan Zusman, Moran Ben Ami and Amir Navon-6b studio

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Maayan Zusman, Moran Ben Ami and Amir Navon-6b studio

A 55 meters, originally old and run down 1 bedroom, 1 bath apartment turned into a luxurious 2 bedroom, 1 bath and 1 guest toilet apartment with an open balcony overlooking the lush greenery of a quiet street just a stride down from the hot Basel square.

Image Courtesy © Gidon Levin 181 Architecture Photography

Image Courtesy © Gidon Levin 181 Architecture Photography

  • Architects: Maayan Zusman, Moran Ben Ami and Amir Navon-6b studio
  • Project: Apartment in Tel Aviv
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Photography: Gidon Levin 181 Architecture Photography
  • Software used: AutoCAD & Sketchup
  • Area: Basel Square, Tel Aviv
  • Year: 2014

(more…)

The House with Coloured Lights in Timișoara, Romania by Andreescu & Gaivoronschi

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Andreescu & Gaivoronschi 

Located on a lot with a pronounced depth, in a residential area in the South of Timisoara, the house adheres to the street front, modestly following the example of the nearby buildings. The façade lines are simple and clear, leaving room for a rich inner life, connected to the natural elements and enlivened by coloured lights.

Image Courtesy © Ovidiu Micsa

Image Courtesy © Ovidiu Micsa

  • Architects: Andreescu & Gaivoronschi 
  • Project: The House with Coloured Lights
  • Location: Timișoara, Romania
  • Photography: Ovidiu Micsa
  • Software used: Archicad
  • Architect in charge: Vlad Gaivoronschi
  • Colaborator: Mihai Ungur
  • Structural engineering: Misca Gherasim
  • Site area: 700 sq m
  • Built area: 200 sq m
  • Building period: 2012-2013

(more…)

HOUSE OF MEMORY AND COMMUNITY SPACE in Antioquia, Colombia by Taller Sintesis

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Taller Sintesis 

Pueblo Bello is a town of Antioquia Uraba, inhabited by about 2000 people, which from 1990 and for nearly twenty years suffered the worst effects of paramilitary and guerrilla violence. Enforced disappearances, massacres, the burning of buildings and people, and population displacement were common. In this dark picture is highlighted the disappearance of “the 43″, the largest forced disappearance of the history of Colombia and the reason why the nation was sanctioned by the Inter-American Court of Human Rights.

Image Courtesy © Alejandro Arango

Image Courtesy © Alejandro Arango

  • Architects: Taller Sintesis, Angélica Gaviria, artistJuan Guillermo Caicedo.
  • Project: HOUSE OF MEMORY AND COMMUNITY SPACE
  • Location: Turbo, Antioquia, Colombia
  • Photography: Alejandro Arango
  • Software used: Autocad 2014, Rhinoceros 5.0, Photoshop
  • Clients: Gobernación de Antioquia, Empresa de Vivienda de Antioquia (VIVA), Secretaria de Gobierno de Antioquia, Unidad para la atención y reparación integral a las victimas (UARIP).
  • Collaborators: Paula Palacio
  • Construction: Soluciones Constructivas SA.
  • Project Area: 326 m2.
  • Project Year: 2014

(more…)

Truly Open Eichler Home in Palo Alto, CA by Klopf Architecture

Friday, March 27th, 2015

Article source: Klopf Architecture

Klopf ArchitectureArterra Landscape Architects and Flegel’s Construction recently completed a beautiful and insightful remodel of a classic Eichler home that I think would be a perfect fit.

I know that this remodel of an iconic mid-century home would be a wonderful renovation feature, because the design team so sensitively addressed the needs of the homeowners and expanded on the original intent of the home.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Truly Open Eichler Home
  • Location: Palo Alto, CA, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Project Team: John Klopf, AIA, Geoff Campen, and Angela Todorova
  • Landscape Architect: Arterra Landscape Architects
  • Structural Engineer: Brian Dotson Consulting Engineers
  • Contractor: Flegels Construction
  • Year completed: 2014
  • Square Footage: 1,712

(more…)

Restaurant and club in Constanta, Romania by Re-Act Now Studio

Friday, March 27th, 2015

Article source: Re-Act Now Studio 

The primary theme we received from the client was that of integrating the concept of an architectural object that would function as restaurant and club in the center of Constanta town on a plot neighbouring on one side the central park and on the other side an important transition street. thus the object was supposed to become the “new place” in town. of course neither in our case the architectural object couldn’t dissociate itself from correctly analyzing, among others, the target of the two major functional spaces: the users. the discussions with the beneficiary turned out the users are mostly the same for both functions but partly completely different. so since the plot on the other hand failed to impose additional constraints on the concept, we realized that the mark of the place is the mark of the moment, of the user, of his present and future spirit for cultural expectations… and we were the ones that had to begin imprinting this mark.

Image Courtesy © Andrei Margulescu

Image Courtesy © Andrei Margulescu

  • Architects: Re-Act Now Studio
  • Project: Restaurant and club
  • Location: Constanta, Romania
  • Photography: Andrei Margulescu
  • Software used: Autodesk, Autocad, 3DS Max
  • Project team: Mario Kuibuş, Laurenţiu Coceangă, Viorel Zoicaş, Ana-Maria Pop, Oana Purice
  • Structures: Litoral Proiect Construct
  • Installation: Elma Trading Comp
  • Area: 1800 sqm
  • Year of completion: 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy