Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Galeria Melissa in New York by Pascali Semerdjian Arquitetos

Thursday, April 13th, 2017

Article source: Pascali Semerdjian Arquitetos

When we visited the place where the Gallery would be located, we felt that the space provided a cozy distance from the pace of the city. We then drew a parallel with the older shelters in existence – the caves. It was based on this reflection that we developed the project. Designed in partnership with Edson Matsuo, Grendene’s design director, the Melissa Gallery was designed to harmonize with the concept of a shelter, of refuge in the middle of a megalopolis. Floor, wall and ceiling were built with the same finish to stress this impression, and the shoes are arranged in small increases in both wall and floor that evoke stalagmites – the cave formations that protrude from cave floors towards the ceiling.

Image Courtesy © Pascali Semerdjian Arquitetos

(more…)

Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

Thursday, April 13th, 2017

Article source: Giorgio Borruso Design 

Carlo Pazolini, Brompton Rd is a 120 sqm space in Knightsbridge, London, housing men’s and women’s shoes and accessories. The design marks an evolution of the Carlo Pazolini worldwide store concept integrating specificities of site. Our design sought to recognize the memory of the adjacent 18th Century Brompton Arcade (now part of a retail store) by recreating a contemporary barrel vault ceiling as well as the illusion via a mirror wall that the space opens to the exterior at the back. An historical detail in the facade was used as a generative “seed” for the interior geometric language and led us to a pointed rather than semicircular barrel vault design. The memorialization of this neighboring arcade space led to a tunnel-like twisting of the interior in such a way that the floor, walls, and ceiling become wrapped into one another, creating a vortex of movement from front to back in which design elements flock like schools of fish moving through a turbulent fluid environment.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: Carlo Pazolini Brompton
  • Location: London, England, UK
  • Software used: FormZ

(more…)

LORD & TAYLOR Ridge Hill in New York by Giorgio Borruso Design

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: Giorgio Borruso Design

LEGACY AND INNOVATION

Lord & Taylor, founded in 1826, is the oldest specialty department store chain in the country. They built the first suburban department stores, which became models for a new retail typology. In 1953, Lord & Taylor presented an award for independent thinking to Albert Einstein for his “nonconformity” in scientific matters. The company has an especially interesting story to tell in terms of both its history and its connection to high-level architectural design in its department stores. The projects developed under the leadership of Dorothy Shaver with Raymond Loewy provide a rich catalogue of inspiration. The spatial and formal fluidity in these early works was something we looked to rediscover, in particular, for the store in Ridge Hill, both in terms of the building’s relationship to its context as well as the experience of the public.

As the first new L&T store since 2001, our goal was to realize a project that honors the legacy of an iconic and historic partnership in design, both in terms of its architectural and urban presence (evolving the “big box” store) and its technological and design creativity.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: LORD & TAYLOR Ridge Hill
  • Location: New York, USA
  • Software used: FormZ

(more…)

Tacoma Art Museum Haub Galleries in Washington by Olson Kundig

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: Olson Kundig 

In 2012 the Tacoma Art Museum received a gift of Western art, creating an opportunity to feature two unique collections – Western art and their existing contemporary art collections–together in one building. The design brief for the new addition and remodel to house the collections was: 1) better announce the museum to the community; 2) design a new wing that is sympathetic to its surrounding historic context; 3) create a public living room that offers transparency to the street, and; 4) resolve an overly complex and obscured entry sequence.

Image Courtesy © Kevin Scott

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: Tacoma Art Museum Haub Galleries
  • Location: Washington, USA
  • Photography: Kevin Scott and Benjamin Benschneider
  • Software used: Adobe Illustrator
  • Owner/Client: Tacoma Art Museum
  • Design Team:

    • Tom Kundig, Design Principal
    • Kirsten R. Murray, Principal
    • Kevin Kudo-King, Principal
    • Jim Friesz, Project Manager
    • Thomas Brown, Staff
  • Contractor: Sellen Construction Company

(more…)

La Manera Gastrobar in Valencia, Spain by Masquespacio

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: Masquespacio 

Masquespacio presents its last hospitality design project for La Manera, a gastrobar in the ancient city of Valencia.

The project for La Manera consists in seeking to create a hospitality concept that could work by day and by night, adaptable to each moment and requirement, starting with a brunch and coffee during the morning, converting itself in a restaurant during the evening and ending up as a cocktail bar. The business concept concentrated on serving first class food and beverage made of natural ingredients and served by renown cocktail and coffee baristas, allows to create a design project that seeks to find the essence of natural materials. For that the existing building brick walls have been recovered, while a rusty finish has been added to the metallic elements on walls, lamps and the bar. For furniture some metallic elements with the same rusty finish have been mixed with concrete, adding a touch of warmth through brown soft leather and cushions made of different fabrics. Also be recognized in the space is the use of a lattice wall that aims to add a touch of Mediterranean feeling to the space, while the plants seek to connect even more to the natural concept from La Manera.

Image Courtesy © Luis Beltran

  • Architects: Masquespacio
  • Project: La Manera Gastrobar
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Luis Beltran
  • Software used: 3dS Max
  • Client: La Manera

(more…)

Marco Polo Tower in HAMBURG, GERMANY by Behnisch Architekten

Tuesday, April 11th, 2017

Article source: Behnisch Architekten

Directly on the Elbe, commanding a prominent position in the HafenCity, stands the Marco Polo Tower right beside the new Unilever headquarters, also by Behnisch Architekten. The 55 m high tower punctuates the end of the route from the inner city out to the new attractions, the Cruise Ship Terminal and the Promenade on Strandkai. In its form and arrangement, it is a unique and remarkable sculptured building, adding to Hamburg’s silhouette on the Elbe. Its 17 above ground levels, each turned a few degrees on their axis, allow all 58 apartments spectacular views over the harbour and the city.

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: Behnisch Architekten
  • Project: Marco Polo Tower
  • Location: HAMBURG, GERMANY
  • Photography: Roland Halbe
  • Software used: Autocad
  • Planning and Construction: 2007–2010
  • Volume: 40,770 m3 / 1,440,000 cu.ft. (above ground)
  • Competition: 2006

(more…)

City Hall Bad Aibling in Germany by Behnisch Architekten

Tuesday, April 11th, 2017

Article source: Behnisch Architekten

In the center of the Bavarian town of Bad Aibling lies Marienplatz, a historic plaza flanked by public, retail and hotel buildings. It is here that the two main streets of the town intersect and where the existing city hall from the 1970s has stood. In recent years, the town of Bad Aibling decided to construct a new city hall as a means by which to further invigorate the centre.

Image Courtesy © David Matthiessen

  • Architects: Behnisch Architekten
  • Project: City Hall Bad Aibling
  • Location: Marienplatz 1, 83043Bad Aibling, Germany
  • Photography: David Matthiessen
  • Software used: Autocad
  • Client: Stadt Bad Aibling
  • Gross: 4,300 m² / 46,285 sq.ft
  • Volume: 15,000m³ / 529,625 cu.ft
  • Planning and construction: 2009 – 2012

(more…)

St John’s Church in New Zealand by MOAA Architects

Sunday, April 9th, 2017

Article source: MOAA Architects

St John’s Church replaced the original church building dating from 1910.

The new church is a single space, square in plan, and rotated 9 degrees off axis. The interior is defined by a glulam pine structure. Divided into 5 equal bays, the space between each structural grid consists of either glass or larch battens.

Image Courtesy © MOAA Architects

  • Architects: MOAA Architects
  • Project: St John’s Church
  • Location: New Zealand
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

BENEDICT CANYON in Beverly Hills, California by whipple russell architects

Friday, April 7th, 2017

Article source: whipple russell architects

Our client, who is from the sports world, wanted an open-plan house for entertaining but also a photography studio and a gallery space suitable for hanging his large art projects. Working with Barry Chase of CMF Homebuilders and Linda Dahan of Highfire Interior Design, the project began with an empty hilltop lot but required a 10-foot high retaining wall to create a sturdy level pad for building.

Image Courtesy © William MacCollum

  • Architects: whipple russell architects
  • Project: BENEDICT CANYON
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: William MacCollum
  • Software used: Autocad and Trimble SketchUp
  • Project Manager: Jeremy Maines
  • General Contractor: Barry Chase, CMF Homebuilders
  • Interior Designer: Linda Dahan

(more…)

Renovation of an alpine barn in Canale D’agordo, Italy by SBSA – Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti Associati

Thursday, April 6th, 2017

Article source: SBSA – Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti Associati

The original building dates back to the beginning of the 20th century and it is an example of the so-called “tabià”, a typical alpine construction, famous in our region Veneto which was used in farmer times as stables and barn. The structural type of this tabià is called “a telaio” with wooden beams and pillars.

Since it is placed on a sloping ground, the tabià has a partially buried basement, composed by walls made of stone.

Image Courtesy © Renato Gianturco

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy