Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Horizon in Knokke-Heist, Belgium by BOGDAN & VAN BROECK

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: BOGDAN & VAN BROECK

ELEMENTARY AND PRIMARY SCHOOL IN OPEN LANDSCAPE | OPEN CALL ORGANISED BY THE FLEMISH GOVERNMENT ARCHITECT, 2nd LAUREATE

The historical permanent presence of the polder landscape is experienced as a quality of the site that is to be protected, and it is also used as a source of design choices. The typology of the school buildings is designed analogous to that of the polder farms as solitary volumes in the landscape. The outdoor space is structured as a landscape similar to the diverse and flexible patchwork of different fields in the polder.

Image Courtesy © BOGDAN & VAN BROECK

Image Courtesy © BOGDAN & VAN BROECK

  • Architects: BOGDAN & VAN BROECK
  • Project: Horizon
  • Location: Angle formed by Kragendijk and Jan Devischstraat, 8300, Knokke, BE
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Rhino, Photoshop
  • Client: Municipality of Knokke-Heist
  • Surface: 3.157 m² gross
  • Budget: 4.210.000,00 euro excl. vat and fees
  • Timing: Competition design 2011
  • Status: Competition, 2nd laureate
  • Team: T. Boogaerts, M. Czvek, T. Rigby, M. Steel Lebre

(more…)

RENOVA STORE & THEATRE in Torres Novas, Portugal by Paulo Henrique Durão, Architect

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: Paulo Henrique Durão, Architect

There was, from the beginning, the intent to work this project as a machine, a TIME CAPTURING MACHINE. This condition was naturally the result of the place, the context and the industrial spirit, that penetrated the imagination. Condition to which it was added the will to capture, within the project, time and its flow. A flow of time and light into the spaces that would say – the architecture captures time, architecture captures the flow of time.

Image Courtesy © Fernando Guerra, FG+SG Architectural Photography | Fotografia de Arquitectura

Image Courtesy © Fernando Guerra, FG+SG Architectural Photography | Fotografia de Arquitectura

  • Architects: Paulo Henrique Durão, Architect
  • Project: RENOVA STORE & THEATRE
  • Location: Almonda, Torres Novas, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra, FG+SG Architectural Photography | Fotografia de Arquitectura
  • Software used: Autocad2010
  • CLIENTS: Renova – Fábrica de Papel do Almonda, SA
  • AREA: 374m2
  • COLLABORATION: Daniel Gil Tomé, Architect, Inês Belmarço, Architect, Inês Sá, Architect, João Ricardo Dias, Architect, Raul Serra, Architect, Tânia Figueiredo Dias, Architect
  • STRUCTURE: Pedro Viegas, Engineer
  • PROJECT: 2010
  • CONSTRUCTION: 2013 – 2014

(more…)

Multifunctional Sports Hall in Cluj-Napoca, Romania by DICO și ȚIGĂNAȘ

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: DICO și ȚIGĂNAȘ

Cluj – Napoca is a city of young people with 25% of its population studying in universities. Student life means also sports and the tradition is consistent. The new Multifunctional Sports Hall is the newest piece of public infrastructure for training, championships and cultural events, in a building conceived to be part of an ensemble together with Cluj Arena, the soccer and athletics stadium also designed by Dico and Tiganas and opened in 2011. Both objectives have generated new public spaces relating the Central Garden of the City with the river Some banks promenades, towards a Sports park and another public garden in a sequence of public spaces of almost 2 kilometers. The envelope of the building is a simple box including another box which contains the main hall, of 7.000 seats and up to 10.000 people for concerts. The facade is an assemblage of layers reflecting and transmitting the light into the foyers inside. The outer mask is mesh of parametrically distorted rectangles inspired by the nets used in several ball sports. The perforated steel plates are forming 3D pyramids reflecting the sky and the sun at every time in different angles and colored effects. The building has a permanent dialogue with the people from the street through the challenge to read the geometry of the facades, being the same time introverted. Inside the public will be guided by 4 thematic colors corresponding with the cardinals. The main hall is a stage and a backstage in the same time, bringing together the public and the performers in a black box with all equipments apparent but camouflaged. From shinning white with golden accents to dark grey and black ambiance, from outside to inside and backwards, architecture is built by light and colors.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: DICO și ȚIGĂNAȘ
  • Project: Multifunctional Sports Hall
  • Location: Cluj-Napoca, Romania
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Software used: AutoCad
  • Year: 2011-2014
  • Status: built
  • Category: sport & leisure
  • Area (sq): 38.500 sqm

(more…)

Metro Station in Sofia, Bulgaria by Radu DRAGAN

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: Radu DRAGAN

Located in an environment that lacked strong marks, the Metro Station 20 should be a signal, a structural element of the landscape, it must be at its scale. We have designed a structure that is both generous and sensual, with a glass volume curves embracing the ground and reaching the underground platform level by penetrating light and vegetation. The structure consists of 27 metal arches on a plot of 4,00 m, of variable height and width, starting from the rail level. The height varies between 19 and 24 m and the width between 17,80 m et 30 m. They are connected by a secondary structure of metal tubes that support the triangular glass panels. This structure also supports the road that enters into the glass volume and will form a bridge of 105 m length suspended from the metal structure. In its central part, this bridge will be slightly curved to give greater height above the access platform.

Image Courtesy © DRAGAN ARCHITECTURE

Image Courtesy © DRAGAN ARCHITECTURE

  • Architects: Radu DRAGAN
  • Project: Metro Station
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Software used: Archicad, Abvent Artlantis and Photoshop

(more…)

MIKVEH “Ramat Shalom” in México City, Mexico by Pascal Arquitectos

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Pascal Arquitectos

This is the Jewish ritual purification bath.  It can be only performed in fresh spring water, or in a specially dedicated place fed by rain water which has to be collected, stored and communicated to the bath recipient which is called the Mikveh.  All of this, has to be done following a series of very strict rules regarding the status of purity of the water.  These rules include also the use of the materials, architectural measures and water treatment.

Image Courtesy © Víctor Benítez

Image Courtesy © Víctor Benítez

  • Architects: Pascal Arquitectos , Carlos Pascal, Gerard Pascal
  • Project: MIKVEH “Ramat Shalom”
  • Location: Lomas de Tecamachalco, México City, Mexico
  • Photography: Víctor Benítez
  • Software used: AutoCAD
  • Award Winner: IIDA Interior Design Magazine , Chicago, USA.

(more…)

B+B House in São Paulo, Brazil by studio mk27

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: studio mk27

The arrival at House B+B – the access to the social area – is through an architectural trajectory, via an open ramp, located on the eastern side of the construction. This space is protected by hollowed-out concrete elements to the side, which create surprising effects of light and end up functioning as protection from bad weather conditions.

mk27_casa BB_fernando guerra(1)

  • Architects: studio mk27
  • Project: B+B House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: fernando guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Architects Team: galeria arquitetos, marcio kogan, fernanda neiva, renata furlanetto – co-architect, diana radomysler – interior design, julia pinheiro ribeiro – project team
  • Landscape designer: renata tilli
  • Structure engineer: benedicts engenharia, eng. eduardo duprat
  • Construction manager: sergio costa consult, eng. sérgio costa
  • Contractor: fairbanks e pilnik

(more…)

Orchard House by Stelle Lomont Rouhani Architects

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Inspired by both agricultural buildings in the area as well as a hundred years of the site as orchard and farm, the Orchard house utilizes simple forms, materials and minimal details to create a weekend retreat and reprieve for the owners and their family.
A meandering drive through meadow fields leads to a semi-public entry garden where cars are kept at a distance and the structure offers only glimpses of life within; visible through a louvered sunscreen wall and the strategically placed punctures that frame precise views of the gardens and distant farm fields.

 Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

DRAGONFLY PARK in Hội An, Vietnam by V-architecture

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: V-architecture 

PHYLOSOPHY – BE GENTLE WITH NATURE

Traditionally, the designer sees building (architecture) in terms of its aesthetics, siting, spatial utilization, form, structure, building elements, use of color and shade, and other usual features of architectural design. However, the ecologist sees building in the context of the ecosystem concept. This means that he or she conceives a building as consisting of not only the a biotic (non-living) components but also the biotic (living) components, all of which operate together as a whole system in the context of other ecosystems in the biosphere.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

  • Architects: V-architecture 
  • Project: DRAGONFLY PARK
  • Location: Hội An, Vietnam
  • Photography: Oki Hiroyuki
  • Software Used: AutoCAD
  • Structural Engineer: Ekoss
  • Community Activity Planner: ACCD
  • Sponsors: HSF
  • Area: 6000m2
  • Construction: 9 – 11/2014
  • Cost: US$17,000

(more…)

Housing project in Järvaterrassen Stockholm, Sweden by Kirsh+Dereka Architects

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Kirsh+Dereka Architects

The project is located in the outskirts of Stockholm at the suburb of Rinkeby. Interestedly and uniquely the 12 multi-storey housing buildings are planned to be build over the E18 highway a main artery in the road system of Sweden’s capital.

Image Courtesy © Kirsh+Dereka Architects

Image Courtesy © Kirsh+Dereka Architects

  • Architects: Kirsh+Dereka Architects
  • Project: Housing project in Järvaterrassen
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Software used: Archicad and Artlantis
  • Developers of the project:  re ALM Equity and ByggVesta

(more…)

House at Mill Creek in Campo Tures (BZ), Italy by Pedevilla Architects

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Pedevilla Architects

Situated near mill creek, on approximately 2828 feet above sea level, the single-family home presents itself with the elegance and serenity of a small mansion. In an apparently self-confident manner the white monolith rises from the site, whilst the building design corresponds to the insistence of the client for a small but prestigious residence. The volumetric and monolithic basic principle was emphasised by the exclusive usage of the white exterior rendering, of which the general raw materials are a compound of local sands, chalk and white-cement. Main focus lies therefore on the exterior’s elementary colour, nuances and slight divergences were solely achieved by aggregates to the plaster. In detail the facades surface was moulded rather roughly, a fine characteristic which was achieved by out-sluicing with the aid of wet sponges. Sensitisation is in the eye of the beholder. Since only by the presence of light and shadow, which is performing its everyday play on the coarse-grained surfaces, the building can utterly unfold its exemplary visual dynamic. The rising silhouette of the roof gives a slight impression of the upward striving space sequence on the inside. Square shaped window openings in different sizes are referring every now and then to significant spots in the surrounding alpine landscape. The vertical facade descends sheer homogenous into the deep and slightly slanting embrasures of the window openings or even into the rooftop. All windowsills and the canopy, which were conducted in exposed concrete, but also the handcrafted roof tiles, were made from the same compound as the plaster and provide its direct context.

Image Courtesy © Gustav Willeit

Image Courtesy © Gustav Willeit

  • Architects: Pedevilla Architects
  • Project: House at Mill Creek
  • Location: Campo Tures (BZ), Italy
  • Photography: Gustav Willeit.
  • Software used: Nemetschek, Rhino

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy