Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Bax Box in Seekirchen, Austria by Strobl Architekten ZT GmbH

Wednesday, October 3rd, 2012

Article source: Strobl Architekten ZT GmbH

The German term Backskiste (BAXBOX) is used for the locker on board of a ship in which everything that is lying around unnecessarily can be stored quickly and easily. This Baxbox contains everything a boathouse owner will never miss but had always urgently needed. The new box was erected on the existing foundation of a small old house, whose bottom slab can be newly leveled with a simple jack to adjust to any changes. The floors and ceilings are made of solid glued laminated timber and half-timbered walls. It is covered with a protective layer of Silano foil and thick reeds. This allows the prefabricated box to match its environment in terms of functions and materials.

Image Courtesy Strobl Architekten ZT GmbH

  • Architects: Strobl Architekten ZT GmbH
  • Project: Bax Box
  • Location: Kapellerweg 17, 5201 Seekirchen, Austria
  • Client: Wolfgang Marth
  • Completion: 2008
  • Costs: 86,430 Euro
  • Burgers total : XX
  • Gross floor area: 43 m²
  • Burgers / m²: XX
  • Means to reduce cost : prefab
  • Wood construction, simple large format window frames

(more…)

Cloudhaus in New York City by Art Meadow

Wednesday, September 19th, 2012

Article source: Matthew Hoffman

CLOUDHAUS takes the rich history and deep meaning associated with Sukkahs and reimagines their role in today’s history.

The divine shelter of the Clouds of Glory elevated the Jews to a level of pure holiness, or Kedusha, and the Sukkah does the same. During Sukkot we are not merely reminded of the Clouds of Glory and our potential to attain Kedusha, we are temporarily elevated to that very same level.

Image Courtesy Art Meadow

  • Architects: Art Meadow
  • Project: Cloudhaus
  • Location: New york city

(more…)

UNIRE/UNITE at MAXXI in Roma, ltalia by Robyne Kassen

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: Robyne Kassen

Project to inspire the concept of UNITY on all levels. The personal level connecting mind and body, invites users to experience new perceptions and connections of mind and body through yogic and supportive forms to recalibrate the senses. The collective level, binding all individuals as a unified global family with the understanding of mutual care by accessible and inclusive design, and the Infinity System, a 40 meter long curved seating structure joining together all users on a single surface. Read from the gallery above, the words UN IRE/UNITE read as a reminder to the expansion that occurs when we rise to the collective consciousness, simultaneously uniting interior and exterior.

UNIRE/UNITE at MAXXI

  • Architects: Robyne Kasse
  • Project: UNIRE/UNITE at MAXXI
  • Location: Roma, ltalia
  • Client: MAXXI Museum of Modern Art and Architecture

(more…)

Aurora Borealis Observatory by Marcio Rodrigues

Tuesday, August 14th, 2012

Article source: Marcio Rodrigues

Universe, nature, man_these are the fundamental ideas behind our project. The conceptual approach was the analysis of the ancient monuments where, for the first time, Man started to connect with the skies. At the same time, we know that Man started to understand the sky, when he groups the several stars. Those constellations inspired us and one of the most visible and know throughout the world is Orion. This created a basis to understand a constellation in an architecture point of view and helped us to organize the program, the space and the circulations.

Aurora Borealis Observatory

  • Architects: Marcio Rodrigues
  • Project: Aurora Borealis Observatory

(more…)

Screenplay in Los Angeles by Oyler Wu Collaborative

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Wu Collaborative

Screenplayby Oyler Wu Collaborative will be on view from 6/22 to 6/24 at Dwell on Design 2012 at LA Convention Center.

Screenplay is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception.  This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames.  The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work.  The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work.

Oyler Wu Collaborative-Screenplay-Image 14

  • Architects: Oyler Wu Collaborative
  • Project: Screenplay
  • Location: Los Angeles, CA
  • Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun

(more…)

Candentia in Poland by Karolina Wierzbinska

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Karolina Wierzbinska

The master’s postulates a design of a new jetty with a café in Kołobrzeg and rearranging the adjoining area. The project is the solution for a current problem i.e. insufficient presentation of a landscape quality. Thoroughly analysed and evaluated, the plan guarantees functionality of the jetty and its surroundings. The urban concept gives an example of rearranging the district containing the jetty, creating representative public spaces, improving the main scenic pedestrian zone confined by the new service buildings and solving current communication problems.

Candentia

(more…)

Manta Reactive Acoustic Surface by ARCHGEOMETER

Thursday, July 19th, 2012

Article source: ARCHGEOMETER

Manta is a surface that changes  form – and therefore acoustic character – in response to multimodal input through Open Sound Control [OSC], including stereoscopic vision, multi-touch, sound, and brainwaves. While adaptable acoustic treatments are common, Manta explores variability and responsiveness in the surface itself, advancing acoustic systems beyond individual elements and corrective treatment.

Image Courtesy © M. Leo Villardi

  • Architects: ARCHGEOMETER
  • Project: Manta Reactive Acoustic Surface
  • Project Architect: Zackery Belanger, Guillermo Bernal, Seth Edwards, Eric Ameres
  • Smartgeometry collaborators: Olia Fomina, Frederico Fialho, Daniel Hambleton, Christoffer Marsvik, Ana Garcia Puyol,  Varvara Toulkeridou, Ben Schneiderman, Sarah Goldfarb, James Wisniewski
  • Photography: M. Leo Villardi
  • Supported in part by: Smartgeometry, EMPAC, Grimshaw Architects
  • Software used: Many software programs, but mainly Rhinoceros and Max/MSP

(more…)

Variation Guggenheim 3 in Alicante, Spain by Joaquín Alvado Bañón

Tuesday, July 17th, 2012

Article source: Joaquín Alvado Bañón

After the collapsed of one of the six-headed palm tree in the center of town in Daya Vieja, Spain, we have designed “El Mirador de la Palmera” with the excuse of a structural support for the tree.

We wanted to connect the town center with the orchards in the surroundings to show the visitors the change of landscape atmospheres along the different seasons. We have created a lookout tower with a spiraling promenade that culminates in a spectacular narrow overpass that juts out and over a major town thoroughfare. El Mirador de la Palmera offers stunning views of the Vega Baja, Rojales and La Marina.

Image Courtesy David Frutos

  • Architects: Joaquín Alvado Bañón
  • Project: Variation Guggenheim 3
  • Location: Daya Vieja, Alicante, Spain
  • Collaboration: Salvador Ivorra, Miguel Angel Crespo (Structure), Rafael Guillem (Geometry)
  • Project Year: 2012
  • Photographs: David Frutos

(more…)

Re-thinking SuZhou Creek in Shanghai, China by ohm architekti

Tuesday, July 17th, 2012

Article source: ohm architekti

[0] Prologue

Men distort and bend reality in order to maintain their face. Enhancing our image places us higher on imaginary scale of public opinion. Monotone grayness is covered by fancy facade, pretending to be special, but still empty on the inside. Monoculture fields of unified hi-rise offer forced equality to everyone.

It is in the human nature to shape their surroundings. We adapt it to suit our needs, to identify. But we can also ADOPT the surrounding as it is, give it a new meaning. We create a temporal city, one that changes in time and space. Let’s use empty capacity, and offer it for inhabitation. The city is a result of our will. Do not be afraid to use it as it was never intended to be used.

Aerial View of SuZhou Creek

  • Architects: ohm architekti
  • Project: Re-thinking SuZhou Creek
  • Location: SuZhou Creek, Shanghai, China
  • Team: Jan Karasek, Ondrej Dusek, Lukas Makovsky, Jana Brankova
  • Area: 711 000 m2
  • Year: 2012

(more…)

Lotus sculpture for the Goodwood Festival Of Speed 2012 in United Kingdom by Gerry Judah

Tuesday, July 10th, 2012

Article source: Gerry Judah

Six historic Lotus Formula 1 cars were incorporated in a spectacular sculpture by artist Gerry Judah. The sculpture was the centerpiece of last weekend’s Goodwood Festival of Speed, Britain’s largest car culture event. The 28-metre tall sculpture was the 16th created by Gerry Judah for the Festival of Speed, an annual event held in the grounds of Goodwood House in West Sussex, the family seat of the Earl of March.

Image Courtesy David Barbour

  • Architects: Gerry Judah
  • Project: Lotus sculpture for the Goodwood Festival Of Speed 2012
  • Location: United Kingdom
  • Photography: David Barbour

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise