Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

The re-invention of the call centre in Zurich, Switzerland by Evolution Design

Wednesday, October 25th, 2017

Article source: Evolution Design

When you think of a call centre you probably picture a line of people seated in row upon row of desks in a featureless back room. But call centres are changing. In many companies, they are now the first point of contact with customers and are increasingly important in growing new business and ensuring customer satisfaction. High tech and fast paced, with multiple contact points from email and messaging systems to video and voice calls, they also require motivated and well-trained staff. As companies recognise their growing importance, the boiler room approach is disappearing and call centres are beginning to morph into a corporate centrepiece.

Image Courtesy © Peter Würmli

  • Architects: Evolution Design
  • Project: The re-invention of the call centre
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Peter Würmli
  • Design team: Stefan Camenzind, Tanya Ruegg, Stefanie Wandiger, Ekaterina Kozhevnikova
  • Client & Address: VodafoneZiggo Group B.V. Weena-Zuid 170, 3012 Rotterdam, The Netherlands
  • Size: 4’560 m2
  • Completion: November 2015

(more…)

XAMAN BAR in Colonia Juarez, Mexico City by archdifusión

Sunday, October 22nd, 2017

Article source: archdifusión

The project consisted in creating a high-end cocktail bar through the intervention of a basement in an inconspicuous building at Colonia Juarez, Mexico City.

A downward stairway brings you to the front door. Upon entrance, dimmed lighting creates a different atmosphere from that of the outdoors, helping the user to quickly forget the almost generic appearance of the building’s facade.

Image Courtesy © Luis Gallardo

  • Architects: archdifusión
  • Project: XAMAN BAR
  • Location: Colonia Juarez, Mexico, (Copenhagen 6, Colonia Juárez, 06600, Cuauhtémoc Delegation, Federal District, Mexico 
  • Photography: Luis Gallardo
  • Collaboration with: despacho Durango, bi yuu, taller nacional, christopher lagunes / raisa torres, vanessa ortega zazir
  • Construction area Constructed area: 260m2
  • Construction: April-june 2015
    (more…)

Sonnwendviertel Education Campus in Vienna, Austria by PPAG architects

Sunday, October 22nd, 2017

Article source: PPAG architects

The Sonnwendviertel Education Campus on the site of the main railway station is the fi rst educational building in Vienna to be put out to tender on a target-oriented as opposed to a solution-oriented basis. The basis for the competition tender was the “catalogue of qualities” describing all facets of modern educational routine in schools. Observing a maximum fl oor space and without limiting freedom, the aim was to fi nd an educational building which corresponds most closely to the demands of modern education.

Image Courtesy © Hertha Hernaus

  • Architects: PPAG architects
  • Project: Sonnwendviertel Education Campus
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Hertha Hernaus
  • Client: City of Vienna, in representation
  • PPAG Team Competion, concept, supervision: Anna Popelka, Georg Poduschka, Ali Seghatoleslami, Lilli Pschill
  • Project Leader: Klaus Moldan, Paul Fürst
  • Planning: Katrin Lehner, Anna Zottl, Andreas Hradil, Roland Basista, Carl Schläffer, Philipp Rudigier, Veronika Bienert, Stefan Dobnig, Nadja Rechsteiner, Anna Lafi te, Felix Zankel, Philipp Müllner

(more…)

Stand Innermost 2014 in Hesse, German by Innermost

Thursday, October 12th, 2017

Article source: Innermost

Innermost, with their eclectic and daring collections, represents for us all the best from British culture. When we met Steve, Russell and James, we immediately understood that by the strength of their pieces and their design diversity of their pieces (although of them connected at the same time), it was a company we were going to get along with very well.

  • Architects: Innermost ( Stone Designs )
  • Project: Stand Innermost 2014
  • Location: Hesse, Germany

(more…)

Figueras Polo Stables in La Pampa, Argentina by Estudio Ramos

Tuesday, October 10th, 2017

Article source: Estudio Ramos

This project is located in a distinctive region of Argentina known as “La Pampa”. Pampa is an indigenous word meaning “plains” or “flatland”. Along with its mild climate and fertile soils, the area is ideal for agriculture. When traveling through this area, there is an overwhelming feeling of a never-ending horizontality. The horizon, as in middle of the ocean, becomes a very strong element. The poet Atahualpa Yupanqui refers to the landscape of The Pampas as “serene and pensive”. This project, with its pronounced horizontalism and simplicity of elements, attempts to make a reference to all of these themes.

Image Courtesy © Daniela Mc Adden, Matias Lix Klett and Celeste Najt

  • Architects: Estudio Ramos ( Juan Ignacio Ramos & Ignacio Ramos )
  • Project: Figueras Polo Stables
  • Location: La Pampa, Argentina
  • Photography: Mc Adden, Matias Lix Klett and Celeste Najt
  • Builder: Ankon Sur. Leonardo Stramucci
  • Structural Engineering: IM & Asociados

(more…)

Minima | Maxima in Astana, Kazakhstan by MARC FORNES / THEVERYMANY

Tuesday, October 10th, 2017

Article source: MARC FORNES / THEVERYMANY

Why, among visitors of all ages, does it seem instinctive to engage the structure playfully? For instance, to tuck one’s body inside a pleat at the base, assuming a contorted curved form that matches the structure itself. To be inside Minima | Maxima is to be transported to a strange, future, science fiction world, removing us from ourselves and finding within a sense of naive wonder. The project is radically different than the built environments we know. The impulse is to explore, to visually wander. Transformed into a childlike state, visitors can do so without the pretense of reference or concepts, employing instead the potent investigative powers of our senses.

Image Courtesy © NAARO

  • Architects: MARC FORNES / THEVERYMANY
  • Project: Minima | Maxima
  • Location: Astana, Kazakhstan
  • Photography: NAARO
  • Software used: Rhino, Grasshopper
  • Dimensions: 43’ H x 30′ W x 30′ D

(more…)

The Glass Centre in Lommel, Belgium by Philippe SAMYN and PARTNERS Architects and Engineers

Wednesday, August 30th, 2017

Article source: Philippe SAMYN and PARTNERS Architects and Engineers

The Glass Centre, Flemish Centre for Modern Art, has been constructed along the length of the “De Vryheyt” passage, right in the heart of the town of Lommel. On “Dorp” square it completes the cultural ensemble formed by the Aerts house and the regional tourist centre. In the “De Vryheyt” passage, a new glass gallery links “Dorp” square with the “De Adelberg” cultural centre and its future theatre.

Image Courtesy © Marie-Françoise PLISSART

  • Architects: Philippe SAMYN and PARTNERS Architects and Engineers
  • Project: The Glass Centre
  • Location: Doorgang de Vryheyt, Lommel, Belgium
  • Photography: Marie-Françoise Plissart, Imre Tömöri.
  • Client: TOERISME LOMMEL vzw, STAD LOMMEL,
  • Architecture Conception and Direction: Philippe  Samyn
  • Partner in charge: L. Gestels
  • Associates: J.P. Buse, D. Debougnoux, S. Konincks, R. van Lammeren, M. Van Rossen
  • Structural engineering: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl with SETESCO sa (J. Schiffmann, Ph. Samyn)
  • MEP engineering: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl with FTI sa (J. Michiels, Ph. Samyn)
  • Main contractor: REYNDERS B&I
  • Workshop equipment: INTEGRATED GLASS SYSTEM
  • Monumental lighting: MAGIC MONKEY

(more…)

A Garden With Four Seasons in Turin, Italy by Carlo Ratti Associati

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Carlo Ratti Associati

International design and innovation office Carlo Ratti Associati, together with property developer Citylife, has unveiled the “Garden of the Four Seasons”, an enclosed garden in Milan where all four seasons coexist with each other concurrently throughout the year. Based on a concept by Dr. Barbara Römer, founder of the creative consultancy Studio Römer, the project leverages a new system for high-precision climate control, by which incoming solar energy is partially collected through photovoltaics and partially redistributed among the different seasonal areas, with zero net energy consumption. The project aims at reclaiming a closer relationship between urban dwellers and nature’s cycles. It was commissioned by Citylife, a new neighborhood under development in the north-west of Milan based on a master plan by Zaha Hadid, Daniel Liebeskind and Arata Isozaki.

Image Courtesy © Carlo Ratti Associati

  • Architects: Carlo Ratti Associati
  • Project: A Garden With Four Seasons
  • Location: Turin, Italy
  • Team: Andrea Cassi, Peter Magnus, Chiara Borghi, Gary di Silvio Based on a concept by Barbara Römer
  • Construction consultancy: Studio Ceruti

(more…)

The Oak Tree Observatory in California, by Jantzen Studio

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Jantzen Studio

The Oak Tree Observatory is a proposal for a large public art project, designed for installation in the hills of northern California, which are peppered with many large oak trees. The structure can be thought of as a kind of monument to the oak tree, celebrating its beauty, as well as its crucial contributions to maintaining a healthy planet for all of us.

Image Courtesy © Jantzen Studio

  • Architects: Jantzen Studio
  • Project: The Oak Tree Observatory
  • Location: California, USA

(more…)

Cut in Koganechou in Kanagawa, Japan by PERSIMMON HILLS architects

Sunday, July 2nd, 2017

Article source:  PERSIMMON HILLS architects 

This project involved redesigning the former illegal sex shop (common name is “Chonnoma”) to the artist in residence as part of “Koganecho Bazaar 2016”

“Koganecho Bazaar” is an art festival held every year since 2008, in Koganecho area of ​​Yokohama, Kanagawa prefecture. Therefore, Koganecho has art everywhere, the town itself is the exhibition space. We thought to cut into the long and narrow space of the existing building and to create oblique facade with depth from frontal road. CUT is continuous with the town, and it becomes an exhibition space where people going around are pulled in by having a different axis from the surrounding building.We converted from negative situation with activity hidden from town by spatial form of “Chonnoma” to positive situation with activity opened to town by CUT.

Image Courtesy © kenta hasegawa

  • Architects: PERSIMMON HILLS architects
  • Project: Cut in Koganechou
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: kenta hasegawa
  • Construction: Anzai Koumuten
  • Total floor area: 20 ㎡
  • Number of stories: 2 stories
  • Art: Rafael Lima Itoh

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise