Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘V-Ray’ Category

Nevo-Molson Law firm Offices in Tel Aviv, Israel by SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO

Friday, June 15th, 2018

Article source: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO

Nevo-Molson Lawyers are a law firm dealing with medical malpractice and their office is located in the new ‘Alon Towers’ on the 29th floor in Tel Aviv.

Image Courtesy © Kfir Ziv

  • Architects: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO
  • Project: Nevo-Molson Law firm Offices
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Photography: Kfir Ziv
  • Software used: Autocad, SketchUp, V-Ray, Photoshop and InDesign
  • Client: Nevo-Molson Law
  • Project Designer: Shirli Zamir, Ayelet Goren
  • Size: 400 Sqm
  • Year: 2018

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

Alika Residential in Veracruz, Mexico by JRA Arquitectos

Sunday, February 25th, 2018

Article source: JRA Arquitectos 

Alika Residential is a new housing development located in northern Veracruz, which emerges as an exemplar complex, concerned about the welfare of the local community and the new ways of building urban developments, implementing modern technologies. Alika aims to provide the highest quality of life in the northern district, breaking the paradigm that currently exists on developments in this area; providing it with a neighborly living environment focused on the well-being of families today.

Image Courtesy © Santiamén

  • Architects: JRA Arquitectos
  • Project: Alika Residential
  • Location: Veracruz, Mexico
  • Photography: Santiamén
  • Software used: Autocad, SketchUp, Lumion, V-Ray
  • Contributors: 
    • Arq. Javier Antonio Ruiz Anitúa
    • JRA Project Department
  • Construction: Intra Desarrollos
  • Date: May 2015 

(more…)

Brickwall in Brussels, Belgium by YCL studio

Friday, February 2nd, 2018

Article source: YCL studio 

In 1976 architects Jean and Veronique Boland-Springal designed and built a row house for themselves in the sleeping quarters in Brussels. Even though owners changed several times and the building went through several maintenances, main spaces and architecture stayed the same. The dwelling is organized into 6 levels, which creates compelling spaces, engaging perspectives and connects street and inner-courtyard on different levels. Building framework is from monolithic concrete columns and slabs and is compressed in a 5m gap between masonry brick walls. Bay windows with an open concrete structure framework are duplicated in the interior spaces. Meanwhile, the captured representation was oppressing – everything was painted in various colors and enclosed with diverse materials, which were physically and morally worn out.

Image Courtesy © Andrius Stepankevičius

  • Architects: YCL studio
  • Project: Brickwall
  • Location: Jules de Trooz 75, Brussels, Belgium
  • Photography: Andrius Stepankevičius
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray
  • Collaborators: YCL decoration, YCL furniture
  • Size: 204 sq.m.
  • Year: 2017

(more…)

SP Berner Headquarters in Valencia, Spain by RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA 

The project arises from the desire of the customer – a multinational plastic injection molding company – to adapt the image of its current office building to the corporate identity and entity of the company at the present moment, where it has positioned itself as an international benchmark in the sector under the premise of “passion and innovation in plastics”, at the forefront in design and the most advanced technologies without abandoning their origins of artisan work and exhaustive care of the product.

Image Courtesy © Adrian Mora Maroto

  • Architects: RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA
  • Project: SP Berner Headquarters
  • Location: 46960 Aldaia, Valencia, Spain
  • Photography: Adrian Mora Maroto
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray, Revit, CYPE
  • Collaborators: Emilio Belda, Raúl García, Inés Fabra.
  • Building engineer: Rubén Clavijo
  • Interior Design: Rubén Muedra
  • Surface: 266,50 m2
  • Project year: 2017
  • Construction year: 2017 (2 months)

(more…)

Catalinas Houses in Córdoba, Argentina by Orange Obras Civiles

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: Orange Obras Civiles

“Casas Catalinas” are family homes located in Rio Ceballos, along the Córdoba mountain range and away from the city. They set up in 5000 square-foot lands.

The project seeks to provide home solutions to middle class young families that have access to social loans provided by the state. These 1185 square-foot houses have a limited budget and the main guidelines have to do with lively rooms, austere and detail less design, reducing construction costs.

Image Courtesy © Gonzalo Viramonte

  • Architects: Orange Obras Civiles
  • Project: Catalinas Houses
  • Location: Córdoba, Argentina
  • Photography: Gonzalo Viramonte
  • Software used: Autocad, SketchUp, V-Ray
  • Constructed area: 110 (m2)
  • Year: 2016-2017

(more…)

Invermark in Cape Town, South Africa by SAOTA

Thursday, November 9th, 2017

Article source: SAOTA 

Located in the leafy suburb of Higgovale, set below the iconic Table Mountain, House Invermark overlooks the city and harbour of Cape Town. Forty seven years after receiving a medal for excellence, House Invermark has been awarded a prestigious Commendation from the Cape Institute for Architecture (CIfA), in recognition of noteworthy contributions to architecture.

Image Courtesy © Adam Letch and Stefan Antoni

  • Architects: SAOTA (Gilbert Colyn (1969) )
  • Project: Invermark
  • Location: Cape Town, South Africa
  • Photography: Adam Letch and Stefan Antoni
  • Software used: 3D studio, 3dS Max, V-Ray
  • Project Architects: Stefan Antoni and Leah Johnson
  • Quantity Surveyor: SBDS
  • Consulting Engineers: Moroff & Kühne
  • Main Contractor: Mansfield Construction
  • Interior Design: ARRCC and Home Owner
  • Interior Décor: OKHA
  • Landscaping: Nicholas Whitehorn

(more…)

Richview Residence in Toronto, Canada by Studio AC

Thursday, September 28th, 2017

Article source: Studio AC 

For the Richview Residence, Studio AC was tasked with creating a concept that maintained an open layout while housing as much storage as possible for this growing family. The Richview project was a full interior renovation to reimagine the function of a home from its 50 year old layout, broken up into small rooms, to its modern day counterpart, an open, functional and intimate layout.

Image Courtesy © Studio AC

 

  • Architects: Studio AC
  • Project: Richview Residence
  • Location: Toronto, Canada
  • Software used: SketchUp, Revit, V-Ray

(more…)

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

Eira House in Vale de Cambra, Portugal by AR Studio Architects

Thursday, September 14th, 2017

Article source: AR Studio Architects 

Located in the city of Vale de Cambra, the Casa da Eira (literally “The House of the threshing-floor”) was a rehabilitation challenge with about 400m2 of construction.

A century-old house that was very degraded and needed a major overhaul, that would revive the memory of the original design without forgetting the current needs. The owner wanted a residence where he could have a traditional and familiar setting, not forgetting its irreverent and creative side. A place where friends are always welcome.

Image Courtesy © Soraia Oliveira (architect)

  • Architects: AR Studio Architects
  • Project: Eira House
  • Location: Vale de Cambra, Portugal
  • Photography: Soraia Oliveira (architect)
  • Software used: Autocad, SketchUp, V-Ray
  • Responsible Architects: Daniel Antunes and Ricardo Russo
  • Contributors: João Ferreira, Ivan Clife, Soraia Oliveira
  • General Contractor: Rogério Martins Construções
  • Sub-contracts: Tecober lda, Ricardo Oliveira, Cruz e Pinho lda, Kimpala lda, Jorge Carpintarias.
  • Area: 400m2
  • Year of the Project: 2016

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise