Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

North Garden House in Nara prefecture, Japan by y+M design office Co

Friday, August 29th, 2014

Article source: y+M design office Co

Noto River runs nearby the house. At there people can enjoy watching gleam of fireflies in summer, and beautiful color leaves in autumn, besides we sometimes see deer visits to the riverside. We suggested the house where our client can enjoy the abundant gift from nature by designing an open garden nearby the riverside.

Image Courtesy © y+M design office Co.

Image Courtesy © y+M design office Co.

  • Architects: y+M design office Co
  • Project: North Garden House
  • Location: Nara prefecture, Japan
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House in Yakumo in Meguro city, Tokyo by Yaita and Associates

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Yaita and Associates

This is the house for a couple with two small children located in a suburb of Tokyo. A form like a vase is characteristic. Large bay windows and entrance which were built with galvanization jump out of an outer wall, on the contrary, the longitudinal side wall has been drilled for the balconies.

Image Courtesy © Yaita and Associates

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: House in Yakumo
  • Location: Meguro city, Tokyo
  • Photography:  Shigeo Ogawa, Hiroyuki Hirai
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in Charge: Hisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Katsuharu Sugiura
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Nissyo Constraction
  • Year: July 2011
  • Site area: 106.32m2
  • Footprint area: 63.61 m2
  • Total floor area: 164.55 m2

(more…)

House for green, breeze and light in Ota city, Tokyo by Yaita and Associates

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Yaita and Associates

This residence is in the residential area called Denenchofu which is located about 20 km to the west of the center of Tokyo. This area was developed about 90 years ago, based on the ideas of Eiichi Shibuzawa–to build a garden city on the hill ever blessed with gentle breezes and abundant vegetation.  To maintain the philosophy of this environmental formation, rules for the conservation of green, stricter than those of the other residential areas of Tokyo, were stipulated, such as requiring houses to be set back 2m from the roads. These rules have continued to be observed to this day.

Image Courtesy © Yaita and Associates

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: House for green, breeze and light
  • Location: Ota city, Tokyo
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in Charge: Hisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Office PLUS ONE Co.,Ltd.
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Daido Kogyo Co.
  • Year: April 2014
  • Site area: 179.43 m2
  • Footprint area: 68.86 m2
  • Total floor area: 145.31 m2

(more…)

PATIO in Tokyo, Japan by Yaita and Associates

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: Yaita and Associates

The client desired a simple form residence with a interior wide open inside but cannot be perceived from outside. This wish became the entire concept of the residence.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: PATIO
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa, Shinkenchiku-sha, Hiroyuki Hirai
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in ChargeHisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Katsuharu Sugiura
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Nichinan Iron Constraction
  • Year: November 2011
  • Site area: 172.19m2
  • Footprint area: 79.41 m2
  • Total floor area: 226.86 m2

(more…)

Apartment in Amsterdam, Netherlands by MAMM DESIGN

Tuesday, August 12th, 2014

Article source: MAMM DESIGN

This is a renovation project of a duplex unit in an 85-year-old housing for a family of four. Since they have not been brought up in Amsterdam where they have a lot of gloomy weather, their request was to have maximum sunlight in the house. And also they want to have a space where they can feel each other.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: MAMM DESIGN
  • Project: Apartment in Amsterdam
  • Location: Amsterdam, the Netherlands
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks.
  • Architects in Charge: Akira Mada, Maya Mada
  • Area: 133.7sqm
  • Year: 2013
  • Structural Engineers: STRUCTURE engineering
  • Lighting Design: LIGHTDESIGN
  • Main Contractor: Smartinterior

(more…)

Bug Acres of Woodstock in Upstate, New York by CWB Architects

Wednesday, July 30th, 2014

Article source: CWB Architects

The Owner’s were looking for a modern farmhouse to replace the small existing cottage on a 6.8-acre parcel they purchased in Upstate New York. This 2,700 square foot, solar powered home was the result of the Owner’s vision for a home connected to the landscape, the aspect they valued most about the site.

Image Courtesy © Rachael L. Stollar

Image Courtesy © Rachael L. Stollar

  • Architects: CWB Architects
  • Project: Bug Acres of Woodstock
  • Location: Upstate, New York
  • Photography: Rachael L. Stollar
  • Software used: Vectorworks, Mac-based drafting software

(more…)

Maritime Center Historic Rehabilitation by Hamilton + Aitken Architects

Thursday, May 22nd, 2014

Article source: Hamilton + Aitken Architects

The Maritime Center was one of two childcare centers built specifically to accommodate mothers working in the nearby Richmond shipyards during World War II. Henry J. Kaiser acquired funding from the Maritime Commission under the Lanham Act to build these centers for his workers (the famous Rosie the Riveters), making the Maritime Center one of the first federally-funded childcare centers in the United States. Built as a temporary structure to fulfill a wartime need, the center remained in continuous operation for over 50 years.

Image Courtesy ©  Hamilton + Aitken Architects

Image Courtesy © Hamilton + Aitken Architects

(more…)

Euromax Competition: Nest of Colors by GrupoHCR

Tuesday, May 20th, 2014

Article source: GrupoHCR

The original concept rises out of the major basis about color, and is that this cannot be taught or described. People are born with a special sense of color. Based on this idea, our intention was to create a facade out of the color model used in all printing systems, CMYK (Cyan , Magenta , Yellow and Key) for their best adaptation in manufacturing facilities. Parting from this initial palette we achieved a fresh effect with an organized structure that at some point breaks with the inclination angles of these colored stripes, changing the lineal effect of the material used in other facades of the building, compensating the lack of color and also maintaining the same visual effect of the vertical lines of the current material.

Image Courtesy ©  GrupoHCR

Image Courtesy © GrupoHCR

  • Architects: GrupoHCR
  • Project: Euromax Competition: Nest of Colors
  • Software used: Vectorworks, Adobe Illustrator and Adobe Photoshop.

(more…)

TEHAMA GRASSHOPPER in San Francisco, California by Fougeron Architecture

Friday, May 9th, 2014

Article source: Fougeron Architecture

THE CHALLENGE

  • To transform a two-story, concrete San Francisco warehouse into a modern, elegant office and residence.
  • To make a sanctuary for a young family that embraces the city’s structure and landscape yet creates an atmosphere of intimacy and repose.
  • To infuse an old, abandoned warehouse district with the vibrancy of a new neighbourhood – one building at a time.
Image Courtesy © Fougeron Architecture

Image Courtesy © Fougeron Architecture

  • Architects: Fougeron Architecture
  • Project: TEHAMA GRASSHOPPER
  • Location: San Francisco, California
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Valley house by Arbejazz Architectue studio

Friday, May 9th, 2014

Article source: Arbejazz Architectue studio

Valley house is a family house in a 2500 sqm orchid at hefer valley. The building form is minimal and clear.

Valley house is designed as a system that embraces nature and the environment through its structure and form, use of materials, orientation, natural ventilation and lighting, grey water reuse for the garden maintenance etc’ in a manner that portraits the intimate and tender spatial qualities to this home.

Image Courtesy © Aviad Bar Ness

Image Courtesy © Aviad Bar Ness

  • Architects: Arbejazz Architectue studio
  • Project: Valley house
  • Photography: Aviad Bar Ness
  • Software used: Vectorworks

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy