Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

NATUURDERIJ KEIZERSRANDE: MOUND IN THE FLOODPLAINS in Diepenveen, The Netherlands by DAAD Architecten

Thursday, February 20th, 2014

Article source: DAAD Architecten

In collaboration with Van Paridon X de Groot landscape architects, DAAD Architects has designed Natuurderij KeizersRande for Stichting IJssellandschap. This biodynamic dairy farm, which also has a public and educational function, is located at an extraordinary spot along the IJssel near Diepenveen, where the lower and higher floodplains meet. The design allows the grounds to be flooded. Natuurderij KeizersRande is an extension of the existing KeizersRande estate.

Image Courtesy © Rob de Jong

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: NATUURDERIJ KEIZERSRANDE: MOUND IN THE FLOODPLAINS
  • Location: Diepenveen, The Netherlands
  • Photography: Rob de Jong
  • Software used: Vectorworks and Archicad.
  • Realisation: 2013
  • Design: DAAD Architecten
  • Landscape design: Van Paridon x de Groot
  • Client farm: Stichting IJssellandschap
  • Client mound: Rijkswaterstaat (program: Room for the River)
  • Building contractor: Niehof
  • Contractor mound and river forelands: Combination IJsselfront (Boskalis en Van Hattum en Blankevoort, advies Witteveen+Bos)
  • Engineer: DLV

Tom Tailor at Bread & Butter 2014 in Berlin, Germany by DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

Thursday, February 20th, 2014

Article source: DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

The Bread & Butter fashion trade show in Berlin takes place in the reception and hangar of the former Tempelh of airport site. DITTEL | ARCHITEKTEN designed a two-level trade fair stand of approx. 450 m² for fashion label Tom Tailor. Moreover we were responsible for concept, planning and realisation of the space. Tom Tailor used this impressive space to present its new look and the brand re-launch for the first time.

Image Courtesy © DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

  • Architects: DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH
  • Project: Tom Tailor at Bread & Butter 2014
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: Vectorworks

South Lowell Apartments in DENVER, COLORADO by Workshop 8 Architecture

Sunday, February 16th, 2014

Article source: Workshop 8 Architecture 

The S. Lowell Apartments owned by the Denver Housing Authority (DHA) was an aging family site that had reached its useful life span. It had leaking pipes causing mold, structural damage and inefficient heat for both the units and domestic hot water. As with any prudent developer, the goal was to use the site for its highest and best use at the most affordable cost. Working together, WORKSHOP8 and Pinkard Construction helped the DHA find a way to obtain 96 units using the existing units and adding 28 additional units, saving them $5M over the estimated cost of tearing the existing structure down and rebuilding 96 new units, the maximum allowed based on City parking requirements.

Image Courtesy © WORKSHOP8

  • Architects: Workshop 8 Architecture
  • Project: South Lowell Apartments
  • Location: DENVER, COLORADO, U.S.A
  • Photography: Daniel O’Connor, Ed LaCasse
  • Software used: SketchUp, Vectorworks and ArchiCAD.
  • Pinkard Construction: Jessica Nichols
  • Denver Housing Authority: Ryan Tobin
  • Owner: Denver Housing Authority
  • Developer: South Lowell Redevelopment LLLP
  • Builder: Pinkard Construction
  • Energy modeler & sustainability consultant: Group14
  • Soils engineer: Terradyne D/MBE
  • Civil engineer: Latitude 39 WBE
  • Landscape architect: three sixty design WBE
  • MEP engineer: Gehring & Associates M/WBE
  • Structural engineer: LT Engineering WBE
  • Abatement contractor: Engineered Demolition
  • Units: 68 remodeled units + 28 new units + community space (96 total)
  • Lot size: 3 acres
  • Project cost: $10,833,893 total construction cost $19,148,231 total project cost including capitalized reserves and related soft costs

COMPOLUX in Tokyo, Japan by Nendo

Friday, February 14th, 2014

Article source: Nendo

The multi brand and shared areas for the women’s clothing floor on the third floor of the Seibu department store in Tokyo’s Shibuya. The ‘contemporary luxury’ floor presents multiple brands together in a unified environment, but each brand needs to be gently distinguished from the others.

Image Courtesy © Masaya Yoshimura

  • Architects: Nendo
  • Project: COMPOLUX
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Masaya Yoshimura
  • Software used: Vectorworks.
  • Brands : 3.1 Phillip Lim, CARVEN, Acne, Theyskens’ Theory, SONIA BY SONIA RYKIEL etc 30 brands

Unimog
 House by Fabian Evers Architecture & Wezel Architektur

Thursday, February 6th, 2014

Article source: Fabian Evers Architecture

The unusual task and the difficult building site was at one hand a big challenge but on the other a big potential. The owner requested a workshop for his Unimog and a small residential unit. The site is located directly next to a street with heavy traffic and is surrounded by small private houses and farm buildings. A crucial parameter was the very tight cost frame.

Image Courtesy © Fabian Evers Architecture & Wezel Architektur

Bar Agricole in San Francisco by Aidlin Darling Design

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Aidlin Darling Design 

With a name inspired by the farmhouse rums of the French Caribbean, Bar Agricole is a 1,400-square-foot restaurant and bar located in San Francisco’s industrial South of Market district. The architect and owner drew on long-term relationships with local artisans to assemble an expanded design team for the collaborative design-build process.

Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Bar Agricole
  • Location: San Francisco
  • Photography: Matthew Millman, Thomas Winz, Aidlin Darling Design
  • Software used: Vectorworks.

Het Buro-De Bovenkamer in Rotterdam, Netherlands by Krill Architecture & Christian Müller Architects

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Krill Architecture & Christian Müller Architects

Het Buro/De Bovenkamer is a project specially developed and designed for young people. In the Bovenkamer 24 studio’s are realised, twelve of which for former drop-outs, getting a few hours of professional guidance a week, while the other studio’s are for young professionals, acting as role models. With 475m2 office space the Buro offers the possibility for easy start-up of small enterprises. The glazed corner will serve as a coffee corner, a meeting place for the youth, entrepreneurs from the Buro and people from the neighbourhood.

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: Krill Architecture & Christian Müller Architects
  • Project: Het Buro-De Bovenkamer
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Jeroen Musch
  • Software used: Vectorworks, Open Office Excell and Creative Suite.
  • Contributors: Arnold de Bruin, Barbara Costatino, Raimonda Cibayte, PaulPeter Kuper, Magdalena Merchan, Jiri Serek, Elena Vicente
  • Programmatic concept: Het Observatorium, Greetje Hoitink en/and Krill architecture, met/with Hans Venhuizen, Michaela Stegerwald Architectuur, John van de Wetering Advies,
  • Design – Completion: 2010 – 2012
  • Client: Woonbron Ontwikkelbedrijf Rotterdam, Woonbron Delfshaven, Rotterdam
  • Directievoering: Joop van Eisden, Woonbron Ontwikkelbedrijf ism Harmen van de Wal en Christian Müller
  • Contractor: Van Wijnen, Stolwijk
  • Structural engineer: Adviesbureau Van Dijke BV, Alphen aan de Rijn
  • Installation engineer: Boonstoppel Engineering bv., Alblasserdam
  • Landscape architect: OR Else, Mark van der Bij, Amsterdam
  • Building costs: € 1.280.000 (inc. installations/building services)
  • Building costs per m2: € 924,00 (inc. installations/building services)
  • Gross floor area: 1385 m2
  • Lettable floor area: 1050 m2

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vectorworks (CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

Chapel Hezenberg, Netherlands by Möhn + Bouman Architects

Sunday, January 12th, 2014

Article source: Möhn + Bouman Architects

The journey of a stable to a chapel; the story of this little building.

Embedded deep in a beautiful landscape, itself shaped during the last ice age, this chapel embodies a peaceful and inspiriational atmosphere. The harmonious, timeless furniture, crafted from pure oak, reflects the building’s woodland environment. Behind the altar a unique piece of art shimmers softly in the light.

Image Courtesy © Sarah Blee, Möhn + Bouman Architects

  • Architects: Möhn + Bouman Architects
  • Project: Chapel Hezenberg
  • Location: Netherlands
  • Photography: Sarah Blee, Möhn + Bouman Architects
  • Client: Hezenberg – Centre for pastoral care 
  • Design: 2011 
  • Status: completed 2012 
  • Area: 93 sq m
  • Software used: Vectorworks and Sketchup.

(more…)

Steel Screen in Emmen, Netherlands by Möhn + Bouman Architects

Friday, January 10th, 2014

Article source: Möhn + Bouman Architects

The project is situated in a former rural town that grew over the last decades into a medium-sized regional city. As a result of this process large parts of the city are transforming gradually towards a more urban character. The client is an innovative project developer, keen to play an active role in this process. Recently they acquired a piece of land close to the city centre for future redevelopment.

Image Courtesy © Sarah Blee

  • Architects: Möhn + Bouman Architects
  • Project: Steel Screen
  • Location: Emmen, Netherlands
  • Photography: Sarah Blee
  • Client: Orangerock Projectontwikkeling
  • Design: 2011
  • Status: completed
  • Software used: Vectorworks and Sketchup.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy