Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vectorworks (CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

Chapel Hezenberg, Netherlands by Möhn + Bouman Architects

Sunday, January 12th, 2014

Article source: Möhn + Bouman Architects

The journey of a stable to a chapel; the story of this little building.

Embedded deep in a beautiful landscape, itself shaped during the last ice age, this chapel embodies a peaceful and inspiriational atmosphere. The harmonious, timeless furniture, crafted from pure oak, reflects the building’s woodland environment. Behind the altar a unique piece of art shimmers softly in the light.

Image Courtesy © Sarah Blee, Möhn + Bouman Architects

  • Architects: Möhn + Bouman Architects
  • Project: Chapel Hezenberg
  • Location: Netherlands
  • Photography: Sarah Blee, Möhn + Bouman Architects
  • Client: Hezenberg – Centre for pastoral care 
  • Design: 2011 
  • Status: completed 2012 
  • Area: 93 sq m
  • Software used: Vectorworks and Sketchup.

(more…)

Steel Screen in Emmen, Netherlands by Möhn + Bouman Architects

Friday, January 10th, 2014

Article source: Möhn + Bouman Architects

The project is situated in a former rural town that grew over the last decades into a medium-sized regional city. As a result of this process large parts of the city are transforming gradually towards a more urban character. The client is an innovative project developer, keen to play an active role in this process. Recently they acquired a piece of land close to the city centre for future redevelopment.

Image Courtesy © Sarah Blee

  • Architects: Möhn + Bouman Architects
  • Project: Steel Screen
  • Location: Emmen, Netherlands
  • Photography: Sarah Blee
  • Client: Orangerock Projectontwikkeling
  • Design: 2011
  • Status: completed
  • Software used: Vectorworks and Sketchup.

Chattanooga Street Duplex in San Francisco by Zack | de Vito Architecture

Friday, January 10th, 2014

Article source: Zack | de Vito Architecture

This project is a modern, urban two-unit townhouse. Construction is a 3-story wood frame structure over a concrete basement/garage. The site is a typical San Francisco lot, 26′ x 115′, with a moderate to steep upslope. The project was undertaken as a Design/Build project with the Architect also being the owner and the general contractor. The North unit is the owner/architect’s home, and the South unit was sold.

Image Courtesy © Zack | de Vito Architecture

  • Architects: Zack | de Vito Architecture
  • Project: Chattanooga Street Duplex
  • Location: San Francisco, U.S.A
  • Software used: Vectorworks

Arthur Roger@434 in New Orleans, Louisiana by studioWTA

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: studioWTA

This renovation of an existing space to an art gallery was primarily concerned with highlighting historic elements while providing a clean, crisp surface for installations and shows.

The main gallery features floating perimeter display walls: Existing masonry is exposed along the top, bottom and sides, adding perceived spatial depth and the impression that the gallery itself is an installation.  Heavy timber columns–once an elevator shaft–are a focal point at the entry;  a stretched Dacron sail between the columns is backlit for dramatic effect from the street.

Rough textured masonry walls, wood columns and granite façade columns and lintels contrast the smoothness of gypsum, poured resin flooring and the illuminated Dacron sail. The historic nature of the building is emphasized as the bones of the space; new materials give an impression that they are an installation themselves–a temporal spatial occupation of the original architecture, Image Courtesy © Jeffrey Johnston

  • Architects: studioWTA
  • Project: Arthur Roger@434
  • Location: New Orleans, Louisiana
  • Photography: Jeffrey Johnston
  • Completion date: November 2008
  • Design Team: Wayne Troyer, Tracie Ashe
  • Contractor: Hal Collums Construction
  • Client: Arthur Roger Gallery
  • Size: 1,800 sf
  • Software used: Vectorworks, Sketchup
  • Awards received: 2010 AIA Gulf States Region Award of Merit, 2009 AIA New Orleans Award of Merit, 2009 AIA Louisiana Award of Merit
  • Software used: Vectorworks.

Casa_SSM in Monferrato, Italy by Diego Bortolato Architetto

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Diego Bortolato Architetto

This was a project for a New Villa developed on the northwest of Italy, Monferrato Coutryside Area, Piedmont, that follow principle of bioarchitecture.

The development of the new private residence , is based on the juxtaposition of two main bodies , the master house and an annex of service, united by a single large roof , oriented and designed to maximize solar gain during the winter and to protect and reduce the penetration of the same during the summer. A third building , detached from its predecessors is thegarage.

Image Courtesy © Daniela Bortolato

  • Architects: Diego Bortolato Architetto
  • Project: Casa_SSM
  • Location: Monferrato, Italy
  • Photography: Daniela Bortolato
  • General Contractor: LIgnoalp DAMIANIHOLZ&CO S.p.A. Brixen
  • Concrete and Logistic con construction site: Agest Costruzioni
  • Concrete: Ing. Claudio and Sofia Valenzano
  • Concrete Pavings: Capodicasa Sas.
  • Parquet Floorings: Bonardi Matteo per CP Parquet
  • Lights: Sacchi Giuseppe S.p.A. Resp. sig. Mauro Stanchi
  • Project: Luglio 2010
  • Construction: Settembre 2011 Luglio 2012
  • House Surf.: 350 Mq. Land
  • Area: 5.000 Mq
  • Software used: Sketchup, Vectorworks and Revit

SHIRASU in Kagoshima, Japan by ARAY Architecture

Saturday, December 21st, 2013

Article source: ARAY Architecture

The resident did not rely on energy in South Kyushuof high temperature and humidity, and hoped for ecology life with the environment.

The wind of land is felt, rain water is saved, and it enjoys gardening. It is native life. The site is a residential quarter that extends on a Shirasu plateau near from the Kagoshima City downtown. I then thought native house (eco-house) with the soil (Shirasu) as the material that formed this plateau native by the made Shirasu block.

Image Courtesy © DAICI ANO

  • Architects: ARAY Architecture
  • Project: SHIRASU
  • Location: Kagoshima, Japan
  • Photography: DAICI ANO
  • Architect In Charge: Asei Suzuki
  • Structural design: tmsd & takashi manda structural design
  • Contractor: tagzhaus
  • Site Area: 228.9 sqm
  • Building Area: 88.0 sqm
  • Floor Area: 143.9 sqm
  • Date of completion: 2013.07.15.
  • Software used: AutoCad, Vectorworks, Photoshop and Illustorator.

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

ART PORT in Water Mill, NY by Stelle Lomont Rouhani Architects

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Art Port is a free standing pavilion created for an art dealer as an addition to an existing house. It creates an arrival sequence for the homeowners and their guests. Formed from a single flat roof that rests on two solid volumes, it is separated from the main residence by a bamboo garden.

Image Courtesy © Matthew Carbone

Curl Curl Residence in Sydney, NSW by CplusC Architectural Workshop

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: CplusC Architectural Workshop

The Curl Curl House was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck. The Client also required that the home was to be at one level extending from the carport and main entrance.

Image Courtesy © Murray Fredericks, Simon Whitbread

  • Architects: CplusC Architectural Workshop
  • Project: Curl Curl Residence
  • Location: Sydney, NSW
  • Architect: Clinton Cole
  • Photography: Murray Fredericks, Simon Whitbread
  • Floor Area: 237m² + Pool + Landscape
  • Time: 22 weeks
  • Year: 2011
  • Engineer: Jack Hodgson Consultants
  • Builder: CplusC Architectural Workshop
  • Landscaper: CplusC Architectural Workshop
  • Software used: Vectorworks
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy