Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Mediba Creative Farm in Shibuya, Tokyo by Torafu Architects

Friday, September 21st, 2012

Article source: TORAFU ARCHITECTS

This is an office for a Shibuya based company that is moving onto the IT business, located in the Hikarie Building. It comprises of 2200m2 of large open areas featuring common spaces, such as the front desk, meeting spaces and work spaces for around 400 workers.

Image Courtesy Torafu Architects

  • Architects: Torafu Architects
  • Project: Mediba Creative Farm
  • Location: Shibuya, Tokyo
  • Software used: Vectorworks and Sketchup

(more…)

Skate Park House in Shibuya, Tokyo by Level Architects

Thursday, September 20th, 2012

Article source: Level Architects

The owners of this house, a young married couple, made a special request in regards to the design of their house, located in a quiet residential neighborhood in Shibuya ward. They wanted both a skateboard park and a piano rehearsal room to reflect their own individual interests.
There was no need for a car park on the site, so to take advantage of space a private entrance courtyard was designed. The sliding glass panels of the first floor open up onto this enclosed area and allows for the workshop and studio to expand outwards. The studio has a skateboard bowl imbedded into the floor with multiple angles for plenty of different interaction.

Image Courtesy Level Architects

  • Architects: Level Architects
  • Project: Skate Park House
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House by the Pond by Stelle Architects

Thursday, September 6th, 2012

Article source: Stelle Architects

The overall design of the house was a direct response to an array of environmental regulations, site constraints, solar orientation and specific programmatic requirements.

Image Courtesy Stelle Architects

  • Architect: Stelle Architects
  • Project: House by the Pond
  • Project Architect: Gina Miller
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Bambooline berlin in Germany by Peter Ruge Architekten

Thursday, August 16th, 2012

Article source: Peter Ruge Architekten

The bambooline berlin explores the cities urban development and proposes a new approach for the temporary, interim use of sustainable urban wasteland. A new, imaginary band complements the historically developed lines of the Berlin cityscape: the Berlin bambooline.

Image Courtesy Peter Ruge

  •  Architects: Peter Ruge Architekten
  • Project: Bambooline berlin
  • Location:  Berlin, Germany
  • Artist: Peter Ruge, Kayoko Uchiyama, Matthias Matschewski, Alison McNicol, Jan Müllender, Alejandra Pérez Siller, Zubin Daboo
  • Software used: Vectorworks and CS3 Photoshop for the drawings and images.

Image Courtesy Peter Ruge

(more…)

Vista Del Valle in Sonoma,CA by Sean Bailey

Tuesday, August 7th, 2012

Article source:  Sean Bailey

Vista Del Valle is a 4,400 square feet house in the Sonoma hills that articulates modern forms, site informed design, and soft clean materials. The project is on a steep site with a view out over the valley, with distant views of Mt. Diablo and East Bay. Its multi-axis plan and gently sloped shed roofs create informal active spaces that look modern in form and yet remain soft with light finely-textured stucco and warm clear-grain horizontal cedar siding.

Image Courtesy Bruce Damonte

 

  • Architects:  Zimmerman and Associates
  • Project:  Vista Del Valle
  • Location: Sonoma,CA
  • Photographer: Bruce Damonte
  • Year of Completion: 2011
  • Contractor: JMH Consultants
  • Software used: Vectorworks and Rhinoceros 4.0 and Vray for the renderings.
    (more…)

N-House in Tokyo, Japan by Takato Tamagami Architectural Design

Wednesday, July 18th, 2012

Article source: Takato Tamagami Architectural Design

This is a two-generation family housing situated on high ground in Tokyo metropolitan area. The housing is composed of two interlocked volumes of A-House and B-House.  We intend to provide completely different spatial sequences in both houses.

The site is 15m(width) x 30m(length), long in south-north direction. Church, which is mainly used as facility for wedding parties, is located on the west side. We created a U-shaped volume and a courtyard in the middle, in order to get enough sunlight from all directions. Exterior finish is white cement plaster exposed aggregate finish with coral sand. The white volume sits on the basement, where separate entries to both houses and car parking are located.

Image Courtesy Masaya Yoshimura

  • Architects: Takato Tamagami Architectural Design
  • Project: N-House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Construction:  SATOHIDE corporation
  • Photographer:  Masaya Yoshimura
  • Scope of work:  new construction
  • Structure:  reinforced concrete structure
  • Principal use:  Residence
  • Total floor area:  586.87m2
  • Construction Period:  2010.10.18~2012. 2.17
  • Software used: Vectorworks to draw 2D and FormZ to draw for 3D

(more…)

Villa Saviese in Valais, Switzerland by Giorla & Trautmann Architectes

Tuesday, July 10th, 2012

Article source: Giorla & Trautmann Architectes

The villa is built above Sion on gently sloping south-facing land, overlooking the Rhone Valley. The house is organized on two levels. Outdoor spaces are treated as extensions of interior spaces and defined by white-tinted exposed concrete walls identical to the interior walls to emphasize the unity and continuity of the space.

Exterior view from south (Image Courtesy Robert Hofer)

  • Architects: Giorla & Trautmann Architectes
  • Project: Villa Saviese
  • Location: Valais, Switzerland 
  • Design / Construction: 2008-2010
  • Photographer : Robert Hofer
  • Architect : Jean Gérard Giorla & Mona Trautmann architectes EPFL FAS SIA, Sierre
  • Software used: Vectorworks
  • Consultants:
    • Structural Engineer – Robyr & Rossier, Sion
    • Electrical Engineer – Yves Roduit, Sion
    • Services Engineer – Energiebat-Tesca, Sierre

(more…)

Cobogó House in São Paulo, Brazil by Studio mk27

Sunday, July 8th, 2012

Article source: Studio mk27

The light of the abundant tropical Sun falls on the white volume of the top floor of the house, penetrating the holes of the hollowed elements and covering the floor of the interior space. Thus, the design of spatialized lace is formed from the shadows and solar rays. The effect is multiplied throughout the ambient, making a construction from the light itself. Throughout the days, throughout the months, the hollowed-out elements take on different forms with the incidence of the sun; at night, this effect once again is transformed; in a continuous process of metamorphosis, its form changes from the light.

Image Courtesy Nelson Kon

  • Architects: Studio mk27
  • Project: Cobogó House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Project Date: January . 2008
  • Completion: May . 2011
  • Site Area: 1365 Sqm
  • Built Area: 1000 Sqm
  • Architect: Marcio Kogan
  • Co-Architect: Carolina Castroviejo
  • Software used: AutoCAD, Vectorworks and 3D max

(more…)

Ipês House in são paulo ,sp.brazil by studio mk27

Saturday, July 7th, 2012

Article source: studio mk27

Ten years ago, when StudioMK27 tried to do a project using exposed concrete, many builders said that this was practically impossible. Yeah, Right – Brazil that has a vast modern tradition in the use of raw concrete? During a determinate period, in the 90´s, the use of the material declined sharply, restricted to the few architects that used it experimentally e sporadically, without fixing a constructive know-how.

Image Courtesy reinaldo cóser

  • Architects: studio mk27 - marcio kogan + lair reis
  • Project: Ipês House
  • Location: são paulo . sp . brazil
  • Project Start: january . 2009
  • Completion :  june . 2011
  • Site area: 1041 sqm
  • Built area :  1343 sqm
  • Architect : marcio kogan
  • Software used: AutoCAD, Vectorworks and 3D max
    (more…)

Harvest Medical Welfare College in Hyogo, Japan in Shogo Iwata Architect

Thursday, July 5th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architect

This medical welfare college is located in front of Himeji station. This building is considered as not just a medical welfare college but also an information center about medical and welfare for neighborhood. Therefore, the entrance lounge is used not only as student’s communication space but also people’s counseling space and the auditorium is also used as rehabilitation and eurhythmics lecture space.

Evening view of the north facade (Image Courtesy Yoshihisa Araki)

  • Architects: Shogo Iwata Architect
  • Project: Harvest Medical Welfare College
  • Location: Hyogo, Japan
  • Site area: 1494.48㎡
  • Total floor area: 3802.50㎡
  • Building area: 794.82㎡
  • Structure: steel structure / 5 Floors
  • Construction: 2007
  • Software used: Vectorworks for drawing, illustrator and Photoshop for other things

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy