Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

This is a small art gallery in large camphor trees of a new park in Fukuoka. The structure of this gallery is a suspension system like a hammock in a forest. It’s floor and roof are both steel- concrete composite slabs hanged from the column walls between trees, which is an extension of its piles from the ground. The curved surface of the roof is a catenary shape following to a force of gravity. The suspended slab works to lead people from the park into this gallery, and suspended roof works to make shades on the inside of the gallery. People will appreciate arts of the gallery with comfort like in a hammock in the forest.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

Windhover Contemplative Center in California by Aidlin Darling Design

Tuesday, June 7th, 2016

Article source: v2com

The Windhover Contemplative Center was named a finalist in the 4th Annual Architizer A+Awards in the Cultural: Religious Buildings & Memorials category.  This year’s awards, honoring the best architecture, spaces, and products from across the globe, received thousands of entries from more than 95 countries.

The Windhover Contemplative Center, designed by Aidlin Darling Design, is a spiritual retreat on the Stanford campus to promote and inspire personal renewal. Using Nathan Oliveira’s meditative Windhover paintings as a vehicle, the center provides a refuge from the intensity of daily life.  It is intended for quiet reflection throughout the day for any Stanford student, faculty, or staff member, as well as for members of the larger community.

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Windhover Contemplative Center
  • Location: Stanford, California, United States
  • Photography: Matthew Millman
  • Software used: Vectorworks

(more…)

The House for Contemporary Art in Fukui Prefecture, Japan by F.A.D.S

Saturday, June 4th, 2016

Article source: v2com

This is an award-winning project designed by Ryumei Fujiki and Yukiko Sato who are famous for “Aqua-scape” and “Artificial Topography”. It has been granted the Golden A’ Design Award Winner for Architecture, Building and Structure Design Category in 2015-2016.

Exterior view from the south, Image Courtesy © Hiroshi UEDA

Exterior view from the south, Image Courtesy © Hiroshi UEDA

  • Architects: F.A.D.S
  • Project: The House for Contemporary Art
  • Location: Fukui Prefecture, Japan
  • Photography: Hiroshi UEDA
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Brecon Estate Winery in California by Aidlin Darling Design

Thursday, June 2nd, 2016

Article source: v2com

Brecon Estate Winery was bestowed a Merit Design Award for Architecture at the 2016 San Francisco AIA Design Awards. The winery, remodeled by Aidlin Darling Design, is located on the “Emerald Necklace” of Paso Robles’ progressive wine growing region. The jury noted that the real strength of the project is in its simplicity and its restraint; “The crisp detailing and carefully composed materials make this just a stunning project through and through.”

Northwest Elevation, after renovation,  Image Courtesy © Adam Rouse

Northwest Elevation, after renovation, Image Courtesy © Adam Rouse

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Brecon Estate Winery
  • Location: Paso Robles, California, USA
  • Photography: Adam Rouse
  • Software used: Vectorworks

(more…)

HOUSE K in Kumamoto, Japan by YDS Architects

Wednesday, June 1st, 2016

Article source: YDS Architects

This house is situated in a town surrounded by mountains. We designed a white box where light and wind go through. The image was shining white box where residents would live feeling the transition of light and shadow with letting go of their mind.

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)

Image Courtesy © Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)

  • Architects: YDS Architects (Yoshitaka Uchino)
  • Project: HOUSE K
  • Location: Kumamoto, Japan
  • Photography: Hiroshi Fujimoto (Studio Fuji)
  • Software used: Vectorworks, JWW Cad and FormZ
  • General Contractor: Iwanaga-gumi Co., Ltd
  • Total floor area: 160.64 m2
  • Design period: 2014.05-2015.07
  • Construction period: 2015.08-2016.02 

(more…)

Anish Kapoor Studio V, VI & VII in London, England by Caseyfierro Architects

Tuesday, May 17th, 2016

Article source: Caseyfierro Architects

The project was completed in late 2015 and is the final phase of the transformation of industrial units to studio spaces in South London for a sculptor and artist Sir Anish Kapoor.

Image Courtesy © CFA

Image Courtesy © CFA

  • Architects: Caseyfierro Architects
  • Project: Anish Kapoor Studio V, VI & VII
  • Location: London, England
  • Photography: Jim Stephenson
  • Software used: Vectorworks, Sketchup
  • Team: Michael Casey, Victoria Fierro,  Ana Durao
  • Structural engineer: MBOK, Michael Baigent, Orla Kelly
  • Services: Integration Ltd
  • Contractor: Hoxon Ltd
  • Site Area: 1,600 msq
  • Usable Floor Area: 2,100 msq
  • Design: 2010-2013
  • Construction: 2010-2015

(more…)

East Point Park Bird Sanctuary Pavilions in Toronto, Canada by PLANT Architect Inc.

Tuesday, May 10th, 2016

Article source: PLANT Architect Inc.

The new pavilions at East Point Park Bird Sanctuary use architecture as a means of framing one of Toronto’s most beautiful parks, while enhancing the pleasures of birding for visitors of all ages and levels of experience. Folded into angular shapes evocative of flight, sheets of laser-cut weathering steel form the pavilions for this wooded park on the Scarborough Bluffs, high above Lake Ontario. The materials palette, which also includes precast and cast-in-place concrete and galvanized grating, was chosen for durability and minimal environmental impact. The completed Phase One encompasses the Viewing Pavilion, a Bird Blind, and entry signage.

Facing northwest toward the Viewing Pavilion, Image Courtesy © Steven Evans Photography

Facing northwest toward the Viewing Pavilion, Image Courtesy © Steven Evans Photography

 

  • Architects: PLANT Architect Inc.
  • Project: East Point Park Bird Sanctuary Pavilions
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Steven Evans Photography
  • Software used: Vectorworks
  • Client: City of Toronto
  • PLANT Architect Inc. Design Team: Mary Tremain, Lauren Barhydt, Jason van der Burg, Lisa Rapoport, Chris Pommer, Jeremy McGregor
  • Structural: Blackwell
  • Quantity Surveyor: A.W. Hooker Associates Ltd.
  • General Contractor: Hawkins Contracting Services Inc.
  • Steel Work: Iron Bridge Fabrication Inc.

(more…)

Aesop in NEWoMan Shinjuku, Tokyo by TORAFU ARCHITECTS

Thursday, April 21st, 2016

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in NEWoMan Shinjuku. With its 4.9m width and 9.2m depth square plane, the project area offers a space surrounded by passageways with two pillars at either end of the space.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop
  • Location: NEWoMan Shinjuku, Tokyo
  • Photography: Takumi Ota
  • Production: &S
  • Credit:

    • Graphics: Aesop
    • Lightings: DAIKO
  • Total floor area: 45.68m2
  • Design period: 2015.04-2015.12
  • Construction period: 2015.12-2016.01
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Kerkythea

(more…)

Nursery in Buhl, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, April 7th, 2016

Article source: Dominique Coulon & associés

The building marks the entrance to a small village nestling in a valley in Alsace. A 14th-century castle dominates the site from the nearby hillside. The day nursery echoes the orthonormal geometry of the fortified castle. A perimeter wall with openings like on a castle wall protects the children’s playgrounds. This spatial arrangement offers views of the rounded outlines of the Vosges mountains. The principle of the strictly rectangular plan is an arrangement of successive crowns containing the elements of the project. These layers give depth to the project overall. The heart of the building is formed by a central space which emerges at double the height and plays with natural light like a kaleidoscope. This almost cubic volume condenses a host of faces ranging in colour from pink to red. The matte and shiny colours resonate, shaping the space to make it richer and more subtle.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés, , David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas
  • Project: Nursery in Buhl
  • Location: Buhl, France
  • Photography: Eugeni Pons, David Romero-Uzeda
  • Client: CC Région de Guebwiller
  • Architectes assistants: Javier Gigosos Ruipérez, Diego Bastos-Romero, Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: David Romero-Uzeda
  • Structural Engineer: Batiserf
  • Cost Estimator: E3 économie
  • Acoustics: Euro sound project
  • Landscaping: Philippe Obliger
  • Construction companies: Earthworks, sewerage networks and road works (S.T.P. MADER), concrete stucture (MADER), water proofing roofing (SMAC), exterior joinery (MENUISERIE VOLLMER ET FILS), metalworks(MULLER-ROST), exterior isolation (SOMREN), scaffolding (LOC’ECHAF), interior wood work and furniture (HUNSINGER), plastering (SOMEGYPS), concrete screed (MADER), tiled floors (MULTISOLS), glued floors (HERTZOG), painting (SOMREN), green areas (PARCS ET JARDINS B.WITTERSHEIM), electricity (VINCENTZ), heating and ventilation (MAISON XAVIER FRUH), plombing and drainage (LABEAUNE), kitchen (M.E.A.)
  • Surface: 763m2
  • Schedule:
    • Competition: march 2013
    • Construction documents: from may 2013 to november 2013
    • Construction works: from february 2014 to june 2015
    • Completion: june 2015
  • Budget: 1 700 000 €
  • Software used: Vectorworks, cinema 4d, vrai, adobe cc suite

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy