Open side-bar Menu

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Apollo 11 in Santiago, Chile by Parra + Edwards Architects Designed using Vectorworks

Wednesday, October 5th, 2011

Article source: Parra + Edwards Architects

Secluded forest retreat.

“The woods are lovely. Dark and deep” -Robert Frost.

Apollo 11 is a house/studio situated in the middle of a forest of native trees on the outskirts of Santiago at the foot of the Andean cordillera. It was designed as a ‘ship’ that could land in the forest and then later depart, leaving the forest untouched, hence the name Apollo 11. There is also the intent for the space to serve as a laboratory; the house is used as an architecture studio, a rehearsal space and a recording studio for electronic and acoustic music. It is a capsule that has been designed to support its crew – a family of architects and musicians.

Front View


A Wood Screen for Dinant Road in Belgium by Corbacreative Designed using Vectorworks and Cinema 4D

Friday, September 30th, 2011

Article source: Corbacreative

Customer’s program was clear and well defined. The building should include an exhibition hall at the ground floor and a loft on the first level; as well as become the image of Maison Passion. The location near by a highly frequented artery inspired the project’s dynamic. The sequence of the vertical wooden boarding became a noise shield frontage designed along the road. The extension,s screen frontage made of thin and spaced out wood, give homogeneity to the existing volumes, heterogeneous and obsoletes, creating a succession of plans more or less translucent. It let see though the background shapes and lift up like a curtain to create the principal entrance of the exposition hall.

A Wood Screen for Dinant Road

  • Architects: Corba Philippo
  • Project: A Wood Screen for Dinant Road
  • Location: Belgium
  • Software used: VectorWorks for CAD and Cinema 4D for 3d and rendering


Raumstation in Gunskirchen, Austria by x architekten Designed using Vectorworks

Friday, September 30th, 2011

Article source: x architekten

Spacestation inrharting

A two-storey private residence at the edge of a small village in gunskirchen, austria. Utilizing the slight slope present on the site, the design lifts up in a dramatic cantilever to accommodate a shaded parking space below while establishing a sense of levitation to the living space above.

Exterior View

  • Architect: x architekten
  • Name of Project: Raumstation
  • Location: Gunskirchen, Austria
  • Software used: Vectorworks 2010


Rigoletto spice market in Tokyo, Japan by SWeeT Designed using Vectorworks

Thursday, September 29th, 2011

Article source: SWeeT co.,ltd

Restaurant composition

The interior image is neo bistro in Odeon district Paris thinking about the age of discovery of Europe when fascinated by the spice. The furniture that has beautiful carved line and tile decoration is enhanced the restaurant atmosphere. There is the Garden of Eden made by layers of Glass on main dining wall and is many kind of spice display.


Side View in Night

  • Architect:SWeeT co.,ltd
  • Name of Project: Rigoletto spice market
  • Location: Setagaya-ku, Tokyo, Japan
  • Software used: Vectorworks


Dr.S House in Sendai, Japan by SOY source Architects Designed using VectorWorks, FormZ and Cinema4D

Friday, September 16th, 2011

Article source: SOY source Architects

The composition of volumes and steps is the main theme of this house. We place interior and exterior volumes three-dimensionally.   Series of the volumes overlap each other and create several interior spaces separated loosely without having walls and doors between them.   Utility zone is swelled from floor, a kids’ room is protruded from a wall, and a loft is dangled from a ceiling.   Rests of the spaces are distributed to necessary functions following their special demands.

Image Courtesy SOY source Architects

  • Architects: SOY source Architects
  • Project: Dr.S House
  • Location: Sendai, Miyagi, Japan
  • Structural Engineer: SOY source Architects
  • Construction: Koyugiken Construction
  • Photographer: SOY source Architects
  • Site area: 176 sqm
  • Software used: VectorWorks, FormZ, Cinema4D


Atrium Housing Block bremen Neue Vahr in Germany by Atelier Kempe Thill designed using Vectorworks and Cinema4D

Thursday, September 8th, 2011

Article source: Atelier Kempe Thill

Atelier Kempe Thill has recently won the housing competition „living exceptionally“ at the site Undeloher Straße in Bremen – Neue Vahr. The competition was organized by GEWOBA Bremen – a firm specialized in social housing. The task of the competition was to offer within the usual limited budgets of social housing new innovative strategies that would allow the realisation of more attractive and affordable homes.


  • Architects: Atelier Kempe Thill
  • Project: Atrium Housing Block bremen Neue Vahr
  • Location: Bremen, Germany
  • Client: Gewoba Aktiengesellschaft Wohnen und Bauen, Bremen
  • Site: Bremen – Neue Vahr
  • Task: Apartments for families and singles incl. a parking garage
  • Software used: Vectorworks and Cinema4D


Small House in an Olive Grove, Sonoma, California by Cooper Joseph Studio designed using Vectorworks

Friday, September 2nd, 2011

Article source: Cooper Joseph Studio

At 850 square-feet, this one-bedroom house on a steep Sonoma hillside has unusual presence. On the outside, it features heroic, modern facades and boldly dynamic forms. The interior, by contrast is playful, allowing for intriguing interpenetrations of space and volume. Grand gestures are balanced by intimate moments. Giant panes of glass afford views north to rolling vineyards, while to the south, glimpses to specific landscapes are shielded from warm southern light.

Night view (Images Courtesy Elliott Kaufman Photography)

  • Architect: Cooper Joseph Studio
  • Name of Project: Small House in an Olive Grove
  • Location: Sonoma, California
  • Photos credit: Elliott Kaufman Photography
  • Credit  of Plans and Sections: Cooper Joseph Studio
  • Software/Hardware used: MAC based office. Used Vectorworks for this particular project in conjunction with many, many, physical models.


Ichihara by Suppose design office

Sunday, August 28th, 2011

Article source: Suppose design office

“Forest of Art”

We proposed a place where a park, facilities and the around environment are mixing together like a forest for Ichiharashi-sui & Choukoku no Oka. The existing building at the site would be renovated to enhance the beautiful scenery of the park in front of the structure. Inside and outside, old and new would be harmonized as one space at the place. The condition could be explained as café ore, which is keeping a taste of coffee and milk, but also create a new taste as café ore.


  • Architect: Suppose design office
  • Name of Project: Ichihara
  • Software used: CAD – Vector works, AutoCAD; CG – lightwave, sketchup, Vray; Other : Photoshop, Illustrator


Decameron store in São Paulo, Brazil by studio mk27

Wednesday, August 24th, 2011

Article source: studio mk27

The showroom of the Decameron furniture store is located on a rented site in the furniture commercial alley in São Paulo. To make the quick and economic construction viable, the project worked with the premise of a light occupation of the lot, basically done with industrial elements, which could easily be assembled.

Front View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

  • Architect: studio mk27 – marcio kogan
  • Project: Decameron store
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Project: janeiro ,2010
  • Conclusion: janeiro ,2011
  • Photographer: Pedro vannucchi
  • Software used: AutoCAD, Vectorworks and 4D-Cinema

Side View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

  • Site area: 540 m2
  • Built area: 250 m2
  • Co-architect: mariana simas
  • Interior design: diana radomysler, mariana simas
  • Collaborator: pedro tuma . Oswaldo pessano
  • Team: Beatriz meyer, Carolina Castroviejo, Eduardo chalabi, Eduardo glycerio, Eduardo gurian, Elisa friedmann, Gabriel kogan, Lair reis, Luciana antunes, Maria cristina motta, Renata furlanetto, Samanta cafardo, Suzana glogowki
  • Landscape: Renata tilli
  • Contractor: Terra gaia
  • Structure engineer: Pouguett engenharia e projetos
  • Visual identity: nó design

Perspective (Images Courtesy Pedro vannucchi)

The space was constructed through a mixed solution, with maritime transport containers and a specifically designed structure. Despite the spatial limitation imposed by the pre-determined dimension of the containers, the piece has impressive structural attributes that makes piling them possible. Two stories of containers form tunnels where products are displayed side by side.

Perspective (Images Courtesy Pedro vannucchi)

The ample span, necessary to show furniture in relation with each other, is constructed by a metallic structure. This space is closed, in front and in back, by double-height metal casements with alveolar polycarbonate. At the back of the lot, there is a patio filled with trees and a pebbled-ground. When both doors are simultaneously opened, the whole store becomes integrated with its urban context. At rush stressful hours, by opening only the back doors, the store becomes self-absorbed, ruled by the presence of the inner-garden.

Exterior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

On the back of the site is the office, closed by a glass wall that enables the designers to take part on the sales life. Two edges of the design process in contact through the inner patio as other opposing strengths also meet at this small project: The intensity of the urban life and a small nature retreat, the power of the containers and the lightness of the metallic structure and finally, the linearity of the tunnels and the cubic volume.

Images Courtesy Pedro vannucchi

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Images Courtesy Pedro vannucchi

Containers front View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Exterior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Exterior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Images Courtesy Pedro vannucchi

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Interior View (Images Courtesy Pedro vannucchi)

Hacienda del cielo in Shibuya-ku, Japan by SWeet Co, LTD designed using Vectorworks

Thursday, August 18th, 2011

Article source: SWeet Co, LTD

By another technique “Glass mosaic”, we made bar counter by Python pattern. At the main dining hall, we designed cement tile arrange by Mexican textile design which is common carpet in Hacienda. Highlight of the restaurant is terrace lounge that guest can enjoy 270 degree of Tokyo view with resort style sofa seats and standing bar.

Interior View (Images Courtesy SWeet Co, LTD)

  • Architect: SWeet Co, LTD
  • Name of Project: Hacienda del cielo
  • Location: 9F MANSARD DAIKANYAMA, Shibuya-ku, Japan
  • Photography: SWeet Co, LTD
  • Software used: Vectorworks


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy