Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Located in an environmentally sensitive area, this house was built to replace an existing non-conforming structure occupying the same footprint. A pool house and pool were added to the adjoining and eventually merged lot. Staying sensitive to the areas vegetation and proximity to water, the two structures speak to each other across elevated decks and living areas. They are built on piles with breakaway walls that allow for flooding to come through as needed, while leaving the structures intact. Acknowledging the wear and tear of the seaside setting led to the use of teak siding, decking, and window and door frames. The teak is intentionally left to weather naturally to allow the buildings to grey out and recede into the setting over time. The house was designed for an active family who likes to entertain. The living area on the main floor easily opens up to the water facing deck, allowing for indoor outdoor living. A private guest suite is accessed off the family room on this level, while family rooms take in the breathtaking views on the upper floor. Here too, everyone shares access to decks and views, with the master suite in the most prominent location. The family loves water sports. The lower level otherwise uninhabitable, becomes a storage area for canoes and kayaks. The lower level of the pool house provides ample storage for sea vehicles as well. Special consideration is taken into account for the passage of the sun, providing overhangs to cut out the summer rays. Shading elements throughout prevent unwanted heat gain, while operable fenestration allows for cross breezes and natural cooling. Landscaping here is minimal, with no added fill, which may disturb the natural setting.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

N-House in Fukuoka, Japan by Uchida Takahisa Architect Design Office

Sunday, October 23rd, 2016

Article source: Uchida Takahisa Architect Design Office

Cantilevered closets

The site is located on the soft ground near the lower basin of the big river. The client of this house decided to build one-storied house because the site area is wide enough, but it was necessary to reduce the foundation area because of the construction budget. So I arranged closets in the outer periphery, and attached them by the cantilevering structure.

Image Courtesy © Uchida Takahisa Architect Design Office

Image Courtesy © Uchida Takahisa Architect Design Office

(more…)

Mowbray Road in North London, England by Walker Bushe Architects

Tuesday, October 18th, 2016

Article source: Walker Bushe Architects 

Acquisition of an adjoining site made possible a new extension to an existing Victorian period house in Brondesbury, North London, which had stabling at ground floor level originally. This enabled a doubling of the original volume and transformation into a stunning contemporary home for the two occupants.

Image Courtesy © Antonio Visceglia

Image Courtesy © Antonio Visceglia

  • Architects: Walker Bushe Architects
  • Project: Mowbray Road
  • Location: North London, England
  • Photography: Antonio Visceglia
  • Software used: Vectorworks
  • Main Contractor: Apace Construction

(more…)

Learning Centre “Innovation”, Lille 1 University in Villeneuve d’Ascq, France by Auer Weber

Wednesday, October 12th, 2016

Article source: Auer Weber

Forward-thinking education requires contemporary concepts, including renovation of university infrastructure, which the French ministry of education has provided extensive funding to expand. An important goal of these reforms is to rethink outdated learning concepts. Technical progress, as well as new methods of communication between teaching institutes (students and teaching bodies) and the public, begin to question the traditional form of scientific libraries. The new Learning Centre “Innovation” is part of a series of similar institutes tasked with stepping up to the new challenges and preparing for the future.

Image Courtesy © Aldo Amoretti

Image Courtesy © Aldo Amoretti

  • Architects: Auer Weber
  • Project: Learning Centre “Innovation”, Lille 1 University
  • Location: Villeneuve d’Ascq, France
  • Photography: Aldo Amoretti
  • Software used: Vectorworks and Rhino/Grashopper

(more…)

Drubba Moments in Baden-Württemberg, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH 

Titisee-Neustadt is a peaceful small town in the upper reaches of the Black Forest, which has become a favourite destination for tourists from Asia. With its idyllic lakeside position in the romantic Black Forest, many appreciate how it offers a polar opposite to their urban, industrialised lifestyle. And of course shopping is now as important a part of any German holiday as visiting Cologne Cathedral or Munich’s Hofbräuhaus beerhall.

Image Courtesy © Zooey Braun

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH 
  • Project: Drubba Moments
  • Location: Seestr. 37-41, 79822 Titisee-Neustadt, Baden-Württemberg, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Drubba GmbH
  • Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Katja Heinemann, Frank Peisert, Michael Bertram, Florian Holzer, Nicole Kempe
  • Size: 430 m²/sqm
  • Year: 2015

(more…)

Frame House in kawasaki-city, kanagawa by PEAK STUDIO

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: PEAK STUDIO

Fun in the outdoors is where in their own way able to produce their own whereabouts. Nestled where the wind is pleasant, see the good scenery, to find a sat easy place to enjoy a cup of coffee, put a tarp between trees.

Look at the balcony side, Image Courtesy © PEAK STUDIO

Look at the balcony side, Image Courtesy © PEAK STUDIO

  • Architects: PEAK STUDIO
  • Project: Frame House
  • Location: kawasaki-city, kanagawa
  • Floor area: 54 sqm
  • Software used: Vectorworks

(more…)

The little house in the Campo, Ibiza by Standard Studio & Ibiza Interiors

Friday, September 9th, 2016

Article source: Ibiza Interiors

On a mountain in the rugged north of Ibiza, lies this beautiful casita. What formerly served as stables and storage, is now transformed into a contemporary dream house. The owners of Ibiza Interiors developed this 200 year old finca into their showroom and guesthouse.

Image Courtesy © Youri Claesens

Image Courtesy © Youri Claesens

  • Architects: Standard Studio & Ibiza Interiors
  • Project: The little house in the Campo
  • Location: Ibiza Campo, San Lorenzo, Ibiza
  • Photography: Youri Claesens
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Client: Ibiza Campo
  • Project team: Jurjen van Hulzen (founding partner & creative director)
  • Project management: Ibiza Interiors
  • Total area: 45 m2
  • Design: 2016
  • Completion: 2016

(more…)

The Manna House in Glassell Park, California by Jeremy Levine Design

Sunday, September 4th, 2016

Article source: Jeremy Levine Design

The Manna House is for a client who has unusual obsession with color. My initial concept was to use a camouflage palette to blend the house into the hillside. My client wanted the anti-camouflage house. The house takes its inspiration from the abstract color field paintings of Kenneth Noland and Josef Albers. Various shades of blue connect the house -sited on the ridge of a hill- to the the sky that serve as its backdrop. Blue is also a reference to how the house “sails” along the top of the hill like a ship.

Front Facade at Dusk, Image Courtesy © Jeremy Levine Design

Front Facade at Dusk, Image Courtesy © Jeremy Levine Design

  • Architects: Jeremy Levine Design
  • Project: The Manna House
  • Location: Glassell Park, California, USA
  • Software used: Vectorworks
  • Associate Designer: Jonathon Pickup
  • Structural Engineer: Micheal Ciortea
  • Soil Engineer: GSS Engineering
  • General Contractor: Juan Macias
  • Materials: Recycled Lumber, Recycled Flooring, Concrete, Stucco, aluminum, Solar Panels
  • Square Footage: 1,325 sq.ft.
  • Year Built: 2014
  • Status: Built

(more…)

East Village Penthouse in New York by The Turett Collaborative

Sunday, August 14th, 2016

Article source: The Turett Collaborative

TCA has had a lot of experience connecting smaller apartments together into a seamless whole, but this adventurous client requested something we’d never seen before. In a newly constructed multi-residential development, in the East Village of NYC, TCA had the opportunity to meet a unique client’s desire to combine two penthouse condos… with a helical slide. In this transformation, two identical 1-bedroom units, one atop the other, were combined into a duplex 2-bedroom home with the option to descend in the usual way on a new Italian-made “Rintal” stair, or more speedily, in a seated position, careening through the new double-height atrium.

 Image Courtesy © Travis Mark Photography

Image Courtesy © Travis Mark Photography

  • Architects: The Turett Collaborative
  • Project: East Village Penthouse
  • Location: New York, USA
  • Photography: Travis Mark Photography
  • Software used: Vectorworks and Revit

(more…)

Archaoelogy Switzerland at the Swiss National Museum in Zurich by ATELIER BRÜCKNER

Friday, August 12th, 2016

Article source: Atelier Brückner GmbH

Archaeology Switzerland – National Museum Zurich

The National Museum Zurich provides a new permanent exhibition, designed by ATELIER BRÜCKNER: “Archaeology Switzerland”. It is located in the new building by the architects Christ & Gantenbein, which sculpturally complements the old museum building and makes a continuous and uninterrupted visitor viewing route possible. 500 square metres of exhibition floor space in the shape of lightning lie between the existing cultural-history presentations of the Swiss National Museum. New means of gaining access to the past are thus created – and not only for Swiss people.

Image Courtesy © Daniel Stauch

Image Courtesy © Daniel Stauch

  • Architects of the exhibition / Exhitibion designers: ATELIER BRÜCKNER GmbH
  • Project: Archaeoloy Switzerland at Swiss National Museum
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Text: by Claudia Luxbacher. English translation by Sean McLaughlin
  • Photography: Daniel Stauch
  • Software used: Vectorworks 2013, Adobe Suite CS5 / Photoshop / Indesign / Illustrator /After Effects & Keynote 2009

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise